Orgasme Uitstellen: Stappenplan Voor Bij Het Masturberen

Vroegtijdig klaarkomen is de meest voorkomende seksuele aandoening onder mannen. Ja, je leest het goed: klaarkomen voordat je dat eigenlijk wilt is daadwerkelijk een aandoening. Onderzoeken tonen aan dat zo’n 10 tot 30% van de mannen er last van heeft. Je staat er dus niet alleen voor. Maar is er ondertussen dan geen wondermiddel gevonden tegen vroegtijdig klaarkomen?

Nee, helaas niet. Als er al een middel zou zijn om je voor altijd van je premature ejaculaties af te helpen, dan zouden wij er wel van weten! Helaas moeten we het tot die tijd doen met de kennis die we hebben. Een deel van die kennis houdt in dat je tijdens het masturberen al je orgasme kunt leren uitstellen – lees hier hoe!

masturbatie1

Waarom mijn orgasme uitstellen bij het masturberen?

Als je het even heel simpel maakt, is masturbatie niet anders dan seks: het stimuleren van je geslachtsdeel om tot een orgasme te komen. De psychische kant en de extra prikkels van seks met een partner laten we dan even achterwege. Dat betekent daarom ook dat je tijdens het masturberen al kunt oefenen met het uitstellen van je orgasme.

Je lichaam vertoont namelijk dezelfde reacties tijdens het masturberen als bij de seks. En technieken die je bij de seks toepast kun je ook gewoon tijdens het masturberen gebruiken! Bovendien ben je gewoon helemaal op jezelf, dus is er niemand die je observeert of over je kan oordelen. Jij kan zelf in alle rust ontdekken welke manieren het beste voor jou werken.

Die rust is een belangrijke factor. Tijdens de seks kun je snel nerveus worden. Hoe lang je ook met je partner bent en hoe vaak jullie ook seks gehad hebben, het blijft spannend om technieken te proberen waardoor je later klaar zou komen. Wanneer je ervaring hebt met die technieken tijdens de soloseks, sta je sterker in je schoenen voor het echte werk.

Voordat ik verderga: gebruik GEEN medicatie

Misschien had je na het lezen van mijn inleiding al wat vraagtekens om je hoofd. “Er zijn toch al medicijnen tegen klaarkomen die goed werken?”, hoor ik je denken. Dit klopt maar voor de helft. Ja, er zijn pillen, crèmes, zalfjes, sprays, noem maar op – maar die werken allemaal niet goed genoeg en hebben vaak meer nadelen dan voordelen.

Om maar te beginnen met crèmes en zalfjes. Deze producten moet je sowieso van tevoren op je penis smeren. Ze hebben namelijk wat tijd nodig om in te trekken. Dat heeft als gevolg dat je nooit meer ‘zomaar’ seks kunt hebben – je moet namelijk op tijd die crème opsmeren. En dat is toch wat minder charmant dan een condoom omdoen.

masturbatie2

Daarnaast kan er wat van de crème afgeven in de vagina van je bedpartner. Zij ondervindt dan hetzelfde effect als jij: tijdelijke verdoving van het ingesmeerde gebied. Ook je partner zal daardoor minder genieten van de seks. Want dat is wat er gebeurt: doordat je minder voelt, krijg je minder snel een orgasme. Maar ja, je kan dus wel veel minder genieten van het vrijen.

Dan zijn er nog verschillende pillen die je zouden helpen je orgasme uit te stellen. In feite zijn dit gewoon antidepressiva. Deze pillen bevatten namelijk dezelfde werkende bestanddelen als medicijnen die voorgeschreven worden bij een depressie. Voordat ik verder in ga op wat de gevolgen daarvan zijn: wil je echt antidepressiva slikken als je niet depressief bent?

masturbatie3

Deze medicijnen zijn ook niet zonder bijwerkingen. Bepaalde klachten kunnen hoofdpijn of misselijkheid zijn. Dat valt nog mee. Maar wist je dat er ook mensen zijn die door deze pillen emotioneel afgevlakt raken, een lager libido hebben of zelfs erectieproblemen kunnen krijgen? Ja, dan krijg je zeker geen orgasme, als je ook geen erectie meer krijgt!

En dan heb ik met nog geen woord gerept over de prijs van deze medicijnen. Zowel de crèmes als de pillen kosten een fortuin als je met enige regelmaat seks hebt, tot wel honderden euro’s per jaar. Is dat geld het je echt waard voor producten die misschien wel helpen om je ejaculatie uit te stellen, maar die je seksleven in alle andere opzichten verminderen? Ik dacht het niet!

Waar was ik gebleven… oh ja, het masturberen

Voordat ik te ver afdwaal in mijn woede over de medicatie tegen premature ejaculatie, ga ik verder over het masturberen. Het eerste dat je moet leren tijdens het masturberen om je orgasme uit te kunnen stellen, is het point-of-no-return leren kennen. Dit is het punt waarop een orgasme onvermijdelijk is; wat je na dit punt ook doet, je gaat hoe dan ook klaarkomen.

Juist daarom wil je dit punt herkennen voordat het er is, en het uitstellen. Voordat het point-of-no-return komt, vertoont je lichaam een aantal symptomen. Je hartslag gaat omhoog, net als je ademhaling. Je gaat misschien ongecontroleerd kreunen. Je hebt de drang om door te gaan met masturberen, om een orgasme te krijgen…

… en juist dan moet je stoppen. Herken het wanneer je je hoofd heel warm en rood voelt worden. Alle spieren in je lichaam spannen zich aan om zich voor te bereiden op het orgasme. Ook ben je misschien de pc-spier aan het aanspannen. Dit is de spier die je gebruikt om je plas mee op te houden – en die je orgasme veroorzaakt.

masturbatie4

Maar wat moet je hier nu mee? Zoals je ziet, gebeuren er veel actieve processen in je lichaam. Er stroomt veel bloed en veel spieren zijn aangespannen. Daarom is het belangrijk om je bewust te ontspannen. Wees bewust van de staat van je lichaam, houd je spieren losjes en ontspannen en knijp niet de pc-spier aan.

Let op je ademhaling

Ook de ademhaling is een belangrijke factor voor het orgasme. Je gaat steeds sneller ademhalen naarmate je dichter bij het point-of-no-return komt. Investeer daarom wat tijd in ademhalingsoefeningen! Doe deze eerst buiten seks of masturberen om. Adem 5 seconden in, hou het 2 seconden vast, en adem dan 5 seconden uit.

Dit ritme helpt je om rustig te blijven en een gecontroleerde hartslag te behouden. Zo stel je automatisch je orgasme uit. Als je deze ademhalingstraining onder de knie hebt, kun je hem gaan toepassen tijdens het masturberen. Blijf ook dan rustig in- en uitademen, op hetzelfde tempo als in de training.

De start-stop en de knijpmethode

Dit zijn twee manieren om je orgasme uit te stellen. Je kunt ze oefenen bij het masturberen en dan gebruiken tijdens de seks. Het zijn simpele, maar redelijk effectieve manieren om je orgasme tijdelijk uit te stellen. Probeer ze dus wel eerst uit tijdens het masturberen om te voelen hoe ze precies werken.

De start-stopmethode houdt in dat je tijdelijk stopt met masturberen, wanneer je het point-of-no-return voelt aankomen. Je laat de opwinding even wegzakken, en gaat dan verder met masturberen. Een hele simpele, maar daardoor ook goed werkende manier om te voorkomen dat je te vroeg ejaculeert. Je hoeft immers enkel je point-of-no-return te herkennen en op tijd te stoppen.

De knijpmethode werkt op een soortgelijke manier. Voor het point-of-no-return stop je met masturberen. Nu leg je je duim en je wijsvinger op je penis, net onder de eikel. Knijp nu met redelijke kracht. Als het goed is, voel je het orgasme uit je penis wegebben. Na de knijpmethode kun je sneller aan de slag dan bij de start-stopmethode.

masturbatie5

Stappenplan om je orgasme uit te stellen bij het masturberen

Ik heb je nu enkele technieken uitgelegd om je orgasme uit te stellen bij het masturberen. Nu gaan we ze oefenen in de praktijk. Doe dat volgens het onderstaande stappenplan:

Stap 1: Masturberen zoals normaal

Masturbeer de eerste keer zoals je dat normaal zou doen. Gebruik geen enkele techniek, en stel je orgasme ook niet uit als je dat normaal niet zou doen. Dan weet je wat ongeveer je baseline is en hoe ver je kunt uitstellen met de benoemde technieken.

Stap 2: Ademhaling toevoegen

Je hebt, als het goed is, ademhalingsoefeningen gedaan om in meerdere situaties een regelmatige ademhaling te houden. Nu ga je die toepassen bij het masturberen. Blijf rustig in- en uitademen, hoe dicht je ook bij je orgasme bent. Als het goed is, moet je al een beetje resultaat zien. Wees niet ongerust als dat niet zo is; oefening baart kunst.

Stap 3: Houd je lichaam ontspannen

Probeer nu tijdens het masturberen al je spieren zo ontspannen mogelijk te houden. Dit is best wel lastig, zeker naarmate je dichterbij je orgasme komt, maar het is heel belangrijk om ook tijdens de seks een orgasme te voorkomen. Let vooral op je pc-spier. Oefen met het controleren van deze spier, door hem afwisselend aan te spannen en te ontspannen. Blijf ook letten op de ademhaling!

Stap 4: Voeg de start-stopmethode of de knijpmethode toe

Met deze tips moet het je al aardig lukken om het ‘eerste’ orgasme uit te stellen. Ik noem dit het ‘eerste’, omdat je dan voor het eerst bij het point-of-no-return komt. Maar daarna is er nog meer. Het is heus niet zo dat mannen die het lang volhouden tijdens de seks ook maar één keer op het point-of-no-return komen!

masturbatie6

Voordat je op dit punt komt, pas je nu de start-stopmethode of de knijpmethode. Probeer ze allebei uit; de knijpmethode vereist uiteraard wat meer oefening. Als je orgasme weggevloeid is, kun je gewoon weer verder met masturberen. Stel na een tijdje oefenen een tijd in voor jezelf, bijvoorbeeld 15 minuten. Werk naar dat doel toe; op een gegeven moment gaat het steeds makkelijker!

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *