9 Geheimen om je Orgasme Te Vertragen

Veel mannen houden het niet lang vol in bed. De gemiddelde vrijpartij duurt maar drie tot vijf minuten exclusief voorspel. Het kan zelfs zo zijn dat je het nóg korter volhoudt. Voor vrouwen duurt het vaak langer om een hoogtepunt te bereiken. Om je partner tevreden te houden, hebben wij 9 tips voor jou om je orgasme te vertragen. Deze tips gelden zowel voor mannen die te snel klaarkomen als voor mannen die hun orgasme nóg beter willen leren vertragen.

“De gemiddelde vrijpartij duurt maar drie tot vijf minuten, gelukkig kan je daar een hoop aan doen!”

Geheim nummer 1: warm-up ronde

De meeste mannen komen minder snel klaar als ze niet al te lange tijd daarvoor al zijn klaargekomen. Om je orgasme bij de seks te vertragen kan het dus helpen om van te voren alvast een keer klaar te komen. Houd er wel rekening mee dat niet elke man meerdere keren achter elkaar kan klaarkomen. Sommige mannen hebben tijd nodig na een orgasme om weer een goede erectie te krijgen. Leer daarom van jezelf kennen hoe lang het duurt tot je na een orgasme weer klaar bent voor een volgende ronde!

Geheim nummer 2: aan de balzak trekken

Het orgasme kan vertraagd worden door de balzak naar beneden te trekken. Dit doe je door je duim en wijsvinger als een ring om de balzak boven de ballen te plaatsen en dan naar beneden te trekken. Houd dit vol tot het gevoel van het aankomende orgasme verdwijnt. Dit werkt alleen nét voordat je het gevoel hebt dat je klaarkomt. Deze tip is dus minder handig voor mannen die last hebben van premature ejaculatie, die voelen het orgasme vaak minder duidelijk aankomen. Het grootste voordeel: je partner kan dit ook voor je doen om de spanning erin te houden.

Geheim nummer 3: bonerkill

Net als dat je met je door middel van gedachten opgewonden kunt raken, kun je gedachten ook inzetten om je orgasme te vertragen. Een orgasme gebeurt op het hoogtepunt van de opwinding. Deze opwinding kun je verminderen zonder te stoppen met de seks, door een bonerkill op te roepen in je fantasieën. Als je dit goed doet, vertraag je je orgasme. Het werkt het beste om aan iets te denken wat totaal niet opwindend is. Uit onderzoek blijkt dat werk, wiskunde en oma’s vaak goed werken. Je moet dit echter zelf uitvinden. Misschien dat de gedachte aan tarantula’s of hondenpoep voor jou wel de ultieme bonerkill is.

Geheim nummer 4: het perineum

Veel mannen zullen deze plek op hun lichaam helemaal niet kennen. Het perineum is het stukje tussen de balzak en de anus. Het perineum wordt ook wel de bilnaad genoemd. Het perineum is een erogene zone, door het perineum te stimuleren kan de erectie worden verbeterd. Het perineum kan echter ook worden ingezet om het orgasme te vertragen. In dit geval moet je het perineum niet masseren, maar zachtjes druk uitoefenen tot de drang om klaar te komen afneemt.

Geheim nummer 5: ga lekker liggen

Bepaalde standjes werken goed bij het vertragen van een orgasme. Dit verschilt natuurlijk per man, probeer dus vooral alles uit! Over het algemeen is de stimulering van de penis minder intens als de vrouw bovenop zit. Cowgirl is dus een goed standje om je orgasme te vertragen. Vraag je partner om het rustig aan te doen. Dit standje heeft nóg een voordeel: de vrouw kan beter leiden hoe de penis in haar gaat, hierdoor is de seks voor haar vaak lekkerder.

Geheim nummer 6: oefenen!

Naast dingen die je tijdens de seks kan doen, zijn er ook dingen die je aan je dagelijks/wekelijks ritme kan toevoegen om je orgasme te vertragen. Daarom heb ik voor jullie 5 oefeningen om je orgasme te vertragen.

Oefening 1: heb vaker seks

Dit is de leukste oefening van de vier, dus daar begin ik maar mee. Bij mannen die geen last hebben van premature ejaculatie is het snel klaarkomen vaak een kwestie van gewenning. De penis is een spier die je kunt trainen. Hoe vaker je seks hebt hoe meer je gewend raakt aan de stimulering en hoe makkelijker het wordt om je orgasme te vertragen.

Oefening 2: masturberen

Een andere manier om je penis te laten wennen aan de stimulans is door vaker te masturberen. Het werkt het beste om dit te doen op een manier die het meest voelt alsof je seks hebt. Je kunt bijvoorbeeld met een condoom en glijmiddel masturberen. Ook een pocketpussy kan goed helpen.

Oefening 3: de knijpoefening

De knijpoefening is een bekende methode om het orgasme uit te stellen. Met de knijpoefening knijp je het bloed weg uit de penis zodat de erectie verdwijnt. Dit herhaal je een aantal keer. Op deze manier leer je meer controle te krijgen over je orgasmes.

Stap 1: opgewonden raken

Begin de knijpoefening door jezelf af te trekken. Ga hiermee door tot je een orgasme aan voelt komen.

Stap 2: knijpen

Zodra je het orgasme aan voelt komen knijp je met duim en wijsvinger in de penis, net onder de eikel. Houd dit ongeveer 3 tot 5 seconden vol. Wacht daarna tot de opwinding is verdwenen.

Stap 3: (rinse and) repeat

Begin opnieuw bij stap 1. Misschien hou je het nu al langer vol dan de eerste ronde. Knijp wederom in de penis. Herhaal stap 1 en 2 ongeveer 3 of 4 keer.

Stap 4: orgasme

Nu je een aantal keer je orgasme hebt uitgesteld is het tijd voor de zaadlozing. Hoe dat moet weten jullie zelf wel, daar hoef ik geen uitleg bij te geven. Mocht je ondanks het knijpen in de penis toch eerder een orgasme krijgen. Laat dit dan gewoon toe! Stop met knijpen en let it flow. Probeer het een andere keer opnieuw. Als het goed is helpt het herhaaldelijk oefenen van de knijpmethode jou bij het vertragen van je orgasme.

Oefening 4: de start-stop methode

Deze oefening lijkt een beetje op de knijpmethode. De start-stopmethode is echter meer gericht op het wennen aan hoge opwinding. Deze methode werkt bij sommige mannen goed bij het vertragen van hun orgasme en blijkt ook nog eens te werken bij erectieproblemen.

Stap 1: verken jezelf

De eerste stap in de start-stopmethode is zelfverkenning. Door goed te leren kennen wat voor jou het meest opwindend is leer je ook beter kennen wat jij moet doen en juist moet vermijden om je orgasmes te vertragen. Jezelf verkennen doe je door jezelf te strelen op en rondom de penis. Je mag je ook licht aftrekken, maar laat de opwinding niet te groot worden. Als je het gevoel hebt dat je bijna klaarkomt, stop je even. Herhaal dit tot je het orgasme niet meer kunt uitstellen.

 Stap 2: spice it up

Het strelen zelf kan voor sommige mannen al heel opwindend zijn, maar waarschijnlijk duurt het redelijk lang om een orgasme te krijgen bij stap 1. Bij stap 2 maak je het wat uitdagender door glijmiddel, spuug of massageolie te gebruiken. Houd het verder bij lichte stimulatie door te strelen en licht af te trekken. Het vocht zal de stimulatie verhogen en het dus moeilijker maken om je orgasme te vertragen. Op het vocht doe je precies hetzelfde als bij stap 1.

Stap 3: droog masturberen

Bij stap 3 mag je gaan masturberen zoals je dat normaalgesproken doet. Om je orgasme te leren vertragen op een natuurlijke manier, is het belangrijk dat je deze keer niet stopt als je bijna klaarkomt. In plaats van stoppen, begin je met de minder gevoelige delen van de penis te strelen als je het orgasme voelt aankomen. Net als dat je bij de seks vaak niet helemaal stopt.

Stap 4: teamwork

Deze keer ga je samen werken met je partner. Voer stap 1, 2, en 3 uit met je partner. Laat je strelen en aftrekken door je vriendin terwijl jij je helemaal concentreert op het gevoel. Communiceer ook goed met je partner over wat het meest prikkelend is en wanneer je je orgasme voelt aankomen.

Stap 5: tijd voor seks

Het is nu tijd voor de ultieme test. Duik met je partner tussen de lakens en vrij zoals jullie dat normaalgesproken ook doen. Als je een orgasme voelt aankomen stop je even met bewegen. In de tussentijd kan je bijvoorbeeld je partner oraal bevredigen of masturberen. Ook kan je proberen op een ander, minder stimulerend, standje over te stappen.

Oefening 5: ontspanning van de bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren zijn essentieel bij het vertragen van het orgasme. Het probleem bij mensen die hun orgasme proberen uit te stellen is dat ze vaak hun bekkenbodemspieren harder aanspannen in plaats van zachter. Dit zorgt ervoor dat je sneller klaarkomt omdat je de controle verliest. Om het orgasme te vertragen moet je dus leren de bekkenbodemspieren te ontspannen. Dit kun je oefenen in 4 simpele stappen.

Stap 1: inwendige zelfscan

Ga op je rug liggen, met je handen ontspannen op je buik of naast je. Leg een rolletje onder je knieën voor de ultieme ontspanning. Ga vervolgens in gedachten alle spieren in je lichaam na en denk actief aan ontspanning. Deze methode wordt onder andere door soldaten gebruikt om snel in slaap te vallen omdat het goed werkt bij het ontspannen van de spieren.

Stap 2: buikademhaling

Om de ontspanning te vergroten moet je diep ademen. Dit doe je door middel van buikademhaling. Concentreer bij het ademhalen op het opbollen van de buik. Voel hierbij hoe de bekkenbodemspieren reageren op diepe ademhaling.

Stap 3: aanspannen en ontspannen

Span bij het uitademen de bekkenbodemspieren aan. Dit doe je door te doen alsof je je plas inhoudt of een wind tegenhoudt. Ontspan bij het inademen de bekkenbodemspieren. Hierdoor leer je het verschil tussen het gevoel van aangespannen bekkenbodemspieren en ontspannen bekkenbodemspieren goed kennen.

Stap 4: voelen

Om te controleren of je goed aanspant en ontspant kun je op je zij gaan liggen en stap 3 uit te voeren. Vervolgens leg je je vinger op het perineum. Hier kun je de aanspanning en ontspanning van de bekkenbodemspieren goed voelen.

Geheim nummer 7: seks hoeft niet altijd lang

Niet elke vrouw verwacht dat je er lang over doet om klaar te komen. Bovendien kan een quicky ook heel leuk zijn! Als je partner niet tevreden is in bed is de kans zelfs groot dat dit ligt aan de duur van het voorspel. De meeste vrouwen komen niet klaar van penetratie, maar van stimulatie van de clitoris. Je kunt ook als jij al een orgasme hebt gehad weer overgaan op voorspel bij de vrouw.

“Kom je snel klaar? Zorg dan dat je foreplay game perfect is!”

Spring ook niet te snel naar conclusies over of jij je orgasme moet vertragen. De enige manier om hierachter te komen is door het te vragen aan je partner.

Geheim nummer 8: slow it down

Seks hoeft niet altijd snel, hard en ruig. Een goede vrijpartij kan ook rustig, lief en intiem zijn. Slow sex kan ontzettend sexy en heel fijn zijn! Veel mannen zullen bovendien merken dat ze hun orgasme beter onder controle hebben als ze het rustig aan doen tijdens de seks. Om je orgasme te vertragen kun je het daarom beter cool blijven in bed. Als jullie het lang genoeg hebben gedaan kun je het altijd nog knallend afsluiten!

Geheim nummer 9: condooms

Een groot deel van de mannen (en ook vrouwen) vindt seks met een condoom minder lekker. Dit komt omdat er een beschermend laagje over je penis zit waardoor de prikkelingen verminderd worden. Met normale condooms is dit minimaal, maar er zijn condooms waarmee je de penis nog wat meer verdooft dan met de reguliere condooms. Deze condooms komen in twee vormen:

  1. Condooms met een laagje verdovende crème in het topje van de condoom. Hierdoor worden de prikkels rondom de eikel verminderd.
  2. Dikkere condooms om de stimulatie van de penis te verminderen. Deze condooms hebben vaak ook een dikker randje net onder de eikel om de bloedtoevoer naar de penis beter te controleren.

Sommige mannen trekken meerdere condooms over elkaar heen, doe dit nooit! Condooms zijn niet gemaakt om over elkaar te dragen. Hoe meer condooms over elkaar, hoe groter de kans dat ze scheuren. De verschillende condooms wrijven namelijk tegen elkaar aan.

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *