Hoe Vroegtijdig Klaarkomen Je Relatie Bedreigt + Oplossingen

Te vroeg klaarkomen is geen pretje; dat weet je waarschijnlijk als geen ander. Je schaamt je elke keer weer wanneer je eerder klaarkomt dan gehoopt. Je hebt het gevoel dat je je partner teleurstelt, dat je niet goed genoeg bent, dat je de ander tekortschiet. Het liefst zou je vandaag nog wat eraan doen…

Ik vind het vervelend om te zeggen, maar vroegtijdig klaarkomen kan echt desastreus zijn voor je relatie. Er zijn relaties kapotgegaan doordat de man te vroeg klaarkwam, maar vooral: doordat de koppels dit probleem niet goed aanpakten. Je kunt namelijk heel goed iets doen tegen te snel klaarkomen: kijk maar eens naar de informatie in dit artikel!

relatie1

Waarom te vroeg klaarkomen je relatie bedreigt

Het klinkt misschien heftig; kunnen vroegtijdige orgasmes echt zo veel schade toebrengen aan je relatie? Helaas kan dat inderdaad zo zijn. Het begint vaak, begrijpelijk, bij de slaapkamer. Doordat je te snel klaarkomt, ervaren zowel jij als je partner minder genot tijdens de seks. Op de lange termijn kan dat tot veel onbevredigde gevoelens leiden.

Het is voor je partner niet leuk als jij vaak snel klaarkomt en haar dus minder goed kan bevredigen. Je kunt haar wel orale seks geven of vingeren bijvoorbeeld, maar niet alle mannen doen dat en het geeft toch niet hetzelfde effect. Bovendien durven weinig stellen überhaupt over dit probleem te praten, waardoor er vaak ook geen alternatief gezocht wordt.

Langere tijd seksueel niet goed bevredigd worden kan voor vervelende gevoelens zorgen. De ander heeft het gevoel dat ze iets mist in de relatie, dat je haar toch niet helemaal kan geven waar ze naar verlangt. Tenminste, je zou het wel kunnen: maar omdat jullie geen oplossing zoeken of niet weten hoe dat moet, gebeurt er vrij weinig.

relatie2

Uiteindelijk kunnen die nare gevoelens overslaan naar de rest van de relatie. Ik heb vaak bij stelletjes die met dit soort problemen kampen gezien dat ze steeds minder met elkaar gaan praten. Er zijn vaker frustraties die dan niet goed uitgepraat worden. Mensen gaan zich aan de kleinste dingen ergeren – en dit alles is begonnen tussen de lakens.

Uiteindelijk kunnen de gemoederen zo hoog oplopen, dat mensen uit elkaar gaan. Doordat de man problemen had met vroegtijdig klaarkomen en deze niet aangepakt werden, ontstonden er zo veel frustraties in de relatie dat dit hen uiteindelijk de das omdeed. En dat is hartstikke zonde, want jullie hoeven het niet zo ver te laten komen!

Zo bespreek je te snel klaarkomen

De eerste stap naar het oplossen van het probleem van te snel klaarkomen, is erover praten. Vroegtijdig klaarkomen blijft vaak een beetje een taboe binnen relaties. Hoewel ze helemaal op hun gemak moeten zijn bij elkaar in bed, durven stellen hier niet echt om te beginnen. Dit heeft onder andere te maken met schaamte.

Ik zie ook vaak gebeuren dat mannen heus wel weten dat ze niet goed genoeg presteren in bed. Doordat er extra druk op hen ligt om hun orgasme uit te stellen, gebeurt echter het tegenovergestelde: ze komen nog sneller klaar. Zo blijf je in een vicieuze cirkel vastzitten: tot je erover praat met elkaar. En dat kan best ongemakkelijk zijn.

Begin er daarom ook niet over terwijl jullie net aan het vrijen zijn, of nadat je net weer te snel bent klaargekomen. Je voelt je dan nog ongemakkelijker dan je normaal zou doen. Het is beter om een rustig moment uit te kiezen, waarop jullie allebei aandacht hebben voor elkaar en de tijd hebben om het te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan een avondje bankhangen.

Zeg dat je zelf hebt gemerkt dat je sneller klaarkomt dan je zou willen. Vertel je partner wat dat met jou doet, hoe jij het ervaart en hoe jij je erbij voelt. Maak geen aannames over wat je partner misschien denkt of voelt; dat mag zij straks zelf vertellen. Begin eerst bij je eigen ervaringen en emoties die je bij het vroegtijdig klaarkomen hebt.

relatie3

Vraag vervolgens hoe je partner het ervaart, en zeg ook dat ze eerlijk moet zijn. Het kan voor je partner best moeilijk zijn om toe te geven dat jij haar niet voldoende bevredigt. Als jij zelf open kaart speelt en eerlijk bent, is dat voor haar ook makkelijker. Nu weten jullie allebei waar jullie staan en wat precies de impact van het probleem is.

Vroegtijdig klaarkomen verhelpen: 2 veelgemaakte fouten

Waarschijnlijk lucht het erg op, nu de olifant in de ruimte benoemd is. Het te snel klaarkomen was iets dat jullie al langere tijd een doorn in het oog was, maar nu heb je het eindelijk besproken en is het tijd om er wat aan te doen. Sommige stellen beginnen maar haastig ergens mee – en daar kunnen ze goed de fout mee in gaan.

Fout 1: Tijdens de seks te veel aan je orgasme – of juist iets anders denken

Veel mannen gaan op twee manieren met vroegtijdig klaarkomen om wanneer ze seks hebben. Ofwel, ze zijn zo erg bezig met het orgasme dat ze eerder klaarkomen, wat ik daarnet al heb uitgelegd. Ofwel, ze gaan aan hele andere, niet-opwindende dingen denken, in de hoop minder snel klaar te komen.

Deze laatste techniek werkt echter ook niet goed. Ten eerste is het nou niet echt de prettigste manier. Tijdens de seks denken aan iets als oude omaatjes, is nou niet per se een fijn beeld. Daarnaast kun je je gedachten maar heel kort van de seks en je orgasme afhouden; je bent dus snel weer terug bij af. Ergens anders aan denken is dus niet zo effectief.

relatie4

Fout 2: Medicijnen kopen tegen vroegtijdig klaarkomen

Er zijn tegenwoordig heel wat pillen, zalfjes, crèmes en sprays te koop die je zouden helpen je orgasme uit te stellen. Geloof mij als ik zeg dat deze pure geldverspilling zijn. Toegegeven, ze helpen je soms wel om het langer uit te houden in bed. Echter kleven er zo veel nadelen aan de medicijnen dat de voordelen er niet tegenop wegen.

Als we de crèmes en de zalfjes nemen: deze maken je penis minder gevoelig. Kortom, je voelt veel minder tijdens de seks. Je kan je voorstellen dat daardoor de seks misschien wel omhoog gaat in kwantiteit (het duurt langer), maar dat de kwaliteit ontzettend omlaag gaat. Daarnaast kan er wat van het spul afgeven bij je partner, zodat ook zij minder prikkels ervaart.

De pillen tegen te snel klaarkomen zijn eigenlijk gewoon antidepressiva. Deze komen met veel bijwerkingen, waaronder hoofdpijn, verminderd libido en erectieproblemen. En daarnaast, wil jij antidepressiva slikken terwijl je helemaal niet depressief bent? Bovendien zijn al deze medicijnen ontzettend duur, omdat je ze elke keer weer moet gebruiken wanneer je seks hebt.

Hoe moet je te snel klaarkomen dan wel oplossen?

Oké, goed om te weten wat je niet moet doen tijdens de seks, maar wat moet je dan wel doen als je niet te snel klaar wilt komen? Geen zorgen, ook daarbij helpen we je. Bespreek al deze dingen ook met je partner, zodat jullie de tips samen kunnen uitproberen en dat jullie weten waar je mee bezig bent. Dit zal jullie band erg versterken!

Oplossing 1: Pc-spier trainen met kegeloefeningen

De pc-spier is de spier waarmee je je plas ophoudt, maar die ook je orgasmes reguleert. Je kunt hem voelen als je hem tijdens het plassen aanspant om je plas mee te stoppen. Deze spier trainen maakt hem sterker, maar geeft je er ook meer controle over. Dat houdt in dat je hem bewuster kunt aan- en ontspannen.

Door een soort workout te doen met oefeningen voor de pc-spier (zogenaamde kegeloefeningen), merk je al snel dat je meer controle krijgt. Je gebruikt de pc-spier goed door hem tijdens het vrijen te ontspannen. Pas wanneer je klaarkomt span je de spier hard aan, waardoor je orgasme wordt weggeduwd.

Pelvic floor muscles pc spier mannen

De pc-spier trainen met kegeloefeningen is de beste en meest betrouwbare manier om natuurlijk je orgasme blijvend uit te stellen. Je moet de oefeningen wel een beetje bijhouden natuurlijk, maar buiten dat heb je een permanente oplossing voor het probleem. Dit geldt bijvoorbeeld niet voor medicijnen. Kijk verder op onze site voor kegeloefeningen!

Oplossing 2: Leer je ontspannen tijdens de seks

Ontspannen tijdens de seks is ontzettend belangrijk om je orgasme uit te stellen. Gespannen spieren, sneller ademhalen en een hogere hartslag zijn allemaal factoren die een sneller orgasme in de hand werken. Probeer zo veel mogelijk op je gemak te zijn tijdens de seks en niet bezig te zijn met hoe snel je klaarkomt.

Doe daarnaast ademhalingsoefeningen, zodat je tijdens de seks rustig kunt blijven ademen. Het maakt echt een groot verschil voor je orgasme als je ontspannen blijft in bed. Bovendien kun je er dan ook meer van genieten dan wanneer je alleen maar aan het stressen bent. Veel succes met het toepassen van deze tips!

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *