10 Veelgestelde Vragen en Antwoorden Vroegtijdig Klaarkomen

Vroegtijdig klaarkomen mag misschien de meest voorkomende seksuele aandoening bij mannen zijn, er hangen nog steeds heel veel vragen rondom dit onderwerp. Sommige mannen weten niet hoe het komt dat ze te vroeg klaarkomen. Is het erfelijk, zit het tussen de oren, doen ze zelf iets verkeerd – hoe zit het nou?

Daarom behandel ik in dit artikel 10 veelgestelde vragen rondom vroegtijdig klaarkomen/premature ejaculatie. Voordat je namelijk iets kunt doen aan dit probleem (en ik neem aan dat je daarvoor op deze site bent gekomen), moet je wel genoeg kennis erover hebben. Staat jouw vraag hier niet tussen? Reageer dan onderaan dit artikel!

Vraag 1: Is premature ejaculatie blijvend/kom ik er ooit vanaf?

Ik heb wel eens mannen gezien die met grote angst over hun probleem praatten. Ze dachten namelijk dat het vroegtijdig klaarkomen iets was waar ze niets aan konden doen en waar ze de rest van hun leven mee rond zouden lopen. Gelukkig is dat niet waar! Als je niets kon doen om je orgasme uit te stellen, zouden wij deze site ook kunnen opdoeken.

vraag1

Het aantal mannen dat Promescent, een medicijn tegen vroegtijdig klaarkomen, gebruikt, neemt af met leeftijd.

Premature ejaculatie is gewoon te behandelen – en daar heb je niet eens medicijnen voor nodig, zoals je verderop zult zien. Met bepaalde oefeningen en veranderingen in je gedachtepatroon kun je al leren je orgasme uit te stellen. Lees daarom ook snel verder naar vragen over het uitstellen van je orgasme!

Vraag 2: Is vroegtijdig klaarkomen een puur fysiek probleem?

Het antwoord hierop is nee. Er zijn zeker fysieke factoren die een rol spelen bij het vroegtijdig klaarkomen. Zo hebben sommige mannen eerder een orgasme dan andere, omdat hun pc-spier zwakker is. Dit houdt in de praktijk ik dat ze minder controle hebben over hun ejaculatie en deze minder goed tegen kunnen houden.

Maar er zijn ook een boel psychologische factoren. Spanning voor de seks, stress in het algemeen of angst om te falen in bed zijn er slechts een aantal. Deze psychologische zaken hebben weer lichamelijke reacties tot gevolg, die ervoor zorgen dat je sneller klaarkomt. Het is dus belangrijk om allebei deze problemen aan te pakken!

Vraag 3: Werken medicijnen bij vroegtijdig klaarkomen?

Deze vraag krijg ik heel vaak naar mijn hoofd geslingerd. Op het internet kom je namelijk veel medicijnen tegen die je zouden helpen bij het uitstellen bij hun orgasme. Mijn ervaring hiermee is dat ze wel zorgen dat je minder snel klaarkomt, maar dat de manier waarop niet prettig is. Ik zal je uitleggen wat ik hiermee bedoel.

vraag2

Crèmes en zalfjes tegen premature ejaculatie zorgen dat je penis bijna gevoelloos wordt, waardoor de seks veel minder lekker is. Pillen om je orgasme uit te stellen werken eigenlijk hetzelfde als antidepressiva – en hebben dus zo hun eigen bijwerkingen. Daarbovenop zijn dit soort middeltjes ook nog ontzettend duur, terwijl er veel goedkopere (gratis!) manieren zijn om je orgasme uit te stellen!

Vraag 4: Moet ik me schamen bij mijn partner omdat ik te vroeg klaarkom?

Nee, natuurlijk niet! Vroegtijdig klaarkomen is iets dat je niet bewust doet, maar waar je wel iets aan kunt doen. Het kan heel goed zijn dat jouw partner het niet leuk vindt dat je telkens snel klaarkomt. Dit kan ook heel slecht zijn voor jullie seksleven. Maar wat het belangrijkste is, is dat je er open over bent met je partner en er iets aan gaat doen.

dokter1

Zodra je dit met jouw partner overlegd hebt, kunnen jullie samen gaan zoeken naar een oplossing. Er zijn namelijk meerdere oefeningen om je orgasme uit te stellen waar jouw partner bij kan helpen. Bovendien zijn er andere manieren dan penetratie om je partner te bevredigen. Deze moet je ook overwegen, wil je jouw seksleven nog enthousiast houden.

Vraag 5: Moet ik aan lelijke oude vrouwtjes denken tijdens de seks?

Dit is een soort oude volkswijsheid: om je orgasme uit te stellen, moet je aan iets totaal niet opwindends denken tijdens de seks, zoals oude vrouwtjes. Omdat je daardoor afgeleid wordt en aan iets niet seksueels denkt, zou je minder opgewonden worden en dus later klaarkomen. In de praktijk werd dit slechts beperkt.

965419D2FC19B4DBFDD8AEC2916274A9-oud-hongaars-vrouwtje

Je leidt je brein misschien heel eventjes af, maar het lukt je niet om consistent aan iets anders te denken tijdens de seks. En dat moet je ook niet willen; je bent dan niet bezig met het bevredigen van je partner. Je lijkt anders wel een soort seksrobot. Daar heeft jouw partner net zo min plezier van als wanneer je te vroeg klaarkomt!

Vraag 6: Wat voor oefeningen kan ik doen om mijn orgasme uit te stellen?

De bekendste oefeningen tegen vroegtijdig klaarkomen zijn de zogenaamde kegeloefeningen, vernoemd naar de man die ze bedacht heeft. Deze oefeningen richten zich op het versterken van de pc-spier en jouw controle over deze spier. De pc-spier is namelijk de spier die jouw daadwerkelijke orgasme laat plaatsvinden.

vraag3

Met kegeloefeningen span je de pc-spier aan en ontspan je deze weer in wisselende tempo’s. Dit versterkt de spier, zoals een gewone krachttraining ook zou doen met de rest van je spieren. Daarnaast krijg je meer controle over de spier. Je kunt hem dan tijdens de seks naar wil aanspannen of ontspannen. Doe dit op de juiste momenten en je kan je orgasme een hele tijd uitstellen!

Vraag 7: Hoe kan mijn partner helpen mijn orgasme uit te stellen?

In de eerste plaats kan jouw partner tijdens de seks helpen door zelf de bewegingen te maken. Wanneer jijzelf altijd het tempo bepaalt, stimuleer je de penis meer dan wanneer je partner dat doet. Laat haar dus eens het werk doen. Kies bijvoorbeeld eens voor het cowgirl standje; jij ligt op je rug, je partner zit bovenop je en rijdt op en neer!

vraag4

Daarnaast kan zij de knijpoefening bij je doen wanneer je klaar dreigt te komen. Ze legt haar duim net onder je eikel, en haar wijs- en middelvinger aan de andere kant. Geef aan dat je bijna op je hoogtepunt komt, dan knijpt zij (niet te hard!) in jouw penis. Je voelt je penis nu slapper worden en het orgasme langzaam verdwijnen. Oefen dit eerst zelf, en laat dan je partner het doen.

Vraag 8: Deed ik iets fout tijdens het masturberen, waardoor ik nu te vroeg klaarkom?

Een veelgehoord gerucht is dat mannen die te vroeg klaarkomen, vroeger te snel gemasturbeerd hebben. Hun lichaam zou daardoor als het ware gewend zijn geraakt aan dit tempo, waardoor ze nu moeilijker hun orgasme kunnen uitstellen. Dit is ten dele waar; als jij altijd kort en snel gemasturbeerd hebt, is je lichaam hieraan gewend geraakt.

Dit is echter niet de enige factor. Je ademhaling en je hartslag spelen namelijk ook een rol. Let er maar eens op: naarmate je dichter bij je climax komt, ga je sneller ademhalen en gaat je hartslag omhoog. Dit gaat meestal onbewust. Ga dus meer op je ademhaling letten en probeer zo consistent mogelijk adem te halen, ook al word je meer opgewonden. Dit helpt je om je orgasme uit te stellen.

Vraag 9: Wat kan ik tijdens de seks doen om mijn orgasme uit te stellen?

Zoals gezegd kunnen de pc-spieroefeningen, de knijpoefening en het letten op je ademhaling helpen om niet vroegtijdig klaar te komen. Maar daarnaast heeft ook de seks zelf invloed. Ik heb ook al gezegd dat bepaalde standjes, zoals de cowgirl, helpen om jou minder snel klaar te laten komen. Andere standjes zijn bijvoorbeeld doggystyle, waarbij jouw partner de stotende bewegingen maakt.

Daarnaast kun je het ‘seksritme’ een beetje omgooien. Begin sowieso met lang voorspel; daar wordt je partner meer opgewonden van en jij komt er nog niet door klaar. Daarna kun je met orale seks beginnen. Dit is voor jullie beiden heel lekker; jouw partner komt (meestal) eerder klaar door orale seks dan vaginale seks.

vraag5

Kom je klaar tijdens de orale seks? Dan is dat helemaal niet erg! Je hebt al een lekker hoogtepunt gehad, en na een tijdje ben je klaar voor het volgende. Bij nagenoeg alle mannen geldt dat ze de tweede keer meer tijd nodig hebben om klaar te komen dan de eerste keer. Het is dus een win-winsituatie voor jullie!

Vraag 10: Ben ik minder ‘mannelijk’ als ik te vroeg klaarkom?

Onzin, wanneer je klaarkomt heeft niets te maken met ‘mannelijk’ zijn of niet. Sowieso is het begrip mannelijk erg vaag en hangt het veel af van sociale structuren. Daarnaast heeft het klaarkomen ook niets te maken met het ‘mannelijke’ hormoon testosteron. Dit soort opmerkingen slaan dus helemaal nergens op.

Het kan wel zo zijn dat jouw partner zich minder bevredigd voelt in bed, wanneer je te vroeg klaarkomt. Het is echter aan jullie samen om daar een oplossing voor te zoeken. Zoals je ziet zijn die er genoeg! Vroegtijdig klaarkomen is geen enkele reden om een relatie te beëindigen, zolang jullie de stap zetten om er iets aan te doen. Succes ermee dus!

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *