Kom Ik Te Snel Klaar? Test Jezelf + Oorzaken en Oplossingen

Je hebt er misschien nog nooit over nagedacht; te snel klaarkomen. Je dacht altijd dat je prima presteerde in bed… Totdat je huidige bedpartner een keer tussen neus en lippen door iets noemde over dat het ‘nu al klaar was’. Dit heeft je aan het denken gezet: kom ik misschien wel te snel klaar en is mijn partner daardoor niet goed bevredigd?

Over vroegtijdig klaarkomen bestaan nogal wat misvattingen. Het is niet altijd even duidelijk wanneer je precies te snel klaarkomt, om nog maar te zwijgen over hoe dat komt of wat je eraan kunt doen. Daarom vind je in dit artikel allereerst een test om te kijken of jij ook te snel klaarkomt. Daarna gaan we in op de oorzaken en uiteraard de oplossingen voor vroegtijdig klaarkomen.

test1

Kom ik te snel klaar? Test jezelf met 5 vragen

Niet elke man weet van zichzelf of hij te vroeg klaarkomt. Soms heeft hij daar een niet zo subtiele opmerking van zijn vriendin voor nodig om het te realiseren. Twijfel jij ook of je nu te snel ejaculeert of niet? Met de onderstaande vragen kun je testen of de tijd waarin jij klaarkomt problematisch is.

Vraag 1: Hoe lang doe je gemiddeld over het masturberen?

A: 5 minuten of minder, ik stel mijn orgasme nooit uit.

B: 5-10 minuten, waarbij ik wel mijn orgasme uitstel.

C: 10-30 minuten, waarbij ik wel mijn orgasme uitstel.

D: Meer dan 30 minuten, waarbij ik wel mijn orgasme uitstel.

Vraag 2: Hoe lang duurt het voordat je klaarkomt, geteld vanaf de penetratie?

A: 2 minuten of minder.

B: 2 tot 5 minuten.

C: 5 tot 15 minuten.

D: Meer dan 15 minuten.

Vraag 3: Doe je weleens aan voorspel met je partner?

A: Nee, we doen nooit aan voorspel.

B: Ja, we doen weleens aan voorspel, maar dan kan het zijn dat ik tijdens het voorspel al klaarkom.

C: Ja, we doen weleens aan voorspel. Ik vind het lekker en de seks erna is beter.

D: Ja, we doen nagenoeg altijd aan voorspel, waarbij ik vaak mijn partner laat klaarkomen voor de seks.

test2

Vraag 4: Wat vind je zelf van je seksleven?

A: Ik vind mijn seksleven nu eigenlijk niets.

B: Ik ben niet heel enthousiast over mijn seksleven.

C: Ik vind mijn seksleven prima, maar heet kan beter.

D: Ik vind mijn seksleven fantastisch.

Vraag 5: Wat vindt je partner van jullie seksleven?

A: Mijn partner is nooit zo enthousiast over de seks volgens mij.

B: Mijn partner heeft het bijna nooit over de seks, niet positief maar ook niet negatief.

C: Mijn partner is tevreden met ons seksleven.

D: Mijn partner is heel enthousiast over ons seksleven.

Uitslag van de test

Heb je 3 keer of meer A geantwoord? Dan kom je zeker weten te vroeg klaar. Jullie seksleven is niet goed en je partner is er waarschijnlijk ook niet tevreden mee. Je komt binnen enkele minuten na de penetratie klaar en jullie doen eigenlijk nooit aan voorspel, of je komt tijdens het voorspel al klaar. Je moet dus zeker de rest van het artikel lezen om uit te vogelen wat je nu moet doen!

Heb je 3 of meer keer B geantwoord? Dan kom je misschien niet problematisch snel klaar, maar nog wel minder snel dan jij of je partner zou willen. Er is zeker ruimte voor verbetering in jullie seksleven. Het probleem is dan misschien niet zo groot, maar op de lange termijn zouden jullie toch uit elkaar kunnen groeien door problemen in het seksleven. Het loont jou ook om verder te lezen.

Als je bijna alleen maar C of D hebt geantwoord, hoef je niets te vrezen. Je seksleven is goed tot geweldig, jij en je partner proberen veel dingen uit en je houdt het lang vol in bed. Gefeliciteerd!

test3

Verschillende oorzaken van te snel klaarkomen

Vroegtijdig klaarkomen kan een aantal verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld een biologische oorzaak hebben. Dat houdt in dat jouw lichaam gevoeliger is voor seksuele prikkels dan andere. Er kan ook iets verstoord zijn bij de neurotransmitters; boodschapperstoffen in je hersenen. Hierdoor kan je ook sneller klaarkomen dan andere mannen.

Dat betekent niet dat je er niets aan kunt doen! Het is wel een feit dat jouw lichaam gevoeliger is dan dat van anderen, maar daar heb je geen medicijnen of iets dergelijks voor nodig. Vroegtijdig klaarkomen is een probleem dat je op een geheel natuurlijke manier kunt oplossen. Daar kom ik later nog op terug bij de oplossingen.

Een andere oorzaak van te snel klaarkomen is stress. Bij stress denk je misschien aan drukte, bijvoorbeeld op je werk of met je studie. Maar stress houdt eigenlijk in dat je lichaam langere tijd in verhoogde staat van alertheid is. Je hartslag en ademhaling gaan omhoog en je lichaam staat onder spanning.

test4

Dit kan ook tijdens de seks gebeuren, bijvoorbeeld omdat je zenuwachtig bent. Je bent nog niet zo ervaren, of je bent bang dat je te snel klaarkomt zoals eerdere keren. Hierdoor schieten je ademhaling en hartslag dus omhoog. En jammer, maar helaas: daar kom je alleen maar sneller door klaar. Je lichaam denkt namelijk dat je op het punt van een orgasme staat, want dan gaan je ademhaling en hartslag ook omhoog.

Ten slotte kan het zijn dat je nog onervaren bent in de seks. Je bent nog weinig gewend en kunt de prikkels niet zo goed aan. Daarnaast heb je misschien nooit goed de tijd genomen tijdens het masturberen, maar kwam je altijd redelijk snel klaar. Daardoor ben je nu ook niet gewend om je orgasme uit te stellen en kom je sneller klaar.

Zo kun je jouw orgasme uitstellen en kom je nooit meer te snel klaar!

Je weet nu wel hoe het kan komen dat je te snel klaarkomt, maar dat is nog niet voldoende. Je moet weten wat je moet doen zodat je juist níét meer vroegtijdig ejaculeert! Zoals ik al zei, kun je vroegtijdig klaarkomen op natuurlijke wijze oplossen. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen, die ik hieronder ga uitleggen.

Allereerst: koop geen medicijnen!

Je hebt ze misschien wel gezien als je ging googlen op te snel klaarkomen: medicijnen die hiertegen zouden helpen. Pillen, zalfjes, crèmes, condooms – je kunt het zo gek niet opnoemen of het bestaat wel. Ik adviseer je nu al om daarvan af te blijven. Je kunt namelijk ook op natuurlijke manier je orgasme uitstellen. Laat me uitleggen waarom ik niks van medicijnen moet hebben.

test5

Ik begin met de pillen, want deze worden best vaak gebruikt. Je moet weten dat deze pillen eigenlijk antidepressiva zijn. Ze bevatten namelijk dezelfde werkzame stoffen. Wil jij antidepressiva slikken als je niet depressief bent? De pillen kunnen ook allerlei bijwerkingen veroorzaken, zoals een verlaagd libido, hoofdpijn, misselijkheid of zelfs erectieproblemen. Schiet lekker op, straks kun je helemaal geen seks meer hebben!

De crèmes en zalfjes zijn ook niet veel beter. Deze moet je op je penis smeren, een tijdje voordat je aan de seks begint. Spontane seks is er dus niet meer bij. Daarnaast wordt je penis als het ware ‘verdoofd’ door deze middeltjes. Je voelt dus veel minder tijdens de seks. Je komt dan wel minder snel klaar, maar is dat het waard als je ook veel minder genot ervaart? Ik dacht het niet!

Al deze medicijnen kosten ook nog eens aardig wat duiten. Vooral de pillen kunnen wel honderden euro’s per jaar kosten, ervan uitgaande dat je een paar keer per week seks hebt. Heb jij zo veel geld over voor medicijnen die allerlei bijwerkingen hebben en de ervaring van de seks een stuk minder prettig maken? Zeker als er gewoon gratis, natuurlijke alternatieven zijn?

De start-stop- en de knijpmethode

Dit zijn twee technieken die je tijdens de seks kunt toepassen om je orgasme uit te stellen. Ze zijn heel makkelijk onder de knie te krijgen en werken effectief. De start-stopmethode houdt simpelweg in dat je even stopt met de seks, wanneer je voelt dat je bijna klaarkomt. Verwen je partner op een andere manier, terwijl je een minuutje de tijd neemt om je orgasme weg te laten zakken.

test6

Hiervoor moet je wel de point-of-no-return herkennen. Dit is het punt waarop je je orgasme niet meer kunt voorkomen; je komt dan gegarandeerd klaar. Als je dit punt weet te herkennen, kun je zorgen dat je vóór dit punt stopt met de seks en de start-stopmethode toepast. Dit kun je oefenen tijdens het masturberen.

Je moet dit punt namelijk ook herkennen voor de knijpmethode. Hierbij stop je ook even bij de seks als je voelt dat het point-of-no-return eraan komt. Nu pak je echter de penis net onder je eikel vast en knijpt erin met je duim en wijsvinger. Je voelt nu je orgasme wegzakken en je kunt bijna direct weer aan de slag!

Je pc-spier trainen en je orgasme uitstellen

De pc-spier is de spier die je orgasme veroorzaakt. Je gebruikt hem ook om je plas op te houden. Als je te snel klaarkomt, is de kans groot dat je nog te weinig controle over je pc-spier hebt. Dat maakt dat je je orgasme niet uit kunt stellen. Gelukkig zijn er oefeningen om je pc-spier sterker mee te maken en je controle erover te verbeteren, de zogenaamde kegeloefeningen.

Op onze site staan veel artikelen over het trainen van je pc-spier met kegeloefeningen. Maar hoe moet je de pc-spier dan gebruiken tijdens de seks om je orgasme uit te stellen? Simpel: tijdens de seks houd je de spier zo veel mogelijk ontspannen. Span hem niet aan, dan kom je juist eerder klaar! Pas als je voelt dat je point-of-no-return eraan komt, span je de pc-spier hard aan. Je orgasme ebt dan weg.

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *