Werkt Groene Thee voor een Betere Erectie?

Stel je voor: je hebt een fantastische date gehad en je voelt het gewoon: jullie gaan sowieso samen in bed belanden. Maar zal het deze keer wel goed gaan? Kun je deze keer een volledige erectie krijgen? Deze gedachten maken je steeds onzekerder en wanneer het moment eindelijk daar is, gebeurt er aan de onderkant precies niks.

Veel mannen hebben (wel eens) last van erectieproblemen. Zeker naarmate de leeftijd omhoog gaat, neemt de kans op een erectieprobleem toe. Wanneer je door erectieproblemen geen bevredigend seksleven kan hebben, is dat supervervelend. Logisch dus dat je op zoek gaat naar een oplossing. Kan groene thee deze oplossing zijn?

Hoe krijg je een erectie?

In een gezonde situatie ontstaat een erectie wanneer je seksueel geprikkeld wordt. Door seksuele prikkeling raak je opgewonden. Wanneer je opgewonden bent, verwijden de bloedvaten in je lichaam. De bloedvaten in je geslachtsdelen verwijden ook. Hierdoor kan er veel bloed naar de penis toe stromen.

Wanneer je penis volstroomt met bloed, ontstaat er een erectie. Tegelijkertijd worden bepaalde bloedvaten in je penis afgesloten. Hierdoor blijft het bloed op z’n plek en stroomt het dus niet terug naar de rest van je lichaam. Op deze manier zorgt je lichaam ervoor dat een erectie in stand gehouden wordt.

Niet bij iedereen werkt dit echter even goed. Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat het jou niet lukt om een erectie te krijgen. Laten we daarom even naar wat mogelijke oorzaken kijken.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Waarom krijg ik geen erectie?

We zeiden het eerder al: het krijgen van een erectie moet je niet voor lief nemen. Veel mannen zijn niet in staat om een volledige erectie te krijgen. Het Radboud UMC geeft bijvoorbeeld aan dat 60% van alle mannen wel eens of altijd last heeft van erectieproblemen. (bron).

Wanneer het jou niet lukt om een goede erectie te krijgen, heeft dat uiteindelijk veel effect op jezelf en je seksleven. De gevolgen kunnen uiteraard ook doorwerken in je relatie. Al met al brengen erectieproblemen vaak veel negatieve gevolgen met zich mee. Misschien vraag je je af waarom het jou niet lukt om een erectie te krijgen.

Een erectieprobleem kan veel verschillende oorzaken hebben. Kort gezegd zijn er drie soorten factoren die veel invloed hebben op het wel of niet kunnen krijgen van een erectie. Het kan namelijk een fysiek of psychisch probleem zijn. Daarnaast kan het ook aan je leefstijl liggen.

Er is een grote link tussen hoe je je mentaal voelt en jouw mogelijke erectieprobleem. Voorbeelden van psychische oorzaken zijn:

 • Angst
 • Stress
 • Somberheid of depressie
 • Relatieproblemen
 • Trauma’s uit het verleden

Er kan natuurlijk ook fysiek iets niet helemaal in orde zijn. Mogelijke lichamelijke oorzaken zijn:

 • Pijn bij het stijf worden van de penis
 • Bijwerkingen van bepaalde medicatie
 • Beschadiging van de zenuwen
 • Overgewicht
 • Diabetes
 • Leeftijd: oudere mannen vaak meer last van erectieproblemen
 • Problemen met het hart of de bloedvaten

Als laatste is het ook goed om naar je leefstijl te kijken. Een ongezonde leefstijl is namelijk niet goed voor je algehele gezondheid. Daarbij kan het ook een aandeel hebben in jouw erectieprobleem. Voorbeelden van leefstijlfactoren zijn:

 • Roken
 • Te weinig bewegen
 • Te veel drinken: maximaal 1 glas per dag
 • Ongezond eten: overgewicht of obesitas heeft een negatieve invloed op het kunnen krijgen van een erectie

Wat is groene thee?

Groene thee wordt, net zoals andere theesoorten, gemaakt van de bladeren van de theeplant. Deze theeplant heet de Camellia sinensis. Bij het maken van groene thee ondergaan de bladeren een minimale oxidatie. Groene thee wordt al honderden jaren veel gedronken in Japan, Afghanistan en China. Zij geloven in de geneeskracht van groene thee.

Inmiddels wordt groene thee ook redelijk veel gedronken in westerse landen, waar van oudsher zwarte thee veel populairder was. Groene thee wordt gemaakt door de jonge blaadjes van de Camellia sinensis-plant meteen te behandelen met stoom, zodra de bladeren geoogst zijn. Door dit proces blijven de bladeren groen, en hierdoor is de thee groen van kleur.

Het meteen behandelen van de bladeren zorgt ervoor dat groene thee bepaalde gezonde stoffen bevat. Doordat de bladeren meteen behandeld worden met stoom, blijven de antioxidanten in de thee bewaard.=

Antioxidanten zijn erg goed voor je algemene gezondheid (bron). Ze zorgen er namelijk voor dat je weefsels en DNA beschermd worden tegen beschadiging door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die schade kunnen aanrichten. In groene thee zitten antioxidanten genaamd ‘catechinen’ en ‘flavanolen’.

Hoeveel antioxidanten zitten er in een kop thee?

Antioxidanten zijn dus erg goed voor je gezondheid en je kan ze binnenkrijgen door groene thee te drinken. Hoeveel antioxidanten zitten er eigenlijk in een kopje groene thee? Eén kop groene thee gemaakt van 2,5 gram groene theebladeren in 250 ml water, bevat ongeveer 240-320 mg catechinen. Dit is het soort antioxidanten dat je kan vinden in groene thee.

Hoe drink je groene thee?

Groene thee drink je net iets anders dan een kop zwarte thee. Je trekt groene thee namelijk op een wat lagere temperatuur. Tussen de 70 en 80 graden Celsius is ideaal voor groene thee. Zwarte thee trek je daarentegen vaak met bijna kokend water (bron).

Wat maakt groene thee zo gezond?

Met name in China en Japan is het drinken van groene thee al eeuwenlang heel populair. Zij geloven in de geneeskracht van groene thee. In deze landen is thee dan ook het meest gedronken drankje, op water na. In veel andere plekken op de wereld werd voornamelijk zwarte thee gedronken. Inmiddels is groene thee bijna overal populair.

Groene thee is heel erg gezond. Het bevat namelijk veel antioxidanten. Antioxidanten beschermen je weefsels en DNA tegen beschadiging door schadelijke stoffen. Groene thee kan ervoor zorgen dat je bloeddruk verlaagt, waardoor er een lager risico is op verschillende aandoeningen (bron).

‘’Groene thee kan ervoor zorgen dat je bloeddruk verlaagt, waardoor er een lager risico is op verschillende aandoeningen (bron).’’

Het drinken van groene thee kan dus erg goed zijn om je bloeddruk wat te verlagen. Met een lagere bloeddruk heb je minder kans op bepaalde ziektes en aandoeningen, zoals een beroerte of een hartinfarct (bron).

Overige positieve effecten van groene thee

Groene thee heeft niet alleen positieve effecten op je bloeddruk, DNA en weefsel. Uit onderzoek blijkt dat groene thee ook veel andere voordelen heeft. Overige positieve effecten zijn:

 • Een lagere kans op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker.

Zowel mannen als vrouwen hebben een verlaagd risico op het ontwikkelen van bepaalde kankers door het drinken van groene thee. Mannen die groene thee drinken, hebben 48% minder kans op het krijgen van prostaatkanker (bron). Vrouwen hebben 22% minder kans op het ontwikkelen van borstkanker (bron).

 • Het heeft een antibacteriële werking.

Groene thee heeft een antibacteriële werking (bron). Hierdoor kan groene thee de klachten van artritis verlichten. De antibacteriële werking zorgt er ook voor dat je minder gaatjes in je tanden krijgt.

 • Het is goed voor de huid.

Mede door de antibacteriële werking verlaagt groene thee de kans op acne en huidveroudering (bron).

 • Het vermindert de kans op diabetes type 2.

Groene thee houdt je suikerspiegel laag en zorgt ervoor dat je een hoge gevoeligheid behoudt voor insuline (bron).

‘’Zowel mannen als vrouwen hebben een verlaagd risico op het ontwikkelen van bepaalde kankers door het drinken van groene thee.’’

‘’Mannen die groene thee drinken hebben 48% minder kans op het ontwikkelen van prostaatkanker.’’

Een kopje groene thee op z’n tijd is dus hartstikke gezond. Er zijn namelijk veel verschillende gezondheidsvoordelen die gelinkt worden aan groene thee. De meeste gezondheidsvoordelen van groene thee zijn te linken aan de hoeveelheid antioxidanten in de thee. Maar zijn er ook nadelen aan het drinken van groene thee?

Wat zijn de nadelen van groene thee?

Ondanks dat groene thee erg gezond is, kun je er wel degelijk te veel van drinken. Dit kan best wel wat nadelen met zich meebrengen. Sla er dus niet in door!

Als je te veel groene thee binnenkrijgt, krijg je een heel hoge dosis aan catechinen binnen. De catechinen in groene thee heten ook wel EGCG. Wanneer je echt een té hoge dosis aan EGCG binnenkrijgt, kan dit problemen geven in de lever.

Hoeveel groene thee mag je drinken?

Het is dus belangrijk om niet al te veel groene thee te drinken, zodat je niet al te veel EGCG binnenkrijgt. Door de Europese Voedsel- en Warenautoriteit (EFSA) wordt geadviseerd om niet meer dan 800 mg EGCG binnen te krijgen per dag (bron).

‘Door de Europese Voedsel- en Warenautoriteit (EFSA) wordt geadviseerd om niet meer dan 800 mg EGCG binnen te krijgen per dag (bron).’’

Maar wanneer zit je aan 800 mg? Hoeveel EGCG er precies in één kop groene thee zit, is niet bekend. Dit hangt namelijk van veel verschillende variabelen af, zoals:

 • Het seizoen waarin de theeplant groeit
 • De groeiconditie van de theeplant
 • De theeplant zelf

Het EGCG-gehalte wordt daarbij verlaagd door het conserveren en zetten van de groene thee. Uit onderzoek van de EFSA blijkt dat mensen die groene thee drinken in Europa, gemiddeld genomen zo’n 300 mg EGCG binnenkrijgen per dag. Hoewel dit een gemiddelde is, en bepaalde individuen dus meer zullen binnenkrijgen, zit dit nog ver onder de toegestane hoeveelheid.

De kans dat je daadwerkelijk leverschade krijgt door het drinken van te veel groene thee, is niet erg groot. Drink je toch graag de hele dag door grote koppen thee? Dan is de kans groot dat je wel een stuk meer richting de 800 mg gaat. Het is ook goed om op de hoeveelheid EGCG te letten bij het kopen van supplementen met groene thee.

Wat is het effect van groene thee op de erectie?

Over groene thee wordt vaak gezegd dat het ook bepaalde seksuele problemen zou kunnen oplossen, maar klopt dit wel? Groene thee heeft in ieder geval veel geneeskrachtige eigenschappen, dus het is niet heel gek dat dit soort verhalen rondgaan over dit drankje. Kan groene thee bijvoorbeeld helpen bij erectieproblemen?

Cafeïne

In groene thee zit een bepaalde hoeveelheid cafeïne. In thee wordt dit ook wel eens ‘theïne’ genoemd, maar het is hetzelfde als cafeïne. In één kop groene thee zit ongeveer 30 mg cafeïne (bron). Cafeïne schijnt een positief effect te hebben op het krijgen van een erectie. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je dagelijks cafeïne inneemt, je minder kans hebt op een erectiestoornis (bron).

Daarbij zorgt cafeïne ervoor dat je bloedvaten zich iets verwijden. Hierdoor verwijden dus ook de bloedvaten in je geslachtsdelen. Doordat deze bloedvaten verwijden, kan er meer bloed naar je penis toe stromen. Wanneer je penis volstroomt met bloed, komt er een erectie tot stand.

Voor cafeïne geldt wel een bepaalde maximaal geadviseerde hoeveelheid per dag. Ondanks dat het je erectieproblemen zou kunnen verhelpen, moet je er dus niet te veel van binnenkrijgen. Per dag wordt er niet meer dan 400 mg cafeïne aangeraden door het Voedingscentrum (bron). Met het drinken van thee zal je hier niet erg snel aan komen.

Stressverlagend

Een erectieprobleem kan mogelijk veroorzaakt worden doordat je minder zin hebt in seks. Een lager libido kan veel verschillende redenen hebben. Eén van deze redenen kan stress zijn. Stress is heel erg slecht voor je libido.

Wanneer je lichaam in een stressvolle situatie zit, zijn er een aantal dingen die in je lichaam veranderen. Je lichaam bereidt zich namelijk voor om te gaan vechten of te gaan vluchten. Je lichaam reageert dus met een vlucht-of-vechtreactie.

Zo’n soort reactie zorgt ervoor dat je bloeddruk, je hartslag en je ademhaling omhoog gaan. Tegelijkertijd zorgt je lichaam ervoor dat niet-essentiële functies naar de achtergrond verdwijnen. Zin hebben in seks behoort tot die niet-essentiële functies.

Tegenwoordig hebben veel mensen last van stressvolle situaties. Daarbij is langdurige stress (in deze situatie blijft je lichaam in de ‘stressstand’ voor een te lange tijd) ook een probleem van deze tijd. De kans is dus aanwezig dat jij hierdoor geen goede erectie kan krijgen.

Hoe kan je stress verminderen door groene thee? Uit onderzoek blijkt dat groene thee kan zorgen voor minder stress én een beter slaapritme (bron). Dit zou er dus mogelijk ook voor kunnen zorgen dat je meer zin hebt in seks. Hierdoor kan het krijgen van een erectie makkelijker gaan.

Groene thee kent dus veel gezondheidsvoordelen en het oplossen van een erectieprobleem kan er daar één van zijn. De positieve effecten van groene thee op de erectie zijn vooral te wijten aan de cafeïne en de stressverlagende eigenschappen van groene thee.

Unieke Methode Onthult Aanpak Om In No Time Weer Geweldige Seks Te Ervaren (Voor Het Te Laat Is)

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je erectieproblemen te verbannen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van erectieproblemen. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van een teleurstellend seksleven.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide ebook vol met oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *