7 Ultieme Voeding Tips bij Vroegtijdige Ejaculatie (Do’s en Dont’s)

Vroegtijdig klaarkomen is één van de vervelendste dingen die je tussen de lakens kan gebeuren. Je bent allebei ontzettend geil, en zou het liefst zo lang mogelijk van elkaar genieten. Dan kun je echter ineens je orgasme niet meer tegenhouden, en is het uit met de pret. Meer dan een héél vlug vluggertje zit er voor jou doorgaans helaas niet in.

Heel begrijpelijk dus dat je graag iets aan dit probleem wil doen. Vroegtijdig klaarkomen kan verschillende oorzaken hebben, waarvan sommige bekender zijn dan andere. Wist je bijvoorbeeld dat voeding een ontzettend grote invloed op seksuele problemen heeft? Vaak wordt vroegtijdige ejaculatie al een stuk minder erg door een paar eenvoudige aanpassingen in je voedingspatroon.

Als je hier wel oren naar hebt, dan raad ik je aan om vooral verder telezen. In dit artikel geef ik namelijk zeven voedingstips die jou kunnen helpen met je vroegtijdige ejaculatie. Wat kun je allemaal beter laten staan, en wat moet je juist wél binnenkrijgen om het langer vol te houden in bed? Dat zal ik je uitleggen, aan de hand van de volgende do’s en dont’s:

 • Eet zo min mogelijk verzadigd vet
 • Eet meer vette vis
 • Eet meer noten
 • Eet zo min mogelijk suiker
 • Drink een beetje koffie
 • Stop met het gebruik van tabak en alcohol
 • Eet meer hete pepers

Voedingstip 1: Eet zo min mogelijk verzadigd vet

Als er íets slecht is voor je gezondheid, dan is het wel een ongezond dieet. Het eten van te veel verzadigd vet kan bijvoorbeeld tot tal van problemen leiden. Zo kan het bijdragen aan overgewicht, maakt het de kans op hart- en vaatziekten groter en kun je er erectieproblemen van krijgen. Wat voor dit artikel vooral van belang is, is dat je er óók vroegtijdig door kan klaarkomen.

Dit heeft alles te maken met het effect van verzadigd vet op de bloedsomloop. Het eten van verzadigde vetten zorgt voor een slechtere bloedsomloop. Er kan zelfs al een effect op je bloedsomloop zichtbaar zijn na slechts één maaltijd met te veel verzadigd vet (bron).

Het is om tal van redenen belangrijk om een goede bloedsomloop te hebben, omdat je bloed verantwoordelijk is voor het verplaatsen van zuurstof door het lichaam.

Een slechte bloedsomloop kan daarom tot een heleboel gezondheidsklachten leiden, en vroegtijdig klaarkomen is er daar een van. Bloed is belangrijk voor vele aspecten van je seksuele functioneren, en kan daarom een hoop seksuele problemen veroorzaken (bron). Een slechte bloedsomloop kan bijvoorbeeld leiden tot een hoge bloeddruk, en dat is op zijn beurt weer gelinkt aan vroegtijdig klaarkomen (bron).

Reden genoeg om verzadigde vetten dus te vermijden, maar daarvoor moet je wel weten waar die vetten precies in zitten. Dit kun je vinden op de verpakking van in principe alle voedingsmiddelen in de supermarkt, onder de voedingswaarde-informatie. Sowieso is het een goed idee om de volgende voedingsmiddelen te vermijden:

 • Rood vlees
 • Kaas
 • Eieren
 • Gefrituurd voedsel

Voedingstip 2: Eet meer vette vis

Aangezien ik je net heb afgeraden om vette vleeswaren te eten, klinkt dit misschien een beetje als een rare tip. Er zijn echter twee verschillende soorten vet. Verzadigd vet is slecht voor je, en kan vroegtijdige ejaculatie veroorzaken. Onverzadigd vet is echter juist goed voor je, en vette vis bevat een veel van dat onverzadigde vet.

Ik heb je zojuist uitgelegd dat verzadigd vet slecht is voor je bloedsomloop, en daarom vroegtijdig klaarkomen kan veroorzaken. Onverzadigd vet is daarentegen juist goed voor je bloedsomloop. Onverzadigde vetten nemen blokkades in je hart en bloedvaten weg, waardoor je bloed makkelijker kan stromen. Vette vis kan daarom ejaculatieproblemen wegnemen of verminderen.

Overigens is het voor je gezondheid sowieso een goed idee om eens wat vaker een stukje vette vis te eten. Dit is goed voor je cholesterolwaarden, en het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten enorm. Steeds meer artsen raden dan ook aan om ten minste één keer per week vette vis te eten. Als je het mij vraagt, moet je dat echt als ondergrens zien: twee keer zou beter zijn.

“Zelfs als het niks doet tegen je vroegtijdige klaarkomen, zul je je een stuk beter voelen als je zo nu en dan een stukje zalm eet!”

Voedingstip 3: Eet meer noten

Zojuist heb ik je uitgelegd dat vette vis je kan helpen met het oplossen van vroegtijdig klaarkomen, omdat er een hoop onverzadigde vetten in zitten. Er zijn echter natuurlijk meer voedingsmiddelen waar veel onverzadigd vet in zit. Noten zijn er daar één van, dus het kan alleen al om die reden zeker geen kwaad om eens wat vaker een handje noten te nemen (bijvoorbeeld in plaats van chips).

Er is echter nog een reden dat noten kunnen helpen tegen te vroeg klaarkomen. Het eten van noten kan namelijk de testosteronaanmaak stimuleren. Testosteron is een mannelijk hormoon, dat van belang is bij zo ongeveer elk lichamelijk proces dat mannen wel hebben, maar vrouwen niet. Seksuele processen zijn daar natuurlijk een goed voorbeeld van.

“Het is vast geen toeval dat het woord “noten” meer dan één betekenis heeft ;).”

Wanneer je als man een tekort aan testosteron hebt, dan kan dat leiden tot seksuele problemen. Vroegtijdig klaarkomen is daar een voorbeeld van, maar ook erectieproblemen kunnen hierdoor worden veroorzaakt. Er zijn dus genoeg redenen om je testosteron op peil te willen houden, en noten zijn een makkelijke en natuurlijke manier om dat voor elkaar te krijgen.

Voedingstip 4: Eet zo min mogelijk suiker

Ik heb eerder al even uitgelegd dat ongezond eten de oorzaak kan zijn van vroegtijdig klaarkomen. Je lichamelijke gezondheid is onlosmakelijk verbonden met je seksuele prestaties, en dus kun je maar beter goed voor je lichaam zorgen. Een goed voorbeeld van iets wat je beter niet in je lichaam kan stoppen, is suiker.

Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat het eten van suiker tot stress kan leiden. Als je suiker eet, dan stimuleert dit de aanmaak van cortisol in je lichaam. Dit is een hormoon dat voor stressgevoelens zorgt. Stress is één van de belangrijkste oorzaken van seksuele problemen, en vroegtijdig klaarkomen is daar zeker geen uitzondering op (bron).

Wat niet direct met vroegtijdig klaarkomen te maken heeft, maar wel met de kwaliteit van je seksleven, is het effect van suiker op je libido. Suiker remt de aanmaak van de stof leptine in je lichaam. Dit heeft als gevolg dat je minder zin in seks hebt (bron).

“Suiker zorgt er niet alleen voor dat seks minder lang duurt, maar ook dat je er niet eens meer zin in hebt!”

Misschien denk je dat je door simpelweg zoetigheid te vermijden ervoor zorgt dat je geen suiker meer binnenkrijgt, maar zo makkelijk is het helaas niet. Ook in voorverpakt voedsel zit vrijwel altijd (veel) suiker verwerkt, ook als het helemaal geen zoete producten zijn. Ketchup bevat bijvoorbeeld een schrikbarende hoeveelheid suikers! Als je suiker dus echt wil vermijden, zul je óók op de achterkant van voedselverpakkingen moeten kijken, voordat je iets koopt.

Voedingstip 5: Drink een beetje koffie

Als je denkt aan gezond voedsel, dan is koffie waarschijnlijk niet één van de eerste dingen die in je opkomt. Het klopt inderdaad dat koffie niet het beste is voor je gezondheid, maar als je het met mate drinkt, kan het wel degelijk positieve effecten hebben. Eén van die effecten is dat het de kans op vroegtijdig klaarkomen kan verlagen.

“Seks is ongeveer het enige wat niet sneller gaat van koffie.”

De cafeïne die in koffie zit stimuleert namelijk de bloedsomloop (bron). Zoals ik eerder in dit artikel al heb uitgelegd, zal een goede bloedsomloop enorm helpen om vroegtijdig klaarkomen tegen te gaan. Je moet natuurlijk niet te veel koffie drinken, maar met zo’n twee of drie kopjes per dag moet het wel goed zitten.

Overigens is het wel zo dat je uitdroogt van koffie, en voor een goed functioneren van het lichaam (en dus ook je seksuele prestaties) is hydratatie heel belangrijk. Ik raad je daarom aan om voor elke bak koffie ook een glas water te drinken.

Voedingstip 6: Stop met het gebruik van tabak en alcohol

Ik heb je al meerdere keren verteld dat je lichamelijke gezondheid een belangrijke factor is in het ontstaan van vroegtijdig klaarkomen. Als je dit weet, dan zul je er waarschijnlijk ook niet van versteld staan dat tabak en alcohol ervoor kunnen zorgen dat je sneller klaarkomt.

Dat roken en drinken slecht is voor je gezondheid, weten we immers al tientallen jaren. En oké, tabak is misschien niet echt voeding, maar het leek me toch handig om hier ook even bij stil te staan.

“Je lichaam is een soort machine, en machines werken alleen als je ze goed onderhoudt.”

Laten we beginnen met de effecten van alcohol. Als je kijkt naar het wetenschappelijke onderzoek op dit gebied, dan liegen de resultaten er niet om. Zo is er bijvoorbeeld een onderzoek waarin alcoholisten werden onderzocht op seksuele problemen. Maar liefst 72% had last van zulke problemen, en het probleem dat het meest voorkwam was vroegtijdig klaarkomen (bron).

Ook voor tabak geldt dat er keer op keer wetenschappelijk bewezen is dat je er sneller door klaarkomt. Zelfs bij jonge mannen, die over het algemeen weinig seksuele problemen hebben, vergroot het roken van sigaretten de kans op vroegtijdig klaarkomen aanzienlijk (bron). Los van alle andere redenen om te stoppen met roken is ook dit dus een reden om te proberen af te kicken.

Ik zou je aanraden om volledig te stoppen met roken en drinken, maar ik snap dat dit mogelijk te veel gevraagd is. Verslaving is natuurlijk een belangrijke factor als het op deze middelen aankomt, en dat is een bijzonder lastig probleem. Als het je niet lukt om volledig te stoppen met roken of drinken, kun je proberen flink te minderen. Ook zijn er professionele hulpverleners die je bij jouw verslaving kunnen helpen.

Voedingstip 7: Eet meer hete pepers

Misschien heb je iemand wel eens een hete peper rauw zien opeten om stoer te doen. Waarschijnlijk is het je dan ook opgevallen dat deze persoon het hierna flink warm kreeg en rood in het gezicht werd. Misschien heb je er niet over nagedacht waardoor dat nou komt, maar als je de oorzaak kent, dan snap je ook meteen waarom hete pepers jou kunnen helpen tegen vroegtijdige ejaculatie.

“Dat het eten van een peper je het gevoel kan geven dat je doodgaat, wil nog niet zeggen dat het niet goed voor je is!”

Al deze effecten hebben namelijk te maken met het effect dat hete pepers hebben op je bloedsomloop. Het eten van een hete peper bevordert je bloedsomloop, en dat is de reden dat je zo rood wordt als je een pepertje eet. Die rode kleur komt doordat er kleine bloedvaatjes in je gezicht volstromen met bloed. Dit is ook de reden dat je het warm krijgt, want bloed heeft een relatief hoge temperatuur.

Ik heb je eerder al meermaals uitgelegd dat een goede bloedsomloop van vitaal belang is om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen. Hete pepertjes zorgen ervoor dat je hart harder gaat werken, en daardoor kan bloed makkelijker door je lichaam worden rondgepompt. Dit bevordert een goede werking van je lichaam, en daar valt je seksuele functioneren ook onder.

Eerder zei ik wel al dat een hoge bloeddruk er juist voor kan zorgen dat je sneller klaarkomt. Het is daarom geen goed idee om vlák voor de seks een pepertje te eten. Als je je hart iets voor de seks zo aan het werk zet, dan zal je bloeddruk te hoog zijn, en zul je dus juist sneller klaarkomen. Het is dus beter om hete pepers simpelweg meer in je dieet te verwerken.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen helpen om je voedingspatroon aan te passen, en dat dit er uiteindelijk toe zal leiden dat jouw problemen met vroegtijdig klaarkomen binnenkort verleden tijd zijn.

Geen van deze tips zal waarschijnlijk in zijn eentje je probleem oplossen, maar als je ze combineert tot een volledig nieuw voedingspatroon, dan zal het een significant effect op je seksleven hebben.

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *