6 Ernstige Nadelen van Emla Creme Kopen (Cruciale Info!)

Mannen die te vroeg klaarkomen ondervinden hier vaak veel nadelen van.

Voortijdige ejaculatie zorgt er namelijk voor dat jij en je partner maar zeer beperkt kan genieten van seks, maar het zorgt bij veel mannen ook voor een hoop schaamte.

Hoewel je misschien ergens wel weet dat het een beetje onzin is, voel je je als man in zo’n situatie toch aangetast in je mannelijkheid.

Het is dan ook niet zo raar dat mannen meestal meteen wanhopig op zoek gaan naar een oplossing voor dit vervelende probleem.

Veel mannen zullen dan uitkomen op Emla crème, een middel dat je penis een beetje belooft te verdoven waardoor je het veel langer zou kunnen volhouden in bed.

Is Emla crème een goede oplossing voor ejaculatieproblemen? Of zorgt de verdovende zalf vooral voor nare bijwerkingen? Je leest het hier.

In dit artikel zal ik je uitleggen hoe Emla crème werkt, en wat de nadelen van het gebruik hiervan zijn. Ik zal me daarbij richten op de volgende zaken:

 • De werking en bijwerkingen van Emla crème
 • Wat onderzoek zegt over Emla crème en voortijdige ejaculatie
 • Waarom Emla crème niet aan te raden is als je van spontane seks houdt
 • Wat het risico is voor je partner bij het gebruik van  Emla crème
 • En nog veel en veel meer…

Wat is Emla crème?

emla1Emla crème is een middel dat voor plaatselijke verdoving zorgt. Deze zalf zorgt voor een lokale verdoving van de huid, waardoor je tijdelijk minder voelt.

De werkzame stoffen in de zalf (lidocaïne en prilocaïne) zorgen ervoor dat de zenuwen minder prikkels ontvangen, waardoor je dus minder gevoelig wordt.

Je zou denken dat dit ideaal is voor mannen die vroegtijdig klaarkomen. Als je penis minder gevoelig is, zal het langer duren voordat je een orgasme krijgt.

Hierdoor hou je het langer vol in bed, en kun je dus langer genieten van seks.

Waarom zit ik hier dan toch een artikel te schrijven over waarom deze verdovende zalf niet aan te raden is als je last hebt van ejaculatieproblemen?

Emla crème is in mijn ogen symptoombestrijding voor een probleem dat je met de juiste oefeningen ook onder controle kunt krijgen (bron).

Als je even rond zoekt op het internet, dan zul je waarschijnlijk zien dat dokters dit middel nooit voor erectieproblemen gebruiken. Emla crème wordt voornamelijk gebruikt door artsen en verpleegkundigen voor verdovingen, bijvoorbeeld bij injecties of bij het hechten van wonden.

Het inzetten van zo’n zwaar middel bij het bestrijden van je ejaculatieproblemen kan ook tot gezondheidsproblemen leiden. Welke dat precies zijn lees je verderop in het artikel.

emla-creme-kopen-(remake)

Emla crème gebruiken bij een vroegtijdige zaadlozing?

Om de gevoeligheid van de penis tijdens de seks te verminderen wordt door mannen met ejaculatieproblemen soms EMLA crème gebruikt. Of dit soort verdovende zalfjes een goede oplossing zijn voor je ejaculatieproblemen laat ik nog even in het midden.

Eerst wat feitjes over ejaculatieproblemen. Voortijdige ejaculatie is een veel voorkomende seksuele klacht. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een vroegtijdige ejaculatie de meest voorkomende seksuele stoornis bij mannen en treft het circa 20-30% van de mannelijke wereldbevolking (bron). Schattingen variëren, maar 1 op de 3 mannen zeggen dat ze dit probleem op een bepaald moment in hun leven ervaren.

Voortijdige ejaculatie is geen aandoening die alleen tieners en seksueel onervaren mannen treft, iedere man kan het overkomen.

Kan emla creme helpen bij het tegengaan van een vroegtijdige zaadlozing?

In een gerandomiseerd, enkelblind, placebo-gecontroleerd onderzoek uit 2002 werd het effect van Emla crème (lidocaïne-prilocaïne crème 5%) op vroegtijdig klaarkomen bij mannen onderzocht (bron).

In deze studie wisten de onderzoekers wel de inhoud van de crème, maar de mannelijke deelnemers niet. De onderzoekers evalueerden de werkzaamheid en het optimale gebruik van EMLA crème bij het voorkomen van voortijdige ejaculatie. Veertig mannen deden mee aan het onderzoek en werden in vier groepen verdeeld.

 • Groep 1 bracht EMLA crème 20 minuten vóór seksueel contact aan op de penis
 • Groep 2 bracht EMLA crème 30 minuten vóór seksueel contact aan op de penis
 • Groep 3 bracht EMLA crème 45 minuten vóór seksueel contact aan op de penis
 • Groep 4 bracht een placebo basiscrème aan op de penis

Alle deelnemers hadden veilige seks en maakten gebruik van een condoom.

In groep 1 nam de ejaculatietijd toe tot 6.71 +/- 2.54 minuten zonder nadelige effecten. In groep 2 nam de ejaculatietijd toe bij vier deelnemers tot 8.70 +/- 1.70 minuten. Zes deelnemers in deze groep en alle deelnemers in groep 3 hadden erectieproblemen  door gevoelloosheid van de penis.

In de placebogroep was geen verandering te zien in de ejaculatietijd.

Dit onderzoek laat zien dat lidocaïne-prilocaïne crème 5% als hulpmiddel kan worden gebruikt bij mannen met vroegtijdige zaadlozingsproblemen, indien het 20 minuten voordat er seksueel contact plaatsvindt wordt aangebracht op de penis.

De onderzoekers benadrukken dat de Emla crème voor gevoelloosheid en erectieproblemen kan zorgen bij mannen. Maar er zijn nog meer nadelen verbonden aan deze verdovende zalf:

Nadeel 1: Emla crème heeft verschillende bijwerkingen

emla2Zoals ik net al heb uitgelegd, is deze crème dus een vrij sterk verdovingsmiddel, dat bijvoorbeeld wordt ingezet om wonden te hechten. Vaak zie je dat zulke middelen flink wat bijwerkingen hebben, en helaas is dat bij Emla crème niet anders.

Als je dit zonder na te denken op je penis smeert, kun je wel eens met vervelende lichamelijke ongemakken te maken krijgen.

Op de plek waar je deze zalf aanbrengt (in dit geval je penis) kan roodheid, bleekheid of zwelling ontstaan. Dit ziet er vooral vreemd uit, maar op zich kun je hiermee nog wel gewoon seks hebben.

Wat echter ook kan gebeuren, is dat je jeuk, tintelingen, een gevoel van warmte of zelfs een brandend gevoel krijgt op de plek waar je de jeuk hebt aangebracht.

Emla crème lijkt dus een ideaal middel, maar het kan nog leiden tot nare verrassingen. Het zou toch zonde zijn als je net tientallen euro’s hebt uitgegeven aan dit middel, en er vervolgens achter komt dat je hier niets anders aan overhoudt dan een ongevoelige penis.

Zware farmaceutische middelen moet je alleen inzetten als dit absoluut noodzakelijk is, want een verdovende zalf of crème kan tot vervelende bijwerkingen leiden waar je niet op staat te wachten.

Als er nog enige andere, minder ingrijpende opties zijn, moet je die natuurlijk eerst proberen voordat je aan de zwaardere middelen begint. Het gebruik van Emla crème voor ejaculatieproblemen is daarom naar mijn mening wat overdreven.

In dit artikel geef ik je direct toepasbare tips om het net iets langer in bed vol te kunnen houden.

Nadeel 2: Je maakt de seks minder leuk voor jezelf

emla3Als je te vroeg klaarkomt, lijkt het voor de hand te liggen om jezelf minder gevoelig te maken.

Op die manier duurt het veel langer tot je voldoende gestimuleerd bent om klaar te komen, en dus hou je het langer vol en kun je langer van de seks genieten. Jij blij, je partner blij, iedereen blij, zou je denken. Maar zo ligt het natuurlijk niet…

Je voelt het al wel aankomen: als je veel minder voelt van seks, dan kan de seks ook een stuk minder leuk worden voor jou.

De hele reden dat jij het langer volhoudt is dat je veel minder van de seks voelt dan normaal. Pas op het laatste moment zul je even echt iets gaan voelen, en vervolgens zul je vrij snel klaarkomen en is de seks alweer klaar.

De enige reden dat Emla crème werkt, is omdat de penis ongevoelig wordt voor lichamelijk contact met je bedpartner.

Voor je partner is het misschien leuk als jij het ineens vier keer zo lang volhoudt (al zijn er ook nadelen aan deze zalf voor je partner, meer hierover later). Maar voor jou zal het toch vooral neerkomen op gevoelloos heen en weer bewegen tot je een keer klaarkomt. Daar is natuurlijk voor jou weinig lol aan.

Je kan dus beter op zoek gaan naar een oplossing die niet ten koste gaat van jouw gevoel tijdens de seks.

Emla crème is misschien een makkelijke, snelle oplossing om je penis ongevoeliger te maken, maar het gaat ten koste van een hele hoop plezier tijdens de seks. En als je geen plezier beleeft aan seks, waarom zou je het dan nog proberen?

Nadeel 3: Je maakt je partner ook minder gevoelig met Emla crème

Misschien denk je na het lezen van de vorige tip nog steeds wel dat Emla crème de moeite waard is, al was het maar om je partner tevreden te stellen.

Je vindt het misschien niet zo erg als het voor jou allemaal wat minder heftig wordt, als het je maar lukt om je partner weer eens tevreden te stellen met de seks. Helaas is dit vaak niet hoe het werkt.

Hoe bedoel ik dat? Het probleem van een verdovende zalf als Emla creme is dat het een middel is dat de zenuwen verdooft en je minder gevoelig maakt voor stimulatie. Je smeert deze crème op je penis, en vervolgens steek je de penis in de vagina van je sekspartner. Wat gebeurt er dan? Precies: de zalf komt ook in aanraking met de vagina, waardoor je partner ook minder gevoelig wordt.

Je partner zal niet warmdraaien voor een halfuur seks als ze er niets van voelt.

emla4

Door het gebruik van Emla crème wordt de seksuele ervaring voor jullie allebei dus een stuk minder. Seks zal een stuk langer duren, maar dit gaat ten koste van een hele hoop gevoel, waardoor de seks als geheel niet beter wordt. Ik denk dat jullie liever allebei 10 minuten goede seks hebben dan 30 minuten seks waar je bijna niets van voelt.

Emla crème maakt de seks dus wel langer, maar ook aanzienlijk slechter. Het doet dus eigenlijk niets om jullie seksleven ook maar enigszins te verbeteren, wat toch jammer is als je een product specifiek aanschaft voor dit doel. Laat deze zalf dus beter links liggen: het is niet bedoeld voor seksuele problemen, dus gebruik het daar ook niet voor.

Nadeel 4: Het is een erg duur middel

emla5Je hebt nu gelezen dat Emla crème een middel is dat de kwaliteit van seks ernstig vermindert, en dat het vervelende bijwerkingen kan hebben die ervoor kunnen zorgen dat seks erg onprettig wordt. Dit zou op zich voldoende reden moeten zijn om deze zalf nooit te kopen, maar je hebt de titel van dit artikel gezien: er zitten nog veel meer nadelen aan Emla crème. Een daarvan is de prijs.

Voor een tube Emla crème van 30 gram tel je al snel zo’n 60 euro neer. Omgerekend is dit bijna 2 euro per gram, en een gram is écht heel weinig. Aangezien je de crème elke keer nodig zal hebben als je seks wil hebben, zullen deze kosten heel snel oplopen, waardoor je seksleven ineens een heel stuk duurder wordt dan voorheen.

Zoals eerdergenoemd is Emla crème een verdovingsmiddel dat helemaal niet bedoeld is voor het behandelen van seksuele problemen. Het is dan ook niet gek dat het niet vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Als je van de zalf gebruik wil maken, zul je dit dus allemaal uit eigen zak moeten betalen.

Je zou wel gek zijn om een fortuin uit te geven aan een middel dat nauwelijks werkt.

Bedenk je eens hoe vaak je nog seks wil gaan hebben in je leven, en bedenk je even hoeveel geld je dat wel niet gaat kosten als je deze zalf elke keer wil gebruiken. Bedenk hoeveel vakanties, hoeveel nieuwe auto’s, hoeveel geluidsinstallaties, hoeveel nieuwe televisies dat zijn. Het zou toch doodzonde zijn als je al dit geld moet besteden, puur om een normaal seksleven te hebben?

Nadeel 5: Spontane seks wordt erg moeilijk

emla6Als mensen seks gaan hebben, is dat meestal niet iets dat van tevoren uitgebreid besproken en gepland is. Meestal is dit iets dat spontaan gebeurt. Je zit bij elkaar, je knuffelt een beetje, je begint te zoenen, en uiteindelijk komt het tot seks. Deze langzame opbouw kan erg opwindend zijn, waardoor de seks uiteindelijk beter wordt.

Wanneer je elke keer zalf nodig hebt om seks te kunnen hebben, kun je spontane seks wel gedag zeggen. Je moet tijdens het zoenen ineens deze hele afbouw afbreken om even je hele penis zorgvuldig in te smeren met Emla crème, en tegen de tijd dat je daar klaar mee bent is de kans groot dat de hele sfeer weg is, en dat je partner eigenlijk al geen zin meer heeft.

Het voorspel onderbreken met “Ga maar even iets voor jezelf doen” is nooit sexy.

Je moet bovendien nog enige tijd wachten na het insmeren tot de zalf echt gaat werken. Als je allebei erg opgewonden bent en seks wil hebben, is het vervelend als je ineens 10 minuten iets anders moet gaan doen. De kans is groot dat jullie tegen die tijd allebei zoiets hebben van, laat maar, op deze manier hoeft het niet.

Nadeel 6: Je raakt ervan afhankelijk

Een laatste nadeel van Emla crème dat ik graag zou willen benoemen, is dat je er afhankelijk van kan raken.

Je gebruikt de zalf om je seksuele problemen op te lossen, maar op de lange termijn kun je je problemen er alleen maar erger mee maken. Door je lichaam te laten wennen aan deze verdoving, wordt langdurige seks zonder Emla crème te gebruiken nog een hele opgave.

Door Emla crème te gebruiken, kom je in de toekomst waarschijnlijk alleen maar sneller klaar.

emla7Als je eraan gewend raakt om verdoofd seks te hebben, zal je lichaam gaan compenseren. Als je dan een keer seks hebt zonder de crème, dan zullen de seksuele gevoelens zo overweldigend zijn dat je vrijwel meteen klaarkomt.

Hierdoor hou je het nog minder lang vol in bed dan voordat je de crème ging gebruiken, en het zal wel weer even duren voordat je weer op dit oude niveau bent.

Dat maakt Emla crème in mijn ogen geen nuttig middel voor het bestrijden van vroegtijdig klaarkomen. Ik snap maar al te goed dat je het langer wilt volhouden in bed, en dat Emla crème een makkelijke, snelle manier lijkt om van je problemen af te komen… Maar zo eenvoudig is het niet.

Als je hieraan begint zul je echter veel geld kwijtraken, slechtere seks hebben, je probleem op de lage termijn verergeren, en misschien zelf met nare bijwerkingen te maken krijgen.

Emla creme is dus geen goede oplossing om ejaculatieproblemen te verhelpen. Maar verdovende middelen zoals alcohol en marihuana zijn dat ook niet. Zij kunnen de ejaculatie tijdelijk helpen vertragen, maar de langetermijneffecten kunnen leiden tot blijvende vroegtijdige ejaculatie, evenals een combinatie met psychologische en lichamelijke problemen.

Dat maakt alcohol en drugs ook geen geschikte oplossing. Veelvuldig alcoholgebruik kan ook het risico op erectiestoornissen verhogen, een aandoening die vaak hand in hand gaat met ejaculatieproblemen.

Wanneer je echt aan je ejaculatieproblemen wilt werken, zijn er genoeg andere manieren om dit te doen. Op deze website staan tal van artikelen over vroegtijdig klaarkomen en nuttige tips en technieken die je kunnen helpen om je zaadlozing langer uit te stellen.  Kijk dus vooral eens rond!

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

11 Reacties op "6 Ernstige Nadelen van Emla Creme Kopen (Cruciale Info!)"

 1. Josje

  says:

  ik ben blij dit artikel te lezen! ik twijfel nu om te kopen...

 2. Ysbrand

  says:

  Ik gebruik het niet voor de sex, ik heb een andere bestemming voor dit fantastisch zalfje....
  Ik gebruik het als noodoplossing voor kiespijn.
  Ik las op een tandenpasta gebruiksaanwijzing wat de verdovende stof was....en dat was lidocaine....nou tube elm*** gekocht. Kwat eruit emla er in. Voor vakantie/weekeinde noodoplossing prima te gebruiken.

  • nanda

   says:

   huh, interessant.. Nooit gewetn dat je het ook daarvoor kunt gebruiken. Zou het ook werken voor andere soorten pijn, zoals spierpijn of een muggenbeet of zo? ben heel benieuwd..! groetjes, Nanda

 3. Lucy

  says:

  mijn vriend heeft wel een last van te vroeg klaarkomen, dus ik zat te zoeken naar een manier om hem te helpen. Maar ik ben me rot geschrokken van deze creme! Het is de bedoeling dat we meer plezier zullen hebben van seks, niet dat mijn vagina minder gevoelig wordt! Ik ga dus echt niet deze creme kopen! Denk dat ik die methode zonder medicijnen en middelen maar eens aan mijn vriend ga laten zien...

 4. boos

  says:

  wat een schande dat ze dit nog durven te verkopen zeg..!! Ik ga het dus mooi niet nemen!

  • Sjon

   says:

   Ja joh de industrie gaat je dit allemaal nie vertellen hoor, die willen gewoon geld zien, kan ze niet schelen over de rug van wie allemaal, echt schandalig, zou verboden moeten worden, belachelijk, maar goed de hoge heren doen er niks aan dus moeten wij gewone mensen dit soort informaatie maar verspreiden via de social media en zo. In ieder geval goed dat deze site er niet om heen draait en gewoon zegt hoe het zit!

 5. Evert

  says:

  Nee, afgrijselik middel! aLlemaal bijwerkingen door gekregen.. Uitslag en verstopte neus, en soms zelfs zwellingen! Zou het echt absoluut afraden ,is gewoon gevaarlijk zowat. Ga liever op zoek naar een ander middel.. maakt me ook niet uit of ik daardoor eventjes minder seks kan hebben, want is het me gewoon niet waard die dingen

 6. Brenda

  says:

  Kan wel bevestigen dat die creme ook voor de vrouw niet zo fijn is... Me vriend had problemen met ze "erectie" dus we hebben maar es dit spul geprobeerd toen, maar ik voelde echt bijna niks meer... Hij is in middels wel er overheen hoor, maar dit spul zou ik echt niet gebruiken

 7. Steve

  says:

  Ik heb deze creme ook geprobeerd maar was er echt niet tevreden dan. Ik heb reeds vele producten geprobeerd en gebruik nu Promescent. Een amerikaans OTC product dat je online kan kopen.

 8. Tony

  says:

  Nou ik snap jullie meningen wel hoor maar ik gebruik Emla regelmatig en dit werkt bij mij fantastisch. Je moet alleen even zoeken naar de juiste hoeveelheid en de aanbreng tijd vooraf. Als je dit eenmaal weet (heeft bij mij een keer of 5 geduurd) is het echt fantastisch! Geloof me, ik was niet eens een zo vroegtijdig klaarkomt maar wilde gewoon eens lang seks hebben En dan lang ik de zin van een uur of 1,5u ofzo. Werkt hier goed mee. Pak er soms ook nog weleens een Kamagra of Cenforce bij en dan is het helemaal Toppie. Van bijwerkingen heb ik nog nooit last gehad. En wat de dames betreft, de man moet het dus minimaal 20 min van te voren aanbrengen of als je die tijd niet hebt, opsmeren en je pik na 5min afwassen en afdrogen! Geloof me, je moet het ff door hebben maar dan wordt het echt geilzellig!

 9. Fred

  says:

  Ik kwam altijd vroeg klaar en dit middel werkt bij mij perfect. Je hoeft niet teveel op te smeren, die het een half uurtje vantevoren en dan werkt het echt heel erg goed. Het heeft mi in elk geval erg goed geholpen!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *