Waarom Geen Stijve Penis Krijgen? 3 Oorzaken + 4 Erectie Tips

Geen stijve penis kunnen krijgen kan diverse oorzaken hebben. In vrijwel alle gevallen zijn de stoornissen te verhelpen met de juiste tips. Fabrikanten van erectiepillen en andere medische oplossingen, willen jou laten geloven dat je medicijnen moet slikken of zalfjes moet smeren. De tips die jij van ons krijgt zijn niet gericht op het eenmalig verhelpen van het probleem.

De meeste mannen zullen er niet eerlijk voor uitkomen, maar uit onderzoek blijkt dat 14 procent van de Nederlandse mannen er last van heeft. Bij jonge mannen komt het maar bij 5 procent voor. In de leeftijdsgroep tussen 41 en 50 jaar gaat het om 14 procent van de mannen. Bij mannen vanaf 50 jaar tot 70 jaar maar liefst om 30 procent van de mannen. Heb jij er ook last van? Lees dit artikel!

Geen stijve penis kunnen krijgen, lastig of een groot probleem

Het is een feit dat de kans op het uitblijven van een stijve penis aanzienlijk groter wordt naarmate de man ouder wordt. Bij mannen tussen 71 en 80 jaar komen erectiestoornissen bij 42 procent van de mannen voor. Geen enkele man, dus ook de oudere man, moet het uitblijven van een stijve penis voor lief nemen. De zin in seks moet je niet negeren. Zeker als je nagaat dat er effectieve manieren zijn om er iets tegen te doen.

Een erectiepil nemen biedt meer nadelen dan voordelen, maar daar vertellen wij jou graag meer over in een ander artikel. Volg onze 5 tips en de kans op een erectie wordt aanzienlijk vergroot.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Wat gaat er mis in het lichaam bij het uitblijven van een stijve penis?

Over de lengte van de penis zitten twee zwellichamen. Zodra deze zich volgezogen hebben met bloed, ontstaat er een stijve. Zie onderstaande foto om een beeld te krijgen hoe de penis er van binnen uitziet. Als de man opgewonden raakt, wordt er een signaal gegeven door de hersenen die via de zenuwen naar de penis gaat. Via de zenuwen komen er chemische stofjes vrij genaamd neurotransmitters. Deze zorgen er vervolgens weer voor dat er een proces in gang wordt gezet waardoor bloedvaten in de penis wijder worden. Dit zorgt voor een stevige erectie.

zwellichamen

Bij het uitblijven van een erectie gaat er dus onvoldoende bloed naar de penis. De zwellichamen kunnen zich niet volzuigen.

Kan het te maken hebben met te weinig seksuele opwinding?

In principe is het mogelijk dat je geen stijve penis krijgt door onvoldoende seksuele opwinding, maar vaak heeft het een andere reden. Bij partners die al langer bij elkaar zijn kan het wel gebeuren dat er wat meer moeite moet worden gedaan om voldoende opgewonden te worden. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat een erectie juist uitblijft bij een te grote mate van opwinding. Dit heeft te maken met spanningen en de angst om niet te kunnen presteren. De eerste keer seks met een nieuwe partner kan hierdoor helemaal in het water vallen.

Bij het uitblijven van een erectie moet je in de meeste gevallen zoeken naar andere oorzaken.

Door pillen te slikken is het probleem toch ook op te lossen?

Er zijn zeer effectieve medicijnen te koop. Het bekendste merk is Viagra, maar er zijn inmiddels meerdere merken. Ten eerste is het zeer duur om steeds maar weer medicijnen te slikken. Medicijnen werken namelijk alleen maar om het probleem voor een paar uurtjes weg te nemen. Ten tweede moet jij je eerst even gaan verdiepen in de nadelen van de medicijnen. Je hebt zelfs kans op levensbedreigende ziektes. De belangrijkste reden om het niet te slikken is het feit dat je er niets mee opschiet. Eén keer kun je weer een stijve penis krijgen. Zodra het medicijn is uitgewerkt ben je weer terug bij af. Grijp dus niet naar medicijnen, maar zorg voor de definitieve oplossing.

Wat zijn de oorzaken voor het niet krijgen van een stijve penis?

Voordat je op zoek gaat naar de oplossing, moet je eerst weten wat het probleem veroorzaakt heeft. De oorzaak moet namelijk worden weggenomen om het probleem op te kunnen lossen. 3 veel voorkomende oorzaken zullen wij nader toelichten.

Oorzaak #1: Medische oorzaken

Mannen met diabetes hebben een verhoogde kans op het uitblijven van een stijve penis. Bijna de helft van de mannen met diabetes krijgt in de loop van de tijd last van erectiestoornissen. Dat geldt vooral voor mannen vanaf 50 jaar. Dit wordt veroorzaakt door een slechtere bloeddoorstroming bij mannen met deze ziekte. Ook aantasting van de zenuwen en een wisselende bloedglucosewaarde kunnen een rol spelen. Ook andere ziektes en medicijnen voor bepaalde ziektes komen de erectie niet ten goede. Slaapmiddelen en medicijnen tegen epilepsie kunnen erectiestoornissen veroorzaken. Antidepressiva kunnen een orgasme vertragen of zelfs helemaal weg laten blijven.

Oorzaak #2: Lichamelijke problemen met de bloedvaten, zenuwen en hormonen

Lichamelijke oorzaken zijn niet los te koppelen van psychologische oorzaken. Veel klachten ontstaan namelijk door geestelijke problemen. Een goed voorbeeld hiervan is een te hoge bloeddruk. Het is een lichamelijke oorzaak, maar het wordt vaak veroorzaakt door geestelijke klachten. Andere lichamelijke problemen zijn bijvoorbeeld:

 • Bijwerkingen van medicijnen
 • Prostaatproblemen
 • Ziekte van Parkinson, diabetes, Alzheimer
 • Een laag niveau testosteron

Bij dit soort oorzaken moet je aankloppen bij de huisarts. Onze tips kunnen het nodige effect hebben, maar een huisarts kan bijvoorbeeld andere medicijnen voorschrijven of prostaatproblemen verder laten onderzoeken.

Oorzaak #3: Geestelijke oorzaken voor het uitblijven van een erectie

Geestelijke (psychologische) klachten vormen vaak de basis van het probleem en zijn ook de grootste veroorzakers van het uitblijven van een stijve penis. Door geestelijke oorzaken worden mannen vaak afgeleid. Stress en relatieproblemen kunnen de zin in seks af laten nemen, en hierdoor is er een veel grotere kans op erectiestoornissen. Het geestelijke kan negatief beïnvloed worden door bijvoorbeeld:

 • Werkdruk, een burnout of spanningen op het werk
 • Grote financiële zorgen
 • Stress
 • Angst
 • Verdriet
 • Relatieproblemen

Dit zijn oorzaken die vaak moeilijk weg te nemen zijn. Wat vaak wordt onderschat is de gesteldheid van het lichaam. Een gezonde man die goed let op zijn eetpatroon en die zorgt voor voldoende beweging, kan meer geestelijke druk aan. Dit zullen wij verder behandelen bij de tips.

De 4 beste tips om toch een stijve penis op te wekken

Waarschijnlijk heb jij nu wel een idee hoe de erectieproblemen ontstaan zijn. Nu is het tijd om er iets tegen te doen. Breng onze 4 tips zo goed mogelijk in de praktijk en je zult binnen een paar weken resultaten zien. Aan 2 van onze tips kun je vanavond al iets hebben.

Tip #1: Gezond gewicht en een goede gezondheid

Mannen die gezond zijn, zullen zich ook beter voelen. Ze kunnen meer druk aan en hebben ook meer energie. Door gezond te eten en veel te sporten, verklein je de kans op aandoeningen zoals hart- en vaatziektes en diabetes. Dezelfde gezonde manier van leven is ook goed voor seksuele prestaties in bed. Mannen met overgewicht hebben statistisch gezien een grotere kans op erectiestoornissen in vergelijking met mannen die een gezond gewicht hebben.

Tip #2: Vermijd roken, drugs en anabole steroïden

Gezonde mannen die roken en druks gebruiken, zijn vaak nog slechter uit dan mannen die ongezond leven maar niet roken en geen drugs gebruiken. Rokers krijgen van de huisarts bij alle klachten te horen dat ze moeten stoppen met roken, maar roken is ook zeer slecht voor je lichaam. Anabole steroïden worden vaak gebruikt door atleten en bodybuilders. Het middel zorgt voor krimpende testikels. Hierdoor kan het lichaam minder testosteron aanmaken. Het zal je niet verbazen dat dit het krijgen van een stijve penis  kan verslechteren.

roken

Tip #3: Zet hulpmiddelen in om weer een stijve penis te krijgen

Heb je moeite om een stijve penis te krijgen? Schroom niet om hulpmiddelen in te zetten. Hiermee bedoelen wij natuurlijk geen medicijnen, maar hulpmiddelen zoals een penispomp of een penisring. Een penispomp bevat een koker die je over de penis kunt plaatsen. Vervolgens zorgt een pomp voor het afvoeren van zuurstof, waardoor er een vacuüm ontstaat. Door het vacuüm wordt er meer bloed in de penis gezogen. Wij zijn vooral een voorstander van de goedkope en meest praktische oplossing, namelijk de penisring.

De ring moet je om de stam van de penis plaatsen. Deze zorgt ervoor dat het bloed beter in de penis blijft zitten. Dit kan een slappe erectie versterken.

Tip #4: Meditatie, massage en op andere manieren ontstressen

Mannen die last hebben van erectiestoornissen zouden meer de focus moeten leggen op het tot rust brengen van het lichaam. Je moet jezelf geestelijk instellen op het ontspannen en het kwijtraken van de stress. Wat voor jou het beste werkt, is een kwestie van uitproberen. Meditatie kan jou de geestelijke rust geven, maar een lekkere erotische massage van je partner kan ook wonderen doen. Zoek voor jezelf naar de beste manier om tot rust te komen.

Unieke Methode Onthult Aanpak Om In No Time Weer Geweldige Seks Te Ervaren (Voor Het Te Laat Is)

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je erectieproblemen te verbannen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van erectieproblemen. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van een teleurstellend seksleven.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide ebook vol met oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

9 Reacties op "Waarom Geen Stijve Penis Krijgen? 3 Oorzaken + 4 Erectie Tips"

 1. jona h

  says:

  krijg sinds een aantal weken niet zo gemakkelijk een stijve meer tijdens de seks en begon erg aan mezelf te twijfelen... Dacht dat ik achteraf misschien niet eens op meiden zou vallen!! maar denk na dit geleze te hebben dat het misschien komt door hoe ik leef (eten en gewicht ) . ik ga dus nu eerst even werken aan mijn gezondheid en hoop dat ik dan straks weer gewoon lekker seks kan hebben , dank voor de tips!

  • Oscar

   says:

   Beste Jona,

   Goed om te horen dat je de beslissing hebt genomen om gezonder te gaan leven - hoewel dat natuurlijk sowieso goed is! En probeer zeker niet teveel aan jezelf te twijfelen, laat jezelf gewoon genieten van seks, en hopelijk zal je dit straks als je gezonder bent, inderdaad beter kunnen.

   Veel succes!

   Met vriendelijke groet,
   Oscar

 2. Chris H

  says:

  ben gekapt met roken... en wat denk je?? Kan al veel gemakkelijker een stijve krijgen! Ik zweer als ik dat geweten had he.. Want wie zou er nou kiezen voor roken ip van seks, geen die ik ken! voor lekkere seks, gewoon niet meer roken dus!

 3. Johan

  says:

  ik vind mediteren eigenlijk heel lastig... ik ben te onrustig en voel me niet echt op mijn gemak als ik wil mediteren. Heb je nog tips hervoor, hoe ik beter kan ontspannen (massage werkt ook niet echt altijd namelijk)? Gr, Johan

  • h

   says:

   eerst f een rondje met jezelf!! onder de douche of zo en dan daarna ben je echt wel ontspannen

   • Oscar

    says:

    Hee h, op zich is dat een goede tip om te ontspannen, maar als je al problemen hebt met het stijf krijgen van je penis kan dit er wellicht voor zorgen dat je vervolgens geen erectie meer kan krijgen als je daarna met een vrouw naar bed wil...

 4. Arent

  says:

  Ik kan wel bevestigen dat het allemaal gewoon door stress kan komen. Was een tijdje echt overwerkt ook in mn hoofd alleen maar met werk bezig en continu had ik eigenlijk stress. In bed kon ik ineens niks meer gedaan krijgen... Toen het vervolgens weer rustiger werd ging het weer prima!

 5. Erik

  says:

  ik heb ook een probleem met mijn erectie,
  Ik krijg wel een erectie, maar niet hard genoeg, óf wel hard, maar kort, als ik penetratie wil, wordt mijn penis weer slap.
  Wat ka\n ik het beste doen. (ik wil liever niet naar de dokter, maar als het moet, dan moet het maar.)
  Ik drink wel vaak meerdere glaasjes alcohol, maar heb verschillende keren een dag vóór sexueel contact géén alcohol gedronken (en op de dag zelf ook niet) maar dat heilp ook niet.
  (Na één dag is het alchol toch uit je lever en werkt alles prima ?

  Met vriendelijke groet wacht ik op uw antwoord,
  Erik

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *