BDSM: Uitleg, Tips en De 3 Beste Standjes

Vandaag de dag wordt veel openlijker over seksualiteit gepraat dan vroeger, en dat heeft flinke gevolgen gehad voor ons seksleven. Doordat er minder een taboe rondom seksualiteit hangt, durven mensen beter aan te geven wat ze willen, ook als dat niet de meest gangbare handelingen zijn. Het is dus geen raadsel waarom kinky verlangens steeds vaker in de praktijk worden gebracht.

Als jij op dit artikel hebt geklikt, dan is de kans groot dat ook jij je wildste seksuele wensen in vervulling wil laten gaan, en BDSM wil gaan beoefenen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel geef ik je een soort startersgids BDSM. Ik leg je uit wat BDSM precies is, waar je op moet letten als je er zelf mee aan de slag wilt, en wat de beste BDSM-standjes zijn!

Wat is BDSM precies? Een uitleg

Veel mensen hebben wel een beeld bij BDSM; iets met zweepjes, touwen en leren pakjes, toch? Al die dingen kunnen zeker bij BDSM van pas komen, maar daarmee weet je nog niet wat BDSM nu eigenlijk echt is. Omdat dat natuurlijk wel zo handig is als je wil weten of je er zelf interesse in hebt, zal ik dit artikel beginnen met een beknopte uitleg van het begrip BDSM.

BDSM staat voor bondage and discipline, dominance and submission, sadism and masochism (de dubbele D’s en S’en zijn samengevoegd, omdat BDDSSM wel een heel onhandige afkorting is). Dit geeft al wel aan waar BDSM in de basis om draait; letterlijk vertaald gaat het dus om vastbinden, straffen, domineren, onderwerpen, sadisme en/of masochisme.

Dat is natuurlijk nog een beetje vaag, maar het gaat dus om seksuele voorkeuren (vaak in de vorm van rollenspellen), waarbij het o.a. kan gaan om intense lichamelijke prikkels (zoals pijn), fysieke beperkingen (zoals vastgebonden of opgesloten worden), en het spelen van machtsspelletjes, waarbij de één zich onderwerpt aan de genade van de ander.

“BDSM komt meer voor dan je denkt; 20% van de wereld heeft het wel eens in een milde of zwaardere vorm gedaan (bron)!”

Uiteraard moet het wel gaan om activiteiten waar beide partijen mee instemmen. Is dat niet het geval, of gaat één van de twee veel verder dan de ander wil, dan is dat geen BDSM, maar gewoon (seksueel) geweld. Het is belangrijk om BDSM niet gelijk te stellen met vormen van mishandeling; als jij iets niet wilt doen, mag je daar natuurlijk nooit toe worden gedwongen.

Hoe ver BDSM gaat, verschilt sterk van persoon tot persoon. Je kan erbij gebruik maken van allerlei hulpmiddelen, zoals tepelklemmen, zwepen en heet kaarsvet, maar je kan het ook bij een paar of geen hulpmiddelen houden. Voor sommigen is BDSM een hele levensstijl of subcultuur, terwijl het voor anderen gewoon iets is wat ze af en toe in de slaapkamer doen. Het kan allemaal, en niets is fout.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Waar moet je op letten bij BDSM? 3 tips

Omdat BDSM er natuurlijk nogal heftig aan toe kan gaan, zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten als je het voor iedereen zo aangenaam mogelijk wil maken (althans, zo aangenaam als ze zelf willen). De volgende tips zijn daarom handig om in je achterhoofd te houden:

Tip 1: Gebruik altijd een safe word

BDSM draait veelal om het overschrijden van grenzen en om machtsspelletjes, en daarom kan het lastig zijn om te bepalen wanneer je te ver gaat. Uiteindelijk moet je natuurlijk niet grenzen overschrijden waarvan de ander niet wil dat ze overschreden worden, maar in een rollenspel kan het lastig zijn om te bepalen wat wel en niet bij het spel hoort, waardoor je soms niet weet of je te ver gaat of niet.

Hier heeft de BDSM-gemeenschap gelukkig al lang geleden iets op bedacht: het zogeheten safe word. Dit is een van tevoren afgesproken woord dat je kunt roepen om de BDSM stil te leggen, zodat je er dus op ieder moment voor kunt zorgen dat je grenzen worden gerespecteerd. Als jij de persoon bent die macht uitoefent, dan móet je ook echt luisteren naar dat safe word, anders ben je vanaf dat moment gewoon bezig met aanranding of verkrachting.

“BDSM stelt niet ineens de wet buiten werking, dus zonder toestemming mag je niks!”

Het is belangrijk om een safe word te kiezen dat je makkelijk kunt onthouden, want je moet erop kunnen vertrouwen dat je het woord nog weet terwijl je met vrij heftige dingen bezig bent. Ook kan het ‘t best een woord zijn dat je niet vaak gebruikt, zodat het écht meteen duidelijk dat je een safe word gebruikt. Zegt iemand ineens het woord “pindakaas”, dan is er geen twijfel mogelijk dat het om een safe word gaat, en niet om iets dat bij het rollenspel hoort.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

 

drsm-zoenvideo-570

 

Tip 2: Bespreek van tevoren waar je grenzen liggen

Een safe word is dus handig om aan te geven wanneer je grenzen worden overschreden, maar als je dat moet aangeven, dan is het eigenlijk al te laat, en kan je al een nare ervaring hebben gehad. Daarom is het beter om te voorkomen dat je grenzen überhaupt worden overschreden, en dat kan alleen door dit van tevoren te bespreken.

“Hoe minder je je safe word nodig hebt, hoe beter!”

Sommige mensen vinden het ongemakkelijk om het op zo’n zakelijke manier over seks te hebben, maar bedenk je dat je letterlijk BDSM gaat hebben, en dat dat nog wel een stapje heftiger is dan een gesprek over seks. Het tijdelijke ongemak van zo’n gesprek is natuurlijk vele malen minder erg dan een nare seksuele ervaring, dus over die ongemakkelijkheid moet je je echt heen zetten.

Natuurlijk kan het altijd nog zijn dat je iets vergeten bent te melden, of dat je je later toch bedenkt over waar je grenzen nu eigenlijk liggen. Daarom is een gesprek van tevoren ook absoluut geen vervanging voor een safe word, alleen een aanvulling erop. In noodgevallen moet je nog steeds op dat safe word kunnen terugvallen, ook al maakt een gesprek van tevoren de kans kleiner dat dat nodig is.

Tip 3: Investeer in kwalitatief goed materiaal

Mensen die voor het eerst aan BDSM gaan doen, hebben vaak de neiging om te beginnen met wat ze thuis hebben liggen. Dat lijkt misschien handig, maar als je het mij vraagt, is dat niet aan te raden. Je kan beter investeren in kwalitatief goed materiaal, zeker als je toch al van plan bent om vaker aan BDSM te gaan doen.

Jezelf vast laten binden met touw uit de garage kan bijvoorbeeld een goed idee lijken, maar die touwen zullen waarschijnlijk enorm gaan schuren. Hoewel een beetje pijn misschien wel welkom is tijdens BDSM, wil je denk ik liever niet dat je daarna nog een week lang met pijnlijke polsen rondloopt. Bovendien kun je van alledaagse hulpmiddelen ook niet garanderen dat ze veilig zijn.

“Op je gezicht vallen omdat touwen je gewicht niet kunnen dragen is erg pijnlijk, en niet op een opwindende manier.”

Tegenwoordig zijn er tal van websites en sex shops waar je allerlei BDSM-hulpmiddelen kan vinden, dus erg lastig zou het niet moeten zijn om te vinden wat je nodig hebt. Het is misschien even een investerinkje, maar het is het zeker waard. Een gevoel van onveiligheid is voor sommigen enorm geil, maar écht onveilig wil je het natuurlijk niet maken.

Wat zijn de beste posities voor BDSM? 3 standjes

Nu je weet wat BDSM is, en weet wat de basale dingen zijn waar je op moet letten, is het tijd om het over standjes te gaan hebben. Net als bij “gewone” seks maakt de houding heel veel uit voor de mate van genot die je ervaart. Bij BDSM is dat nog extra belangrijk, omdat je iemand natuurlijk in allerlei houdingen kunt vastbinden. De volgende standjes zal ik even kort bespreken:

  • Hands up
  • Hogtie
  • Spread eagle

Standje 1: Hands up

De naam van dit standje geeft al wel een beetje aan hoe hij in zijn werk gaat, maar voor de volledigheid leg ik het toch nog even uit. Eén van de twee is vastgebonden bij de polsen, met de armen boven het hoofd. Je maakt die persoon vast aan bijvoorbeeld een deurpost, een balk of haak in het plafond, of wat zich dan ook maar op die hoogte bevindt (let wel op met kasten, want als die niet zwaar/stevig genoeg zijn, kunnen ze natuurlijk omvallen).

Op deze manier kun je natuurlijk alleen maar staan, en niet zelf je houding aanpassen (mits je hoog genoeg bent vastgebonden). Je bent dus enorm beperkt in je bewegingsvrijheid, en dat kan heel geil zijn. Je kan dan namelijk niet anders dan de controle overgeven aan je partner, die met jou kan doen wat hij of zij wil. Andersom kun je natuurlijk ook de dominante partner zijn, en genieten van de macht die je over je partner hebt.

“Juist als je gewend bent om dominant te zijn, is het vaak heerlijk om de touwtjes een keer uit handen te geven.”

Wil je het nog wat spannender maken, dan kun je de vastgebonden persoon natuurlijk ook nog een blinddoek omdoen, of zo vastbinden dat hij of zij alleen maar naar de muur kan kijken. Hierdoor heeft de vastgebonden persoon nóg minder controle over de situatie, waardoor hij of zij de ander nóg meer moet vertrouwen.

Standje 2: Hogtie

De hogtie is vernoemd naar de manier waarop een zwijn wordt vastgebonden als je het gaat braden boven een vuur: met handen en voeten bij elkaar dus. Het verschil is dat je in dit BDSM-standje de armen en benen achter de rug aan elkaar vastbindt, terwijl de persoon in kwestie dus op zijn of haar buik ligt. Je bindt de handen en voeten samen bij de enkels en polsen.

Dit is een houding van waaruit je echt totaal geen bewegingsvrijheid meer hebt, nog veel minder dan bij het standje dat we hiervoor besproken. Als je dit standje combineert met een blinddoek, dan heb je je partner zo hulpeloos gemaakt als je hem of haar ooit zal krijgen (behalve dan als je ook nog een bal in zijn of haar mond toevoegt waardoor je partner niet meer kan praten, maar dat zou ik de eerste keer nog niet doen).

“Als je gewoon écht een keer als puur seksueel object wil worden behandeld, dan is dit standje ideaal.”

Het kan lastig zijn om de handen én de voeten goed samen te binden. Online kun je wel vinden hoe je die knoop moet leggen, maar makkelijk is het niet, en het is natuurlijk niet bepaald opwindend als je eerst een kwartier lang met een knoop zit te hannesen. Gelukkig zijn er ook speciale hogtie-setjes te koop die je dit werk uit handen nemen, zodat je meteen aan de slag kunt!

Standje 3: Spread eagle

Zoals de naam al wel doet vermoeden, ga je je partner of jezelf bij dit standje uitspreiden over het bed. Door handen en voeten aan weerszijden van het bed vast te binden, zorg je ervoor dat zowel de armen als de benen gespreid uit elkaar liggen, een beetje zoals een zeester. In plaats van touwen kun je ook een spreidstang gebruiken, maar dat kan wat heftiger overkomen.

“‘Met de benen wijd gaan’ is nog nooit zo letterlijk geweest als met dit standje!”

Je partner ligt in zo’n positie dat jij overal bij kan waar je bij zou kunnen willen, maar je partner kan zelf geen kant meer op. Ook hier hebben we dus weer te maken met een BDSM standje dat de controle volledig bij één van de twee legt, en waarbij je dus de controle moet overhevelen naar je partner. Ook hier geldt natuurlijk weer dat je dat effect kan versterken met een blinddoek.

De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed (per video laten zien door sexy actrices)

Ontdek per video wat de beste tips zijn op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In onze online video’s genaamd De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken. Dit doen we doormiddel van sexy voorbeeld video’s waar 2 actrices en een acteur tips geven en voor doen. Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *