Geen Libido Meer? Ontdek 3 Oorzaken en Hun Remedies

Lijkt het alsof je geen libido meer hebt? Je bent niet alleen. Een dip in seksuele lust is iets wat velen ervaren, maar meestal niet zo snel over praten. De reden voor een gebrek aan libido is een ietwat ongemakkelijk probleem dat met verschillende zaken te maken kan hebben.

Je er teveel zorgen over maken is echter niet nodig en kan zelfs averechts werken. Er bestaan namelijk verschillende natuurlijke en langdurige oplossingen die je in je dagelijks leven kunt oppakken om je libido weer op de rails te krijgen. Elke oorzaak heeft zijn eigen unieke aanpak, en er zijn vele wegen die leiden naar een hersteld en bloeiend seksleven. Laten we deze paden eens verkennen en ontdekken hoe je jouw seksuele energie weer kunt laten stromen!

Oorzaak 1: Stress

Stress lijkt bijna onvermijdelijk in onze hectische maatschappij van tegenwoordig. En dit is tegelijkertijd ook een beruchte libidokiller.

Al de spanning en urgentie die de dag regeren kan een zware tol eisen van ons seksleven. Zoals de beroemde Tantra-leraar Osho zei:

“Stress is de vijand van liefde. Liefde gedijt in ontspanning, in een veld van vrijheid en acceptatie.”

Deze woorden raken eenvoudigweg de kern van hoe stress onze seksualiteit weet te onderdrukken. Want wanneer we gestrest zijn, produceert ons lichaam cortisol – het stresshormoon – dat direct druk uitoefent op onze seksuele verlangens. Een teveel aan cortisol en je zult je vermoeid en prikkelbaar voelen.

En ja, soms ook het gevoel dat je geen libido meer hebt. Het is alsof ons lichaam ons zegt dat het te druk is met overleven om na te denken over genieten!

Remedie: Ontstressen en Ontspannen

De remedie is wellicht eenvoudiger dan je denkt. De kanttekening is dat jezelf ontstressen wel wat toewijding vergt. Simpel gezegd: het vereist dat je het écht wilt.

De remedie tegen stress en het herwinnen van je libido vraagt om actie en een commitment aan jezelf. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om te ontstressen en je seksuele energie nieuw leven in te blazen:

 • Prioriteer Ontspanning: Maak ontspanning een niet-onderhandelbaar deel van je dag. Dit betekent bewust tijd vrijmaken voor activiteiten die jou tot rust brengen. Het kan gaan om een yogasessie, een rustige wandeling, of gewoon tijd doorbrengen zonder digitale afleiding.
 • Meditatie en Mindfulness zijn krachtige gereedschappen om de geest tot rust te brengen en stress in te dammen. Sterker nog, slechts een paar minuten meditatie per dag kan al een verschil maken! Probeer je te concentreren op je ademhaling of gebruik geleide meditaties om je te helpen focussen.

Oorzaak 2: Hormonale veranderingen

Geen optimaal libido meer hebben kan ook samenhangen met hormonale veranderingen.

Onze hormonen zijn chemische boodschappers, met als hoofdrolspelers testosteron, oestrogeen en progesteron. Ze zijn als een fijn afgestemde machine die onze seksuele drang, stemmingen en algehele welzijn voortdurend aan het reguleren is.

Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van hormonale schommelingen die hun libido in diskrediet brengen. Bij mannen gaat het vaak om een daling van testosteron, terwijl het bij vrouwen gaat om veranderingen in oestrogeen en progesteron, met name tijdens de menopauze.

Hormonale veranderingen worden meestal veroorzaakt door natuurlijke levensfasen, medische aandoeningen of levensstijlkeuzes.

Stress, slechte voeding en onvoldoende lichaamsbeweging kunnen allemaal oorzaken zijn van een hormonale disbalans. Er kan bovendien sprake zijn medische aandoeningen zoals schildklierproblemen. Helaas zijn er ook tal van hormoonverstorende stoffen, zoals die in plastic verpakkingen en de dagelijkse cosmetica die velen van ons dagelijks binnenkrijgen.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

 

drsm-zoenvideo-570

 

Remedie: Hormonale balans vinden

Ons lichaam is als een tuin, en onze wil de tuinman! Dit houdt in dat het belangrijk is om te onthouden dat deze schommelingen natuurlijk zijn en beheersbaar worden met de juiste aanpak en behandeling.

Kennis van je lichaam is de eerste stap naar genezing. En om te bepalen of je geen libido meer hebt vanwege hormonale schommelingen, zijn hier een paar stappen om te ondernemen:

 • Let op symptomen: Naast een verlaagd libido, zijn er andere symptomen die kunnen wijzen op hormonale disbalans. Bij vrouwen kunnen dit symptomen zijn zoals onregelmatige menstruaties, opvliegers, of stemmingswisselingen. Bij mannen kan een daling van testosteron ook leiden tot vermoeidheid, spierzwakte, en stemmingswisselingen.
 • Medisch onderzoek: Een bezoek aan je huisarts of een specialist kan veel data over je lichaam onthullen. Zo kunnen ze bloedonderzoeken uitvoeren om je hormoonspiegels te controleren, om een duidelijk beeld te krijgen van wat er mogelijk speelt van binnen.
 • Levensstijl en medische geschiedenis: Bespreek je levensstijl en medische geschiedenis met je arts. Factoren zoals dieet, stressniveaus, slaappatronen, en eventuele andere gezondheidsproblemen kunnen allemaal relevante informatie bieden.

Wat kun je nu alvast doen om je hormonen weer op orde te krijgen?

Naast de remedie ontstressen & ontspannen, zijn hier nog enkele praktische en concrete tips die je direct kunt toepassen:

Aanpassing van je dieet: Integreer voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële vetzuren, zoals vis, noten en zaden. Goed, zoveel mogelijk onbewerkt vlees van de slagerij kan ook een uitstekende bron zijn voor hoogwaardige eiwitten en B-vitaminen, want deze voedingsstoffen doen je hormoonproductie en -regulatie goed.

Voeg bovendien voedingsmiddelen toe die rijk zijn aan fyto-oestrogenen (vooral voor vrouwen), zoals lijnzaad en kikkererwten. Koken doe je met olijfolie of kokosolie, want deze bevatten gezonde vetten die goed zijn voor de hormoonbalans en je algemene gezondheid.

Wat te vermijden? Overmatige suiker- en koolhydraatinname, slechte kookoliën zoals zonnebloemolie en canolaolie, en sterk bewerkte voedingsmiddelen kunnen allemaal je hormonen ontregelen.

 • Zorg voor voldoende rust en slaap: Probeer elke nacht 7-8 uur slaap te krijgen. Een goede nachtrust is onmisbaar voor de goede regulatie van hormonen.
 • Houd je waterinname in de gaten, essentieel voor al je lichaamsfuncties, inclusief de hormonale balans.
 • Vermijd hormoonverstorende stoffen: Ook al is het moeilijk om alles te vermijden, wees je bewust van chemische stoffen in je omgeving die de hormonen kunnen verstoren, zoals bepaalde plastics, pesticiden en synthetische chemicaliën in verzorgingsproducten. Kies waar mogelijk voor natuurlijke, biologische producten.
 • Zonlicht (vooral de ochtendzon) en buitenlucht zijn een van de beste manieren om je vitamine D-niveau en je humeur een boost te geven.
 • Overweeg supplementen die de regulatie van je hormonen ten goede komen, zoals vitamine D, B-complex, magnesium, en Omega-3.
 • Ga sporten: Door in beweging te blijven, houd je niet alleen je lichaam fit, maar ook je hormonen in balans.

Oorzaak 3: Mentale Barrières en Zelfperceptie

Je kunt bloemen of onkruid planten. En hetzelfde geldt voor je libido. Als je geest bezet is met zorgen, zoals werkdruk, problemen in je relatie of zelftwijfel, kan je seksdrive daar onder lijden. Het is alsof je hoofd geen plaats meer heeft voor de gedachten die leiden tot seksuele opwinding.

Het is niet alleen stress dat je mentale welzijn en je libido negatief beïnvloedt. Factoren zoals chronische vermoeidheid, een negatief zelfbeeld en zelfs langdurig gebrek aan ambitie kunnen je verlangen naar intimiteit evenzeer temperen. Deze psychologische barrières vormen een subtiele maar krachtige muur die je van je seksuele gevoelens scheidt.

Daarnaast spelen zelfperceptie en zelfvertrouwen een aanzienlijke rol in hoe we onze seksualiteit beleven. Als we onszelf niet zien als wenselijk of als we worstelen met ons lichaamsbeeld, kan dit direct in lijn staan met ons verlangen naar seks. Dit wordt vaak nog eens verergerd door sociale en media-invloeden die onrealistische standaarden van schoonheid en succes promoten.

Remedie: Ga voor mentale opkikkers

Inzicht krijgen in deze complexe interacties tussen geest, lichaam en emoties is de eerste stap naar het herstellen van een gezond libido. Het is belangrijk om te erkennen dat een verandering in seksueel verlangen niet alleen een lichamelijke kwestie is. Vaak zit het diep geworteld in onze psychologische gesteldheid.

Hier zijn wat nuchtere tips als je geen libido meer hebt en denkt dat dat je mentale staat je in de weg staat:

 • Creatieve expressie: Soms helpt het om je gevoelens op een creatieve manier te uiten. Of het nu gaat om schilderen, schrijven, muziek maken of tuinieren, creatieve activiteiten werken als een uitlaatklep voor je emoties en helpen je om mentaal te ontspannen.
 • Dagelijkse dankbaarheidsoefening: Begin en eindig je dag met het opnoemen van drie dingen waarvoor je dankbaar bent! Met deze simpele oefening kun je je focus verleggen van negatieve gedachten naar positieve aspecten in je leven.
 • Digitale detox: Constant online zijn en de voortdurende stroom van informatie kan je uitputten. Dit is waarom een digitale detox wonderen kan doen voor je mentale welzijn. Probeer elke dag een paar uur zonder schermen door te brengen en merk het verschil in hoe je je voelt.
 • Omhels de natuur: Wandelingen in het bos of langs het strand kunnen bijzonder therapeutisch zijn. De natuur is kalmerend voor de geest en is een uitstekende manier om dingen in perspectief te zien.
 • Leer iets nieuws: Frisse mentale uitdagingen zoals het leren van een nieuwe taal, een instrument bespelen, een dagboek bijhouden of gewoon een nieuwe sport proberen, geven zowel een boost in je mentale vaardigheden als je zelfvertrouwen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam is de sleutel tot meer passie en verlangen in je leven. Het gaat erom jezelf de ruimte en tijd te geven om te genezen en te groeien, zowel mentaal als emotioneel.

De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed (per video laten zien door sexy actrices)

Ontdek per video wat de beste tips zijn op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In onze online video’s genaamd De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken. Dit doen we doormiddel van sexy voorbeeld video’s waar 2 actrices en een acteur tips geven en voor doen. Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *