5 Tips om Niet Vroegtijdig Klaar te Komen in Bed

Vroegtijdige ejaculatie: het wordt als één van de grootste afknappers in bed gezien. En dat terwijl het eigenlijk geen groot probleem is; is het niet vleiend als de man snel klaarkomt door zijn partner? Maar natuurlijk staat het vaak wel in de weg van het genot van de vrouw; en als jullie seks na 2 minuten al voorbij is, is het niet heel spannend.

Gelukkig kan de man werken aan zijn ejaculatie, en vroegtijdig klaarkomen voorkomen. Een deel van deze methodes vinden buiten de seks plaats, maar ook tijdens de seks kan er veel veranderen om niet te snel klaar te komen. Hier vind je 5 van onze gouden tips voor tijdens de seks om later klaar te komen!

Tip 1: Verbeter je ademhaling

Je ademhaling is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, als het gaat om oorzaken van je vroegtijdige ejaculatie. Dit komt ook omdat je je er überhaupt niet mee bezig houdt; je ademhaling gaat (gelukkig) zo automatisch, dat je het niet als oorzaak zou kunnen aanwijzen. Maar hier kun je veel terrein winnen!

Wat veel mannen doen tijdens de seks, is onbewust sneller en heviger ademhalen, ongeveer zoals wanneer je klaarkomt. Zo’n soort ademhaling is een soort ‘hint’ naar je lichaam: ik ben opgewonden, ik moet snel klaarkomen. Eigenlijk geef je jouw lichaam de opdracht om snel klaar te komen wanneer je snel adem haalt.

Als je je dus meer op je ademhaling richt en probeert rustiger adem te halen tijdens de seks, kun je dit ‘signaal’ voor je orgasme vertragen. Bovendien hoef je niet ontzettend veel moeite te doen om aan je ademhaling te werken, zodat je ook niet ‘uit het moment’ raakt tijdens de seks. Een ideale techniek dus!

Tip 2: Geen druk, geen stress!

Seks moet een fijne, intieme activiteit zonder stress zijn tussen jou en je partner. En toch ligt er bij veel mensen een soort druk op hun schouders tijdens de seks. Je wilt goed presteren voor je partner en hem of haar laten genieten. Vroegtijdig klaarkomen hoort daar zeker niet bij, dus denk je de hele tijd: “niet te snel klaarkomen, niet te snel klaarkomen…”

Die druk moet je juist zien te vermijden. Stress is nergens goed voor; je slaapt er slechter door, je raakt oververmoeid en tijdens de seks heb je minder controle over je lichaam. En vrijen doe je juist om te genieten en te ontspannen; waarom komt daar zo’n druk bij kijken?

Zorg er samen met je partner voor dat je minder druk tijdens de seks ondervindt. Dat kan bijvoorbeeld door het voorspel wat te verlengen, elkaar van tevoren goed in de stemming te krijgen of elkaar te masseren voor de seks. Denk niet aan wanneer je klaarkomt, maar hoe je het meest kunt genieten van de seks.

Tip 3: De juiste standjes

Naast mentale zijn er natuurlijk ook lichamelijke oorzaken van te vroeg klaarkomen. Hoe meer jouw penis (eigenlijk je eikel) gestimuleerd wordt, hoe sneller je klaarkomt. Daar kun je weinig aan veranderen. Wat je wel kunt veranderen, is in hoeverre je gestimuleerd wordt tijdens de seks!

Verschillende standjes kunnen je verschillend stimuleren; dat geldt ook voor je partner. Probeer daarom eens standjes uit waarbij je wat minder gestimuleerd wordt. Over het algemeen is dit het geval wanneer de vrouw de controle heeft, bijvoorbeeld in de cowgirl positie of doggystyle (wanneer de vrouw het werk doet).

Op deze manier word jij minder gestimuleerd, waardoor je het klaarkomen wat kunt uitstellen. Bovendien kan het best sexy zijn om je partner eens de touwtjes in handen te laten nemen. Wie weet ontdek je wel een hele andere kant van haar, die je wel beter wilt leren kennen…

Tip 4: De knijpoefening

De knijpoefening is een zeer effectieve en eenvoudige oefening om het klaarkomen uit te stellen. Zowel jij als je partner kunnen de knijpoefening uitoefenen tijdens de seks. Het gaat erom dat je, vlak voordat je klaarkomt, in de schacht van de penis knijpt. Dit kun je buiten de seks oefenen tijdens het masturberen.

Door de knijpoefening wordt je erectie slapper en stel je het klaarkomen uit. Je kunt de knijpoefening ook combineren met zachtjes trekken aan de ballen; waardoor het sperma moeilijker richting de urinebuis komt. Probeer de knijpoefening een paar keer zelf en met je partner uit, om langer van de seks te genieten.

Tip 5: Communiceer goed met je partner

Te vroeg klaarkomen is voor beide kanten niet leuk; jij voelt je er rot door, en je partner kan niet goed genieten tijdens de seks. Vroegtijdig klaarkomen oplossen is daarom een probleem dat jullie vooral samen moeten proberen op te lossen. Dan kunnen jullie allebei beter genieten tijdens de seks.

Overleg met je partner hoe jullie jouw probleem kunnen aanpakken. Bespreek deze tips met jouw partner, en zorg dat hij of zij weet wat te doen om jouw orgasme uit te stellen. Jullie kunnen bijvoorbeeld overleggen over welke standjes jullie kunnen gebruiken, of wat je voor de seks kunt doen om de druk te verminderen.

Je kunt ook tekens afspreken om aan te geven wanneer je bijna klaarkomt; een tikje op de schouder of een kneepje in de heup van je partner kan al voldoende zijn. Jullie kunnen het dan even rustiger aandoen, totdat je voelt dat je weer verder kunt gaan. Het doodzwijgen lost in ieder geval niets op; wees open tegen elkaar en je kunt het samen oplossen!

We hopen je met deze tips voor tijdens de seks te hebben geholpen om minder snel klaar te komen. Probeer ze daarom uit; alleen, of samen met je partner. Vergeet niet goed te communiceren en de andere tips van onze blog toe te passen. Je ejaculatieprobleem zal snel verleden tijd zijn!

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *