Ejaculatie Pillen: Waarom Je Ze Beter Niet Kan Gebruiken

Vroegtijdige zaadlozing is een probleem waar veel mannen mee te kampen hebben. Het is een aandoening die veel schaamte met zich mee brengt, en die er bij sommige mannen zelfs toe leidt dat ze helemaal geen seks meer durven te hebben. Als je hieraan lijdt, is het begrijpelijk dat je behoefte hebt aan een middel dat dit op zou kunnen lossen.

Misschien heb je zelfs al pillen gevonden die zeggen dat ze je hiermee helpen, en ben je erover aan het nadenken deze te gaan gebruiken. Dit raad ik echter ten zeerste af.  In dit artikel zal ik proberen om duidelijk te maken waarom het gebruik van ejaculatiepillen, hoewel het aantrekkelijk lijkt, geen goed idee is.

Reden 1: Ejaculatiepillen werken vaak niet goed

ejaculatie-pillen2Eén van de belangrijkste dingen die je van een duur geneesmiddel verwacht, is dat het een beetje fatsoenlijk werkt. Dit is bij ejaculatiepillen echter vaak niet het geval. Er zijn ruwweg twee groepen ejaculatiepillen, waarvan de ene beter werkt dan de andere, maar die allebei qua werking veel te wensen over laten.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

“Natuurlijke” pillen

De eerste groep pillen bestaat uit middelen die zichzelf vaak omschrijven als “natuurlijk”. Het gaat hier vaak om homeopathische middelen of pillen met kruidenmengsels erin. Beide van deze groepen werken niet of nauwelijks.

Homeopathische middelen zijn waarschijnlijk nog wel het minst effectief. Het hele idee van homeopathie is dat als je een stof maar vaak genoeg verdunt, dat die dan een tegenovergestelde werking krijgt. Als je bijvoorbeeld een slaapmiddel zou willen maken, dan zou je koffie zo ver moeten verdunnen dat het zelfs op microscopisch niveau niet meer terug te vinden is.

Dit klinkt natuurlijk volkomen absurd, en wetenschappelijke onderzoeken hebben ook al meermaals bewezen dat dergelijke pillen niet werken. Brand hier dus je vingers niet aan.

Farmaceutische pillen

De tweede groep pillen zijn de farmaceutische middelen. Deze bevatten wel daadwerkelijk wetenschappelijk bewezen bestanddelen, die de aanmaak van serotonine in het lichaam bevorderen. Dit is een stof die bepalend is voor de mate van controle die je over je orgasme kan uitoefenen. Ondanks dat deze pillen dus een bewezen werking hebben, zijn ze een stuk minder effectief dan je waarschijnlijk zou willen.

Deze pillen hebben namelijk een erg trage werking. Als je deze pillen inneemt, moet je nog maar liefst vier tot zes uur wachten tot ze beginnen te werken. Dat wil dus zeggen dat je, als je ’s avonds seks wil hebben, laten we zeggen rond een uur of tien, de pillen misschien al wel om twee uur ’s middags moet innemen.

Deze pillen werken dus alleen als je uren van tevoren al weet dat je seks gaat hebben. Spontane seks is met deze middelen geen optie, en daarom is ook deze groep pillen verre van ideaal.

Reden 2: Ejaculatiepillen lossen de oorzaak niet op

ejaculatie-pillen3Voortijdige ejaculatie kan door een hele hoop dingen veroorzaakt worden, zoals overmatige stress of een slecht dieet. Door ejaculatiepillen te gebruiken wordt het eventueel makkelijker om je orgasme uit te stellen, maar je pakt de oorzaak van het probleem niet aan. Zodra de pillen zijn uitgewerkt, kom je gewoon weer even snel klaar als voorheen.

Wat je beter kan doen, is de oorzaak van je ejaculatieproblemen proberen aan te pakken. De meeste mannen merken al een hoop verschil als ze gezond gaan eten (minder zouten, vlees en verzadigd vet, meer groente en vis) en als ze iets doen aan hun stressniveau, bijvoorbeeld minder lang achter elkaar werken.

Uiteindelijk wil je natuurlijk het liefst permanent van je probleem af, en dit gaat je niet lukken met middelen als deze. Uiteindelijk is het ook een stuk goedkoper dan het gebruik van ejaculatiepillen, het kost je alleen iets meer tijd.

Reden 3: Ejaculatie pillen kunnen heftige bijwerkingen hebben

Wist je dat de werking van ejaculatiepillen voor het eerst werd ontdekt bij het testen van antidepressiva? Depressieve patiënten merkten na het slikken van de antidepressiva ineens dat ze het langer volhielden in bed. Al snel rook de farmaceutische industrie geld, en kwamen de eerste middelen tegen vroegtijdige ejaculatie op de markt.

Het probleem is alleen dat antidepressiva erom bekend staan dat ze vaak ontzettend veel bijwerkingen hebben. Dit geldt ook voor ejaculatiepillen, die immers op deze antidepressiva gebaseerd zijn. De werkzame stoffen in deze pillen mogen dan goed zijn voor je seksuele prestatie, er zijn ook een hoop dingen waarvoor ze heel slecht kunnen zijn.

Hieronder zal ik een aantal van de bij ejaculatiepillen betrokken stoffen langsgaan, en uitleggen wat de bijwerkingen van deze stoffen kunnen zijn.

ejaculatie-pillen4

Serotonine

De werkzame stoffen in ejaculatiepillen worden serotonineheropnameremmers genoemd, vaak in het Engels afgekort tot SSRI’s. Dit zijn stoffen die de aanmaak van serotonine in het lichaam bevorderen. Zoals ik eerder al aangaf, is serotonine van belang voor het kunnen controleren van je zaadlozingen. Dit is echter niet het enige wat serotonine met je lichaam doet.

Als je te veel serotonine in je lichaam hebt, kan dit leiden tot een verscheidenheid aan klachten, zoals een slechter geheugen, stemmingswisselingen, een verstoord slaapritme, en een overmatige eetlust. Deze bijwerkingen kunnen bij alle SSRI’s optreden, maar daarbovenop hebben de verschillende SSRI’s ook nog hun eigen bijwerkingen.

ejaculatie-pillen5Paroxetine

Paroxetine is een middel dat ook als antidepressivum wordt voorgeschreven, en dus een zwaar middel is. Het zit veel verwerkt in pillen voor vroegtijdige ejaculatie. Klachten die kunnen optreden bij het gebruik van deze stof zijn een verminderd of zelfs volledig verdwenen libido (zin in seks), erectiestoornissen, gevoelloosheid van de genitaliën, en opwindingsproblemen.

Hoewel dit middel helpt bij het controleren van je orgasme, kan het dus zo’n beetje elk ander seksueel ongemak juist veroorzaken. Maar liefst 70% van de gebruikers van paroxetine zegt bovendien last te hebben van een of meerdere van deze klachten. Als je niet nóg meer seksuele problemen wil, is het dus ten sterkste af te raden om pillen met deze stof te gebruiken.

Dapoxetine

Deze SSRI is minder heftig in haar bijwerkingen dan de andere, maar ook dit middel kan negatieve effecten hebben. Aanvankelijk is dit middel ontwikkeld als antidepressivum, maar hiervoor bleek het niet sterk genoeg. Deze stof kan wel zorgen voor een zeer vlakke emotionele toestand bij gebruikers. Overigens is deze stof ook de minst effectieve SSRI die er is, dus zal hij waarschijnlijk niet goed werken als je het langer wil volhouden in bed.

 L-tryprofaan

De laatste stof die veel in ejaculatiepillen voorkomt en die ik wil bespreken, is L-tryptofaan. Deze stof vult ook het serotonineniveau in je lichaam bij, en wordt soms voorgeschreven als antidepressivum. Zoals veel antidepressiva heeft ook dit middel zo haar bijwerkingen.

Zo kunnen gebruikers van deze stof last krijgen van wazig zicht, duizeligheid en vermoeidheid en kunnen ze zich psychisch onwel gaan voelen. In de eerste paar weken zijn deze klachten het heftigst, maar voor veel gebruikers houden deze klachten net zo lang aan tot ze stoppen met het gebruiken van een product. Ook deze stof is dus geen aanrader.

Reden 4: Je lichaam raakt afhankelijk van de pillen

ejaculatie-pillen6Zoals eerder al gezegd zorgen deze pillen ervoor dat je lichaam meer serotonine gaan aanmaken, wat je nodig hebt om je orgasme te controleren. Je hebt deze stof, zoals eerder genoemd, ook nodig voor zeer veel andere taken, waaronder het goed functioneren van je geheugen, je stemming en emoties, je slaap en je eetlust.

Als je gedurende een lange periode pillen slikt die de aanmaak van deze stof bevorderen, raakt je lichaam eraan gewend dat het hier hulp bij krijgt, en zal het daarom minder hard gaan werken. Als je vervolgens stopt met het gebruik van de pillen, zal je lichaam niet meer gewend zijn om genoeg serotonine aan te maken.

Dit leidt er niet alleen toe dat je controle over je ejaculatie nog slechter wordt dan hij al was, maar omdat serotonine voor zoveel andere zaken verantwoordelijk is, leidt dit nog tot een heleboel andere gezondheidsklachten. Deze kunnen lang aanhouden, afhankelijk van hoe lang je de ejaculatiepillen hebt gebruikt.

Reden 5: Ejaculatiepillen zijn duur

Nog even een korte, maar niet per se onbelangrijke, reden is dat deze pillen best wel duur zijn. Als je er niet voor verzekerd bent, is het bijzonder zonde om meerdere tientjes per maand uit te geven aan een middel dat je weinig tot niets helpt, zeker als je je bedenkt dat er ook andere, betere manieren zijn om van uw probleem af te komen. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee, en laat deze pillen alsjeblieft links liggen.

ejaculatie-pillen7Hopelijk heb ik je er met dit artikel van kunnen overtuigen dat het een bijzonder slecht idee is om je ejaculatieproblemen aan te pakken door het gebruik van ejaculatiepillen. Niet alleen werken de pillen vaak niet goed, ze doen ook niks aan de onderliggende oorzaak van je problemen, waardoor ze geen permanente oplossing bieden. Daarnaast kunnen ze bijzonder heftige bijwerkingen hebben, en kun je lichamelijk afhankelijk van ze raken.

Als je last hebt van erectieproblemen, is het heel begrijpelijk om voor de makkelijkste oplossing te kiezen, maar doe dit alsjeblieft niet. Door te zoeken naar de oorzaak van je problemen, het veranderen van je levensstijl en eventueel het trainen van jezelf met oefeningen bereik je vele malen meer, en het is nog goedkoper ook.

Reken voorgoed af met de oorzaak van erectieproblemen – zonder pillen of andere kwakzalverij

Zoals besproken hebben medicijnen bij het oplossen van erectieproblemen grote nadelen. De grootste is toch wel dat je NEVER nooit de oorzaak oplost van het onderliggende probleem.

Je bent letterlijk veel geld aan het uitgeven voor iets dat je maar helpt per sekspartij. Voor iedere pil aanvaard je de negatieve consequenties wat betreft kosten, risico’s, bijwerkingen en ga zo maar door.

Erger nog, je verergert het probleem door medicijnen te gebruiken. Je kan op een gegeven moment nog maar moeilijk zonder.

Het alternatief?

De seksuoloog Chris Coster heeft een unieke methode ontwikkeld om op natuurlijke manier erectiestoornissen op te lossen. Je ontdekt het volgende in zijn methode:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant.

Ontdek de unieke aanpak van Chris, zonder gebruik te maken van middelen, pillen of andere kwakzalverij:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *