4 Redenen Waarom ik Vidalista Kopen Afraad

Vidalista is een erectiepil waarvan de werkende stof tadalafil is. Dit geneesmiddel wordt gebruikt door mannen met erectieproblemen, plasproblemen door een vergrote prostaat en pulmonale arteriële hypertensie (een te hoge bloeddruk in de longen) (bron).

Erectieproblemen zijn uiteraard onwijs vervelend en komen erg vaak voor; in 2018 werd geschat dat 1 op de 3 mannen erectieproblemen ervaart (bron). Dit is een erg hoog aantal, waardoor het vinden van een oplossing belangrijk is. Sommige mannen zullen hierbij denken aan erectiepillen, bijvoorbeeld Vidalista, om betere erecties te krijgen. Helaas kent dit middel vele nadelen en wordt het door mij dan ook sterk afgeraden!

Benieuwd wat erectieproblemen precies zijn? Hoe Vidalista werkt? En wat 4 redenen zijn waarom ik het kopen van Vidalista afraad? Lees dan vooral dit artikel verder om de antwoorden te vinden!

Wat zijn erectieproblemen?

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Wat zijn en hoe ontstaan erectieproblemen?

Een erectieprobleem is het onvermogen om een goede erectie te krijgen of behouden (bron). Bij seksuele opwinding is er meer bloedtoevoer naar de penis, waardoor de zwellichamen opzwellen. Hierdoor wordt er geen bloed meer afgevoerd en stroomt er dus enkel bloed naar de penis toe in plaats van er vandaan, waardoor een erectie ontstaat. De penis is en blijft nu stijf genoeg voor geslachtsgemeenschap.

‘Hoewel af en toe moeite hebben met het behouden van een erectie normaal is, kan een arts , als het vaak voorkomt en je seksleven consequent verstoort, de diagnose ED stellen. (bron)

Bij erectieproblemen is het dus niet het geval dat de penis stijf genoeg is en blijft. Dit kan ook psychische problemen geven zoals stress, onzekerheid of relatieproblemen. Erectieproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben die er op diverse manieren voor zorgen dat er te weinig bloedstroom is. Een paar bekende oorzaken van erectieproblemen zijn de volgende (bron):

 • Hart- en vaatziekten
 • Verstopte bloedvaten
 • Hoge cholesterolniveaus of bloeddruk
 • Lage testosteronspiegel
 • Diabetes
 • Bepaalde operaties of medicijngebruik

Dit zijn allemaal lichamelijke oorzaken, maar leefstijlfactoren spelen ook een grote rol, zoals:

 • Overgewicht
 • Tabaksgebruik
 • Overmatig alcoholgebruik of andere middelen

Als laatste zijn er de psychologische oorzaken, die de oorzaak zijn van 10-20% van de erectieproblemen (bron). Psychische problemen dragen bij aan erectieproblemen aangezien deze vaak de interesse in seks verlagen, en opwinding de eerste stap is tot een erectie. Voorbeelden van psychologische oorzaken zijn depressies, angststoornissen, stress, trauma en relatieproblemen.

Hoe werkt Vidalista?

Zoals in het begin van dit artikel is genoemd, is tadalafil de werkzame stof in Vidalista. Tadalafil valt onder de groep geneesmiddelen die PDE5-remmers worden genoemd, aangezien ze de afbraak van het enzym fosfodiësterase type 5 afremmen (bron). Fosfodiësterase is een enzym dat zorgt voor het verwijden van de bloedvaten. Door de afbraak van dit enzym te remmen, is het enzym dus in grotere mate en voor langere tijd aanwezig in de penis, wat leidt tot meer bloedtoevoer.

Los van het faciliteren van een erectie zou Vidalista ook voorkomen dat een man vroegtijdig klaarkomt (bron). Dit komt door een tweede stof die zich in Vidalista bevindt waarvan de exacte werking grotendeels onbekend is. Het zou ervoor zorgen dat de regulatie van de zaadlozing beter is en later op gang komt.

Vidalista moet ongeveer 1 uur voor een seksuele activiteit worden ingenomen, aangezien de inwerkingstijd tussen een half uur en 1 uur ligt. De werking bereikt een piek rond 2 uur en kan tot 36 uur doorwerken. Wel is er uiteraard eerst seksuele opwinding nodig voor de erectie kan ontstaan.

Waarom raad ik het kopen van Vidalista af?

De werking van Vidalista klinkt erg effectief en hoopvol, dus hoe kan het zijn dat ik dit middel tóch afraad? Dit heeft meerdere redenen, die ik in dit artikel uitgebreid zal bespreken. Deze redenen gelden overigens niet alleen voor Vidalista, maar voor nagenoeg alle erectiepillen die dezelfde werking beloven. Alleen homeopathische middelen zijn weer een ander verhaal, maar deze zijn vaak erg duur en de effectiviteit van deze middelen is nog onbekend.

Ik wil in ieder geval alvast aanraden om nóóit zomaar een erectiemiddel aan te schaffen zonder overleg met de huisarts. Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn om sommige bestanddelen te gebruiken in combinatie met bepaalde medicijnen of alcohol. Je wilt liever geen vervelende bijwerkingen of geld uitgeven aan een geneesmiddel zonder werking, dus bespreek je probleem eerst uitgebreid met je eigen huisarts. Laten we nu focussen op de nadelen van Vidalista.

1. Het online kopen van Vidalista geeft risico’s

Vidalista is met een recept van de huisarts in de apotheek te verkrijgen, maar kan ook online gekocht worden. Het nadeel met middelen die op internet gekocht worden, is dat ze soms anders zijn dan wat wordt aangeboden. Zo bevatten sommige erectiepillen die online worden aangeboden totaal andere bestanddelen. Als de medicijnenlijst wél correct is, kan het zijn dat de doses onjuist zijn. Zo zijn monsters van 100 milligram online gekochte Viagra-tabletten getest, waaruit is gebleken dat maar 10% ongeveer de juiste dosis bevatte (bron).

Als Vidalista online gekocht wordt, zijn er honderden websites waar je uit kunt kiezen. Aangezien het bij buitenlandse websites zónder recept kan worden besteld, kan hier de voorkeur naar uit gaan, maar dit betekent niet dat alle websites betrouwbaar zijn. Er wordt geschat dat meer dan helft van de erectiemiddelen die online worden verkocht, nep zijn en/of slechte ingrediënten bevatten.

Een ander risico van het online aanschaffen van erectiepillen zonder recept is dat er geen overleg met de huisarts aan vooraf is gegaan. Normaal gesproken kan de huisarts aanraden welk middel het beste voor jou zal werken en controleert de apotheker je huidige medicijnenlijst, zodat er geen gevaarlijke combinaties van bestanddelen ontstaan. Als een middel online wordt gekocht, is deze controle er niet geweest en dit kan tot vervelende bijwerkingen leiden.

Bijvoorbeeld bij een te lage of hoge bloeddruk, risico op een hartaanval of beroerte, medicijnen die nitraat bevatten of geneesmiddelen om prostaatvergroting te behandelen, wordt het gebruik van erectiepillen sterk afgeraden (bron).

Let tijdens het online kopen van erectiemiddelen op de volgende zaken:

 1. Koop de medicijnen bij een Nederlandse website die vraagt om een recept van je huisarts
 2. Let erop dat de geneesmiddelen zijn goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten
 3. Kijk of er contactgegevens op de website staan, zodat je kunt bellen als er vragen of problemen spelen

‘Als middelen online worden gekocht, heb je nooit volledig inzicht in de ingrediëntenlijst en betrouwbaarheid van de website. Hierdoor kan het voorkomen dat je denkt dat je een goede erectiepil koopt, maar je eigenlijk geld uitgeeft aan een niet-werkend middel met grote risico’s voor je gezondheid.’

2. Vervelende bijwerkingen

Er zitten vervelende bijwerkingen aan Vidalista verbonden, die bij bijna elk erectiemiddel voorkomen. De bekendste bijwerkingen zijn de volgende:

 • Hoofdpijn
 • Spierpijn
 • Maagzuur/diarree
 • Visuele veranderingen of gehoorverlies
 • Blozen
 • Verstopte neus

Ondanks dat deze bijwerkingen wellicht niet heftig overkomen, zijn deze uiteraard wel heel vervelend. Deze milde bijwerkingen komen relatief vaak voor, maar er zijn ook heftigere en permanente bijwerkingen die zelden optreden. Zo kan pijn in de borst ontstaan, aangezien tadalafil veroorzaakt dat er meer bloed door het lichaam stroomt. Dit kan erg schadelijk zijn voor mannen met een hoge bloeddruk of achterliggende hartproblemen.

De meest heftige bijwerking is een priapisme (bron). Dit is een erectie die langer dan 4 uur kan duren en af en toe ook pijnlijk kan zijn. De pijn is echter nog een te verwaarlozen effect als je erachter komt wat de eventuele gevolgen van dit priapisme kunnen zijn. Doordat er zuurstoftekort optreedt na een erectie van 4 uur, kan het weefsel in de penis beschadigen. Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat de penis in erectie altijd krom zal staan of eventueel helemaal niet meer stijf kan worden.

3. Erectiepillen zijn niet altijd effectief

Dat erectiepillen, waaronder Vidalista, niet altijd de oplossing zijn, kan uiteraard niet vergeten worden in dit artikel. Helaas is er namelijk geen zekerheid dat het middel voor jou werkt. Over het algemeen wordt de werking van tadalafil geschat op 60%, aangezien 6 op de 10 mannen een betere erectie ervaren (bron). Dit is meer dan de helft, maar het is uiteraard geen 100%. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het middel niet werkt omdat je niet seksueel opgewonden genoeg bent.

Zoals benoemd zijn psychische problemen verantwoordelijk voor 10 tot 20% van de erectieproblemen, vaak doordat de seksuele opwinding hierdoor gering is. Het nemen van een erectiepil maakt het krijgen van een erectie makkelijker áls de man opgewonden is. Als de kans op opwinding door stress, angst of depressie zeer laag is, zal een erectiepil hier dus niks aan veranderen en is het veel belangrijker om de psychische problemen te verminderen.

4. Het is geen oplossing met toekomstperspectief

Een andere reden waardoor Vidalista geen echte oplossing biedt, is dat dit slechts een kortetermijnoplossing is. Na inname ervaar je maximaal 36 uur waarin je makkelijker een erectie krijgt en hierna is het uitgewerkt. Dit zou betekenen dat je, als het middel al werkt, vanaf nu dit middel voor de rest van je leven zal moeten slikken. Geen fijn vooruitzicht lijkt me, zeker niet na de lijst met bijwerkingen te hebben gelezen.

Wat een veel meer effectieve en praktische oplossing is, is het aanpakken van het kernprobleem. Als de erectieproblemen zijn ontstaat door leefstijlfactoren (roken, alcohol, overgewicht) of psychische problemen, is het veel belangrijker om hier de focus op te liggen. Door bijvoorbeeld te roken of ongezond te eten, worden de bloedvaten vernauwd, waardoor er minder bloed naar de penis stroomt en een erectie moeilijker ontstaat. Het is een meer passende oplossing om deze ongezonde gewoontes af te leren dan om direct naar een erectiepil te grijpen.

Een betere oplossing in dit geval is het aanpassen van je leefstijl door gezonder te eten, alcohol en tabaksgebruik te minderen en meer te bewegen. Niet alleen worden erecties hierdoor makkelijker, maar ook het libido en energiegehalte gaan verder omhoog. Ook praten met een psycholoog of coach kan veel betekenen, om bijvoorbeeld gemotiveerd te blijven tijdens het afvallen, maar ook om psychische problemen te verminderen.

Een andere psychologische oorzaak voor erectieproblemen zijn relatieproblemen. Als er veel dingen spelen tussen jou en je partner, kan dit natuurlijk stress geven en het wederzijdse vertrouwen verminderen. Het is dan logisch dat je hem in bed niet altijd omhoog krijgt, aangezien je hoofd met andere dingen bezig is dan seksueel presteren. Maak erectieproblemen bespreekbaar met je partner, maar probeer ook het onderlinge vertrouwen op te bouwen door goede communicatie of relatietherapie.

Hoe kan ik mijn erectieproblemen dan oplossen?

Ik heb hiervoor al een stukje geschreven over het aanpakken van psychische problemen of leefstijlfactoren, maar wat nou als dit niet de oorzaken zijn van jouw erectieproblemen? Er zijn natuurlijk altijd alternatieve oplossingen voor erectieproblemen die ik niet achterwege wil laten, vandaar dat ik er een paar kort zal noemen.

De meest gebruikte alternatieve geneesmiddelen voor erectieproblemen zijn homeopathische middelen. De voordelen van homeopathische middelen zijn dat ze nagenoeg geen (ernstige) bijwerkingen hebben en preventief werkzaam zijn. Er zijn een paar kruiden die erectieproblemen zouden verminderen, dit zijn de volgende:

 • Kurkuma: kurkuma is ontstekingsremmend en zou hierdoor helpen bij erectieproblemen die door een ontsteking zijn ontstaan. Daarbij wordt door kurkuma het libido verhoogd en stroomt er meer bloed naar de penis (bron).
 • Panax ginseng/rode ginseng: ginseng veroorzaakt meer energie en vermindert stress, waardoor het libido wordt verhoogd. Daarnaast verbetert het de erectiele functie, de seksuele tevredenheid en de bloedtoevoer naar de penis (bron).
 • Caladium: Caladium is een geneesmiddel dat vooral effectief is voor mannen met erectieproblemen door tabakgebruik. Caladium voorkomt erectieproblemen en vroegtijdig ejaculeren, maar draagt ook bij aan het verminderen van een rookverslaving. Zo creëert het een afkeer van tabak, wat resulteert in misselijkheid tijdens het roken, waardoor het makkelijker wordt om dit niet meer te doen (bron).
 • L-ariginine: l-ariginine is géén kruid, maar een aminozuur. Dit aminozuur is te vinden in voedingsbronnen (voornamelijk rood vlees, gevogelte, vis en zuivel) maar kan ook in capsule- of poedervorm gekocht worden voor extra inname. Het blijkt de seksuele functie te verbeteren doordat het de bloedsomloop verbetert (bron).

Reken voorgoed af met de oorzaak van erectieproblemen – zonder pillen of andere kwakzalverij

Zoals besproken hebben medicijnen bij het oplossen van erectieproblemen grote nadelen. De grootste is toch wel dat je NEVER nooit de oorzaak oplost van het onderliggende probleem.

Je bent letterlijk veel geld aan het uitgeven voor iets dat je maar helpt per sekspartij. Voor iedere pil aanvaard je de negatieve consequenties wat betreft kosten, risico’s, bijwerkingen en ga zo maar door.

Erger nog, je verergert het probleem door medicijnen te gebruiken. Je kan op een gegeven moment nog maar moeilijk zonder.

Het alternatief?

De seksuoloog Chris Coster heeft een unieke methode ontwikkeld om op natuurlijke manier erectiestoornissen op te lossen. Je ontdekt het volgende in zijn methode:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant.

Ontdek de unieke aanpak van Chris, zonder gebruik te maken van middelen, pillen of andere kwakzalverij:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *