Zó Lijdt Jouw Seksleven Niet Onder Vroegtijdig Klaarkomen

Vroegtijdig klaarkomen is al geen pretje. Het is voor een man niet leuk om net bezig te zijn met het vrijen, om na enkele minuten het al voor gezien te houden omdat hij is klaargekomen. Hij weet dat zijn partner dit ook niet leuk vindt. Wat hij er echter ook aan doet, het lukt hem maar niet om zijn orgasme uit te stellen. Ondertussen neemt de hoeveelheid seks steeds verder af…

Zo hoeft het dus niet! Last hebben van premature ejaculatie hoeft niet het einde van je seksleven te betekenen. Het betekent juist dat je wat creatiever moet zijn om allebei tot een fijn en niet te vroeg hoogtepunt te komen. Je leest hier eerst hoe je jouw seksleven interessant kunt houden, en daarna wat je kunt doen om effectief je orgasme uit te stellen.

seks1

De belangrijkste tip: doe meer aan voorspel

Voorspel is sowieso een belangrijke voorwaarde voor een goed seksleven. Dit geldt al helemaal wanneer je last hebt van vroegtijdig klaarkomen! Het voorspel is namelijk voor jou niet zo stimulerend dat je snel klaarkomt, en voor je partner zorgt het juist dat ze op gang komt en makkelijker een orgasme krijgt.

Bij voorspel is het van groot belang dat je ervan geniet en het neemt zoals het is. Hiermee bedoel ik dat je het niet moet zien als een ‘verplichting’ om haar klaar te laten komen. Voorspel zelf is namelijk ook gewoon fijn en intiem. Je neemt de tijd om elkaars lichaam te verkennen en het goed in je op te nemen. Eventjes bestaat er helemaal niets om jullie heen.

seks2

Er is geen druk, geen stress, maar ook geen nervositeit omdat je denkt aan te vroeg klaarkomen. Richt je juist even helemaal op je partner. Welke plekjes op haar lichaam zijn gevoelig? Houdt ze bijvoorbeeld heel erg van zoenen in haar nek, of maak je haar gek als je met haar tepels speelt? Besteedt hier veel aandacht aan, hierdoor maak je haar lekker opgewonden.

Neem dan ook rustig de tijd voor het voorspel. Er is geen haast bij. Probeer juist je partner heel veel te teasen. Dat wil zeggen, dicht in de buurt van gevoelige plekjes komen, maar ze net niet aanraken. Wat dacht je van het strelen van haar dijen, maar net niet haar vagina aanraken? Op een gegeven moment houdt ze het niet meer: ze wil meer van je!

Gun je partner het beste door haar te beffen

Dat is het moment waarop je kunt beginnen met orale seks. Je hoeft hiervoor in eerste instantie niets terug te verwachten. Het zit namelijk zo: vrouwen komen over het algemeen het best en het makkelijkst klaar als ze gebeft worden. En als ze zijn klaargekomen, is voor hen het spel nog niet voorbij. Integendeel, ze kunnen juist doorgaan en nóg een orgasme krijgen!

Aan jouw kant wil je juist níet te vroeg klaarkomen. Door haar te beffen creëer je dus als het ware een win-winsituatie. Zij krijgt al een orgasme en is klaar voor meer, terwijl je jezelf nog wat rust gunt en daarna nog seks met haar kunt hebben. Ja, het kost jou wat meer moeite, maar dat moet het je wel waard zijn als je jouw seksleven wilt redden!

Woman in lingerie laying on bed

Let wel op wat je doet bij het beffen. Zomaar wat gaan likken heeft weinig zin en brengt haar waarschijnlijk alleen maar verder van een orgasme. Onderzoek hoe gevoelig ze is, hoeveel stimulatie haar clitoris aankan, en wat voor technieken ze lekker vindt. Bij sommige vrouwen kun je helemaal losgaan, terwijl andere bij de minste aanraking al sidderen.

Wissel ook je technieken af. De hele tijd hetzelfde doen gaat vervelen, net als wanneer je de hele tijd naar hetzelfde liedje luistert. Maar let juist weer op, want als ze bijna klaarkomt moet je juist doorgaan met wat je deed! Op het laatste moment switchen kan de hele mood verpesten en een orgasme lang uitstellen.

Kies de juiste standjes wanneer je seks hebt

Nu je haar eerst een heerlijk orgasme hebt gegeven, is het tijd voor het echte werk. Of dacht je dat dit artikel alleen maar tips zou geven die niet met penetratie te maken hebben? Nee hoor, te vroeg klaarkomen betekent niet dat je helemaal geen seks kunt hebben. Je moet het gewoon in jouw voordeel laten werken.

Dat betekent ten eerste: een condoom gebruiken. Het condoom vermindert de prikkels die je penis krijgt, waardoor je het langer vol kunt houden. Nu is het sowieso verstandig om een condoom te gebruiken en soa’s te voorkomen, dus eigenlijk heb je hier weinig keus. Zorg dat je de juiste maat condooms in huis haalt om scheuren of afglijden te voorkomen.

Nu is het letten op de standjes. Ja, dit maakt wel degelijk verschil. Sommige standjes zijn heel intensief voor jou en geven je veel prikkels, terwijl het haar weinig doet, en andersom natuurlijk. Je bent op zoek naar standjes die jou niet per se veel stimulatie geven, maar die nog wel aangenaam zijn voor allebei

Twee perfecte standjes hiervoor zijn de cowgirl en de reverse cowgirl. Hierbij lig jij op je rug op bed en gaat je partner bovenop je zitten terwijl je haar penetreert. Nu is zij degene die haar lichaam op en neer beweegt. Doordat je partner de bewegingen maakt en niet jijzelf, is dit standje voor jou minder intensief. Bij de reverse cowgirl zit je partner bovenop jou met haar rug naar je toe.

reverse cowgirl

Een ander standje waarbij de vrouw het werk kan doen, is bij doggystyle. Dit standje is waarschijnlijk wel bekend bij je, maar wist je dat jij niet degene hoeft te zijn die de pompende bewegingen maakt? Als je haar naar voren of naar achteren laat bewegen, hebben jullie nog steeds heerlijke seks, maar help je jouw orgasme uit te stellen.

vrij doggy

Ten slotte kun je eens kijken naar kamasutra standjes. De kamasutra, het belangrijke Indiase boek over seks, schrijft tientallen standjes voor. Je kunt deze eens bekijken met je partner en er een uitproberen. Wanneer je voelt dat je bijna klaarkomt, schakel je gewoon over naar een ander standje. Zo kun je langere tijd op een originele manier seks hebben!

Neem af en toe pauze: de start-stopmethode

Een simpele, maar effectieve oplossing: als je dreigt klaar te komen, stop je even met de seks. Je gaat bijvoorbeeld over op zoenen, of tijdelijk orale seks. Wanneer je voelt dat je orgasme is weggeëbd, kun je weer verdergaan. Dit wordt ook wel de start-stopmethode genoemd.

Om dit effectief toe te kunnen passen, moet je goed leren herkennen wanneer je bijna klaarkomt en op tijd ingrijpen. Dit heet ook wel het ‘point of no return’ – na dit punt is er geen weg terug en ga je hoe dan ook klaarkomen. De kunst is om vóór dit punt de start-stopmethode toe te passen. Je kunt dit oefenen tijdens het masturberen.

Stop en start methode

Het is helemaal niet erg om tijdens de seks even te pauzeren. Je kunt namelijk gewoon op andere manieren verder. Zoals ik al zei is zoenen een idee, of weer even beffen. Besteedt aandacht aan haar borsten, aan andere gevoelige plekjes op haar lichaam. Maar bovenal: houdt niet hélemaal op! Blijf elkaar aanraken en liefkozen, totdat je weer verder kunt.

Zo kun je je orgasme leren uitstellen

Geloof niet alles wat je hoort en ziet: al die medicijnen die je zogenaamd zouden helpen je orgasme uit te stellen zijn niet de oplossing. Niet alleen zijn ze hartstikke duur, ze pakken het probleem ook niet bij de kern aan. Misschien kom je er wel later door klaar, maar alle bijwerkingen zorgen niet voor een prettigere sekservaring.

Wat je veel beter kunt doen, is je pc-spier trainen. Dit is de spier die je orgasme veroorzaakt. Je wist het misschien nog niet, maar dit is ook de spier die je gebruikt als je je plas ophoudt. Op dat moment ben je de pc-spier aan het aanspannen. Oefeningen voor de pc-spier, zogenaamde kegeloefeningen, zijn erop gericht om het aan- en ontspannen van de pc-spier af te wisselen.

seks4

Niet alleen wordt de pc-spier hierdoor sterker, je krijgt er ook meer controle over. En meer controle over de spier die je orgasme veroorzaakt, betekent ook meer controle over je orgasme. Op onze website vind je heel veel verschillende kegeloefeningen om je pc-spier mee te trainen.

Dat is echter nog niet genoeg, je moet ook weten hoe je die versterkte pc-spier moet gebruiken! Je moet hem namelijk tijdens de seks zo veel mogelijk ontspannen houden. Hiermee stel je een orgasme uit. Knijp hem dus niet de hele tijd aan wanneer je aan het vrijen bent, dat maakt de problemen alleen maar erger.

Door juist de pc-spier hard aan te spannen wanneer je bijna klaarkomt, dus net voor het point of no return, kun je het orgasme uitstellen. Dit werkt bijna net als de start-stopmethode. Probeer dus je pc-spier te trainen met de kegeloefeningen, en de tips uit dit artikel toe te passen. Je kunt dan een geweldig seksleven hebben zonder enige problemen!

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *