Krijgen Vrouwen Meer Energie van Seks? Dit is wat Zij + Experts Zeggen

Mannen hebben het na een orgasme vaak zwaar. Over het algemeen zijn ze nogal versuft na de vrijpartij. Geregeld vallen ze zelfs als een blok in diepe slaap. Dat terwijl hij nog geen vijf minuten geleden vol bravoure beweerde dat hij nog wel een ronde aankon! Het is niet perse zijn schuld, want tijdens een orgasme komt er een flinke dosis prolactine vrij, een hormoon dat men meteen naar dromenland stuurt.

Maar hoe zit het eigenlijk met vrouwen? Krijgen de dames juist meer energie van seks? Dat de vrouw seks anders ervaart is redelijk bekend, maar hoe precies dan? Hier gaan we in op de hormonale reacties, fysieke voordelen en psychologische effecten van seks op de ladies.

Wat gebeurt er tijdens een vrouwelijk orgasme?

Een vrouwelijk orgasme is zowel een krachtig als verbluffend complex proces. Bereikt ze haar hoogtepunt, dan schiet haar lichaam in overdrive met een reeks intense fysiologische reacties tot gevoel.

De sappen zijn los. De spieren in haar bekkengebied beginnen ritmisch samen te trekken, het bloed circuleert door haar hele lichaam. Dit alles brengt een explosie van plezier naar boven die een flinke oppepper kan geven.

Tijdens dit extatische moment komen er allerlei hormonen vrij. Endorfines, natuurlijke pijnstillers van ons lichaam, brengen een gevoel van euforie dat volgens neurobiologen vergelijkbaar is met de runner’s high.

Ook pieken de niveaus van oxytocine, beter bekend als het ‘knuffelhormoon‘. Het genereert een intense feel van verbondenheid en ontspanning. Een krachtige combinatie van hormonen die vaak beleefd worden alsof je op de resetknop indrukt, waardoor ze zich verfrist, verkwikt en klaar voor de wereld voelt!

Daarnaast toont onderzoek aan dat seks kan fungeren als een natuurlijke remedie tegen angst en depressie. De bevindingen associeerde regelmatige seksuele activiteit met lagere niveaus van stress en een algeheel verbeterde mentale gezondheid.

Wat voelen vrouwen na de seks?

Dat is althans wat de studies zeggen. Maar om er echt zeker van te zijn, heb ik hetzelfde gevraagd aan een aantal vriendinnen en kennissen: Krijgen jullie als vrouwen meer energie van de seks? Dit is wat ze zeiden:

Lisa is 32 jaar, is al een aantal jaren gelukkig met haar partner, en werkt als marketeer. Ze zegt:

“Het geeft me niet alleen een goed gevoel, maar het lijkt ook mijn focus en productiviteit te verbeteren. Na seks voel ik me vaak klaar om de dag aan te pakken.”

Anouk is 28 en al eventjes samen met haar vriend. Ze is werkzaam als lerares en zei stellig:

“Na een goede vrijpartij voel ik me altijd verfrist en vol energie. Alsof ik een nieuwe dosis levenslust heb gekregen! Ik merk zelfs dat ik meer geduld heb met mijn leerlingen als ik de avond ervoor een fijne tijd met mijn vriend heb gehad. Het maakt mijn dagen echt een stuk lichter en leuker.”

Sophie is 35-jaar, single en een projectmanager van beroep:

“Seks helpt me om te ontstressen. Ik voel me altijd lichter en meer ontspannen, wat mijn energieniveau een flinke boost geeft. Bovendien slaap ik daarna als een roos en word ik de volgende ochtend vol energie wakker.”

Eva, een 26-jarige grafisch ontwerper:

“Voor mij is seks een geweldige manier om mijn hoofd leeg te maken. Het geeft me niet alleen een gevoel van voldoening, maar ook een frisse kijk op mijn werk. Na seks zit ik vol nieuwe ideeën en inspiratie.”

Jade, een 33-jarige fysiotherapeut:

“Ik merk meer dat mijn energieniveau na de seks significant hoger is dan dat ik me futloos voel. Alsof mijn lichaam opnieuw is opgeladen, eigenlijk! Ik voel me simpelweg sterker en meer gemotiveerd.”

Rocío, 27 jaar, mijn vrouw, had vandaag tijdens de seks twee orgasmes. Zo voelde ze zich daarna:

Nou, het is moeilijk om woorden te vinden die kunnen omschrijven wat ik voel. Kennen jullie dat gevoel wanneer je op een lenteochtend opstaat en de zon stralend opkomt? Zo voelt het ook, sexy, stralend, prachtig, geliefd, vrolijk, gemotiveerd.

Hoe bekijken mannen en vrouwen seks verschillend?

Er zijn dus inderdaad verschillende noemenswaardige aanwijzingen dat vrouwen meer energie krijgen van seks. Maar hoe en waarom verschilt die ervaring – met name het klaarkomen tijdens de seks – zoveel van die van mannen?

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

 

drsm-zoenvideo-570

 

Biologische verschillen

Een van de meest voor de hand liggende verschillen tussen mannen en vrouwen in de context van seks ligt in de biologische reacties tijdens en na de daad. Mannen ervaren tijdens een orgasme een enorme toename van het hormoon prolactine, wat dus bekend staat om zijn slaapbevorderende effecten.

Dit verklaart waarom mannen vaak direct na de seks in slaap vallen! Het is een fenomeen dat wordt ondersteund door onderzoek van Kruger en Hughes (2006). Die toonden dat verhoogde prolactineniveaus bij mannen bijdragen aan slaperigheid na het orgasme.

Sterker nog, de toename van prolactine na een orgasme na geslachtsgemeenschap is groter dan na masturbatie en suggereert dus een grotere verzadiging, en ook meer behoefte aan rust!

Vrouwen daarentegen ervaren tijdens en na de seks juiste de sterke stijging van het knuffelhormoon, die tegelijkertijd ook een energieboost geven. Kortom, hormonale verschillen spelen een aanzienlijke bijdragen voor de uiteenlopende ervaringen van mannen en vrouwen na seks.

Psychologische en emotionele verschillen

Dan zijn er ook verschillen in de psychologische en emotionele factoren. Voor veel vrouwen is seks sterk verbonden met emotionele intimiteit en verbinding. Dit is dé manier om emotionele banden te versterken en zich geliefd en gewaardeerd te voelen.

Mannen daarentegen kunnen seks vaker benaderen vanuit een meer fysieke en prestatiegerichte invalshoek. Dit verschil in benadering valt deels te verklaren door evolutionaire psychologie, waarbij mannen genetisch geprogrammeerd zijn om hun genetische materiaal zo wijd mogelijk te verspreiden!

Precies dat leidt vaak tot een focus op de frequentie en fysieke aspecten van seks. Een studie van Baumeister et al. (2001) ondersteunt dit; er werd gevonden dat mannen gemiddeld een sterkere seksuele drang rapporteren dan vrouwen.

Culturele invloeden

Ook culturele normen en verwachtingen spelen een rol in hoe mannen en vrouwen seks benaderen en ervaren. In veel culturen worden mannen aangemoedigd om seks te zien als een teken van mannelijke prestatie en viriliteit, terwijl vrouwen vaak worden toegezet om seks te benaderen vanuit een meer emotioneel en relationeel perspectief.

Waarom deze verschillen zo belangrijk zijn

Deze biologische, psychologische en culturele verschillen zijn voor een gezonde seksuele relatie best belangrijk om te begrijpen. Ze hebben namelijk invloed op hoe mannen en vrouwen seks ervaren en wat ze ervan verwachten.

  • Energieboost en emotie: Vrouwen krijgen vaak een energieboost na seks, wat wijst op emotionele en fysieke voldoening. Dit maakt de ervaring voor hen bijzonder vervullend.
  • Informatie voor communicatie: Als je weet hoe verschillend jullie seks ervaren, kun je veel beter praten over wat je nodig hebt en verwacht in bed. Dit maakt alles veel duidelijker en leuker.
  • Misverstanden voorkomen: Door open te zijn over jullie ervaringen, voorkom je misverstanden en wordt de intimiteit sterker. Minder gedoe, meer genieten!
  • Samen afstemmen: Wetende dat mannen vaak rust nodig hebben na seks en vrouwen juist energieker zijn, kunnen jullie vervolgens beter op elkaar inspelen. Alles voor een meer harmonieuze en bevredigende relatie!

Wanneer krijgen vrouwen juist niet meer energie van de seks?

Hoewel veel vrouwen een energieboost krijgen na seks, is dit niet altijd zo. Soms voel je je na de daad gewoon… uitgeput. Waarom gebeurt dit?

  • Kwaliteit van de seks: Is de seks niet echt bevredigend of is het de emotionele verbinding die ontbreekt? Dat is de seks meer frustrerend in plaats van een opkikker. Geen vonk? Geen energieboost.
  • Hormonale schommelingen: Vlak voor de menstruatie kunnen hormonen zoals progesteron en oestrogeen roet in het eten gooien. Tijdens deze periodes voelt je lichaam anders aan en reageert het ook anders op seks. Soms betekent dit dat je je daarna juist moe voelt.
  • Stress en vermoeidheid: Heb je al een lange dag achter de rug? Dan kan seks soms meer uitputtend dan verkwikkend zijn. Helemaal als je gestrest of uitgeput bent kan seks eerder een extra belasting zijn en niet die oplader die juist zo nodig was. Belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en voldoende rust te pakken.
  • Relationele spanningen: Problemen in de relatie? Gilconflicten of een gebrek aan communicatie? Zonder duurzame oplossing is het waarschijnlijk dat ze ook een negatieve invloed hebben op de seksuele ervaring. Wanneer er spanningen zijn, kan seks juist meer stress opleveren in plaats van verlichten. Het resultaat? Je voelt je na de seks misschien meer belast dan opgeladen.

Kortom, hoewel seks vaak werkt als een natuurlijke energiebooster, zijn er situaties waarin het tegenovergestelde gebeurt. Je wilt daarom zowel de fysieke als emotionele aspecten in balans houden voor de meest bevredigende ervaring.

Zoals het spreekwoord zegt: “Elke medaille heeft twee kanten.” Het begrijpen van al deze nuances helpt bij een betere seksuele relatie en het welzijn van beide partners!

De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed (per video laten zien door sexy actrices)

Ontdek per video wat de beste tips zijn op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In onze online video’s genaamd De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken. Dit doen we doormiddel van sexy voorbeeld video’s waar 2 actrices en een acteur tips geven en voor doen. Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *