Kun Je Vroegtijdig Klaarkomen Genezen? 4 Gouden Tips

De Diagnostic Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) heeft een aparte definitie voor vroegtijdig klaarkomen: een terugkerende ejaculatie bij minimale seksuele stimulatie voor, of net na penetratie, en voordat de persoon wenst klaar te komen. Ja, je leest het goed: vroegtijdig klaarkomen wordt dus echt behandeld als een ‘ziekte’.

Misschien had je het zelf nog nooit zo bekeken, maar vroegtijdig klaarkomen is het meest voorkomende seksuele probleem onder mannen. Als het dan echt een ziekte is, kun je er dan ook van genezen? Wij hebben inmiddels ondervonden: ja, dat kan zeker! Lees hier hoe je op een natuurlijke manier van je premature ejaculatie afkomt.

Waardoor kom je te vroeg klaar?

Te vroeg klaarkomen heeft meestal niet één duidelijke oorzaak. Vaak is het een combinatie van verschillende factoren, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat maakt het ook zo’n lastig probleem om vanaf te komen. Gelukkig zijn de meeste factoren wel van een dergelijke aard, dat je er iets aan kunt doen.

 

Om te beginnen kan je te vroeg klaarkomen door verkeerde gewoontes. Denk eens aan hoe je normaal masturbeert. Duurt dat lang, en doe je je best om het een beetje lang vol te houden? Of trek je jezelf gewoon af totdat je klaarkomt, hoe kort dat ook kan duren? Sommige onderzoeken suggereren dat deze laatste manier van masturberen later kan zorgen voor ejaculatieproblemen.

Daarnaast kunnen angst en spanning de boosdoeners zijn. Seks is dan wel heel fijn en lekker, maar het is ook best spannend. Je wilt graag goed presteren voor je bedpartner. Misschien maak je je zorgen over hoe goed je het doet in bed, of je partner het wel lekker vindt, of de grootte van je penis.

Door deze stress komt je lichaam in een hogere staat van opwinding. Je bent dus al meer opgewonden dan normaal met seksuele opwinding. Jouw lichaam krijgt dan eerder signalen dat je bijna moet gaan klaarkomen. Kortom, angst en stress kunnen ervoor zorgen dat je eerder klaarkomt. Als laatst kan het te maken hebben met een gebrek aan controle over je lichaam.

Valt vroegtijdig klaarkomen te genezen?

Het valt misschien niet binnen je klassieke idee van een ziekte, maar toch mag premature ejaculatie wel zo beschouwd worden. Dan komt natuurlijk de vraag in je op: “kun je het ook genezen?” Er zijn al verschillende manieren bedacht om mannen te helpen minder snel klaar te komen. Deze manieren hebben wisselende resultaten opgeleverd.

Om het overzichtelijk te maken, heb ik de meest gebruikte manieren omgevormd tot 4 gouden tips. Aan de hand van deze tips weet je wat wel, en wat niet helpt om jou daadwerkelijk te genezen van je vroegtijdige orgasmes. Want niet alles dat zorgt dat je later klaarkomt, is ook echt genezend.

Tip 1: Blijf af van de medicatie

Als je zelf wel eens onderzoek hebt gedaan naar manieren om je orgasme uit te stellen, ben je vast medicatie hiervoor tegengekomen. Er worden tegenwoordig vele medicijnen verkocht die je zouden helpen om je orgasme uit te stellen. Toch kun je hier beter van afblijven. Ik ga je nu uitleggen waarom.

Medicijnen3

Medicatie is niet zonder bijwerkingen

Er zijn verschillende soorten medicijnen tegen premature ejaculatie, te beginnen met zalfjes en crèmes. Deze moet je op je penis smeren, waardoor het gevoel in de eikel vermindert. Je kunt dan langer seks hebben voordat je klaarkomt. Het nadeel hiervan is dat je ook veel minder van de seks kunt genieten, omdat je minder voelt.

Daarnaast zijn er pillen die zouden helpen jouw orgasme uit te stellen. Wat echter niet iedereen weet, is dat deze pillen hetzelfde hoofdbestanddeel hebben als sommige antidepressiva. Eigenlijk ben je dus antidepressiva aan het slikken, zonder dat je depressief bent. En had ik al verteld dat antidepressiva relatief veel bijwerkingen hebben?

Van antidepressiva kun je een erg vlakke gemoedstoestand krijgen. Dus als je eerst heel vrolijk was, ben je dat nu steeds minder. Dat kan zelfs betekenen dat je minder genot ervaart tijdens de seks. En wat helemaal opvallend is, is dat sommige mensen minder libido of erectieproblemen ervaren bij het gebruik van pillen tegen vroegtijdig klaarkomen. Dat wil je natuurlijk niet!

Medicatie is duur

Je wilt het graag langer uithouden tijdens de seks, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven. En dat gaat lastig als je naar de prijs van medicatie kijkt. Bij zalfjes en crèmes valt het nog mee, maar vooral bij pillen kom je uit op honderden euro’s per jaar, alleen maar om je orgasme uit te stellen. Er zijn talloze andere manieren die (bijna) niets kosten.

Medicatie lost het probleem niet af

Het grootste probleem van medicatie is nog wel dat je het probleem er niet mee oplost. Je raakt namelijk afhankelijk van de medicijnen: zodra je ermee stopt, ga je weer terug naar je vroegtijdige ejaculaties. En dat terwijl er manieren zijn, die het probleem bij de kern aanpakken, zodat je ook later geen last meer hebt van te vroeg klaarkomen.

Om het samen te vatten: medicatie heeft bijwerkingen, is erg duur en is geen blijvende oplossing voor jouw probleem. Wat werkt dan wel om je orgasme uit te stellen?

Tip 2: De start-stopmethode en de knijpoefening

Dit zijn twee technieken om tijdens de seks en je masturbatie je orgasme uit te stellen. Ze zijn simpel uit te voeren, en je partner kan er ook bij helpen. Ze zorgen ervoor dat je je orgasme uitstelt, zonder dat de seks er al te erg onder lijdt. Lees dus snel verder en ontdek wat ze zijn.

De start-stopmethode spreekt eigenlijk al voor zich. Je begint gewoon rustig aan de seks (of het masturberen), en je bouwt het tempo langzaam op. Als je voelt dat je bijna op het ‘punt zonder terugkeer’ bent, dus waarna je je orgasme niet meer kunt tegenhouden, stop je met de seksuele stimulatie.

Stop en start methode

Het is hierbij dus heel belangrijk dat je leert te herkennen wanneer je gaat klaarkomen, en om net vóór dat moment te stoppen. Je ontspant even, laat je penis iets minder hard worden, en gaat dan weer verder met de vrijpartij. Ondertussen kun je jouw partner natuurlijk wel zoenen, of met je handen of mond stimuleren.

Bij de knijpoefening knijp je met je duim en wijsvinger net onder de eikel, als je voelt dat je bijna klaarkomt. Dit doet je erectie verminderen en helpt je orgasme uitstellen. Als extra hulp kun je zachtjes aan je ballen trekken, of je partner dit laten doen. Dit zijn helaas wel technieken die ook geen blijvende oplossing bieden, en de seks eventjes onderbreken.

Tip 3: Stress en angst verminderen

Zoals ik al zei, kunnen stress en angst ervoor zorgen dat je eerder klaarkomt dan je zou willen. Dit komt doordat je lichaam een extra hoge staat van opwinding ervaart, en dus eerder ‘denkt’ dat je moet gaan klaarkomen. Gelukkig kun je hier iets aan doen!

Je begint bij je ademhaling. Je hebt het misschien niet door, maar tijdens de seks (en misschien ook tijdens het masturberen) ga je steeds sneller en minder regelmatig ademhalen. Dit komt onder andere door de opwinding en andere fysieke effecten. Bovendien is het een signaal dat je op het punt staat klaar te komen.

seks-is-goed-tegen-stress

Je kunt leren je ademhaling tijdens de seks onder controle te krijgen. Probeer dit eerst bij het masturberen. Bouw je masturbatie langzaam op, maar probeer je ademhaling constant te houden. Als je dit een aantal keer hebt gedaan, kun je het ook tijdens de seks toepassen. Het helpt je om rustig te blijven en je orgasme onder controle te houden.

Probeer daarnaast wat meer te ontspannen tijdens de seks. Het kan helpen om langer aan voorspel te doen, maar zonder al te veel directe stimulatie. Je komt dan samen in de juiste sfeer en het helpt je om beter te genieten van de seks zelf. Ook kan praten met je partner over de seks en jouw problemen helpen om wat meer tot rust te komen.

Tip 4: Kegeloefeningen om je pc-spier te trainen

De pc-spier is een bekkenbodemspier, die een grote rol speelt bij je orgasme. Je gebruikt hem onder andere wanneer je je plas ophoudt. Mensen die te vroeg klaarkomen, hebben vaak te weinig controle over deze spier. Met zogenaamde kegeloefeningen kun je jouw pc-spier trainen, en je orgasme uitstellen.

PC-spier-erectie

De oefeningen draaien vooral om het afwisselend aanspannen en ontspannen van je pc-spier. Tijdens de seks ga je dit dan toepassen. Voordat je begint, kun je je pc-spier aanspannen om sneller een grote erectie te krijgen. Dat doet het natuurlijk altijd goed bij je partner!

Tijdens de seks houd je je pc-spier zo veel mogelijk ontspannen. Wanneer je voelt dat je bijna gaat klaarkomen, span je hem juist heel sterk aan. Je houdt daarmee je orgasme tegen, en kunt weer verder met het bedrijven der liefde met je partner. Het grote voordeel van deze methode is dat je de seks niet hoeft te onder breken.

Op de rest van onze site vind je talloze kegeloefeningen om je pc-spier mee te trainen. We horen graag of deze tips je hebben geholpen bij het uitstellen van je orgasme. Succes!

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *