Anorgasmie: Niet Kunnen Klaarkomen – 6 Tips Voor Vrouwen

Een golf van sensaties die door je lichaam rollen, een aantal vluchtige seconden waarin de wereld even stilstaat, een euforische ontsnapping uit de realiteit: een orgasme is een onvergelijkbare ervaring. Voor sommigen een gegarandeerd avontuur van lust en bevrediging, voor anderen een ongrijpbare sensatie, een onvervulde belofte van seksueel genot.

Anorgasmie, ofwel niet kunnen klaarkomen, is een complex probleem met vele facetten – fysieke, emotionele en relationele. Het is volkomen normaal om te verlangen naar die euforische hoogten van seksuele passie, en het is even gewoon om soms moeite te hebben daar te komen. Of je nu moeite hebt om tot een orgasme te komen of nog nooit een orgastisch hoogtepunt hebt bereikt, de 6 tips in deze blog, speciaal voor vrouwen, zijn gericht op een prettig en gezond seksleven.

Wat is Anorgasmie?

Studies wijzen uit dat ongeveer 10-15% van de vrouwen wereldwijd moeite heeft om een orgasme te bereiken. Het geeft aan dat een orgasme, die ultieme piek van seksuele opwinding, soms een verre droom is voor vrouwen, ondanks ze een weelderige menukaart van seksuele prikkels ervaren. En hoewel ook mannen deze seksuele saga kunnen ervaren, wordt het toch een stuk vaker door vrouwen gerapporteerd.

En ja, het kan een onvergetelijk moment van de seks zijn, maar het orgasme bereiken is niet het enige doel van de seksualiteit. Laat je dus niet ontmoedigen door een gebrek aan finale vuurwerk. Het is voor vrouwen (en mannen) vitaal om zichzelf de vrijheid te geven en te ontdekken wat hen opwindt en bevredigt, zonder enige mentale, fysieke of sociale druk.

Anorgasmie kan voorkomen in verschillende vormen: Sommige vrouwen hebben bijvoorbeeld nog nooit het genot van een orgasme ervaren, of het kan een nieuw fenomeen zijn, waarbij een vrouw die vroeger hoogtes van extase had, dit nu niet meer kan. Ook kan er sprake zijn van situationele anorgasmie, waarbij een vrouw alleen in specifieke scenario’s of met bepaalde vormen van stimulatie het orgasme kan claimen.

Veelvoorkomende Oorzaken van Niet Kunnen Klaarkomen

De strijd om maar niet een hoogtepunt te kunnen bereiken kan frustrerend zijn, en dit kan verschillende oorzaken hebben. De 6 meest voorkomende factoren voor dit complexe probleem zijn:

Psychologische factoren

Emotionele hobbels zoals stress, angst, en depressie kunnen je seksuele liefdesleven saboteren, en dat kan zich uiten anorgasmie. Bovendien, als je liefdesrelatie meer drama heeft dan een gemiddelde soapserie, kan dit van vloed zijn op jouw sensuele script en het bereiken van een orgasme moeilijk maken

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

 

drsm-zoenvideo-570

 

Fysiologische factoren

Je lichaam is een wonderland, maar het een en ander kan ook weleens misgaan. Diverse gezondheidskwesties, medicatie, of zelfs hormonale rollercoasters, zoals de menopauze, kunnen ertoe leiden dat vrouwen niet kunnen klaarkomen.

Geen nadruk op clitorale stimulatie

De clitoris is als de ster van de show, maar krijgt soms niet de aandacht die het verdient. De waarheid is dat de meeste vrouwen clitorale stimulatie nodig hebben om tot een climax te komen, maar de traditionele seksualiteit schenkt de penetratie vaak de hoofdrol, waardoor de clitoris in de coulissen blijft.

De Orgasmekloof

De orgasmekloof is als de genderkloof, maar dan in de slaapkamer. Zowel uit wetenschappelijk onderzoek als tal van persoonlijke ervaringen blijkt dat mannen vaak eerder de eindstreep van het orgasme halen dan vrouwen.

“Een opvallende studie gepubliceerd in Archives of Sexual Behavior onthulde dat mannen in maar liefst 95% van de gevallen rapporteerden een orgasme te bereiken tijdens seks, terwijl hun vrouwelijke tegenhangers dit slechts 65% van de tijd meldden.”

Seks zonder Voorspel

Wist je dat een gebrek aan voorspel een van de meest voorkomende oorzaken is van niet kunnen klaarkomen? Voorspel is als de opwarming voor de grote show. Zonder voldoende tijd om in het spel te komen, kan het moeilijk zijn om het hoogtepunt van het feest te bereiken.

Culturele en sociale factoren

Tenslotte kunnen culturele en sociale invloeden een spelbreker zijn als het gaat om het ervaren van vrouwelijk genot. Sommige vrouwen worden grootgebracht met het idee dat hun plezier minder belangrijk is of hun seksuele reis niet ontdekt mag worden. Dit kan leiden tot ongemak en onzekerheid, en het bereiken van een orgasme moeilijker maken.

6 Tips voor Vrouwen om Anorgasmie Te Omzeilen

Dus, hoe kun je jouw reis naar het orgasme beginnen? Hoe kun je de stadia van verlangen, opwinding en orgasme verkennen en doorlopen? We hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

1. Word een Expert van Je Eigen Lichaam

Veel vrouwen die niet kunnen klaarkomen, hebben vaak weinig tijd besteed om zichzelf op seksueel vlak te ontdekken. En laten we eerlijk zijn, wie kent je lichaam beter dan jijzelf? Het kan wat basaal klinken, maar het is een feit dat zelfbewustzijn en zelfbevrediging de eerste stap is om anorgasmie de rug toe te keren.

Neem dus de tijd om je eigen lichaam en je gevoeligheden te ontdekken. Zie zelfbevrediging niet als een taboe, maar als een kans om te experimenteren en te ontdekken wat je opwindt. Houd je van zachte aanrakingen of heb je meer intensieve stimulatie nodig? Gaat jouw voorkeur uit naar externe of interne stimulatie, of een mix van beide? De antwoorden op deze vragen helpen je te begrijpen wat je nodig hebt om tot een hoogtepunt te komen.

 • Neem je tijd: Seksuele opwinding en orgasmes kunnen niet worden gehaast. Neem je tijd om echt te ontspannen en in de stemming te komen.
 • Ontspan je lichaam: Het is geen geheim dat overmatige spanning het orgasme in de weg kan staan, dus probeer de stress te laten varen en je te focussen op je eigen plezier.
 • Let op je ademhaling: Da manier waarop je ademhaalt heeft veel invloed op je opwinding en orgasme. Probeer diep en langzaam door je neus te ademen, of experimenteer met verschillende ademhalingspatronen.
 • Experimenteer met verschillende vormen van aanraking: Zachte strelingen, cirkelvormige bewegingen, druk… elke vrouw is anders en je zult zelf moeten ontdekken welke soort aanraking jou het meeste genot geeft.
 • Gebruik hulpmiddelen: Seksspeeltjes, zoals vibrators, kunnen je helpen om verschillende soorten stimulatie te ontdekken en een orgasme te bereiken.

2. Leer je Cyclus kennen

Het lichaam van een vrouw is voortdurend in verandering en evolueert in reactie op hormonale schommelingen. Veranderingen worden onder meer veroorzaakt door de menstruatiecyclus en dit kan invloed hebben op je seksuele ervaring en je vermogen tot een orgasme.

“Tijdens de menstruatiecyclus zijn de niveaus van oestrogeen en progesteron, de twee primaire vrouwelijke geslachtshormonen in je lichaam, continu in beweging. Deze fluctuaties veranderen je libido, je lichamelijke gevoeligheid en zelfs je humeur.”

 • Folliculaire fase (dag 1-14): Naarmate de eisprong nadert, kan het vrouwelijke libido geleidelijk toenemen.
 • Ovulatiefase (dag 14-16): Veel vrouwen ervaren tijdens deze periode een verhoogd libido en verhoogde vaginale vochtigheid, wat het genot kan vergroten.
 • Luteale fase (dag 16-28): Hier kan je libido dalen en kunnen symptomen van PMS de seksuele verlangens verminderen.

Kortom, deze patronen herkennen kan het vermogen om een orgasme te bereiken, vergroten. Probeer dus na te gaan of er momenten in je cyclus zijn waarop je gevoeliger bent of meer seksueel verlangen ervaart.

3. Communiceer met je partner

Laten we er geen doekjes om winden: de taal van lust en liefde spreekt niet altijd voor zich. Als je navigeert op de golven van passie, kan het zijn dat je schipper niet helemaal de route kent naar jouw verborgen schat. Communicatie is jouw sextant en is essentieel om anorgasmie te overbruggen.

Zorg er dus voor dat je partner weet welke koers hij moet varen. Beschouw dit als een spannend avontuur – een zoektocht naar jouw genot. Als je het direct praten over je seksuele verlangens ietwat intimiderend vindt, probeer dan het pad te plaveien met subtiele aanwijzingen en suggesties. Hier zijn wat praktische tips:

 • Kies het Juiste Moment: Een rustig en ontspannen moment binnen of buiten de slaapkamer kan een ideale omgeving bieden om je gedachten te delen.
 • Gebruik ‘Ik’ Verklaringen: Begin je zinnen met ‘ik’ om te voorkomen dat je partner zich aangevallen voelt. Bijvoorbeeld: “Ik voel me geweldig als je…”
 • Positieve Versterking: Complimenteer je partner wanneer hij/zij iets doet dat je prettig vindt. Dit moedigt hen aan om het gedrag te herhalen.
 • Laat Je Handen Spreken: Als woorden je niet gemakkelijk af gaan, kun je je partner tijdens de hitte van het moment leiden met je handen om te laten zien wat je prettig vindt.

“En vergeet niet, de open zeeën van seksuele communicatie zijn geen plek voor schaamte of oordeel. Geef jezelf toestemming om vrij en open te zijn over je verlangens, en nodig je partner uit om hetzelfde te doen.”

4. Leer De Kunst van het Loslaten

De drukte en hectiek van het dagelijks leven kunnen zich als een ongenode gast op jouw liefdesfeestje storten, en het spektakel veranderen in een spanningsvolle krachtmeting. Helemaal als je problemen hebt met niet kunnen klaarkomen! Zeg dus vaarwel tegen de stress, want het is een beruchte sfeerbederver onderweg naar het orgasme.

Hoe doe je dat? Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een sfeervolle voorbereiding, waarbij je de stress van de dag van je af laat glijden voordat je de slaapkamer instapt. Denk hierbij aan een warm bad, het luisteren naar jouw favoriete muziek, of een rustgevende yoga sessie.

Ook meditatie en diepe ademhalingsoefeningen kunnen wonderen verrichten voor het ontspannen van het lichaam en geest. Vergeet niet, de reis naar een orgasme is geen race, integendeel, het is een sensuele, onthaaste wandeling. Dus zet je telefoon op ‘niet storen’ en geniet van het moment!

“Onthoud: teveel druk leggen op het orgasme kan juist een averechts effect hebben. Seks moet plezierig zijn, dus probeer je te concentreren op het genot van de ervaring, in plaats van op het einddoel.”

5. Ontdek nieuwe seksstandjes

Absoluut, wat variatie in de seksstandjes kan een wereld van verschil maken als het gaat om anorgasmie. Hier zijn enkele standjes die de moeite waard zijn om te proberen als je moeite hebt met niet kunnen klaarkomen.

 • Vrouw Bovenop: Dit is een van de beste posities voor het orgasme, want het geeft vrouwen volledige controle over de snelheid, het ritme en de hoek van penetratie. Dit kan helpen bij het vinden van de perfecte spot voor clitorale en G-spot stimulatie.
 • Lepeltje Lepeltje: In deze positie kan de man gemakkelijk de clitoris stimuleren terwijl hij penetreert. Het is een zachte, intieme positie die zowel comfortabel als sensueel kan zijn.
 • Doggy Style: Deze positie zorgt voor diepe penetratie en kan vooral effectief zijn als de man de hoek van penetratie aanpast om de G-spot te raken.
 • Omgekeerde Cowgirl: In deze positie zit de vrouw bovenop de man, maar met haar rug naar hem toe. Dit geeft je als vrouw volledige controle, terwijl je partner je van achteren kan penetreren, wat voor sommige vrouwen een effectievere hoek kan zijn.
 • Laat je verwennen in het voorspel: Neem tenslotte ruim de tijd om al het moois te ontdekken van het voorspel en laat je partner zich volledig opgaan in jouw genot.

De sleutel is om te experimenteren en te ontdekken wat het beste voor jou werkt!

6. Schroom niet om hulp te zoeken

Mocht het pad naar de climax nog steeds een doolhof zijn, ondanks je inspanningen en experimenten, denk dan niet dat het een gek idee is om de hulp van professionals in te schakelen. Er zijn seksuologen en therapeuten die meer weten van anorgasmie en praktische technieken kunnen delen om je te begeleiden in je seksuele reis.

De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed (per video laten zien door sexy actrices)

Ontdek per video wat de beste tips zijn op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In onze online video’s genaamd De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken. Dit doen we doormiddel van sexy voorbeeld video’s waar 2 actrices en een acteur tips geven en voor doen. Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *