Slechte Seks Door Medicijnen? Zo Los Je Dat Op!

Wanneer je vanwege bepaalde gezondheidsredenen moet overgaan tot medicijngebruik om de effecten van een aandoening te beperken, dan kan het zo zijn dat het specifieke medicijn dat je inneemt een negatieve werking kan hebben op je seksleven. Deze medicijnen verstoren hoogstwaarschijnlijk de productie van testosteron, oestrogeen en andere geslachtshormonen, waardoor je seksuele capaciteiten kunnen worden beïnvloed.

Eén van de vervelende aspecten hiervan, is dat veel mensen helemaal niet op de hoogte zijn van het feit dat medicijnen behoren tot de meest voorkomende oorzaken van seksuele problemen. Sterker nog, één op de vier gevallen van seksuele disfunctie valt te herleiden tot medicijngebruik! In dit artikel hebben we een lijst opgesteld van de meest voorkomende medicijnen die jouw seksuele vermogen kunnen verstoren en hoe je dit kunt oplossen.

De belangrijkste feiten over seksuele disfunctie

Voordat we met deze lijst beginnen, nemen we eerst met je door wat seksuele disfunctie precies is. Seksuele disfunctie kan omschreven worden als een probleem dat zich kan voordoen tijdens elke fase van de seks en voorkomt dat je bevrediging ervaart van seksuele activiteiten met een ander. Veelvuldig onderzoek suggereert dat seksuele disfunctie vaak voorkomt, hoewel veel mensen er liever niet over praten.

Er zijn verschillende soorten seksuele disfunctie, welke over het algemeen kunnen worden ingedeeld in vier categorieën: verlangenstoornissen, ontwenningsstoornissen, orgasmestoornissen en pijnstoornissen. Hierbij kan het dus voorkomen mensen te maken hebben met een gebrek aan seksueel verlangen, het onvermogen om lichamelijk opgewonden te raken, vertraging of afwezigheid van een orgasme of juist te snel tot een hoogtepunt komen, en pijn tijdens de geslachtsgemeenschap.

Hoewel seksuele disfunctie vaker voorkomt bij mensen boven de 40, kan iedereen worden  getroffen door problemen met seks. Veelvoorkomende oorzaken zijn de afname van de gezondheid die gepaard gaat met het ouder worden, lichamelijke en medische aandoeningen, psychologische oorzaken, en natuurlijk medicijnen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Medicijnen tegen een hoog cholesterolgehalte

Medicijnen die worden voorgeschreven om een hoog cholesterolgehalte te behandelen, worden ook wel statines en fibraten genoemd, en staan erom bekend om seksuele disfunctie te veroorzaken. Fibraten en statines hebben namelijk de negatieve eigenschap om te leiden tot impotentie, ook wel het onvermogen om een erectie te behouden.

Uit onderzoek is gebleken dat dit komt doordat deze medicijnen werken door de beschikbaarheid van cholesterol te beperken. Aangezien cholesterol een bouwsteen is van hormonen, stellen onderzoekers dat deze medicijnen interfereren met de productie van testosteron, oestrogeen en andere geslachtshormonen. Daarnaast kunnen statines leiden tot een afbraak van spierweefsel, wat gewrichtspijn en vermoeidheid met zich meebrengt.

Verschillende onafhankelijke studies concluderen dat zowel mannen als vrouwen die statines gebruikten, meer moeite hadden om een orgasme te krijgen. Er werd een verband gevonden tussen het niveau van seksueel genot en hun niveau van het LDL-cholesterol. Het is dus belangrijk om medicijnen met fibraten en statines zoveel mogelijk te vermijden.

Dit kan echter ingewikkeld zijn als je last hebt van een verhoogd cholesterol. Mocht je te maken hebben met licht verhoogde cholesterol, vraag jouw zorgverlener dan om advies voor een gezond dieet, voldoende lichaamsbeweging en een combinatie van vitamine B12 (1000 mcg per dag), foliumzuur (800 mcg per dag) en vitamine B6 (200 mg per dag).

Een laag vitamine B12-gehalte wordt namelijk geassocieerd met een hoger totaal van het slechte LDL-cholesterolgehalte. Bovendien is uit diverse onderzoeksresultaten gebleken dat supplementen met foliumzuur het bloedniveau van het goede cholesterol, ook wel HDL-C genoemd, wordt verhoogd en het bloedniveau van het LDL-cholesterol juist wordt verlaagd. Ditzelfde geldt voor het dagelijks gebruik van een supplement met vitamine B6.

Antidepressiva

Antidepressivamedicatie wordt voor verschillende aandoeningen voorgeschreven, van schizofrenie en bipolaire stoornissen tot agitatie en depressie. Hoewel antidepressiva werkzaam kunnen zijn om een persoon met veel stress en een opeenhoping van gedachtes zich rustiger te laten voelen, wordt deze medicatie vaak in verband gebracht met negatieve seksuele bijwerkingen.

Er zijn noemenswaardige onderzoeken die uitwijzen dat verschillende soorten antidepressiva de neiging hebben om seksuele disfunctie bij zowel mannen als vrouwen te veroorzaken. Dit is vooral het geval voor selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI), die kunnen leiden tot gevoelloosheid van de genitaliën, impotentie, ejaculatieproblemen en moeite met het hebben van een orgasme.

De negatieve seksuele bijwerkingen van antidepressiva zijn zelfs zo serieus dat er sommige mensen zijn die blijvende klachten ervaren. Hoewel deze blijvende effecten doorgaans geen veelvoorkomend fenomeen zijn, staan alle antidepressiva erom bekend om dopamine te blokkeren, een chemische stof in de hersenen die helpt bij het reguleren van emotionele reacties en het controleren van de beloningscentra van de hersenen.

Daarnaast verhogen ze het niveau van het hormoon prolactine, wat door talloze onderzoeken in verband is gebracht met een verminderd libido en problemen met het bereiken van een orgasme. Bovendien blokkeren ze de werking van acetylcholine, wat volgens diverse studies de aanleiding kan zijn voor problemen op alle gebieden van seksueel functioneren.

Antidepressiva zijn een veelvoorkomende boosdoener voor een slecht seksleven, omdat ze in onze moderne samenleving heel makkelijk worden voorgeschreven. Dit terwijl het in veel gevallen verre van de meest geschikte oplossing is! Antidepressiva worden vaak voorgeschreven bij angst, stress, eetstoornissen, obsessieve compulsieve stoornis, chronische pijn, rookverslaving  en sommige ernstige menstruatiekrampen.

“De seksuele bijwerkingen van antidepressiva zijn soms moeilijk te achterhalen. Dit komt doordat veel van de psychiatrische aandoeningen die met deze medicijnen behandeld worden, zelf ook met seksuele problemen worden geassocieerd.”

Het probleem is dat antidepressiva als een pleister op een open wond zijn: als je deze gaat vervangen, trek je de wond weer open! Dat wil zeggen dat antidepressiva de onderliggende oorzaken van negatieve gevoelens zoals angst, stress en depressie niet oplossen. Het effect van antidepressiva kan dus omschreven worden als een vals gevoel van kalmte, dat de weg blokkeert voor duurzame oplossingen zoals meditatie, een gezond dieet, een voldoening gevend sociaal leven en voldoende lichaamsbeweging.

Het is meer dan waard om over te gaan op duurzame gezondheidsoplossingen, aangezien verschillende studies uitwijzen dat tussen de 45% tot maar liefst 90% van de gebruikers van antidepressiva te maken krijgen met seksuele impotentie, problemen met het hebben van een orgasme of een verlaagd libido. Daarnaast brengen antidepressiva ook nog eens verhoogde overlijdensrisico’s met zich mee, helemaal voor oudere mensen met dementie.

Als je gebruik maakt van antidepressiva en seksuele bijwerkingen ervaart, probeer dan met jouw arts of andere zorgverlener te overleggen hoe je de dosis kan afbouwen. Vraag bovendien na of je gebruik kan maken van niet-medicamenteuze therapieën die misschien net zo goed of zelfs beter voor je werken dan een synthetisch geneesmiddel. Denk hierbij aan holistische oplossingen voor depressie zoals acupunctuur, osteopathie, mindfullness, psychotherapie en voedingssupplementen.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

 

drsm-zoenvideo-570

 

Medicijnen tegen een te hoge bloeddruk

Wanneer bloeddrukmedicijnen worden voorgeschreven, dan hebben deze als doel om de druk in de bloedvaten te verlagen. Hierdoor hoeft het hart minder hard te werken om te zorgen voor een effectieve bloedcirculatie. Zowel een te hoge bloeddruk als de medicijnen die worden gebruikt om dit te verhelpen, hebben de neiging om seksuele problemen te veroorzaken.

Dit soort medicijnen kunnen bij mannen leiden tot een verminderde bloedstroom, waardoor het seksuele verlangen kan worden verminderd en daardoor erecties en de ejaculatie kunnen worden verstoord. Er zijn overigens ook veel vrouwen die te maken krijgen met vaginale droogheid, een afname van het seksuele verlangen en moeite met het bereiken van een orgasme als gevolg van deze medicatie.

Over het algemeen kunnen bloeddrukmedicijnen met seksuele bijwerkingen worden onderverdeeld in drie soorten medicatie: diuretica, bètablokkers en alfablokkers. Medicijnen onder de noemer diuretica, verstoren niet alleen de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen, maar kunnen ook leiden tot een verhoging van de uitscheiding  van zink, wat juist nodig is om testosteron te produceren.

“Zink speelt een belangrijke rol bij de opbouw van testosteron. Het kan dus helpen om een exta supplement van zink te nemen als je gebruikmaakt van medicijnen tegen een te hoge bloeddruk.”

Bètablokkers hebben de neiging om een bevredigend seksleven op meerdere manieren te saboteren. Ze kunnen je onder meer verdoofd en depressief laten voelen, waardoor de zenuwimpulsen die met opwinding te maken hebben, worden verstoord, en de niveaus van testosteron verlagen. Alfablokkers zijn door verschillende onderzoekers in verband gebracht met ejaculatieproblemen.

Mocht je seksleven worden verstoord door bloeddrukmedicijnen, bespreek dan met jouw arts of een andere zorgverlener of je een ander type bloeddrukmedicatie kunt gebruiken. Eén van de beste opties voor oudere patiënten is een benzothiazepine-calciumkanaalblokker. Van medicijnen in deze klasse is namelijk aangetoond dat ze minder nadelige seksuele effecten hebben dan andere soorten antihypertensiva.

Bovendien kun je aan de slag gaan met natuurlijke manieren om jouw te hoge bloeddruk te verminderen. Denk hierbij aan meer wandelingen maken, minder zout consumeren, minder alcohol nuttigen, meer kaliumrijk voedsel eten en je cafeïne-inname verminderen.

Anticonvulsiva

Anticonvulsiva is een verzamelnaam voor een diverse groep van farmaceutische middelen die vaak worden ingezet bij de behandeling van epileptische aanvallen. Daarnaast worden ze steeds meer gebruikt voor het behandelen van bipolaire persoonlijkheidsstoornis en verschillende persoonlijkheidsstoornissen. Anticonvulsiva-medicatie lijkt namelijk te werken als stemmingsstabilisator.

Langdurig gebruik van anticonvulsiva heeft het risico op ernstigere bijwerkingen, die kunnen optreden bij verschillende soorten mensen. Het wordt vooral aangeraden dat zwangere vrouwen anticonvulsiva vermijden, omdat ze aangeboren afwijkingen kunnen veroorzaken. Daarnaast kan veelvuldig gebruik leiden tot nier- of leverschade als dit niet zorgvuldig wordt gecontroleerd.

Sommige anticonvulsiva hebben ook negatieve effecten op de hormoonspiegels en kunnen hierdoor invloed uitoefenen op de manier waarop hormonen in het lichaam worden afgebroken. Hierdoor kunnen patiënten verschillende seksuele bijwerkingen ervaren, zoals  verminderde interesse in seks en problemen met opgewonden raken.

Epileptische aanvallen kunnen erg serieus zijn, waardoor het belangrijk is dat er bepaalde soorten medicatie worden gebruik om het negatieve effect ervan zoveel mogelijk te minimaliseren. Het is daarom aanbevolen om de nieuwere anti-epileptica te gebruiken, zoals Neurontin en Topamax. Er wordt gesteld dat deze mogelijk minder bijwerkingen hebben dan oudere geneesmiddelen.

Mochten de nieuwe medicaties ook zorgen voor negatieve seksuele effecten, dan kan er ook worden gekozen om aan de slag te gaan met een natuurlijke behandeling. Veelgebruikte kruiden voor epilepsie zijn onder meer glidkruid, bijvoet, maretak, valeriaan en brandende struik. Het is echter belangrijk om in overleg met jouw arts of een andere zorgverlener te kijken naar de mogelijke opties voor natuurlijke behandelingen.

Benzodiazepinen

Benzodiazepinen staan over het algemeen bekend als kalmerende middelen en worden gebruikt om onder meer angst, slapeloosheid, agitatie en spierspasmen te behandelen. Bovendien worden ze vaak voorgeschreven om psychotische aanvallen te voorkomen. Dit soort medicatie heeft verschillende negatieve bijwerkingen zoals instabiliteit (vooral bij oudere mensen die hierdoor een verhoogde kans hebben op vallen en het oplopen van verwondingen), duizeligheid, onduidelijke spraak, spierzwakte, geheugenproblemen en een verlaagd libido. 

Een vermindering van het libido wordt veroorzaakt door een verstoring in de productie van testosteron, één van de belangrijkste hormonen voor seksueel verlangen bij zowel vrouwen als mannen. Daarnaast worden er vaak andere seksuele problemen in verband gebracht met benzodiazepinen, zoals verminderde orgasmen, pijn tijdens de geslachtsgemeenschap en ejaculatieproblemen.

De negatieve seksuele bijwerkingen van benzodiazepinen zijn te herleiden tot de kalmerende en spierontspannende eigenschappen van dit soort medicatie. Hierdoor ervaart een aanzienlijk deel van patiënten die het middel gebruiken een afwezigheid van seksuele interesse, opwinding en sensatie.

Net zoals bij antidepressiva, worden benzodiazepinen veel te makkelijk voorgeschreven aan veel mensen. Zo zijn er talloze patiënten met lichte angsten of slapeloosheid die helemaal geen benzodiazepinen nodig hebben. Bovendien bestaan er alternatieve medicaties en niet-medicamenteuze behandelingen voor deze aandoeningen, die geen seksuele problemen veroorzaken.

Denk hierbij aan het supplement melatonine, dat in doses van 3 milligram tot 10 milligram de slaapkwaliteit kan verhogen doordat de gebruiker minder moeite zal hebben om in slaap te vallen. Dit kan overigens ook helpen om een gezond slaappatroon te realiseren. Daarnaast kunnen slaapproblemen onder meer worden opgelost met veranderingen in dieet, meer lichaamsbeweging en het nemen van rust voor het slapengaan.

De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed (per video laten zien door sexy actrices)

Ontdek per video wat de beste tips zijn op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In onze online video’s genaamd De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken. Dit doen we doormiddel van sexy voorbeeld video’s waar 2 actrices en een acteur tips geven en voor doen. Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *