Train Je Lichaam en Stel Je Zaadlozing uit: 4 Manieren

Veel mannen denken dat er iets mis met ze is, omdat ze te vroeg klaarkomen. Het voelt alsof hun lichaam faalt, en ze er niets aan kunnen doen: ze houden het nu eenmaal niet zo lang uit als andere mannen. Maar zo zit het niet in elkaar!

Sterker nog; je kunt je lichaam trainen om ervoor te zorgen dat je later klaarkomt. Net zoals je niet voor altijd slap of iel blijft: als je oefeningen doet en traint, wordt je vanzelf sterker en breder. Zo werkt het ook met je orgasme uitstellen: oefening baar kunst! Hier leer je 4 manieren om je zaadlozing uit te stellen.

Manier 1: Train je PC spier

Je PC spier is één van de bekkenbodemspieren. Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar je hebt hem al een ontelbaar aantal keren gebruikt. De PC spier is namelijk actief wanneer je je plas ophoudt, of wanneer je klaarkomt. Een man kan de PC spier ook gebruiken om zijn penis tijdens een erectie op en neer te bewegen.

Tijdens je orgasme spant en ontspant de PC spier zich snel achter elkaar. Dit gaat vrijwel automatisch – tenzij je jouw PC spier getraind hebt. Je hebt dan meer controle over de spier en kunt zelf bepalen wanneer je deze aanspant of ontspant. Op die manier kun je beheersen wanneer je klaarkomt.

Je traint de PC spier simpelweg door hem afwisselend aan te spannen en te ontspannen. Natuurlijk kun je dit op verschillende manieren doen. Train de PC spier onder andere met deze oefeningen:

  • De warming-up. Span de PC spier 5 seconden aan, en ontspan hem daarna 5 seconden. Herhaal dit ongeveer 10 keer.
  • De marathon. Span je PC spier een minuut lang aan, vervolgens ontspan je hem een minuut.
  • Het knipperlicht. Wissel zo snel mogelijk af tussen aan- en ontspannen en pauzeer na 10 seconden. Herhaal dit drie keer.
  • De doordauwer. Span je PC spier zo hard als je kunt aan voor 3 seconden, en ontspan 10 seconden. Herhaal dit 5 keer.

Door deze oefeningen 3 à 4 keer per dag te doen, krijg je al snel meer controle over je orgasme. Probeer dit uit bij het masturberen!

Manier 2: Let op je ademhaling

Bij een orgasme is je lichaam op meerdere manieren bezig dan alleen bij je PC spier. Heb je bijvoorbeeld wel eens gemerkt dat je ademhaling versnelt naarmate je dichter bij je ejaculatie komt? Nee? Dan wordt het eens tijd daar verandering in te brengen!

Door de opwinding en lichamelijke inspanning ga je namelijk steeds sneller ademhalen. Je komt dan in een soort vicieuze cirkel: doordat je sneller ademhaalt, denkt jouw lichaam dat je dichter bij je orgasme komt, waardoor je nog sneller gaat ademhalen, nog dichter bij je hoogtepunt komt, enzovoorts.

Als je leert om je ademhaling onder controle te houden, kun je jouw lichaam een beetje voor de gek houden. Je zegt eigenlijk: “nee, ik ga nog niet klaarkomen, mijn ademhaling is nog rustig.” Vooral in combinatie met de PC spier oefeningen doet dit wonderen voor mannen die te snel klaarkomen.

Let dus tijdens het masturberen al op je ademhaling. Merk je dat je sneller gaat ademhalen? Doe dan wat rustiger aan en ontspan je een beetje. Probeer een constante ademhaling te houden terwijl je masturbeert, ook al kom je dichter bij je orgasme.

Manier 3: Ontspan tijdens de seks

Te vroeg klaarkomen is heel vervelend. In bed ga je namelijk telkens denken: “als ik deze keer maar niet te snel klaarkom, rustig aan, straks gebeurt het weer…” – en dan gebeurt het juist. Je bent zo erg bezig met niet te snel klaarkomen dat je niet eens meer kunt genieten van de seks.

En dat is juist heel zonde. Want seks is iets lekkers, iets om blij van te worden en lang van te genieten – niet iets om je druk om te maken. Bovendien raak je nu weer in een andere vicieuze cirkel. Omdat je zo druk nadenkt over je orgasme, gaat je hart sneller kloppen en je ademhaling omhoog. En je weet nu: dat zijn tekenen voor jouw lichaam om klaar te komen.

Mijn tip is daarom: ontspan een beetje tijdens de seks. Het heeft helemaal geen zin om je druk te maken over wanneer je klaarkomt; dat maakt het probleem juist erger. Je kunt ook niet genieten van de seks als je alleen maar met je ejaculatie bezig bent.

Focus je bijvoorbeeld meer op hoe je jouw partner kunt verwennen. Daar is de seks namelijk voor! Zorg dat jullie een sfeer creëren waarin jullie allebei kunnen ontspannen. Hoe minder ‘druk’ je voelt tijdens de seks, hoe minder vaak je een vroegtijdig orgasme hebt. Zo simpel kan het zijn!

Manier 4: Stop vlak voor je hoogtepunt

Mannen hebben bij de seks en masturbatie een zogenaamd ‘point of no return’ – na dit punt komen ze hoe dan ook klaar. Dit punt ligt ongeveer 2 tot 3 seconden voor je echte orgasme, en meestal voel je dit ook. De kunst is om even te pauzeren, vlak voordat je op dit point of no return komt.

Dit kun je oefenen tijdens de masturbatie. Veel mannen die te vroeg klaarkomen masturberen namelijk ook heel kort. Meestal duurt dit maar 5 tot 10 minuten. Mijn advies is om vanaf nu minstens 15 minuten te masturberen voordat je jezelf klaar laat komen.

Stop dus als je voelt dat je point of no return eraan komt, laat je erectie wat afnemen, en ga daarna verder. Door dit regelmatig te doen, train je jouw lichaam om later klaar te komen. Je kunt deze techniek ook toepassen tijdens de seks. Vraag ook aan je vriendin om het rustiger aan te doen, als je voelt dat je bijna klaarkomt.

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *