Ontdek Hier de Psychologie Achter Vroegtijdig Klaarkomen

Veel mannen hebben last van te vroeg klaarkomen; meer dan je misschien denkt. Je staat er dus niet alleen voor. Te vroeg klaarkomen kan ontzettend frustrerend zijn en je zelfvertrouwen in bed een aardige deuk opleveren. Je wilt er best wat aan doen, maar aan de viagra of andere pillen ga je liever niet.

Om vroegtijdig klaarkomen te bestrijden, moet je eigenlijk weten waardoor je precies te vroeg klaarkomt. Pas als je weet waar dit verschijnsel vandaan komt, kun je er iets aan doen. En ik geef je alvast een hint: het is niet alleen maar lichamelijk. Ontdek hierdoor waardoor jij te vroeg klaarkomt en wat je eraan kunt doen!

Je lichaam niet goed onder controle hebben – onrust

Je weet vast wel wat er gebeurt wanneer je bijna klaarkomt: je hart gaat sneller kloppen, je voelt het bloed uit je hoofd wegstromen, je ademhaling wordt heviger en veel van je spieren spannen zich aan. Er zijn weinig signalen die duidelijker kunnen zijn. Daar is in principe niets mis mee; het is de manier van het lichaam om te laten zien dat je klaar gaat komen.

Het probleem zit hem erin dat veel mannen zich zo gedragen, al ver voordat ze klaarkomen. Vaak gaat dit niet eens bewust, maar door de spanning ga je deze lichamelijke kenmerken vertonen. Jouw lichaam ‘denkt’ dan dat je bijna klaar gaat komen, en jawel – je komt ook sneller klaar. Dat is niet per se jouw schuld.

Maar je kunt er wel iets aan veranderen. Door je bewust te zijn van het gedrag van je eigen lichaam, kun je proberen het te veranderen. Door het langzaam aan te passen, bijvoorbeeld bij het masturberen, kun je meer controle krijgen over je ejaculatie. Blijf rustig en denk aan ontspannende dingen, zonder dat je te veel let op het proberen uit te stellen van je orgasme.

Zenuwen voor en tijdens de seks

Dit punt is weer een katalysator van het vorige punt. Doordat je zenuwachtig bent voor en tijdens dat je seks hebt, verlies je de controle over je lichaam. Je kunt je ejaculatie dan niet uitstellen, waardoor je sneller klaarkomt dan je lief is. Wij vragen je: waarom ben je zo zenuwachtig voor seks? Moet je er niet van genieten?

Veel mensen lijken te vergeten dat het primaire doel van seks is om elkaar te laten genieten. Je wilt er samen plezier aan beleven. Toch hebben veel mensen het idee gekregen dat ze moeten presteren; daarom ‘faken’ veel vrouwen ook hun orgasme. Anders denken ze dat ze hun man teleurstellen, terwijl het eigenlijk nergens toe leidt. De seks wordt er niet beter vam!

Wij adviseren je daarom ook om open te zijn over seks. Je kunt best zeggen dat je een beetje zenuwachtig bent, omdat je graag de ander wilt plezieren. Als jullie elkaar kunnen uitleggen wat jullie lekker vinden en elkaar op jullie gemak kunnen stellen, wordt de seks veel aangenamer. Het ‘verplichte’ gevoel in de onderbuik verdwijnt dan.

Door je te ontspannen tijdens de seks kun je er ten eerste meer van genieten, en kom je ten tweede niet te snel klaar. Juist doordat veel mannen zenuwachtig zijn over of ze niet te vroeg klaarkomen, gebeurt het. Ons advies: ontspan je en communiceer met je partner. Zorg voor een relaxt gevoel, die seks komt vanzelf wel!

Ooit van de pc spier gehoord? Waarschijnlijk niet…

Dit is een spier die van je schaambekken tot je stuitje loopt en de loop van vloeistof in je urinebuis onder controle houdt. Dan moet je dus ook denken aan sperma, niet alleen aan urine. De meeste mannen hebben nog nooit van hun pc spier gehoord, wat jammer is: deze spier kun je namelijk trainen om vroegtijdig ejaculeren te voorkomen.

Je hebt, waarschijnlijk onbewust, vaak je pc spier aangespannen: namelijk wanneer je je plas moet ophouden. Datzelfde principe kun je toepassen om je orgasme uit te stellen. Het aanspannen van je pc spier (let op: voordat je klaar gaat komen) zorgt ervoor dat je sperma niet direct door je urinebuis loopt en je dus nog niet klaarkomt.

Je pc spier train je door hem achter elkaar aan te spannen en te ontspannen. Hier zijn verschillende technieken voor, bijvoorbeeld het zo lang mogelijk aanspannen en ontspannen van de spier, of zo snel mogelijk afwisselen. Door de oefeningen uit te bouwen van één naar meerdere keren per dag, leer je al snel de pc spier onder controle te krijgen.

Te veel bezig zijn met de ander, en niet met jezelf

Zoals ik al zei, zijn mensen er sterk op gebrand hun partner te laten genieten. Ze vergeten daarbij dat er bij de seks toch echt twee mensen in het spel zijn: hun partner en zijzelf! Je moet zelf ook een beetje genieten van de seks, anders wordt toch een beetje het doel van de vrijpartij gemist.

Doordat men zo erg gefocust is op het laten klaarkomen en genieten van de partner, leren ze niet hun eigen orgasme op tijd te herkennen. Ze hebben het pas door wanneer ze hun kruid al verschoten hebben; en dan staan ze daar met een rood hoofd. Dat kun jij voorkomen door wat meer aan jezelf te denken tijdens de seks.

Let op je lichaam en probeer het zoals gezegd onder controle te houden. Je ademhaling en (ont)spanning van je spieren zijn hierbij erg belangrijk. Je merkt nu eerder wanneer je klaar zou gaan komen, zodat je het tempo hierop kunt aanpassen en een vroegtijdige ejaculatie kunt voorkomen.

Geniet gewoon eens even van de seks! Je hoeft niet altijd te presteren en de beste vrijpartij van je leven neer te zetten. Bovendien herkent jouw partner jouw stress ook, bewust of onbewust. Door zelf te genieten kun je ook je partner beter laten genieten. Zowel door je uitstraling als door je uitgestelde orgasme.

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *