Kunnen Fibraten een Erectiestoornis Veroorzaken? Onderzoek + Hulpmiddelen

Dat een erectiestoornis een bijzonder vervelend probleem is, dat zal voor de meesten voor zich spreken: het niet hebben van een goed seksleven is op zichzelf natuurlijk al hartstikke vervelend, en je kan je ook wel voorstellen dat er veel schaamte bij komt kijken. Het is dan ook niet zo gek dat de mannen die hieraan lijden vaak wanhopig zijn om dit probleem op te lossen.

Dat kan echter heel moeilijk zijn, omdat erectieproblemen een heleboel verschillende oorzaken kunnen hebben, en de behandeling van erectiestoornissen vaak sterk afhangt van wat die onderliggende oorzaak precies is. Doordat er zoveel verschillende oorzaken mogelijk zijn, duurt het vaak lang voor mannen er eindelijk achter zijn wat hun probleem precies is.

Zo staat er tegenwoordig steeds vaker op het internet dat fibraten de oorzaak zouden kunnen zijn van erectieproblemen. Maar wat zijn fibraten eigenlijk precies, en klopt het eigenlijk wel dat deze een erectiestoornis kunnen veroorzaken? Dat alles en meer zal ik je vertellen in dit artikel, aan de hand van de volgende punten:

  • Wat zijn fibraten precies?
  • Kunnen fibraten de oorzaak zijn van een erectiestoornis?
  • Wat kun je doen tegen erectieproblemen? 3 hulpmiddelen

Wat zijn fibraten precies?

Voordat ik je kan uitleggen of fibraten tot een erectiestoornis kunnen leiden, is het misschien wel handig als alle lezers van dit artikel weten wat fibraten eigenlijk zijn. Als je dit nog niet weet, raad ik je daarom aan om eerst dit stuk even te lezen. Weet je al wel wat fibraten zijn, bijvoorbeeld omdat je ze zelf al gebruikt, dan kun je doorscrollen naar het volgende kopje.

Fibraten zijn een middel dat wordt gebruikt tegen een steeds vaker voorkomend probleem: een te hoog cholesterolgehalte. Mensen met een te hoog cholesterol hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, dus zijn er goede medische redenen om ervoor te zorgen dat je cholesterolwaarden niet te hoog worden. Dokters schrijven hier fibraten voor uit als het cholesterolgehalte niet kan worden verlaagd door aanpassingen in je levensstijl.

Fibraten zijn stoffen die de productie van bepaalde vetrijke deeltjes in je lichaam remmen, en die vetrijke deeltjes bevatten dan weer slecht cholesterol. Hierdoor verminderen ze de hoeveelheid vet in je bloed, maar ze zorgen ook dat er een betere verhouding tussen goed en slecht cholesterol ontstaat.

Vaak zijn fibraten erg effectief voor het doel waarvoor ze gemaakt zijn. Het vetgehalte in het bloed neemt door het gebruik van fibraten vaak tot wel 50 procent af, en daarnaast zorgt het ervoor dat het HDL-gehalte (de hoeveelheid goede cholesterol die je juist nodig hebt) stijgt met 20 tot 30 procent. Meestal vindt er ook een daling van de hoeveelheid slecht cholesterol plaats.

Net zoals alle geneesmiddelen, hebben fibraten wel enkele bijwerkingen. Enkele van deze bijwerkingen zijn bijvoorbeeld buikkrampen en buikpijn, misselijkheid, gasvorming in de darmen, diarree en een verhoogde kans op galstenen. Deze bijwerkingen zijn vervelend, maar gelukkig zijn ze relatief zeldzaam: de meeste mensen die fibraten slikken krijgen hier geen last van. Of ook erectieproblemen tot de bijwerkingen van fibraten behoren, daar zal ik hierna op komen.

“Buikpijn is vervelend, maar op je 45ste sterven aan een hartaanval is nog vervelender.”

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Kunnen fibraten de oorzaak zijn van een erectiestoornis?

Als jij een te hoog cholesterol hebt, en je hiervoor fibraten slikt die hun werk goed doen, dan hoop je natuurlijk dat je die fibraten gewoon door kan blijven slikken. Als deze echter de oorzaak zouden zijn van die vervelende erectiestoornis, dan is dat heel vervelend. Het is daarom tijd om de vraag te stellen: kunnen fibraten de oorzaak zijn van een erectiestoornis?

Als jij hier bang voor bent, dan moet ik jouw angst helaas bevestigen: fibraten kunnen inderdaad erectieproblemen veroorzaken. Volgens het Farmacotherapeutisch Kompas (een overheidsinstelling die onafhankelijke zorginformatie biedt) kunnen fibraten wel degelijk leiden tot een erectiestoornis (bron). Wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen deze conclusie (bron), dus je kan er wel van uitgaan dat dit waar is.

Daarnaast kunnen fibraten ook nog op een indirecte manier zorgen voor erectieproblemen, want zij kunnen zorgen voor een verlaagd libido. Dit betekent kort gezegd dat je weinig zin in seks hebt door het gebruik van deze fibraten. Aangezien zin hebben in seks toch wel een vereiste is om een erectie te kunnen krijgen wanneer jij dat wilt, kan ook dit effect er dus voor zorgen dat je lastiger een erectie krijgt.

“Je kan fysiek helemaal in orde zijn, maar als je geen zin hebt in seks, krijg je ook geen erectie.”

Nu klinkt dit waarschijnlijk allemaal heel negatief (en dat is het in zekere zin ook wel), maar er is ook een lichtpuntje: deze bijwerkingen van fibraten komen niet vaak voor. Als jij overweegt om fibraten te slikken, dan moet je je hier dus niet door laten tegenhouden, want waarschijnlijk zul je helemaal geen seksuele problemen ervaren. Als je reeds fibraten slikt, en last hebt van een erectiestoornis, is er bovendien een goede kans dat er een heel andere oorzaak aan je erectieprobleem ten grondslag ligt.

Concluderend is het dus inderdaad mogelijk dat een erectiestoornis wordt veroorzaakt door het gebruik van fibraten, maar gelukkig is dit effect zeer zeldzaam. Ga er daarom niet klakkeloos van uit dat er een verband tussen jouw gebruik van fibraten en je erectiestoornis zal bestaan, maar onderzoek ook welke andere oorzaken hieraan ten grondslag kunnen liggen.

Wat kun je doen tegen erectieproblemen? 3 hulpmiddelen

Je weet nu dat fibraten de oorzaak van je erectieprobleem kunnen zijn, maar dat er ook wel eens iets heel anders aan ten grondslag zou kunnen liggen. Maar wat heb je nu eigenlijk aan deze informatie? Het stoppen met fibratengebruik zou eventueel een optie zijn, maar voor veel mensen is dit niet mogelijk, omdat het de enige manier is om hun cholesterol enigszins in toom te houden.

Als jij graag iets wilt doen aan je erectieprobleem, dan raad ik je aan om de rest van dit artikel door te lezen. Hierin zal ik je namelijk uitleggen wat voor hulpmiddelen er bestaan tegen erectiestoornissen, en hoe deze jou kunnen helpen om af te rekenen met je problemen. Ik zal de volgende hulpmiddelen in dit artikel bespreken:

  • De juiste voeding
  • Ginkgo biloba
  • Viagra (als niets anders werkt)

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

 

drsm-zoenvideo-570

 

Hulpmiddel 1: De juiste voeding

Je algehele lichamelijke gezondheid is onlosmakelijk verbonden met je seksuele gezondheid, en dus ook met het wel of niet ontstaan van erectiestoornissen. Als je lichaam ongezond is, dan kan het minder goed bloed rondpompen, waardoor het lastiger wordt om een erectie te krijgen. Ook om seksuele redenen is het dus de moeite waard om te investeren in je gezondheid.

Het eten van groenten en fruit is hiervoor van essentieel belang (zo’n 2 stuks fruit en 2 ons groenten per dag). Je kan je bloedsomloop ook verbeteren door het vermijden van verzadigde vetten (iets wat je waarschijnlijk toch al doet als je cholesterolproblemen hebt), wat ook weer een positief effect heeft op jouw vermogen om een erectie te kunnen krijgen. Verder is het drinken van water (minimaal 2 liter per dag) van essentieel belang, en moet ook het belang van variatie niet worden onderschat.

Met het bovenstaande advies zullen je erectieproblemen waarschijnlijk afnemen op de lange termijn. Als je echter op de korte termijn weer een erectie wil, dan zijn er enkele specifieke voedingsmiddelen die ik je kan aanraden, die je hierbij kunnen helpen. Daarvan zal ik de volgende kort bespreken:

  • Vette vis
  • Hete pepers
  • Noten

Vette vis

Ik heb je zojuist verteld dat je verzadigd vet zoveel mogelijk moet vermijden, maar vette vis (zoals bijvoorbeeld zalm) bevat juist vrijwel alleen maar onverzadigde vetten, en die zijn juist weer ontzettend goed voor je hart en bloedvaten, en dus je bloedsomloop. Ik heb al even aangestipt dat er maar weinig zo belangrijk is voor het kunnen krijgen van een erectie als een goede bloedsomloop, dus hier kan vis je enorm bij helpen.

“Met vette vis kun je je erectieprobleem én je cholesterolprobleem in één keer verminderen.”

Er zijn nog veel meer redenen waarom vis goed is voor je gezondheid, waaronder bijvoorbeeld het feit dat het de kans op hart- en vaatziekten kan verlagen, en ook cholesterol kan verminderen, iets wat voor jou specifiek natuurlijk erg handig is. Daarom wordt vaak ook wel aangeraden door artsen om zeker één keer per week vette vis op tafel te zetten.

Hete pepers

Je hebt het vast wel eens gezien: iemand bijt in een hete peper (waarschijnlijk om stoer te doen), en vervolgens wordt deze persoon helemaal rood, vooral in zijn of haar gezicht. Dit komt doordat er heel veel bloedvaten in je lichaam zitten, en er door het eten van die peper ineens veel meer bloed door die vaten heen stroomt. Dit komt doordat hete pepers een stimulerend effect op je bloedsomloop hebben, en inmiddels zou je wel moeten weten wat voor effect dat op jouw erectievermogen kan hebben.

Door het eten van hete papers gaat je hart harder werken, en je bloed sneller door je lichaam heen pompen. Hierdoor wordt het voor de zwellichamen in je penis makkelijker om zichzelf te vullen met bloed, en zul je dus makkelijker een stijve kunnen krijgen. Dit effect kan heel erg snel optreden, en vaak is het daarom al genoeg om vlak voor de seks even een heet pepertje te eten.

Noten

Als je noten eet, dan kan dit ervoor zorgen dat je lichaam meer van het hormoon testosteron aanmaakt. Testosteron wordt ook wel het mannelijk hormoon genoemd, en als je dat weet, dan is het waarschijnlijk niet al te verbazend dat dit hormoon een cruciale rol speelt bij het krijgen van erecties.

Mannen die te weinig testosteron in hun lichaam hebben, kunnen vaak niet of moeilijk een stijve krijgen, dus je kan er maar beter voor zorgen dat je testosteronwaarden niet te laag wegzakken. Als jij een erg milde erectiestoornis hebt, dan kan het zelfs zo zijn dat het eten van noten genoeg is om jou volledig van je probleem af te helpen, dus dit is zeker de moeite waard.

Hulmiddel 2: Ginkgo biloba

Het kan zijn dat dit een beetje eng klinkt, omdat de meeste mensen nog nooit van dit middel hebben gehoord, maar wees niet bang: ginkgo biloba is niet één of ander chemisch geneesmiddel, maar gewoon een natuurlijk kruid. In Japan, waar dit kruid vandaan komt, wordt het al sinds jaar en dag gebruikt voor allerlei seksuele problemen.

“Als iets al duizenden jaren wordt gedaan, dan zal het vast wel ergens goed voor zijn.”

Ook vandaag de dag wordt het kruid vaak gebruikt om erectiestoornissen tegen te gaan. Dit heeft ermee te maken dat ginkgo biloba de bloedsomloop stimuleert, en ik heb al uitgelegd dat dat essentieel is voor het kunnen krijgen van een stevige erectie. Dit effect van ginkgo biloba is wetenschappelijk bewezen (bron), dus kun je er wel van uitgaan dat ginkgo biloba jou kan helpen om erecties te krijgen.

Hulpmiddel 3: Viagra (als niets anders werkt)

De kans is groot dat je de naam Viagra wel kent, als het wondermiddel dat jou binnen enkele minuten een erectie kan bezorgen. Dat zou natuurlijk geweldig zijn, als Viagra al je problemen als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Er zitten echter ook een hele hoop vervelende bijwerkingen aan het gebruik van Viagra, en daarom kan ik het echt alleen aanraden als laatste redmiddel.

Een relatief veel voorkomend neveneffect van het gebruik van Viagra is bijvoorbeeld gehoorschade. Als jij nu voor de makkelijke weg kiest, kan dit je dus een leven lang slechter horen opleveren. Bovendien kan het gebeuren dat je lichamelijke afhankelijkheid van Viagra ontwikkelt, en in dat geval wordt het alleen nog maar moeilijker om zonder pillen een stijve te krijgen.

“Viagra kan je problemen oplossen, maar ook erger maken.”

Een meer praktisch nadeel van Viagra is de hoge prijs die eraan kleeft. Een prijs van 15 euro per pil is heel gebruikelijk, en dat is dan nog niet eens een heel erg hoge dosering. Seks wordt natuurlijk wel heel duur als je er elke keer 15 euro voor kan aftikken. Ook dit is een reden waarom ik je echt aanbeveel om pas aan Viagra te gaan denken wanneer je alle andere mogelijkheden hebt geprobeerd.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *