Je Orgasme Uitstellen met de Start-Stop Techniek en Knijpmethode

Vroegtijdige ejaculatie is een vervelend probleem, maar ook een probleem wat best vaak voorkomt. Veel mannen hebben last van vroegtijdige ejaculatie en schamen zich hier dan ook voor. Ze willen hun partner zo goed mogelijk bevredigen, maar met een erg snelle ejaculatie voelen zij zich hier niet zelfverzekerd meer over.

Gelukkig is vroegtijdige ejaculatie best goed op te lossen. Een voorbeeld van zo’n oplossing is de start-stoptechniek ofde knijpmethode. In dit artikel zal eerst besproken worden wat vroegtijdige ejaculatie is en de eventuele oorzaken hiervan. Daarnaast zullen beide de start-stoptechniek en de knijpmethode besproken worden en ben jij hierna hopelijk van je probleem af!

Wat is voortijdige ejaculatie?

Voortijdige ejaculatie, voortijdige zaadlozing, vroegtijdige ejaculatie/zaadlozing, premature ejaculatie etc. betekenen allemaal hetzelfde. De ejaculatie komt vaak sneller bij de man, dan dat hij of zijn partner wenst. Het kan zelfs zo zijn dat de ejaculatie al plaatsvindt voor de penetratie. Meestal gebeurt het echter kort nadat de penis de vagina binnen is gebracht. De man kan zijn orgasme niet meer onder controle houden en dus ook niet uitstellen.

Wat ook erg vervelend is, is dat de ejaculatie soms al plaatsvindt voor het orgasme. Normaal heb je een orgasme en daarom komt iemand klaar, maar in dit geval hoeft dit dus niet zo te zijn. Vaak is de ejaculatie daardoor ook verzwakt en wordt er dus geen orgasme ervaren, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Het kan uiteraard wel dat je vroegtijdig een orgasme hebt en daardoor voortijdige ejaculatie hebt.

Ook kan een voortijdige ejaculatie plaatsvinden wanneer je erg lang geen seksueel contact hebt gehad met iemand.

Door sommige sociologen wordt er verondersteld dat de voortijdige ejaculatie een gevolg is van de evolutie van dier naar mens. Bij dieren is het namelijk het geval dat de ejaculatie snel plaats moet vinden en dit kan de reden zijn dat mannen hier nu nog regelmatig last van hebben, al is een snelle ejaculatie nu niet meer van belang.

Verschillende soorten vroegtijdige ejaculatie

Er kan bovendien een verschil gemaakt worden tussen primaire en secundaire vroegtijdige ejaculatie. Met primaire vroegtijdige ejaculatie wordt dan bedoeld dat je dit al hebt sinds het eerste seksuele contact wat je ooit hebt gehad. Het is dus eigenlijk nooit anders geweest en je hebt het ook nooit anders ervaren.

De secundaire vroegtijdige ejaculatie houdt in dat je dit probleem eerst nog niet had. De vroegtijdige ejaculatie is spontaan opgekomen en dit heb je eerder nog niet ervaren. Dit kan een gevolg zijn van een bepaalde ziekte of lichamelijke afwijking. Daarom is het belangrijk om dit dan ook direct te melden bij de dokter wanneer je spontaan last hebt van vroegtijdige zaadlozing.

Het vroegtijdig klaarkomen komt bij veel mannen voor, maar er zit nog vaak een taboe op en veel mannen praten er daarom ook niet over. Toch kan het voor relatieproblemen zorgen en ook voor minder zelfvertrouwen, probeer er dus wel over te praten en er eventueel mee naar de dokter te gaan. Ontzettend veel mannen hebben er last van, maar slechts 10% zoekt hulp.

Oorzaken van vroegtijdige ejaculatie

Lang geen seksueel contact/ Psychische ‘problemen’

Wanneer je lang geen seksueel contact of geslachtsgemeenschap hebt gehad met iemand, kan dit ervoor zorgen dat wanneer je dit wel hebt, je erg snel een orgasme krijgt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom is het ook goed om soms te masturberen. Hierdoor heb je meer kans dat je bij de volgende geslachtsgemeenschap niet te snel een orgasme hebt.

Met psychische ‘problemen’ wordt hier dus eigenlijk seksuele frustratie bedoeld. Dit klinkt heftig, maar dit is in dit geval wel het probleem.

Lichamelijke afwijking

Het kan zo zijn dat je een lichamelijke afwijking hebt, waardoor je veel te snel een orgasme krijgt. Dit kan door een aantal verschillende lichamelijke afwijkingen komen. Daarom is het van belang dat je dus wel naar de dokter toe gaat, omdat het dan eventueel een probleem is dat snel opgelost kan worden. Schaam je dus niet, want de dokter heeft namelijk alles al een keer gehoord en gezien.

Voorbeelden van lichamelijke afwijkingen zijn: overgevoeligheid van de eikel, het gebruik van bepaalde medicijnen zoals antidepressiva, hormonale schommelingen of neurologische aandoeningen.

De oplossingen: Start-stop techniek en knijpmethode

Er zijn twee belangrijke oplossingen tegen vroegtijdig klaarkomen, zonder dat er pillen aan te pas komen. Ik heb het over de start-stoptechniek en de knijpmethode, die ik nu verder zal bespreken.

Je orgasme uitstellen met de start-stop techniek

De start-stop techniek is al in de jaren ’70 ontwikkeld als oplossing voor de snelle orgasmes van een man. Het doel was om de man later klaar te laten komen en het blijkt te werken. Vandaag de dag wordt deze techniek namelijk nog steeds gehanteerd en wordt het vaak aangeprezen als de beste techniek die er is om dit probleem aan te pakken. Goede reden om je hier wat meer in te verdiepen dus.

De start-stop techniek hanteer je door, wanneer je een orgasme voelt aankomen, even te stoppen. Je wacht dan misschien een minuutje en gaat dan weer verder met de seksuele handeling of de seksuele gemeenschap.

Dit zou ervoor zorgen dat je je orgasme kunt uitstellen en dus langer samen met je partner plezier kunt hebben.

Wel moet je rekening houden met dat deze techniek met name gefocust is op de man. Voor de vrouw is het natuurlijk niet heel aangenaam als er telkens wordt gestopt tussen de geslachtsgemeenschap door. Eventueel wordt het daardoor ook minder makkelijk voor de partner om een orgasme te krijgen.

Ook is het zo dat jij continu bezig bent met het uitstellen van je orgasme en hier misschien iets te gefocust op bent. Hierdoor geniet jij ook zelf niet meer van het contact met een ander en kan het uiteindelijk ook niet meer aangenaam zijn voor jou.

Toch blijkt deze methode te werken, dus om je orgasme uit te stellen kun je dit best proberen. Je kunt bijvoorbeeld eerst proberen jezelf met een droge hand te masturberen. Dit zou dan de eerste stap zijn. Wanneer je voelt dat je een orgasme gaat krijgen moet je dan even stoppen en kun je daarna weer opnieuw beginnen.

Stappenplan voor de start-stopmethode

Deze manier van de start-stoptechniek kun je dan regelmatig herhalen en zo kun je eigenlijk ‘oefenen’ met het uitstellen van je orgasme en zaadlozing. Wanneer je deze methode wat langer hanteert kun je jezelf hiermee aanleren hoe je je orgasme kunt uitstellen. Uiteraard lukt dit niet meteen in het begin, maar naarmate je dit al wat vaker hebt geprobeerd kan het zijn dat het je vanzelf lukt om het orgasme uit te stellen.

Hierna kun je verder met de tweede stap. Bij deze stap masturbeer je, maar deze keer met glijmiddel. Dit maakt het dus al wat moeilijk om het orgasme uit te stellen. Het zal je dus meer moeite kosten om dit ook te kunnen doen.

Een vagina is meestal vochtig bij de penetratie en ook bij seksueel contact tussen mensen met hetzelfde geslacht wordt vaak gebruik gemaakt van glijmiddel.

Met de tweede stap kun je stoppen wanneer je denkt dat je hier al genoeg controle over hebt. De volgende stap is om nu te proberen te blijven masturberen, maar wanneer je een orgasme op voelt komen niet te stoppen maar het tempo te vertragen. Dit doe je dan weer met een droge hand, nog zonder glijmiddel, omdat dit anders een te grote stap is.

De volgende stap is dan natuurlijk om dit te proberen maar dan wel met glijmiddel en weer zonder te stoppen met masturberen. De volgende stap is deze oefening te gaan uitvoeren met je partner.

Start-stopmethode met je partner

Bespreek eerst met je partner welke stappen je al hebt uitgevoerd en leg ook uit dat je nog steeds wat moeite hebt met het uitstellen van je orgasme, maar je wilt proberen dit steeds beter onder controle te hebben. Je partner houdt er dan ook rekening mee dat het misschien de eerste keer niet meteen lukt. Het is toch makkelijker om opgewonden te raken wanneer je met je partner bent en een orgasme vindt dan eventueel ook sneller plaats.

Bij deze vijfde stap heb je nog geen geslachtsgemeenschap, maar je laat je partner de penis strelen en jij probeert je hierbij te concentreren. Dit is weer met een droge hand en dus nog zonder glijmiddel. Bij de volgende stap doe je precies hetzelfde, maar dan met glijmiddel. Omdat er een partner bij is kun je wel even vragen om te stoppen en hoeft de partner je niet te blijven strelen.

De laatste en misschien wel de belangrijkste stap is deze start-stop techniek te gaan proberen tijdens de geslachtsgemeenschap. Je kunt hierbij ook proberen verschillende seksuele houdingen en standen aan te nemen en te kijken waarbij je het orgasme het langst kunt uitstellen.

Je orgasme uitstellen met de knijpmethode

De tweede methode om een orgasme uit te kunnen stellen is de knijpmethode. Hierbij knijp je net onder de eikel van je penis wanneer je voelt dat je een orgasme gaat krijgen. Dit zorgt ervoor dat er wat bloed wegstroomt uit je penis en het orgasme dus uitgesteld kan worden.

Met deze methode kun je zelf aan de slag gaan, maar je kunt ook vragen of je partner dit voor je kan doen. Zo blijven jullie misschien toch beide nog wat langer opgewonden. Ook al stop je dan met het hebben van geslachtsgemeenschap, ben je toch nog bezig met elkaar.

Het is niet de bedoeling dat, wanneer je knijpt in je penis, dit pijn doet. Wanneer je partner dus met deze methode aan de slag gaat voor jou, moet je aangeven hoe dit gedaan moet worden zodat het geen pijn doet.

Deze methode hanteer je ongeveer 10 tot 20 seconden. Het verschilt natuurlijk per persoon. Bij de een is het gevoel sneller weg dan bij de ander, dit moet je dus zelf even bekijken.

Ook de knijpmethode/-techniek is erg populair en blijkt voor menig man te werken. Het zou erg effectief zijn om een vroegtijdige ejaculatie te voorkomen. Hierbij kun je ook weer eerst proberen te oefenen tijdens het masturberen.

Stappenplan voor de knijpmethode

Begin hierbij ook weer eerst met een droge hand en knijp in de penis wanneer je voelt dat je een orgasme gaat krijgen. Door dit regelmatig te doen leer je hoe je een orgasme uit kunt stellen. Ook hierbij kun je de stappen op gaan bouwen naar: met glijmiddel, de methode door de partner uitgevoerd met droge hand, de methode door de partner uitgevoerd met glijmiddel en tot slot geslachtsgemeenschap.

Deze methode is misschien wat aangenamer voor jouw partner omdat hij of zij jou bij de knijpmethode ook mee kan helpen en hierdoor eventueel langer opgewonden blijft. Als je merkt dat de vorige techniek (de start-stop techniek) er echt voor zorgt dat jij en je partner beide steeds minder zin krijgen in seks, dan kan deze methode misschien wel de oplossing zijn.

Conclusie

De methodes die in dit artikel besproken zijn, kunnen beide goed werken. Je moet zelf op onderzoek uitgaan naar welke techniek of methode het beste bij jou past. Het vervelende probleem wat je nu nog hebt kan door één of beide van deze technieken te gebruiken binnen korte tijd opgelost zijn!

Wat het grote voordeel is van deze methodes is dat ze allebei natuurlijk zijn. Er komen dus geen pillen of andere medicijnen in het spel die uiteindelijk een gevaar kunnen zijn voor je gezondheid. Het is altijd goed om eerst iets uit te proberen op de natuurlijke manier en dan pas aan de medicijnen te gaan wanneer dit echt nodig is.

Wanneer je erachter komt dat ze allebei niet werken, ga dan even op bezoek bij de dokter. De dokter kan je namelijk ook goed helpen met dit probleem en vindt eventueel wel een andere achterliggende oorzaak die makkelijk opgelost kan worden.

Hopelijk kun jij na dit artikel te hebben gelezen binnenkort veel beter je orgasme uitstellen en meer genieten van de seks!

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Je Orgasme Uitstellen met de Start-Stop Techniek en Knijpmethode"

  1. Rob

    says:

    Goedemorgen ik wil gaarne vragen als ik voel dat ik bijna klaar kom tijdens de sex met mijn partner moet ik dan mijn hele lichaam ontspannen wat word aangegeven en hoe moet ik dat doen met mijn pc spier want idd ik heb een probleem dat ik te snel klaar kom Alvast mijn Dank Uwerzijds gaarne wacht ik op berichtgeving

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *