Hoe Lang Duurt Seks Gemiddeld? 3 Onderzoeken Belicht

Er zijn weinig mannen die zich nooit hebben afgevraagd of ze het misschien niet lang genoeg volhouden in bed. De meeste mannen vergelijken dit soort zaken niet met elkaar, en de mannen die dit wel doen willen nog weleens de neiging hebben om hun tijden iets te overdrijven. Hierdoor weten de meeste mannen niet wat een normale seksduur is, waardoor het makkelijk is hier onzeker over te raken.

Er zouden dus een heleboel mannen bij gebaat zijn om te weten wat een normale duur is van een vrijpartij. Gelukkig bestaan er een flink aantal wetenschappelijke onderzoeken over dit onderwerp. In dit artikel zullen er een aantal langskomen, die jou hopelijk een beetje kunnen geruststellen.

Onderzoek Seksduur 1: HagaZiekenhuis en Universiteit Utrecht

gemiddelde-seksduur2Het eerste onderzoek dat we onder de loep zullen nemen, is een onderzoek van Nederlandse bodem, dat is uitgevoerd in een samenwerkingsverband tussen een Haags ziekenhuis en de Universiteit Utrecht. Dit is echter wel een internationaal onderzoek; er is onderzoek gedaan naar mannen uit een groot aantal verschillende landen (bron). De deelnemers hadden allemaal een stabiele relatie van 6 maanden of meer.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Gemiddelde duur

Er is in dit onderzoek niet gezocht naar een gemiddelde, maar naar een mediaan. Dat wil zeggen: als je de duur van alle deelnemers naast elkaar zet, op volgorde van kort naar lang, pik je de middelste eruit. Dit zegt vaak meer dan een gemiddelde, omdat extreem korte of extreem lange tijden een grote invloed hebben op een gemiddelde, maar niet op de mediaan.

De kortste gemeten tijd in dit onderzoek was 33 seconden, en de langste tijd was 44 minuten. Dit is natuurlijk nogal een verschil, maar de mediaan kwam uit op ongeveer 5,5 minuten. Dat wil dus zeggen dat die 44 minuten echt een uitschieter waren. Hieronder zie je een grafiek met de resultaten van dit onderzoek (de tijden op de onderste balk zijn in seconden).

gemiddelde-seksduur3

Leeftijd maakt uit, condooms niet

Er werd in dit onderzoek ook gekeken naar welke factoren er van invloed zouden kunnen zijn op het seksuele uithoudingsvermogen van de deelnemers. Wat de onderzoekers opviel, was dat condooms maar heel weinig invloed hebben op de duur van een gemiddelde vrijpartij, terwijl heel lang werd aangenomen dat je het met een condoom langer volhoudt.

Leeftijd was wel een bijzonder belangrijke factor: de leeftijdsgroep tussen 18 en 30 hield het maar liefst 2,2 minuten langer uit dan mannen van boven de 51. Een andere factor die van enig belang was, was het wel of niet besneden zijn van de mannen. Besneden mannen hielden het duidelijk iets langer vol, maar dit scheelde wel maar 0,7 minuut.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

 

drsm-zoenvideo-570

 

Onderzoek Seksduur 2: Dr. Harry Fisch

gemiddelde-seksduur4Het tweede onderzoek dat ik zal bespreken, is dat van Dr. Harry Fisch, uit zijn boek The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown-Ups. Dr. Harry Fisch is een van Amerika’s hoogst aangeschreven artsen op het gebied van seksuele problemen bij mannen, en is volgens New York Magazine al 9 jaar een van de beste dokters in de staat New York. Dit is dus een man die weet waar hij het over heeft.

Dr. Fisch haalt zijn conclusies in dit boek uit meerdere studies die door hem zijn uitgevoerd.

Gemiddelde seksduur: 7 minuten

Uit de onderzoeken van Dr. Fisch komt een gemiddelde seksduur van 7,3 minuten naar boven. Dit is een hoger getal dan wat uit het vorige onderzoek naar voren komt, maar ook dit getal geeft aan dat het heel ongebruikelijk is om boven de 10 minuten uit te komen. Sterker nog: uit zijn onderzoeken komt naar voren dat maar liefst 43% van alle mannen binnen 2 minuten klaarkomt.

Gemiddelde seksduur “niet ideaal”

Wat bijzonder is aan het onderzoek van Dr. Fisch, is dat hij zijn gemeten gemiddeldes ook vergelijkt met de ideaalbeelden van vrouwen en mannen. Hieruit komt voort dat zowel mannen als vrouwen de duur van seks het liefst zouden verdubbelen ten opzichte van het gemiddelde: mannen hebben gemiddeld het liefst 18,45 minuten seks, en vrouwen het liefst 14,34 minuten.

Als je niet te ver van het gemiddelde af zit, kun je jezelf aan de ene kant dus geruststellen, maar er is waarschijnlijk dus nog wel ruimte voor verbetering als je je partner en jezelf optimaal wil bevredigen. Als je ver onder dit gemiddelde zit, bijvoorbeeld als je, net als 45% van alle mannen, binnen 2 minuten klaarkomt, zul je zeker moeten proberen dit te verbeteren.

In de onderstaande tabel is “performance script” steeds de daadwerkelijke duur van een handeling, en “ideal script” wat mensen ideaal zouden vinden. “Foreplay” betekent voorspel, “intercourse” betekent geslachtsgemeenschap, ofwel “normale” seks.

gemiddelde-seksduur5

Bron: Dr. Harry Fisch – “The New Naked: The Ultimate Seks Education for Grown-Ups”

Voorspel helpt bij een langere seksduur

Als je enig advies wil over hoe je het langer kan volhouden in bed, lijkt het onderzoek van Harry Fisch een duidelijke oplossing te bieden: doe meer aan voorspel. De duur van de gemiddelde vrijpartij wordt aanzienlijk langer als je meer aan voorspel doet. Voor elke minuut voorspel duurt de seks gemiddeld 10,6 seconden langer. Ook krijgen vrouwen bij meer voorspel sneller een orgasme, ook als de seks zelf even lang duurt.

Onderzoek 3: Verschillende Amerikaanse en Canadese sekstherapeuten

Dit is een onderzoek dat gedaan is door Amerikaanse en Canadese sekstherapeuten in 2008, via een enquête onder hun patiënten (bron).

Ook dit onderzoek kijkt zowel naar de daadwerkelijke duur van geslachtsgemeenschap, als naar wat mensen ideaal zouden vinden. Ook werd er gekeken naar wat mensen niet ideaal, maar wel genoeg vinden, en naar wanneer mensen vinden dat seks te lang duurt.

Gemiddelde seksduur ook hier 7 minuten

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de gemiddelde duur van een sessie tussen de lakens zo’n 7 minuten is. Dit is aardig in lijn met het vorige genoemde onderzoek, en geeft wederom aan dat dit gemiddelde lager ligt dan de meeste mannen denken.

Gemiddelde niet ideaal, maar wel voldoende

gemiddelde-seksduur7Dit onderzoek verschilt echter van het vorige onderzoek, omdat het niet alleen kijkt naar wat voor mensen de ideale duur van seks is, maar ook naar de duur waar ze genoegen mee nemen. Verder kijkt het naar wat mensen echt te kort vinden, en wanneer mensen er wel weer genoeg van hebben.

1 of 2 minuten is voor bijna alle ondervraagden te kort. Als we Dr. Fisch mogen geloven, en dus kunnen aannemen dat bijna de helft van alle mannen na minder dan 2 minuten al klaarkomt, ligt er voor deze mannen dus nog een hoop werk als ze hun partner enigszins willen kunnen bevredigen.

Wat de meeste mannen echter hoop zal geven is dat de meeste mensen een duur van 3 tot 7 minuten al genoeg vinden om bevredigd te zijn. Als het gemiddelde daadwerkelijk ergens rond de 7 ligt (of zelfs rond de 5, zoals ons eerste onderzoek suggereerde), dan moet dit een hoop mannen geruststellen wat hun seksuele prestaties betreft.

Ook voor deze mannen is er volgens dit onderzoek echter ruimte voor verbetering. Hoewel de meeste mensen genoegen zullen nemen met 3 tot 7 minuten, is dit voor de meesten niet de ideale tijd.

Het liefst hebben de meeste mensen dat hun partner het zo’n 7 tot 13 minuten volhoudt. Ook als je niet ver van het gemiddelde zit, kan het dus nog nuttig zijn om iets aan je seksuele uithoudingsvermogen te werken.

Verder is het ook wel leuk om te zien dat 10 tot 30 minuten voor de meeste ondervraagden te lang was. Die ene man in het eerste onderzoek die het 44 minuten uithield, had dus waarschijnlijk te maken met een ernstig verveelde vriendin. Zo zie je maar weer eens bewezen dat meer niet altijd beter is.

In de onderstaande grafiek valt af te lezen wat mensen te kort, genoeg, ideaal en te lang vinden. Van elk van de vier figuurtjes vormen de lijnen samen de 50% van de ondervraagden die de hoogste en laagste antwoorden hebben, en vormen de twee blokken in het midden samen de 50% die alle antwoorden daartussenin hebben gegeven, ofwel de meest voorkomende antwoorden.

gemiddelde-seksduur6

Wat moet ik met al deze informatie?

Hopelijk heeft dit artikel je doen inzien dat de gemiddelde duur van een vrijpartij veel korter is dan mensen denken. De meeste vrouwen zullen wel mannen gewend zijn die ongeveer net zo lang over seks doen als jij, dus je hoeft je waarschijnlijk niet te schamen als het even iets minder lang duurt dan je zou willen.

Als je echter tot de 45% van alle mannen behoort die in minder dan 2 minuten al klaarkomt, dan is er voor jou wél werk aan de winkel. Dit is een tijd die voor zo goed als niemand genoeg zal zijn om enigszins bevredigd te raken. Er zal voor jou dus niets anders opzitten dan een manier te zoeken om je seksuele uithoudingsvermogen te verbeteren.

Ook als je rond het gemiddelde zit, is er echter ruimte voor verbetering. Hoewel de meeste mensen genoegen nemen met de gemiddelde duur van seks, ligt het ideaal voor veel mensen aanzienlijk hoger. Als je dus je sekspartner maximaal wil bevredigen, is het ook voor deze mannen zinvol om hun tijd iets te verbeteren.

Uiteindelijk wil ik nog wel meegeven dat seks voor niemand prettig is als een van de twee partijen zich ontzettend druk maakt over zijn prestaties. Seks is het fijnst in een ontspannen sfeer, en aangezien seks wel leuk moet blijven, raad ik iedereen aan zich niet té druk te maken, en gewoon te genieten van het moment.

Tips om de vrijpartij te verlengen (voor man en vrouw)

Wil je dat de vrijpartij met je partner langer duurt? Maak dan gebruik van onderstaande tips: 

#1: Gebruik je zintuigen volop

Om een vrijpartij te verlengen is het belangrijk dat je er alles uithaalt. Terwijl dieren gewoon de liefde bedrijven om zich voort te planten, zijn wij mensen veel meer ontwikkeld.

Laten we dit in ons voordeel gebruiken en optimaal gebruik maken van onze zintuigen. Gebruik je reukvermogen, zicht, aanraking, smaak en gehoor om het lichaam van je partner te onderzoeken. Neem de tijd en aanschouw hoe je partner reageert op elke beweging die hij/zij in bed maakt.

Kijk in de ogen van je partner en luister bewust naar de geluiden die je partner maakt terwijl je dingen met hem of haar doet. Geloof mij, het is een gelukzalige ervaring!

#2: Lang voorspel

Als je seks alleen maar als vaginale of anale penetratie ziet, dan doe je niet alleen jezelf maar ook je partner tekort. Als je voorspel vergeet, dan mis je misschien wel het lekkerste gedeelte van een vrijpartij.

Terwijl mannen in enkele minuten kunnen klaarkomen, hebben vrouwen over het algemeen veel meer de tijd nodig om opgewonden te raken. Lang voorspel zorgt ervoor dat jullie beiden op het hoogtepunt van seksuele opwinding zijn op het moment dat jullie geslachtsgemeenschap met elkaar hebben.

Voorspel dient om de juiste stemming te creëren. Het betekent ook dat je schone lakens opdoet, een aangename temperatuur in de kamer creëert, romantische kaarsjes aansteekt, muziek opzet, etc. Er zijn geen specifieke dingen die je wel of niet mag doen als het gaat om voorspel. Concentreer je op de signalen van de ander. Maak hem of haar comfortabel!

Je kunt tegen de ander zeggen hoe mooi of sexy hij/zij eruit zie terwijl je hem of haar streelt. Vaak leidt het kussen in de nek of achter de oren al tot opwinding.

Maar voorspel draait niet alleen maar om aanraking of kussen, het kan van alles zijn. Denk maar aan:

  • Knuffelen
  • Strelen
  • Plagen
  • Aaien
  • Uitkleden
  • Orale seks

Voorspel kan zijn dat je verlangend naar elkaar kijkt of de ander een massage geeft.

En hoelang moet voorspel dan duren? Er bestaat geen vaste formule voor goed voorspel. Je kunt het doen zolang jij en je partner dat willen. Maar ga op zijn minst voor een halfuur (liever nog wat langer). Dit lijkt misschien wat lang, maar dat is het niet. Waak voor een vluggertje en neem de tijd voor elkaar!

Voor de meeste vrouwen duurt het even voordat ze opgewonden raken. En lang voorspel biedt voor jullie beiden de perfecte gelegenheid om in staat van opwinding te komen. Als je als man vaak te snel klaarkomt dan is voorspel juist hetgeen wat je wilt doen om je partner voldoende te bevredigen.

#3: Rollenspel

Seks met je partner kan na verloop van tijd wat saai worden. Vaak wordt het routinematig en gaat het plezier er vanaf. Wat overblijft is een vluggertje om de ander tevreden te stellen. Gelukkig kan het ook anders!

Een manier om aan verveling en voorspelbaarheid te ontsnappen is door de liefde te bedrijven alsof het je eerste keer was. Ja, je leest het goed! Doe alsof je voor de eerste keer seks hebt met je partner.

Behandel iedere vrijpartij alsof het de eerst een de laatste keer is dat je seks met je partner zult hebben. Waarom ik dit aanraad? Omdat deze gedachte ervoor zal zorgen dat je extra tijd neemt voor de ander. Je voelt je als een tiener die op het punt staat om zijn maagdelijkheid te verliezen. Dat maakt alles meteen veel spannender.

#4: Ga samen een weekendje weg

Even samen met je partner samen aan de sleur van het leven onttrekken is een eenvoudige manier om jullie seksleven weer nieuw leven in te blazen. Gewoon omdat het jou en je partner in staat stelt om zonder zorgen of problemen even samen van elkaar te genieten.

Huishoudelijke taken, studeren, werken, familie uitjes, etc. zijn allemaal zaken die tijd en energie opslurpen en hun tol eisen op jouw seksleven. Door aan deze routine te ontsnappen kun je weer tijd voor elkaar vrij maken. Niet met je vrienden of familie, maar alleen jullie tweeën.

Het kan iets simpels zijn zoals een nacht op een camping doorbrengen aan zee, of een weekendje weg in een wellness hotel. Elke plek waar je tot rust kunt komen is prima, zolang je maar niet herinnert wordt aan je werk of volgende project.

#5: Adem op de juiste manier tijdens de seks

Als je tijdens het vrijen niet op de juiste manier ademt, zul je moeite hebben om het lang vol te houden in bed. Gelukkig is een goede ademhaling gemakkelijk te leren en het zal meteen een verschil maken.

Ademhaling op de juiste manier ontspant je spieren en verwijdert de spanning in je lijf. De truc is om al diep adem te halen voordat de seks is begonnen.

Hoe te ademen tijden de seks?

  • Adem 10 seconden stevig in en door je neus. Visualiseer de lucht die diep naar binnen wordt gezogen. Span je spieren niet aan.
  • Houd gedurende 1 seconde vast.
  • Adem nu rustig uit door je mond voor 10 seconden. Bedenk daarbij dat je alle spanning uit je lichaam verwijdert.

#6: Stop-start techniek

De stop en start methode helpt je om langer door te kunnen gaan terwijl je de liefde bedrijft met je partner. Deze techniek bestaat eigenlijk uit drie fasen: ten eerste moet je seksueel opgewonden zijn. Op het moment dat je het gevoel hebt klaar te komen, moet je onmiddellijk stoppen en even rust nemen. Neem een paar keer diep adem en ontspan.

Zodra je rustig bent en je lichaam weer onder controle hebt, herhaal je het proces opnieuw. Deze methode leert je om aan te voelen wanneer een orgasme nadert en traint je lichaam om een voortijdige ejaculatie te voorkomen.

De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed (per video laten zien door sexy actrices)

Ontdek per video wat de beste tips zijn op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In onze online video’s genaamd De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken. Dit doen we doormiddel van sexy voorbeeld video’s waar 2 actrices en een acteur tips geven en voor doen. Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *