De 5 Grootste Fouten Van Mannen bij Vroegtijdig Klaarkomen

Misschien schaam je je ervoor; vroegtijdig klaarkomen. Je houdt het niet lang vol in bed, en je hebt het gevoel dat je relatie eronder begint te lijden. Dat kan een heel naar en onzeker gevoel geven. Ik kan het weten, want ik heb er zelf ook last van gehad. Totdat ik leerde hoe ik mijn orgasme onder controle kon krijgen.

Misschien denk je, net als ik eerst, dat premature ejaculatie een soort “ziekte” is waar je niets aan kunt doen. Maar dat is zeker niet het geval; je kunt prima afkomen van je vroegtijdige orgasmes. En je hebt er zelf ook veel invloed op! Ontdek hier over de 5 grootste fouten die mannen maken bij vroegtijdig klaarkomen.

Fout 1: Er niet over praten met je partner

Hoewel je partner en jij het misschien al vaak hebben gedaan, blijft seks in veel relaties toch nog een soort taboe. Misschien praten jullie niet zo snel over wat jullie écht zouden willen doen in bed, wat je niet zo fijn vindt aan jullie seks, of waar je juist intens van geniet maar wat je nooit echt duidelijk hebt gemaakt. Dit is zeker het geval bij vroegtijdig klaarkomen.

media_xl_928860

Ik was zelf ook heel onzeker over mijn prestaties in bed, zelfs zo onzeker dat ik er niet over durfde te praten met mijn toenmalige partner. Ik deed maar alsof het niet bestond, maar daardoor ging ik telkens na de seks met een schuldig en vreemd gevoel slapen. Ik merkte dat de seks steeds minder goed en leuk werd tussen ons.

Toen besloot ik: ik moet erover praten. Zonder goede communicatie kun je binnen je relatie geen enkel probleem oplossen, en dat geldt ook voor seks. Je moet je problemen onder ogen kunnen zien om ze te overkomen. En misschien heeft jouw partner wel hele andere ideeën over de seks. Zo kunnen jullie nieuwe dingen proberen, of vindt ze het helemaal niet zo erg.

Waar moet je het over hebben?

Je kunt het best over je ejaculatieproblemen beginnen op een rustig moment. Niet per se in bed, want je wilt het juist kunnen bespreken in een omgeving buiten de slaapkamer. Leg je partner uit hoe jij denkt over je prestaties in bed, en wat dit met jou doet. Probeer dit zo duidelijk mogelijk uit te leggen aan je partner.

Daarna kun je aan haar vragen wat haar mening hierover is. Misschien heeft ze er geen last van, of vindt ze het juist wel vervelend dat je het niet zo lang kunt volhouden. Voel je hier niet persoonlijk door aangevallen! Het is juist heel belangrijk dat jullie hierover kunnen praten.

ejaculation-precoce-que-faire-vroegtijdige-zaadlozing-hoe-aanpakken-493x202

Nu ga je op zoek naar oplossingen. Wie weet houdt jouw partner wel heel erg van orale seks, meer dan van penetratie. Het is ook een idee om nieuwe standjes uit te proberen waardoor jij het langer vol kunt houden. Er zijn talloze manieren te bedenken om samen dit probleem op te lossen!

Fout 2: Er tijdens de seks te veel mee bezig zijn

Veel mannen die ik gesproken heb met dit probleem, geven dit aan. Ze denken tijdens de seks alleen maar: “als ik maar niet te vroeg klaarkom…” Ik heb dit zelf ook heel erg gehad, totdat ik ontdekte dat dit het probleem alleen maar erger maakt. Ik ga je uitleggen hoe dat zit.

Als je tijdens de seks heel erg bezig bent met niet te snel klaarkomen, geef je juist een omgekeerd signaal af naar je lichaam. Tijdens deze gedachten raak je namelijk in de stress, waardoor je sneller gaat ademhalen en je hartslag verhoogt. En raad eens wanneer dit ook gebeurt?

vroegtijdigezaadlozing_480x357

Juist, wanneer je gaat klaarkomen. Dus op het moment dat je te veel bezig bent met niet te vroeg klaarkomen, wek je zulke lichamelijke reacties op die het klaarkomen juist stimuleren. Je veroorzaakt dus het omgekeerde van wat je wilt bereiken! Daarnaast kun je ook nog minder genieten van de seks als je alleen maar aan het stressen bent.

Je kunt daarom beter proberen om er zo min mogelijk mee bezig te zijn, en te letten op je ademhaling. Dit kun je oefenen tijdens het masturberen. Probeer je ademhaling zo constant mogelijk te houden, ook wanneer je denkt dat je bijna klaar gaat komen. Deze kleine stap kan je al helpen om je orgasme uit te stellen.

Fout 3: Crèmes of pillen gebruiken

Je hebt vast wel op Google gezocht naar “vroegtijdig klaarkomen genezen”, of iets in die richting. Ik weet zeker dat je dan ook verschillende middeltjes bent tegengekomen die je van je vroegtijdige orgasmes af zouden helpen. Ik zeg “zouden”, omdat deze crèmes en pillen het probleem eigenlijk nooit echt oplossen, of niet op een wenselijke manier.

Als eerste de crèmes. Deze zijn bedoeld om op de top van je penis te smeren, enkele minuten voordat je geslachtsgemeenschap gaat hebben. In feite wordt dan je penis verdoofd, waardoor je minder gestimuleerd wordt en dus later klaarkomt. Misschien zie je hier al direct het eerste probleem van de crèmes; je voelt veel minder tijdens de seks.

Het lijkt net alsof je seks hebt met 10 condooms om. Daarnaast kan er wat van de crème afgegeven worden in de vagina van jouw partner, waardoor ook zij minder voelt. Bovendien moet je de crème altijd van tevoren aanbrengen. Hiervoor moet je het voorspel onderbreken, of accepteren dat een spontane vrijpartij er niet meer in zit.

Dan zijn er nog de pillen. De meeste pillen tegen vroegtijdige orgasmes zijn eigenlijk antidepressiva. Deze hebben namelijk als effect dat je minder gevoelig wordt, ook op seksueel gebied. Dat betekent ook dat je buiten de seks veel minder emoties en gevoel ervaart; je kunt bijna een soort zombie worden.

dokteronline-priligy-246-3-1316687102

Niet doen dus!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de bijwerkingen van antidepressiva. Deze zijn natuurlijk voor iedereen anders, maar een bijwerking kan zijn dat je minder libido hebt. En dat wil je toch niet, minder zin in seks? Om nog maar niet te spreken van de prijs die aan deze crèmes aan pillen hangt…

Fout 4: Aan andere dingen denken tijdens de seks

Dit is een veelgehoorde tip voor als je niet goed je orgasme kunt uitstellen. Aan andere, niet-seksuele dingen denken zou je helpen om later klaar te komen. Als voorbeeld worden vaak oude vrouwtjes, lelijke mensen of gewoon statische voorwerpen genoemd. Echter blijkt dat dit helemaal niet zo goed werkt.

Oma grootmoeder

Doordat je juist zo veel met iets anders bezig bent, kun je niet goed naar je eigen lichaam luisteren. Jouw lichaam vertelt je namelijk best goed wanneer je klaar gaat komen, dit noemen we ook wel het “point of no return”. Wanneer je met je hoofd ergens anders zit, herken je dat punt niet, waardoor je alsnog te vroeg klaarkomt.

Bovendien kun je niet echt goed genieten van de seks, als je alsmaar probeert om aan andere dingen te denken. Seks moet op de eerste plaats fijn zijn, het meest intieme wat je met je partner kunt doen. En zeg nou zelf, dan ga je toch niet alleen maar met andere dingen bezig zijn, alleen maar omdat het je zou helpen iets later klaar te komen?

Je kunt je beter bezighouden met genieten, en met name jouw partner zo veel mogelijk te laten genieten. Zij merkt het namelijk ook aan je als je er met je hoofd niet bij bent. Probeer om lekker in het moment te leven, en niet zo veel te denken aan of je eventueel te vroeg klaarkomt.

Fout 5: “Verkeerde” standjes tijdens de seks

Tijdens de seks zijn er bepaalde standjes die meer stimulerend zijn voor jou als man. Dit zijn de standjes waarbij jij zelf in controle bent, zoals de missionaris of de doggystyle. Helaas zijn dit ook de bekendste en meest gebruikte standjes bij veel stellen, terwijl het beter voor jou is om deze te vermijden.

Wat werkt dan wel? Dit zijn vaak de standjes waarbij je partner in controle is, en dus bovenop zit. Denk hierbij aan standjes als de (reverse) cowgirl en de amazone. Probeer een standje te vinden waar er voor jou zo min mogelijk druk op je penis ligt. Dit kan per persoon verschillen, dus wees lekker experimenteel!

reverse cowgirl

Daarnaast kun je ook wat vaker gebruik maken van orale seks of speeltjes. De meeste vrouwen komen door penetratie alleen niet klaar, dus die zal je niet horen klagen wanneer je voorstelt om haar oraal te bevredigen. Speeltjes zijn ook een manier om je seksleven spannender te maken. Overleg ook met je partner over wat zij fijn vindt!

Hoe moet je dan wél je orgasme uitstellen?

Er zijn nog talloze andere manieren om je orgasme wel op een goede en natuurlijke manier uit te stellen. Lees bijvoorbeeld eens dit artikel over oefeningen om je pc-spier mee te trainen. Deze spier helpt je om je orgasme onder controle te houden.

Daarnaast zijn er op de rest van de site nog veel meer tips te vinden om niet meer vroegtijdig klaar te komen. Lees dus vooral verder, en vermijd de fouten die ik in dit artikel opgesomd heb!

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *