Erotische Meditatie: Voordelen en Technieken voor Beginners

Wist je dat meditatie niet alleen je geest kan kalmeren, maar ook je zintuiglijke ervaringen naar een hoger niveau kan tillen? Met een erotische meditatie combineer je deze verfijnde aandacht voor het moment met de verkenning van je seksuele energie; het bewust worden van je eigen sensuele energie.

Het doel? Een diepere verbinding met jezelf en, indien gedeeld, met je partner! Hoe dit precies werkt, vertellen we je hier. We gaan stap voor stap door de basisprincipes en technieken om je als beginner helemaal op weg te helpen.

Een erotische meditatie – Wat is dat?

Een erotische meditatie is een vrij onderbelicht aspect in de moderne meditatiescene. Deze fascinerende synthese van oude wijsheid en hedendaagse behoefte, richt zich op het verenigen van seksuele en spirituele energieën. Het resultaat is een unieke beleving van zelfbewustzijn en intieme connectie.

Een goed voorbeeld van een erotische meditatieoefening voor partners is de Twee Harten Meditatie. Partners kijken elkaar in de ogen en ademen synchroon voor een diepe emotionele en energetische connectie. Het brengt een gedeeld ritme naar voren en een gevoel van eenheid tezamen.

Het is een praktijk met een aardige dosis geschiedenis, geworteld in de rijke tradities van Tantra en Taoïsme. Dit is waar seksualiteit niet alleen als fysieke handeling werd gezien, maar als een sleutel tot spirituele verlichting en harmonie.

Erotische meditatie is de brug tussen de oerkracht van onze seksualiteit en de serene diepten van meditatief bewustzijn.

Neem het oude India, waar erotische meditatie als een pad naar ‘Moksha‘ was. Oftewel bevrijding, waarbij seksuele energie werd getransformeerd tot spirituele kracht!

Een erotische meditatie is dus niet alleen goed voor je seksuele relaties, maar ook voor je persoonlijke groei. Het brengt je in contact met je diepste zelf. Het gaat om meer dan genot; dit is de ontdekking van een verborgen kant van jezelf – een reis naar binnen. Voor een zeldzaam venster op de echte eenheid van lichaam en geest.

De voordelen van erotisch mediteren

 • Verdieping van intieme relaties
 • Persoonlijke groei en zelfbewustzijn
 • Verhoogde emotionele en fysieke harmonie

3 Basisprincipes van een Erotische Meditatie

In de kern van een erotische meditatie staan drie basisprincipes centraal. Ze vormen het kloppend hart voor de praktijk en zijn een leidraad voor een diepe, zintuigelijke verrijkende ervaring.

1. Bewust ademen

Zoals de oude yogi’s zeiden: “De adem is de brug tussen het lichaam en de geest.

Bewust ademen is niet alleen een kwestie van in- en uitademen; het is een manier om onze energieën, om je lichaam en geest te synchroniseren.

Elke bewuste ademtocht brengt meer aanwezigheid en verbinding met zich, zowel met jezelf als met je partner. De focus op je ademhaling opent een deur naar diepere ontspanning en verhoogd sensueel bewustzijn.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

 

drsm-zoenvideo-570

 

2. Het opbouwen van sensueel bewustzijn

De ontwikkeling van een fijne afstemming op je zintuigen. Het verfijnen van je aandacht voor sensaties ontwikkelen. Het laat je elke aanraking, geluid, geur en smaak intenser ervaren, om zo een diepere verbinding met jezelf en je omgeving te verwezenlijken.

We zijn zo vaak gehaast en afgeleid. Erotische meditatie vraagt ons om te vertragen en elk gevoel intenser tot ons binnen te laten komen. Dit sensuele bewustzijn nodigt je uit om elk moment volledig te ervaren, waarbij je de subtiele nuances van plezier en verbinding verkent. Het is als het leren van een nieuwe taal, waarbij elk zintuig zijn eigen woordenschat heeft!

3. Een veilige en respectvolle meditatieve ruimte

De fundering waarop een erotische meditatie wordt gebouwd. Een fysieke, emotionele en mentale ruimte van vertrouwen, openheid en wederzijds respect, vrij om jezelf te verkennen zonder oordeel of terughoudendheid.

Het is deze veilige haven van waar je je kunt overgeven aan de ervaring, wetende dat je zowel fysiek als emotioneel beschermd bent. Dit vereist eerlijkheid, duidelijke communicatie en een diep respect voor de grenzen van jezelf en je partner.

Je heilige tuin, vrij van oordeel en vol van acceptatie, waar je je meest kwetsbare zelf kunt zijn.

Wat past hier perfect bij? Zachte verlichting, comfortabele en zachte zitplaatsen, en misschien zelfs door kalmerende geuren of wat rustige achtergrondmuziek!

Technieken voor Beginners: 3 Erotische meditatie oefeningen

Dus hoe kun je een erotische meditatie doen? Hier hebben we 3 praktische oefeningen voor je op een rijtje gezet!

1. Solo meditatie – Zelfverkenning

Een oefening bedoeld om je relatie met je lichaam te versterken en je bewustzijn van je sensuele zelf te verdiepen. Een uiterst krachtige manier voor het cultiveren van zelfliefde en het waarderen van je eigen sensualiteit.

Dit is een oefening die vaak wordt geassocieerd met de leer van seksuologen en mindfulness-experts, zoals Dr. John Kabat-Zinn en Barbara Carrellas, die beiden een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en popularisering van technieken voor lichaamsbewustzijn en sensuele zelfontdekking.

Stap 1: Voorbereiding en ontspanning

 • Ga naar je heilige tuin – die rustige, comfortabele plaats waar je niet gestoord wordt.
 • Ga liggen of zit rechtop in een comfortabele houding. Gebruik indien nodig kussens voor ondersteuning.
 • Haal een paar minuten diep adem om te ontspannen en je geest tot rust te brengen.

Stap 2: Lichaamsbewustzijn verhogen

 • Richt je aandacht op elk lichaamsdeel, startend bij je tenen en langzaam omhoog werkend.
 • Sta jezelf toe om elk deel van je lichaam te voelen en erken eventuele sensaties of emoties die zich voordoen.

Stap 3: Sensuele zelfverkenning

 • Wanneer je je volledig ontspannen en verbonden voelt met je lichaam, begin dan zachtjes je huid aan te raken. Verken aanrakingen die goed voelen, zonder een specifiek doel.
 • Let op de verschillende sensaties die elke aanraking teweegbrengt, en hoe je lichaam daarop reageert.

Stap 4: Ademhaling en beweging

 • Combineer je aanrakingen met bewuste ademhaling. Adem diep in bij elke aanraking en laat de adem de beweging volgen.
 • Beweeg je handen vrij over je lichaam, volg de flow van wat natuurlijk en aangenaam aanvoelt.

Stap 5: Reflectie en dankbaarheid

 • Als je klaar bent, stop dan met de aanraking en lig of zit nog een paar minuten stil.
 • Reflecteer op de ervaring en voel dankbaarheid voor je lichaam en de sensaties die het je brengt.

2. De Twee Harten Meditatie voor Koppels

Speciaal ontworpen om een diepe emotionele en energetische verbinding tussen partners te verwezenlijken. De oorsprong van deze oefening is te vinden in de Tantrische tradities, om spiritueel, fysiek en emotioneel met je partner in verbinding te komen.

 • Stap 1: Ga tegenover elkaar zitten in een comfortabele houding, bij voorkeur op de grond met kussens. Mét of zonder kleding, wat jullie zelf willen.
 • Stap 2: Kijk elkaar in de ogen zonder te spreken, en synchroniseer je ademhaling. Adem samen diep in en uit.
 • Stap 3: Plaats één hand op je eigen hart en de andere op het hart van je partner. Voel elkaars hartslag en ademritme.
 • Stap 4: Blijf enkele minuten in deze positie terwijl je je focust op het gevoel van liefde en verbinding.
 • Stap 5: Sluit af met een knuffel of een liefdevolle aanraking, bevestigend de gedeelde ervaring.

3. De Vuurademhaling Meditatie – Verhoog je seksuele energie

Wil je je seksuele energie versterken en deze kanaliseren voor meer vitaliteit en bewustzijn in je leven? Dan is deze techniek, geïnspireerd door de oude praktijken van Kundalini-yoga, eentje om te onthouden. Zie het als een bewuste verkenning van je innerlijke verlangens en emoties.

Stap 1: Voorbereiding en gronding

 • Zoek een rustige plek waar je comfortabel kunt zitten.
 • Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Haal diep adem en adem langzaam uit om jezelf te gronden, waarbij je jezelf verbindt met het hier en nu en je bewust wordt van je fysieke aanwezigheid in het huidige moment.

Stap 2: Activering van seksuele energie

 • Visualiseer een gloeiende, opstijgende energie aan de basis van je ruggengraat, vergelijkbaar met een opkomende vlam.
 • Adem in en stel je voor dat je deze energie omhoog trekt terwijl je inademt, vanuit het bekken naar de kruin van je hoofd.
 • Adem uit en laat de energie weer naar beneden stromen, terug naar het bekken.

Stap 3: Herhaal en verhoog de snelheid

 • Herhaal deze cyclus van inademen en uitademen terwijl je de opkomende energie visualiseert.
 • Verhoog geleidelijk de snelheid van je ademhaling en voel hoe de energie intenser wordt.

Stap 4: Bewustzijn en balans

 • Houd deze ademhalingsoefening minstens 5 minuten vol, terwijl je je bewust blijft van de stijgende energie en je innerlijke sensaties.
 • Sluit af door langzaam je ademhaling te vertragen en jezelf te gronden.

Geleide Meditaties

Wat extra hulp nodig? Geleide meditaties kunnen bijzonder nuttig zijn voor beginners. Er zijn tal van geleide erotische meditaties online te vinden, met veel waardevolle bronnen beschikbaar op platforms zoals YouTube of via meditatie-apps.

Maak het je comfortabel in een rustige ruimte, speel de geleide meditatie af, volg de instructies van de gids, en laat je meenemen door hun stem en de gesuggereerde visualisaties!

Extra handige bronnen

Er is veel meer geschreven over erotische meditatie en alles wat daarmee te maken heeft. Boeken zoals Urban Tantra door Barbara Carrellas en The Art of Sexual Ecstasy door Margot Anand bieden verdiepende inzichten in het concept. Ook podcasts zoals Sexual Healing en Tantra Talks zijn goede bronnen voor meer achtergrondinformatie en praktische tips.

Nu jij…

Zo! Nu heb je een goed startpunt voor de verkenning van een erotische meditatie. Pas ze gerust aan je persoonlijke comfortniveau en interesses. Onthoud dat het bij erotische meditatie gaat om een diepe verbinding met jezelf en, in het geval van koppels, met elkaar, in plaats van om louter seksuele bevrediging of het bereiken van een orgasme. Laat jezelf toe de ervaring volledig te beleven, observeer alle gevoelens en emoties die opkomen. Wat voelde je? Wat heb je geleerd? Omarm je reis van zelfontdekking en wellicht zelfs een diepere verbondenheid met je partner!

De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed (per video laten zien door sexy actrices)

Ontdek per video wat de beste tips zijn op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In onze online video’s genaamd De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken. Dit doen we doormiddel van sexy voorbeeld video’s waar 2 actrices en een acteur tips geven en voor doen. Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *