Waarom Kom Ik te Snel Klaar? 3 Redenen + 10 Gouden Tips

Je weet: te snel klaarkomen is heel vervelend. En je weet misschien ook dat je niet de enige man bent met dit probleem. Maar waar je nog wel vragen over hebt, is waaróm je nou te vroeg klaarkomt. Is het iets in je lichaam waar je niets aan kunt doen, of is het meer geestelijk?

Ik kan je nu alvast verklappen: het is een beetje van allebei. Natuurlijk ligt het voor een deel aan je lichaam dat je eerder klaarkomt dan sommige andere mannen, maar er komt ook een psychologisch deel bij kijken. Te snel klaarkomen kan uiteraard erg slecht zijn voor jou of haar bevrediging. Ook voor jouw of haar zelfvertrouwen of voor jullie eigenwaarde.

Ontdek in dit artikel 10 simpele en gouden tips om volledig controle te krijgen over je ejaculatie. Als je deze tips toepast bepaal je zelf hoelang je seks hebt en hoe snel jij klaarkomt.

3 redenen waarom je last hebt van te snel klaarkomen

Reden #1: slechte controle over je PC spier

Dit is het lichamelijke deel waar ik over vertelde. De PC spier is een spier die loopt van je schaambeen tot je stuitje (tussen je anus en je balzak) , en die een belangrijke rol speelt bij je orgasme en het ophouden van je plas. Je hebt hem daarom al vaker gebruikt dan je misschien zou denken!

De PC spier spant en ontspant zich snel achter elkaar bij een orgasme. Hoe sneller je klaarkomt, hoe eerder dit dus gebeurt. En hoe eerder jouw PC spier ‘uit zichzelf’ aanspant en ontspant, hoe minder controle jij erover hebt. Dus: minder controle over je PC spier zorgt dat je sneller klaarkomt.

Een zwakke controle hebben over je PC spier is niet per se erg; je kunt er namelijk wat aan doen! Door je PC spier te trainen krijg je er meer controle over en kun je je orgasme uitstellen. Hoe je dat doet, vertel ik je straks bij de oplossingen.

Reden #2: spanning tijdens de seks

Vroegtijdig klaarkomen heeft, naast dat het je vrijpartijen aanzienlijk korter maakt, nog een andere invloed op de seks: je wordt heel zenuwachtig. Telkens als je met je partner tussen de lakens ligt, ben je alleen maar bezig met of je deze keer niet weer te vroeg ejaculeert.

Deze stress tijdens de seks heeft juist een averechts effect: je komt er nog sneller van klaar! Dit komt doordat deze gedachten ervoor zorgen dat je erg nerveus wordt. Hierdoor gaat je hartslag omhoog en versnelt je ademhaling. En dat brengt het moment dat je klaarkomt alleen maar dichterbij…

Dit komt doordat je vlak voor en tijdens een orgasme ook een verhoogde hartslag en versnelde ademhaling hebt. Wanneer dit gebeurt door jouw stress, denkt je lichaam: “oh, we zijn al bijna bij de climax!” – en je komt dus te vroeg klaar, terwijl je dat juist wilde voorkomen.

Reden #3: te veel nadenken tijdens de seks

Naast dat gedachten over je orgasme je lichamelijk kunnen ‘opwinden’, hebben ze ook een ander gevolg. Je bent tijdens de seks alleen maar bezig met proberen om niet te vroeg klaar te komen (en nu weet je dat dat niet werkt). Je kunt helemaal niet meer genieten van de seks.

En jouw partner merkt dit ook. Zij weet dat je er met je hoofd niet bij bent. Als je dat wel was, zou je haar veel beter bevredigen dan je nu doet door je onzekerheid. De seks is voor haar dus minder prettig, en je komt ook nog eens sneller klaar – dat wil je toch niet?

Daarnaast ben je te veel met je eigen gedachten bezig, en merk je de signalen van jouw lichaam niet op dat je bijna klaarkomt. Normaal gesproken zou je het bij deze signalen wat rustiger aan doen en je orgasme uitstellen, maar nu heb je ze niet door en kom je te vroeg klaar.

te-snel-klaarkomen

De 10 gouden tips in 3 verschillende categorieën

1. Zelfverdoving

Door jezelf te verdoven of het plezier dat je hebt in seks te verminderen, zal je minder snel klaarkomen.

Ik zet zelf vaak mijn twijfels bij deze categorie van tips. Je hebt seks namelijk voor je plezier en het is een stuk leuker om ejaculatiecontrole te krijgen zonder (gedeeltelijke) opoffering van plezier.

Hoe dan ook zijn deze tips als laatste noodmiddel wel werkzaam.

2. Ontspanning & mentale zelfcontrole

Veel mannen komen te snel klaar omdat ze te gespannen zijn tijdens de seks. In dit gedeelte leer je je meer te ontspannen en leer je de mentale schakels die je ejaculatie in werking zetten, te controleren.

3. Directe ejaculatiespier controle

In dit gedeelte leer je hoe je fysieke controle krijgt over je ejaculatie spieren. Deze gebruik je tijdens het klaarkomen Het zal er heel direct voor zorgen dat je het te snel klaarkomen volledig stopt.

Deel 1: te snel klaarkomen stoppen met “verdovingstips”

Tip #1: gebruik eens een condoom

Deze kende je vast al. Als je een condoom omdoet dan voel je minder van de seks en kan je het langer uithouden. Het is erg makkelijk toe te passen maar het maakt de seks er wel wat minder op.

Tip #2: kijk uit verdovende crèmes

Je hebt vele crèmes die ervoor zorgen dat je eikel verdoofd wordt. Je voelt minder en komt daardoor minder snel klaar. Hetzelfde geldt als hierboven, het werkt wel, maar ten koste van plezier.

Bij deze crèmes heb je ook nog het nadeel dat het de spontaniteit wegneemt “Wacht even schat ik moet mijn eikel insmeren”.

Nog een nadeel is dat als zij deze crème in haar krijgt, ook haar vagina gevoelloos wordt. Een pijpbeurt kan je waarschijnlijk ook wel vergeten.

Jij en zij hebben dus minder plezier. Weet je nog waarvoor je het te snel klaarkomen wilt stoppen?

Tip 3#: kijk uit met pillen of antidepressiva

Pillen die je ejaculatie zouden doen uitstellen zijn eigenlijk geregistreerd als antidepressiva. Wil jij voor de rest van je leven antidepressiva slikken?

De pillen zorgen ervoor dat je minder voelt. Naast fysiek voel je ook minder emoties en heeft het een impact op andere vlakken in je leven. Ze hebben een grote negatieve invloed op de rest van je leven en je gezondheid.

Persoonlijk zou ik liever te snel klaarkomen dan antidepressiva slikken. Daarnaast zijn er vele andere oplossingen voor te snel klaarkom problemen. Ik raad sterk aan om al de andere opties eerst te proberen.

Antidepressiva pillen in een potje

Tip #4: kom vaker klaar

Als je vaker klaarkomt dan ben je minder opgewonden waardoor je minder voelt. Deze “truc” wist je waarschijnlijk ook al. Maar net als bij de andere methoden die je seksuele ervaring verdoven, raad ik je aan eerst andere methoden te proberen.

Er zijn methoden waarbij je evenveel plezier houdt maar toch je ejaculatie kunt uitstellen.

Deel 2: te snel klaarkomen stoppen met ontspanning & mentale zelfcontrole

Tip #5: niet bang zijn voor te snel klaarkomen

Bang zijn dat je te snel klaarkomt kan op zichzelf er al voor zorgen dat je te snel klaarkomt. vertel tegen jezelf dat jezelf druk maken geen zin heeft.

Neem de tijd om de methoden te oefenen en te perfectioneren. Het is helaas zoals het is. Je partner heeft vast respect voor je inzet en wil om te verbeteren.

Tip #6: stop stress

Des te meer je lichaam in een staat van stress is des te minder bewust je bent van je lichaam en des te minder controle je kunt uitoefenen op je ejaculatie.

Stress is nergens goed voor. Je slaapt er slechter van, het is ongezond en je ejaculatiecontrole wordt minder. Als je veel stress ervaart in je leven zoek dan de oorzaak en elimineer deze.

Wees niet zo veel bezig met je orgasme, of je het wel goed doet in bed, of je partner het wel fijn vindt, of je deze keer niet wéér te vroeg klaarkomt, enzovoorts. Je weet nu dat deze gedachten alleen maar een averechts effect hebben. Geniet juist wat meer van de seks en probeer te ontspannen.

Doordat je meer ontspannen bent, gaat je hartslag minder snel omhoog en heb je een rustigere ademhaling. Dit helpt je ook al om je climax uit te stellen. Bovendien kun je jouw partner beter bevredigen als je niet alleen maar aan het doemdenken bent. De seks wordt dus sowieso beter!

Tip #7: let op je ademhaling

Als iemand klaarkomt ademt deze persoon vaak snel en onregelmatig, maar je komt ook klaar omdat je zo ademhaalt.

Als je tijdens de seks ervoor zorgt dan je normaal in en uit blijft ademen dan zal je minder snel je ejaculatie voelen opkomen en je zal meer bewustzijn hebben over je lichaam.

Doordat je meer ontspannen bent, gaat je hartslag minder snel omhoog en heb je een rustigere ademhaling. Dit helpt je ook al om je climax uit te stellen. Bovendien kun je jouw partner beter bevredigen als je niet alleen maar aan het doemdenken bent.

Direct en indirect zal het je seksduur verhogen, waardoor de seks beter wordt!

Tip #8: ontspan je spieren en doe het rustig aan

Deze tip hoort bij de vorige. Des te meer je je spieren aanspant, des te eerder je klaarkomt. Bij missionaris kan je op je armen leunen. Je kan ook je lichaam rechtop houden en op je knieën leunen. Bij de laatste manier span je jezelf veel minder in en zal je automatisch minder snel klaarkomen.

Zo kan je veel meer standjes ontspannender maken. Tijdens doggystyle hoef jij niet de hele tijd je heupen hard heen en weer te bewegen. Je kan ook die van haar vastpakken en haar de bewegingen laten doen. Jij ontspant en zij beweegt haar kont naar voor en achter. Het is een leuke afwisseling.

Natuurlijk kan je ook als je op je armen leunt ervoor zorgen dat je je minder inspant, dat helpt ook al. Maar je hebt ook standjes die er automatisch voor zorgen dat je je ontspant. Zij bovenop bijvoorbeeld.

Deel 3: te snel klaarkomen stoppen met ejaculatie spiercontrole

Tip #9: je zaadlozing letterlijk blokkeren met je hand

Je kan je zaadlozing letterlijk blokkeren door hard onder je ballen (tussen je anus en balzak) te drukken op het moment dat je klaarkomt. Je spieren zullen er niet voor kunnen zorgen dat het zaad uit je penis spuit, dus ejaculeer je niet. Eigenlijk zal je met deze methode nog steeds te snel klaar kunnen komen, maar je zal niet ejaculeren. Hierdoor zal je zelfs na het klaarkomen snel door kunnen gaan met seks.

Dit kan je perfect oefenen tijdens het masturberen. Probeer het en vertel onder dit artikel of het je beviel.

Tip #10: je zaadlozing letterlijk blokkeren met je pc spier

Je PC spier loopt tussen je anus en je balzak. Ik zei al dat een zwakke controle over je PC spier niet het einde van de wereld is. Je kunt je PC spier namelijk trainen met zogenaamde kegeloefeningen. De oefeningen zijn gebaseerd op het afwisselend aan- en ontspannen van je PC spier, en dat op verschillende manieren.

Als je PC spier oefeningen consistent uitvoert en ze telkens een beetje langer of zwaarder maakt, krijg je al binnen twee weken merkbaar meer controle over je PC spier. Na 3 maanden zitten de meeste mannen op hun maximum, en hoeven ze het alleen nog maar een beetje bij te houden.

Met controle over je PC spier kun je als het ware een ‘rem’ op je orgasme zetten, voordat je klaarkomt. Bovendien beheers je beter de samentrekkingen van deze spier bij het orgasme. Je kunt door deze spier te trainen er letterlijk voor zorgen dat je niet ejaculeert.

Dit is de top van de top qua ejaculatie controle. Als je dit leert dan heb je volledige ejaculatie controle. Niks kan je dan nog tegenhouden. Jij zal volledig de baas zijn over je ejaculatie.

PC spier

Bonus tip: probeer andere standjes

Er zijn standjes waarbij je als man minder gestimuleerd wordt, en dus minder snel klaarkomt. Meestal zijn dit standjes waarbij jouw partner wat meer de controle heeft en dus bovenop zit. Denk bijvoorbeeld aan het cowgirl standje. Dit is ook nog eens heel opwindend!

Ook door langer voorspel te hebben, kun je het langer uithouden in bed. Je raakt dan namelijk wat meer op je gemak en kunt meer ontspannen. Bovendien kun je tijdens het voorspel jouw partner ook op andere manieren bevredigen dan met penetratie. Wees een beetje creatief en ontspannen tijdens de seks, en het komt helemaal goed!

Stap voor stap in detail leren hoe jij het te snel klaarkomen volledig stopt?

Verder zijn er nog veel meer erg effectieve tips zoals de start-stop methode, mentale orgasme sturing etc. Dat is ook het mooie van te snel klaarkomen. Er zijn zoveel oplossingen dat er voor iedereen wel een tip bij zit die werkt. Medicijnen of middeltjes zijn overbodig.

Pijn lijden en onzeker zijn is ook overbodig. Alle methoden die je nodig hebt voor volledige controle staan in het ebook van Chris Coster. Dit is het beste werk op dit gebied. Je kan volledig discreet en zonder risico bestellen.

Klik op deze link en stop voorgoed het te snel klaarkomen

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

16 Reacties op "Waarom Kom Ik te Snel Klaar? 3 Redenen + 10 Gouden Tips"

 1. Josephine

  says:

  Ik en mijn vriend zijn al enkele werken bezig om ervoor te zorgen dat we langer seks hebben. Hij komt vaak al binnen 2 minuten klaar.

  In het begin vond ik het niet erg en zag ik het zelfs als een compliment dat hij me aantrekkelijk vond, maar over tijd werd het wel vervelend. Ik wil ook zeker 10 minuten seks hebben.

  Deze tips zijn tot nu de beste en meest complete die ik heb gevonden. Maar mijn vraag is: hoe lang duurt het ongeveer voordat een man een sterkere pc spier heeft? Ik lees op internet dat dat namelijk nogal belangrijk is, maar ik zie weinig indicaties over hoe lang het duurt.

  • Jonathan

   says:

   Om de pc spier sterker te maken kost ongeveer 2 weken, afhankelijk van hoe sterk ie begon. Na iets van 3 maanden bereik je de max als je dagelijks de oefeningen doen.

   Dat lijkt lang maar na een aantal weken heb je dus al meer controle én de oefeningen zijn maar een paar minuten per dag.

 2. G

  says:

  Hi, Zelf kom ik ook vaak te snel klaar en ik vind het heel gênant. Als ik alleen al met voorspel bezig ben, kom ik soms al klaar en dan duurt het ook vaak een tijdje voordat ik hersteld ben. Een meid liep zelfs de deur uit toen ik na tien minuten uitkleden en beetje zoenen/voelen al klaar was gekomen en ik niet meer hard kon worden.. was erg slecht voor mijn zelfvertrouwen!

  De tips uit dit artikel klinken heel goed en ik hoop echt dat ze werken want ik wil heel erg graag van dit probleem af! Ik zou dus graag willen weten of iemand (of meerdere) zijn verhaal kan delen. Helpen deze tips echt? Bvd!

 3. anoniem

  says:

  ik heb een beetje een lastige situatie… Ik heb al sinds mijn eerste keer last ervan dat ik te snel klaarkom echt binnen 1 min nadat ik mijn penis in de vagina van een meisje stop. En het is echt megagenant… Schaam me dood iedere keer. Maar het probleem is ook een beetje dat die chicks dus na 1 keer nooit meer met me naar bed willen en het door lullen aan hun vriendinnen enzo waardoor die altijd lachen as ik voorbij loop…. maar door die reakties vind k het nog moeilijker om niet te snel klaar te komen.. word zenuwachtig en onzeker… Wat moet ik hiermee?

  • Kate

   says:

   Zou gewoon zorgen dat je in een vaste relatie bent met een meisje en dat je een band opgebouwd hebt met haar. Bij one night stands willen die meiden gewoon hun plezier hebben en kan het ze verder niet echt schelen hoe jij je voelt.. hard, maar op zich wel waar. Duik dus niet gelijk het bed in met iemand, maar zorg eerst dat jullie echt gevoelens voor elkaar hebben!

  • Jonathan

   says:

   Zoek een vrouw waarmee je kunt oefenen. Dit moet dan een vrouw zijn die jou ook echt leuk vindt en waarbij je je op je gemak voelt.

   Overigens kun je ook zelf oefenen tijdens masturbatie. Masturbeer totdat je bijna klaarkomt en dan stop je net voordat punt (oftewel net vóór de point-of-no-return). Daarna bouw je het weer op.

   Ook kun je de PC spier trainen met oefeningen.

 4. dj

  says:

  echt een goed, volledig artikel, top gedaan!

 5. Florian van der W

  says:

  Een dingetje: het lijkt me niet heel handig om de nadelen van condooms zo te benadrukken (duur, minder gevoel, gedoe met het omdoen). Voor je het weet geef je lezers (onbewust) het idee dat condooms pertinent een slecht idee zijn. Groet, Florian

  • Jonathan

   says:

   Hee Florian,

   Wat je zegt is natuurlijk waar, maar ik informeer mijn lezers graag zo volledig mogelijk. Ik schrijf deze teksten vooral om te informeren, en niet om mensen er per se van te overtuigen dat ze iets moeten doen of gebruiken; ik geef mensen graag alle relevante informatie, waarna zij zelf kunnen beslissen wat ze hiermee doen, en ik vind het daarom niet passend om bepaalde zaken weg te laten om mensen in een bepaalde richting te sturen.
   Ik wil hiermee niet zeggen dat je punt onjuist is, zeker niet, maar hierin maak ik bepaalde keuzes.

   Mvg, Jonathan

 6. Bas

  says:

  Ik kom meestal echt binnen een paar minuten klaar... Best genant, al overkomt het natuurlijk de besten (las ergens dat Kennedy dat probleem ook had en hij was gewoon een hele populaire president). Ik denk wel dat ik met de tips van deze site verder kom en eraan kan gaan werken. Ik hoop dat dit me helpt om te zorgen dat ikhet wat langer volhoud. Iig alvast bedankt voor alle mooie tips!

  • Dirk

   says:

   Ik kan je hier misschien wat hoop geven, het is mij met behulp van sites als deze (vooral deze eigenlijk) gelukt om het echt al dubbel zo lang vol te houden in bed! Ik ben nog niet waar ik zijn wil, maar ik ga de goeie kant op en ik vertrouw erop dat het me met nog wat oefening gewoon gaat lukken! Jij in ieder geval heel veel succes, ik geloof dat jij het ook kan!

 7. Beer

  says:

  Wow ik lees echt hele goeie ervaringen van mensen met deze site, ik ga ook maar es kijken wat ik met deze tips kan, als het werkt koop ik misschien dat boek van jullie wel!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *