5 Stappen voor Klaarkomen Zonder Zaadlozing(Het kan!) + 3 Bonus Tips

Stel het je eens voor: het intens lekkere gevoel van een orgasme, zonder dat je achteraf de troep hoeft op te ruimen? Het bestaat; als man klaarkomen zonder sperma wordt ook wel een ‘droog orgasme’ genoemd. Sommige mensen kunnen niet anders, anderen hebben het geleerd, maar veel weten niet eens dat het kan!

Vind jij het ook vervelend om telkens je troep te moeten opruimen? Of wil je gewoon uit nieuwsgierigheid weten hoe je een orgasme kunt krijgen zonder ejaculatie? In dit artikel behandel ik het fenomeen van een droog orgasme uitgebreid; in 5 stappen leer jij om klaar te komen zonder zaadlozing!

Wat is een droog orgasme?

Heb je ooit een orgasme gehad, maar lukte het niet om te ejaculeren? Als het antwoord ‘ja’ is dan heb je hoogstwaarschijnlijk met een droog orgasme te maken gehad.

Droog klaarkomen vindt plaats vindt plaats wanneer je tijdens seks of masturbatie een hoogtepunt bereikt, maar geen zaadlozing krijgt.

Als je iemand bent die op een dag te veel seks heeft of zich regelmatig aftrekt, dan heb je vast een paar droge orgasmes.

Lees verder om te ontdekken waarom een droog orgasme plaatsvindt en hoe je kan leren om een zaadlozing tegen te houden.

Droog klaarkomen als medische aandoening

Soms kun je alleen maar klaarkomen zonder zaadlozing, of je het nu wilt of niet. In dat geval is de oorzaak zeer waarschijnlijk medisch. Je voelt wel het intense gevoel van een orgasme, maar er komt geen sperma uit je penis. Er is in principe niets gevaarlijks of slechts aan droog klaarkomen, maar je kunt het uiteraard wel vervelend vinden.

Afhankelijk van de oorzaken kan droog klaarkomen tijdelijk of permanent voorkomen. Een droog orgasme is niet noodzakelijkerwijs een gezondheidsprobleem, maar het kan wel vervelend zijn als je probeert kinderen te krijgen.

Meestal is een orgasme zonder sperma het gevolg van suikerziekte of een verwijdering van de prostaatklier. Veel mannen melden na een operatieve verwijdering van de blaas of prostaat dat ze geen zaadlozing meer kunnen krijgen. Beide operaties kunnen ervoor zorgen dat je geen sperma meer kan produceren, wat betekent dat je niet meer ejaculeert als je een orgasme bereikt.

Ook bepaalde medicijnen tegen hartziekten en een hoge bloeddruk zouden droog klaarkomen kunnen veroorzaken. Je hoeft het dus niet van kinds af aan te hebben, maar je kunt het ook in de loop van je leven krijgen.

Stress en andere mentale problemen kunnen ook een droog orgasme veroorzaken, maar dit is vaak tijdelijk van aard. Hoewel een droog orgasme meerdere oorzaken heeft, hebben mannen die de totale prostaat hebben verwijderd een hoger risico om een droog orgasme te ervaren. Dat komt omdat zowel de prostaat als de nabijgelegen zaadblaasjes tijdens de operatie worden verwijderd. Mannen met diabetes of die een bekkenoperatie hebben ondergaan om prostaat-, blaas- of teelbalkanker te behandelen, lopen ook een hoger risico op een droog orgasme.

Als je vaker een droog orgasme krijgt en niet zeker weet waarom, maak dan een afspraak bij de huisarts. De huisarts zal je een aantal vragen stellen over de symptomen en eventueel medicatiegebruik. Waarschijnlijk zal er ook lichamelijk onderzoek worden gedaan naar je penis, testikels en rectum.

De huisarts kan ook besluiten om je urine of sperma te onderzoeken. Ze kunnen aanvullende tests uitvoeren of je doorverwijzen naar een specialist om de onderliggende oorzaak te bepalen.

Hoewel een droog orgasme hier en daar meestal geen reden tot zorg is, is het belangrijk om te begrijpen wat je symptomen veroorzaakt.

Zoals gezegd is er niets mis met droog klaarkomen, ook al is de oorzaak medisch. Het kan natuurlijk wel dat je het vervelend vindt om geen sperma te spuiten bij een orgasme. Je hebt misschien het gevoel alsof je iets mist, alsof je orgasme niet compleet is. Dat is heel begrijpelijk, zeker als je eerder wel gewend was om klaar te komen met een zaadlozing. Je kunt dan het best in gesprek gaan met een seksuoloog.

Newlywed couple during sex act in bedroom

Waarom je sperma tegenhouden?

Je vraagt je misschien af: waarom zou ik mijn zaadlozing willen tegenhouden? Je was wellicht geprikkeld door de titel van dit artikel (kan dat wel? klaarkomen zonder sperma), maar je weet eigenlijk nog niet waarom je dit zou willen leren. Laat me je de belangrijkste voordelen van het tegenhouden van je sperma uitleggen:

 • Je hebt geen troep om op te ruimen. Dit is toch wel een van de grootste voordelen, zeker als het gaat om masturberen of neuken zonder condoom. Let wel op: deze techniek werkt niet om soa’s of ongewenste zwangerschap te voorkomen!
 • Je kunt sneller achter elkaar klaarkomen. Dit is fantastisch voor als je langer seks wilt hebben en je dus ook meerdere keren wilt klaarkomen!
 • Je leert gelijk je orgasme uit te stellen. Je hebt dus niet alleen minder troep, maar je orgasme komt ook nog eens later, waardoor je het langer volhoudt in bed!

Een droog orgasme komt het vaakst voor bij jongere mannen omdat ze de neiging hebben sneller te herstellen na een orgasme, iets dat bekend staat als een refractaire periode. Dit verbetert het vermogen om meerdere orgasmen te bereiken, en sommige kunnen zelfs tot vijf keer op rij een climax bereiken.

Is het ongezond/slecht om een droog orgasme te hebben?

Nee, dat is het niet! Eigenlijk is alles wat je doet, voorkomen dat je sperma door de plasbuis naar buiten gaat. Dat betekent dat het als het ware ‘terugstroomt’, en dat je het er vervolgens met je urine mee naar buiten plast. Je urine kan er dus uitzien alsof er lichte plekken in zitten. Voor de rest kan het helemaal geen kwaad om je sperma tegen te houden.

Sterker nog, in de tantra is het vaak een doel om als man klaar te komen zonder zaadlozing. Tantra houdt in dat je je ‘seksuele bewustzijn’ vergroot; dus dat je seksualiteit met je hele lichaam en geest kunt ervaren. In deze stroming is het bijvoorbeeld een ding om een full-body orgasme te ervaren, en dus ook om een droog orgasme te krijgen. Daar is niets mis mee.

droog3

Tenminste, niet als je het vrijwillig doet. Dat betekent namelijk dat je ook nog gewoon wél sperma kunt spuiten. Wanneer je enkel en alleen een droog orgasme kunt ervaren, dan is er wel iets aan de hand. Dit heb ik eerder ook al behandeld. Het is niet erg om geen sperma te spuiten, maar je kunt wel op één probleem stuiten: bevruchting.

Zonder sperma kun je immers geen eicel bevruchten en dus ook geen kind krijgen. Het is mogelijk om op andere manieren spermacellen bij een eicel te krijgen dan door normale seks. Je zult hiervoor met je huisarts moeten overleggen. Hij of zij bespreekt met jou je probleem en gaat samen met jullie op zoek naar een oplossing om alsnog kinderen te krijgen.

Retrograde zaadlozing

Ooit van retrograde zaadlozing gehoord? Vast niet! Retrograde ejaculatie treedt op wanneer sperma de blaas binnenkomt in plaats van door de urinebuis te ontsnappen (bron).

Het kan worden veroorzaakt door een prostaatoperatie of medicijnen. De aanwezigheid van sperma in de blaas is onschadelijk. Het vermengt zich met de urine en verlaat het lichaam tijdens het plassen. Mannen met diabetes lopen het risico op het ontwikkelen van deze aandoening.

Als retrograde zaadlozing het gevolg is van medicijnen, kan het stoppen met het specifiek medicijn de aandoening verhelpen. Als retrograde ejaculatie wordt veroorzaakt door een operatie, is het vaak niet corrigeerbaar.

5 stappen voor klaarkomen zonder zaadlozing

Allemaal leuk en aardig, maar hoe kun je nou daadwerkelijk klaarkomen zonder zaadlozing? Dat heeft alles te maken met je controle over de pc-spier. Dit is de spier die je gebruikt wanneer je je plas ophoudt; je hebt hem dus vast al eens gebruikt, zonder dat je het wist. Deze spier controleert niet alleen je urinestroom, maar ook je orgasme.

Het versterken van de pc-spier en jouw controle over deze spier, maakt het niet alleen mogelijk om je orgasme uit te stellen, maar ook om een droog orgasme te krijgen. Een multifunctionele spier dus! Het stappenplan richting klaarkomen zonder sperma richt zich dus vooral op het trainen van de pc-spier, al komen ook andere technieken om de hoek kijken.

Stap 1: Beginnen met pc-spieroefeningen

Het is bij de pc-spieroefeningen heel belangrijk dat je alleen de pc-spier aanspant, dus niet bijvoorbeeld je kringspier of je buikspieren. Aan het begin kan dat lastig zijn, maar na een tijdje lukt het je beter om de pc-spier af te zonderen en deze los te trainen.

droog4

Begin met het volgende oefeningenschema. Herhaal dit schema twee keer per dag gedurende een week:

 • Span de pc-spier aan voor 2 seconden, en ontspan hem dan voor 2 seconden. Herhaal dit zo’n 20 keer (of totdat je niet meer kunt).
 • Span de pc-spier aan zo lang als je kunt, ontspan dan voor 10 seconden. Herhaal dit 10 keer (of totdat je niet meer kunt).

Waarschijnlijk kun je niet minutenlang je pc-spier aanspannen in het begin; daarvoor moet je eerst trainen. Wees dus niet ontmoedigd als het nog niet gelijk lukt, maar blijf oefenen! Je pc-spier onder controle krijgen is ontzettend belangrijk als je jouw orgasme wilt tegenhouden.

Stap 2: Pc-spieroefeningen verder opbouwen om je zaadlozing te stoppen

Je hebt nu een week pc-spieroefeningen gedaan. Als het goed is moet oefening 1 je zonder al te veel problemen afgaan, en kun je oefening 2 enkele tientallen seconden per keer volhouden. Nu is het tijd om het schema op te bouwen. Wanneer je de oefeningen namelijk niet moeilijker maakt, zal je pc-spier op een gegeven moment niet meer sterker worden. Houd dit nieuwe schema 1 tot 2 weken aan.

 • Span de pc-spier aan voor 2 seconden, en ontspan hem dan voor 2 seconden. Herhaal dit zo’n 30 keer (of totdat je niet meer kunt).
 • Span de pc-spier aan zo lang als je kunt, ontspan dan voor 10 seconden. Herhaal dit 15 keer (of totdat je niet meer kunt).
 • Wissel 10 seconden lang zo snel mogelijk af tussen het aan- en ontspannen van de pc-spier, en rust dan voor 10 seconden. Herhaal dit 10 keer (of totdat je niet meer kunt).

Stap 3: Uiteindelijke schema pc-spieroefeningen voor droog orgasme

Nu je toch al een aantal weken je pc-spier aan het trainen bent, kan het zijn dat je al wat verschil merkt. Je kunt tijdens de seks en/of het masturberen beter je pc-spier beheersen, en je merkt dat je het langer volhoudt wanneer je de spier ontspannen houdt. Om de spier niet te veel te laten verslappen, maken we het schema nog ietsje lastiger.

 • Span de pc-spier aan voor 2 seconden, en ontspan hem dan voor 2 seconden. Herhaal dit zo’n 40 keer (of totdat je niet meer kunt).
 • Span de pc-spier aan zo lang als je kunt, ontspan dan voor 10 seconden. Herhaal dit 20 keer (of totdat je niet meer kunt).
 • Wissel gedurende 10 seconden zo snel mogelijk af tussen het aan- en ontspannen van de pc-spier, en rust vervolgens 10 seconden. Herhaal dit 15 keer (of totdat je niet meer kunt).

droog5

Stap 4: Je ademhaling onder controle krijgen

Ja, je leest het goed: je ademhaling. Het beheersen van je orgasme en je zaadlozing tegenhouden heeft namelijk met meer dan alleen je pc-spier te maken. Je ademhaling heeft een belangrijke rol bij het klaarkomen! De manier waarop je ademhaalt geeft namelijk een bepaald signaal af naar je lichaam; het is wel of nog geen tijd om klaar te komen.

De meeste mannen gaan sneller ademhalen vlak voordat ze klaarkomen en tijdens het orgasme zelf. Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam snel ademhalen bij seksuele opwinding associeert met klaarkomen. Kortom, hoe meer je jouw ademhaling laat gaan; hoe eerder je klaarkomt! Houd je ademhaling dus onder controle tijdens de seks en je geeft je lichaam nog geen signaal tot een orgasme.

Stap 5: Klaarkomen zonder zaadlozing/sperma

Hoe moet je nou na al die training precies klaarkomen zonder sperma te spuiten? Dat doe je als volgt: tijdens de seks houd je jouw pc-spier zo veel mogelijk ontspannen. Daarmee stel je je orgasme een tijdje uit. Voel je dat je op het punt staat om klaar te komen (het zogenaamde point-of-no-return)? Dan is het tijd om te remmen: span hard je pc-spier aan!

Als je dit op het goede moment doet, dan voel je wel het genot van het orgasme, maar heb je geen zaadlozing! Bovendien zal je merken dat je eerder weer een erectie kunt krijgen en opnieuw seks kunt hebben. Zo groot kan het verschil tussen een getrainde en ongetrainde pc-spier dus zijn! Ga snel aan de slag met dit stappenplan en leer hoe ook jij een droog orgasme kunt krijgen!

droog6

Bonus tip #1: Kegel oefeningen

Mannen die Kegel oefeningen doen kunnen ook droge orgasmen ervaren. Kegel oefeningen, die ook vaak door vrouwen worden beoefend om de bekkenbodemspieren te versterken, bieden ook meerdere voordelen voor mannen.

Een in 2006 gepubliceerde studie in het tijdschrift Urology vond dat mannen die leden aan een chronisch bekkenpijnsyndroom, een ​​aanzienlijke verbetering in bekkenpijn, urinewegsymptomen, erectiestoornissen en libido ondervonden na het uitvoeren van Kegel oefeningen (bron).

Wil je weten hoe je Kegel uitvoeringen kunt uitvoeren? In dit artikel vind je 8 Kegel oefeningen die je helpen om een zaadlozing langer uit te stellen.

Bonus tip #2: Stop start methode

De stop start methode is een eenvoudige manier om langer door te kunnen gaan in bed en een zaadlozing uit te stellen. Het houdt in dat je gewoon seks hebt met he partner en stopt vlak voordat je het punt bereikt waarop klaarkomen onvermijdelijk is. Je hoeft hierbij niet te stoppen met het stimuleren van je partner of jezelf, maar stop met het uitvoeren van de specifieke activiteit die je het gevoel geeft dat je klaarkomt.

Als je bijvoorbeeld je partner penetreert, trek je penis er dan op tijd uit en speel wat met haar borsten of doe orale seks. Je kunt van alles doen om ervoor te zorgen dat de drang tot ejaculeren afneemt.

Je kunt het zo vaak herhalen als je wilt tot je je klaar voelt voor die langverwachte climax. Je zult merken dat het uitstellen en opbouwen van een zaadlozing je orgasme versterkt en je zult waarschijnlijk verhoogde sensaties ervaren als een beloning voor je geduld!

Het kan verschillende pogingen vergen om deze methode goed onder de knie te krijgen, dus neem vooral de tijd om ervan te genieten van zowel de training als het klaarkomen.

Bonus tip #3: De knijp techniek

Deze manier om een orgasme en je zaadlozing uit te stellen, kost iets meer werk dan start stop methode (zie bonus tip 2)

De knijp techniek kan worden toegepast om een vroegtijdige zaadlozing aan te pakken, maar het kan worden gedaan om een zaadlozing te voorkomen.

De knijptechniek bestaat uit het bereiken van een hoge staat van seksuele opwinding en het samenknijpen van de penis net onder de eikel / kop (waar het verbinding maakt met de schacht) totdat de aandrang tot ejaculeren afneemt.

Je kan de knijp methode uitvoeren met de duim en wijsvinger, maar je moet in staat zijn om het punt te herkennen waarop je klaarkomt (point of no return). Een zaadlozing wordt voorkomen en de erectie zal afnemen.

Deze methode vereist wel enige oefening, dus het is ideaal om het uit te proberen tijdens het masturberen. Ontspan en geniet van het experimenteren met de knijptechniek en maak je geen zorgen als het niet elke keer werkt.

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

3 Reacties op "5 Stappen voor Klaarkomen Zonder Zaadlozing(Het kan!) + 3 Bonus Tips"

 1. Rob

  says:

  Sperma! Troep opruimen! Overdreven onzin en het is prachtig. Een tissue bij de hand en het is opgelost!

 2. henk de steen.

  says:

  Hou je tyfus bek is dicht, Dit is geweldig! Mijn vrienden vind het heerlijk dat ik meerdere keren klaar kan komen en zo bijna 3x zolang seks heb. En ja, je hebt gelijk. Sperma is prachtig maar je kan het maar 1x per paar uur spuiten. dus het kan en en. Dag incapabele rob ;)

 3. Bart

  says:

  Hoezo troep, heerlijk toch, hoort erbij. Regelmatig je bed verschonen, niets an de hand

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *