Wat is een Penisring / Cockring? 4 Nadelen + Alternatieven

Een penisring, ook wel cockring, wordt gebruikt om een erectie te verstevigen. Hoe werkt het en wat kan het toevoegen aan jouw seksleven?

Een penisring is een hulpmiddel voor mannen die problemen hebben om een goede erectie te krijgen, en het zou moeten helpen om een orgasme uit te stellen. De toegevoegde waarde van de penisring wordt door veel mannen overschat. In dit artikel gaan wij uitleggen hoe een penisring werkt. Ook zullen wij een paar alternatieven bespreken.

Wat is een penisring?

De penisring of cockring is een ring die om de stam van de penis geplaatst moet worden. De penisring kan van rubber zijn, maar is ook verkrijgbaar in andere materialen, zoals metaal en latex. Er zijn verschillende maten en vormen. Je kunt ze krijgen met ribbeltjes en zelfs met kietelende haartjes. Voor extra genot kan er gekozen worden voor een vibrerende cockring. De ring moet geplaatst worden zolang er nog geen volledige erectie is, anders gaat het namelijk niet passen. Het is de bedoeling dat de ring het bloed dat in de zwellichamen van de penis zit, vast gaat houden.

penisring1

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Wat is de functie van de cockring?

De cockring wordt gebruikt voor drie verschillende doelen, namelijk:

  • Vroegtijdige ejaculatie tegen gaan – Sommige mannen zeggen het klaarkomen langer uit te kunnen stellen als ze een cockring dragen. Als de man is klaargekomen, blijft de penis nog wel stijf. Het bloed in de zwellichamen in de penis zit namelijk gevangen door de afknijpende penisring.
  • Een erectie op gang helpen – Mannen waarvan de penis niet stijf genoeg wordt, kunnen met de penisring het bloed beter in de penis houden.
  • De penis wordt harder en groter – De penisring zorgt ervoor dat er meer bloed in de penis komt. Meer bloed zorgt voor een grotere penis.

In hoeverre deze doelen echt bereikt worden, verschilt. Sommige mannen zweren bij een penisring, terwijl anderen het na één keer gebruiken maar weer weggooien. Voordat je een penisring gaat kopen, verwijzen wij jou eerst naar de nadelen verderop in het artikel.

Hoe moet de penisring geplaatst worden?

Bij het kopen van een penisring moet je goed op de maat letten. Het is namelijk de bedoeling dat de ring om de penis tegen de buik van de man geplaatst wordt. De ring kan het beste aangebracht worden als de penis in een halve erectie zit. Het plaatsen om een slappe penis kan ervoor zorgen dat de ring weer afglijdt. Het plaatsen om een penis die in erectie staat is niet mogelijk. Nadat de ring is geplaatst is het de bedoeling dat de ring de aderen afknijpt. Het bloed dat in de penis zit kan niet weer terug het lichaam instromen.

Je moet wel precies de juiste maat kiezen. Een cockring met een te grote diameter heeft geen effect. Een te kleine diameter kan een onprettige ervaring zijn. Hierover later meer. Hoe weet je de juiste maat? Een kwestie van meten en proberen.

Welke penisringen kun je tussen kiezen?

Je hebt een ruime keuzen tussen de vele verschillende soorten penisringen. Je hebt bijvoorbeeld de geitenoog penisringen. Deze zijn te verkrijgen met borsteltjes, ribbels of noppen om de clitoris en de schaamlippen te stimuleren. Je kunt ook voor een eenvoudige en goedkope ring gaan voor ongeveer 10 euro. Wil je er wat meer geld tegenaan gooien? Er zijn ook vibrerende cockringen. Ze zijn met afstandsbediening te krijgen. Er zijn zelfs glow in the dark penisringen. Je kunt nog een stapje verder gaan door een ring te kopen die om de penis en de balzak bevestigd moet worden. Deze zogenaamde balspreiders zijn verstelbaar.

penisring

De 4 nadelen van de cockring

Een penisring kan voor sommige mannen bijdragen aan een beter seksleven, maar de ringen hebben ook nadelen. Wij bespreken 4 nadelen en geven vervolgens een aantal goede alternatieven voor de cockring.

Nadeel #1: Het is een onprettig gevoel aan de penis

Het dragen van een condoom tijdens het vrijen geeft een ander gevoel dan vrijen zonder condoom. Dit wordt enerzijds veroorzaakt doordat er een laagje rubber over de eikel zit. Anderzijds wordt dit veroorzaakt doordat de penis een beetje wordt afgeklemd. Bij het dragen van een penisring zal het een zeer onprettig gevoel kunnen geven. Voor de meeste mannen zal het niet pijnlijk zijn, maar prettig voelt ook anders. Wil je toch een keer een penisring proberen? Begin eerst met een goedkope variant om het te proberen. Zorg er ook voor dat je de juiste maat koopt.

Nadeel #2: Een cockring kan de bloedsomloop verhinderen

Een penisring mag niet langer dan een half uur gedragen worden. Het langer of te vaak dragen van de ring, kan risico’s met zich meebrengen. Bloedvaten kunnen beschadigd raken doordat ze afgeklemd worden. De bloedsomloop kan hierdoor verstoord worden. Sommige mannen blijken meerdere uren per dag een penisring te dragen. Als de ring strak zit, stopt de bloedsomloop in de penis. Het bloed dat erin zit blijft erin zitten. Het wordt op den duur bloed dat nodig ververst moet worden. Het bloed verliest zijn functie van het transporteren van onder andere zuurstof.

Nadeel #3: Penisring zorgt voor een minder diepe penetratie

Een lange of een korte penis is maar een verschil van een paar centimeter. Door het dragen van een penisring kun je minder diep bij de vrouw penetreren. Hoeveel minder diep je kunt penetreren is afhankelijk van de diameter van de ring. Afhankelijk van het materiaal waar het van gemaakt is, kan het voor zowel de man als de vrouw ook nog onprettig aanvoelen. Een paar millimeter dieper penetreren kan de vrouw mogelijk net een orgasme bezorgen tijdens het vrijen.

Nadeel #4: Te kleine penisring kan zorgen voor een genante reddingsoperatie

Na het vrijen met een penisring kan de situatie ontstaan dat de ring weer van de penis af moet, maar hij zit te strak. Wachten tot de erectie afneemt heeft geen zin, want de ring zorgt er juist voor dat de erectie blijft bestaan. Er voorzichtig vanaf schuiven kan pijnlijk zijn en ook gewoon onmogelijk. Om deze reden wordt in ieder geval geadviseerd om een rekbare cockring te gebruiken. Dan kan nog steeds de situatie ontstaan dat de ring vast zit. Naar de eerste hulp gaan met een stijve penis en een penisring zal zeer gênant zijn.

De 3 beste alternatieven voor de cockring

De mannen die de penisring gebruiken als sierraad hebben wij geen alternatieven voor. Voor de mannen die de penisring gebruiken om een erectie te kunnen krijgen of om het klaarkomen langer uit te stellen, hebben wij wel goede alternatieven. Als de nadelen jou hebben afgeschrikt, moet je de volgende opties maar even uitproberen. Deze alternatieven kunnen zorgen voor een permanente en natuurlijke oplossing.

Alternatief #1: Erectieproblemen? Hoge bloeddruk en cholesterol verlagen

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de helft van de mannen in een leeftijd tussen 40 en 79 jaar met een te hoge bloeddruk ook erectiestoornissen heeft. Dit toont aan dat er een duidelijk verband is. Bij het verlagen van de bloeddruk kunnen erectiestoornissen ook ineens verdwijnen. Het probleem moet niet verholpen worden met bloeddrukverlagers. Deze creëren het ontstaan van een erectiestoornis juist. Door je eetpatroon aan te passen kun jij je bloeddruk ook onder controle krijgen. De boodschap is zo gezond mogelijk te eten en voorzichtig te zijn met zout.

Alternatief #2: Erectieproblemen? Probeer samen de penis op gang te helpen

Als er na een minimaal voorspel geen erectie ontstaat, kunnen jullie de conclusie trekken dat een erectie niet gaat ontstaan. Jullie kunnen ook proberen om alsnog een erectie op te wekken. Probeer een voorspel volledig gericht op de penis. Mannen met een lichte erectiestoornis kunnen op deze manier toch nog een stijve penis krijgen. Een erotische massage van het lichaam en de penis kan ook wonderen doen.

Alternatief #3: Het klaarkomen uitstellen? Probeer de Start & Go methode

Het klaarkomen uitstellen gaat lukken door bepaalde technieken. Eén van de technieken is de Start & Go methode. Door tijdens het vrijen het moment van het ejaculeren goed aan te voelen, kun je een orgasme uitstellen. Door vlak voor het orgasme de zenuwen in de eikel niet meer te stimuleren, kun je het klaarkomen met meerdere minuten uitstellen. De truc is om je lichaam goed onder controle te krijgen. Door deze techniek te combineren met andere technieken uit het ebook, kun je een grootmeester in bed worden.

Reken voorgoed af met de oorzaak van erectieproblemen – zonder pillen of andere kwakzalverij

Zoals besproken hebben medicijnen bij het oplossen van erectieproblemen grote nadelen. De grootste is toch wel dat je NEVER nooit de oorzaak oplost van het onderliggende probleem.

Je bent letterlijk veel geld aan het uitgeven voor iets dat je maar helpt per sekspartij. Voor iedere pil aanvaard je de negatieve consequenties wat betreft kosten, risico’s, bijwerkingen en ga zo maar door.

Erger nog, je verergert het probleem door medicijnen te gebruiken. Je kan op een gegeven moment nog maar moeilijk zonder.

Het alternatief?

De seksuoloog Chris Coster heeft een unieke methode ontwikkeld om op natuurlijke manier erectiestoornissen op te lossen. Je ontdekt het volgende in zijn methode:

  • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
  • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant.

Ontdek de unieke aanpak van Chris, zonder gebruik te maken van middelen, pillen of andere kwakzalverij:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *