Te Snelle Sex? 7 Beste Manieren om Minder Snel Te Klaarkomen

Te snelle sex: er zijn maar weinig dingen die je zo onzeker kunnen laten voelen. Je wilt zo graag beter je best doen voor je partner en het langer volhouden, maar het lukt gewoon niet. Het lijkt wel alsof je juist alleen maar sneller klaarkomt! Zo blijft er weinig over van jullie seksleven…

Wees niet bang: ik heb de oplossing voor je! Of beter gezegd, ik heb 7 manieren voor je om minder snel klaar te komen. Te snelle seks hoeft geen langdurig probleem te zijn en het hoeft je relatie niet kapot te maken. Ontdek hoe je vanavond nog je orgasme kunt uitstellen!

Voordat je het artikel verder leest

Te snelle sex is voor niemand fijn; voor jou niet, en voor je partner niet. Het kan jouw eigenwaarde sterk aantasten:

 • Je kunt je er minder mannelijk door voelen
 • Je kunt je schamen tegenover je partner
 • Je vindt het stom omdat je jouw partner betere seks gunt
 • Je voelt je onzeker ten opzichte van mogelijke nieuwe vrouwen
 • Enzovoorts…

snelle-sex1Aan de andere kant is het voor jouw partner natuurlijk ook niet fijn. Hij of zij vindt het ten eerste heel rot voor jou, en ten tweede zou hij of zij ook wel langere seks willen. Wat betekent dit nu voor jou?

Te snelle seks is iets dat je niet in je eentje moet oplossen, maar samen met je partner.

De allereerste – en daarmee ook de belangrijkste – tip die ik je dan ook geef: communiceer! Ga eens met je vriend of vriendin op de bank zitten en vertel dat de snelle sex je dwarszit en dat je er wat aan wilt doen. Vraag ook wat jouw partner er precies van vindt; misschien denk je wel dat het een groter probleem is dan het eigenlijk is.

Ga daarna samen eens de volgende tips lezen. Je hoeft je niet voor je snelle orgasmes te schamen. Sterker nog, men schat dat zo’n 30 procent van de mannen last heeft van te snel klaarkomen. Je zou alles met je partner moeten kunnen bespreken, dus ook zoiets belangrijks!

Manier 1: Zorg voor fantastisch voorspel

Seks draait om veel meer dan alleen penetratie; dat hoef ik je vast niet te vertellen. Tenminste, voor jou is het misschien het belangrijkste om klaar te komen, maar daar gaan we ons nu juist niet mee bezig houden.

Ik ga je leren hoe je geweldige seks kunt hebben zonder te snel klaar te komen!

snelle-sex2Eigenlijk is de oplossing heel simpel: hoe voorkom je te snelle sex? Door de seks langer te maken – en dat het liefst zonder dat het voor jou te geil is. De beste manier om daarmee te beginnen is door het voorspel langer te maken.

Het voorspel houdt eigenlijk alles in wat voorafgaat aan de daadwerkelijke seks. Je wilt elkaar zo geil mogelijk maken tijdens het voorspel, zodat de seks achteraf nog beter wordt. Vooral voor vrouwen is het voorspel belangrijk: om opgewonden genoeg te worden, maar ook om klaar te komen.

Ik raad je daarom sterk aan om meer tijd te nemen voor het voorspel. Je hoeft er geen uren mee bezig te zijn, maar het mag zeker wel een half uur duren. En wees niet bang; het voorspel is voor jou ook heel fijn en lekker.

Gebruik deze tips om je voorspel beter te maken dan ooit tevoren:

 • Zorg voor een goede sfeer met kaarsen, muziek en niets dat jullie kan storen;
 • Geef je partner een heerlijke (erotische) massage;
 • Maak elkaar de hele dag door opgewonden door spannende berichtjes te sturen;
 • Knuffel, zoen en streel elkaar lang voordat jullie elkaar uitkleden;
 • Plaag elkaar veel door iets bij de erogene zones te doen en dan weer te stoppen;
 • Neem veel tijd voor vingeren, aftrekken, beffen en pijpen;
 • Kijk samen porno terwijl jullie jezelf of elkaar met de hand bevredigen;
 • Maak het eens spannend: gebruik speeltjes, ijsklontjes, eten of andere dingen om het voorspel nog leuker te maken!

Manier 2: Wees niet bang om te snel klaar te komen

Te snelle sex kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt bijvoorbeeld fysieke problemen hebben. Er is dan iets met je lichaam aan de hand waardoor je sneller klaarkomt dan normaal, bijvoorbeeld doordat er iets mis is met je bloedvaten.

snelle-sex3Je kunt echter ook te vroeg klaarkomen door een mentale oorzaak. Het gaat dan meestal over angst en stress over het te vroeg klaarkomen, of over andere seksuele prestaties. Misschien maak je je zorgen over of je wel goed genoeg bent in bed, of over je lichaam.

Het is van uiterste noodzaak dat je deze angsten laat verdwijnen om te snelle sex op te lossen.

Hoe kun je dat het beste doen? Alweer: door met je partner te praten! Jouw partner accepteert jou zoals je bent, dat weet ik zeker. Wees daarom open tegen hem of haar over je onzekerheden. Hij of zij is er om je te steunen, niet om je af te kraken.

Het kan ook helpen als jouw partner je meer complimentjes geeft. Complimentjes kunnen je meer zelfvertrouwen in bed geven. Combineer deze tip met het langzaam opbouwen van de seks, en je merkt dat je het steeds langer kunt volhouden in bed.

Manier 3: Beheers je ademhaling en hartslag

Te snelle sex gaat je niet in de koude kleren zitten. Je wordt angstig of gestrest voor seks, omdat je bang bent te snel klaar te komen. Hierdoor gaan je hartslag en je ademhaling omhoog, vaak als je enkel al aan seks denkt. Maar wat gebeurt er als je normaal gesproken seks hebt en bijna klaarkomt?

snelle-sex4Juist, dan gaan je hartslag en ademhaling óók omhoog!

Kortom, doordat je door mentale stress sneller gaat ademhalen en een hogere hartslag hebt, denkt je lichaam dat je bijna gaat klaarkomen. Je hebt dan ook te snel een orgasme. Hierdoor word je de volgende keer nog angstiger om te snelle seks te hebben, waardoor je in een vicieuze cirkel terechtkomt.

Je kunt dit voorkomen door je ademhaling en hartslag onder controle te houden.

Hiervoor bestaan verschillende ademhalingsoefeningen. Met deze oefeningen leer je om je ademhaling te beheersen, zodat deze niet omhoog gaat tijdens de seks. Je kunt dit eerst oefenen tijdens het masturberen. Pas de ademhalingsoefeningen toe terwijl je met jezelf speelt en kijk wat voor effect het op je heeft.

Daarna kun je het met je partner proberen. Blijf zo rustig mogelijk ademhalen, tijdens het voorspel, maar ook tijdens de daadwerkelijke seks. Als het goed is, heb je dan je lichaam meer onder controle en kom je minder snel klaar!

Manier 4: Nooit meer te snelle sex door Kegeloefeningen

Tijdens de seks is het niet alleen belangrijk om over je ademhaling controle te hebben. Deze speelt wel een belangrijke rol bij je orgasme, maar toch zeker niet de belangrijkste. Die rol is weggelegd voor de pc-spier, de gangbare naam voor musculus pubococcygeus.

snelle-sex5

Je hebt deze spier vaker gebruikt dan je denkt, namelijk bij het ophouden van je plas. Dat is echter niet de enige functie van de pc-spier: er treden namelijk contracties van deze spier op tijdens je orgasme. Kortom, dit is de spier die ervoor zorgt dat je daadwerkelijk klaarkomt en sperma spuit!

Zoals bijna elke spier, kun je deze spier trainen met oefeningen. Je krijgt zo meer controle over het aanspannen en ontspannen van de pc-spier, wat ontzettend belangrijk is bij te snelle seks. Wanneer je namelijk kunt voorkómen dat de pc-spier zich snel aan- en ontspant tijdens je orgasme, stel je het klaarkomen uit.

Ik heb op deze site al veel meer geschreven over pc-spieroefeningen, ook wel Kegeloefeningen genaamd. Kijk bijvoorbeeld hier voor een handig schema van kegeloefeningen en hoe je deze toepast.

Manier 5: Verleng de seksduur met de stop-startmethode

Je hoeft geen gekke capriolen uit te halen om wat te doen aan te snelle seks. Sterker nog, de stop-startmethode is een van de makkelijkste manieren om je orgasme uit te stellen.

De naam spreekt voor zich: als je bijna klaarkomt, stop je even met de seks.

snelle-sex6Daarbij is één ding heel belangrijk: wanneer kom je bijna klaar? Dit wordt ook wel het point of no return genoemd; het punt waarop je orgasme niet meer tegen te houden is. Het is het punt vlak voor je orgasme, waarbij je een soort roes door je lichaam voelt gaan voordat je klaarkomt.

Je kunt jezelf aanleren om dit punt te herkennen tijdens het aftrekken. Dat doe je als volgt:

 • Neem tijd om rustig te worden voor je gaat masturberen;
 • Begin met masturberen zoals je dat normaal zou doen, niet te langzaam en niet te snel;
 • Op een gegeven moment voel je dat je orgasme nadert: stop dan met aftrekken;
 • Rust zo’n 30 seconden tot 1 minuut uit. Voel zelf aan hoeveel je nodig hebt voor je weer verder kunt met aftrekken;
 • Probeer om niet te vroeg te stoppen, maar wacht ook niet tot het laatste moment;
 • Stel op deze manier je orgasme een aantal keer uit, en laat jezelf uiteindelijk klaarkomen.

Wanneer je dit een paar keer hebt gedaan, kun je precies het point of no return aanvoelen. Dan is het de tijd om samen met je partner de stop-startmethode te oefenen. Ik raad je aan om dit eerst te doen terwijl hij of zij jou aftrekt, voordat je het tijdens de seks probeert.

Nu denk je misschien: maar het is voor hem of haar toch heel stom om steeds de sex te pauzeren? Dat hoeft helemaal niet! In de tijd dat jij tot rust komt, kun je hem of haar heerlijk met je handen of mond bevredigen. Sterker nog, deze afwisseling zal hem of haar alleen maar geiler maken en meer doen verlangen naar je lul.

Manier 6: Houd je orgasme tegen met de knijpmethode

Een andere, minstens even populaire manier om te snelle sex langer te maken is de knijpmethode. Het is een even makkelijke, maar ook iets meer rigoureuze methode om je orgasme uit te stellen.

De knijpmethode werkt als volgt: als je weer voelt dat je point of no return eraan komt, pak je je penis vast. Doe dit met je duim aan de ‘onderkant’ van je penis, net onder de eikel. Dit stuk van je penis heet het frenulum en is het deel waar je eikel vastzit aan de voorhuid.

Met je wijs- en middelvinger pak je je penis aan de andere kant vast, dus aan de bovenkant. Je knijpt nu met redelijk wat kracht in je penis, zodat je erectie afneemt. Knijp zo’n 5 seconden lang en wacht dan ongeveer 30 seconden voordat je je penis weer stimuleert.

Het is best moeilijk om zelf goed je penis vast te houden, dus je kunt dit beter aan je partner overlaten. Eventueel kun je je hand op die van hem of haar leggen om aan te geven hoeveel kracht hij of zij mag zetten. Door deze techniek wordt je erectie slapper en sijpelt je aankomende orgasme ook weg, zodat je daarna verder kan met de seks.

Manier 7: Blijf af van alle medicijnen tegen premature ejaculatie!

snelle-sex7Wanneer je op internet op zoek gaat naar manieren om te snelle sex te voorkomen, kom je al snel bij medicijnen uit. Diverse fabrikanten prijzen hun zalfjes, crèmes en pillen aan om jou te helpen je orgasme uit te stellen. Ik wil je een waarschuwing geven:

Blijf af van al deze zogenaamde wondermiddelen om de seks te verlengen!

Deze medicijnen hebben namelijk heel veel nadelen. Ik heb op deze site al zo’n beetje elk beschikbaar kunstmatig middel bekritiseerd, maar ik heb voor jou de belangrijkste nadelen hieronder opgesomd:

 • Medicijnen tegen vroegtijdig klaarkomen zijn duur. Simpel als dat.
 • De medicijnen lossen de onderliggende oorzaak niet op. Hierdoor word je afhankelijk van de medicijnen.
 • Sommige medicijnen kunnen heftige bijwerkingen hebben, zoals hoofdpijn, overgeven, doofheid of zelfs impotentie!
 • Bepaalde pillen werken op dezelfde manier als antidepressiva; wil jij deze middelen slikken als je helemaal niet depressief bent?
 • Bepaalde medicijnen zijn heel onhandig in hun gebruik, bijvoorbeeld een crème op je penis smeren vlak voordat je seks gaat hebben.

Kortom, waarom zou je medicijnen gebruiken met allemaal nadelen, als je ook gewoon op natuurlijke wijze je orgasme kunt uitstellen? Gebruik de manieren uit dit artikel en te snelle seks is voorgoed verleden tijd!

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *