Wat Jij Nog Niet Wist over Priligy / Dapoxetine + Alternatief

Te vroeg klaarkomen kun je iets tegen doen door Priligy (Dapoxetine) te slikken. Verwacht er geen wonderen van, en de werking is maar eenmalig. Het is ook nog maar de vraag in hoeverre het effectief genoeg is. Wij gaan jou informatie over Priligy/Dapoxetine geven wat je nog niet weet. Ook de nadelen van het medicijn gaan wij toelichten.

Te snel klaarkomen vormt een groot probleem voor veel mannen. Gelijk naar medicijnen grijpen is nooit aan te raden, maar wel voor te stellen. In plaats van medicijnen kun je er ook voor kiezen om het probleem op een natuurlijke manier op te lossen. Hoe? Wij leggen het jou graag uit.

Wat is Priligy/Dapoxetine voor een medicijn?

Priligy/dapoxetine zijn SSRI’s medicijnen in de vorm van tabletten. SSRI medicijnen remmen het opnemen van serotonine, wat bij moderne antidepressiva ook zo is, zoals bij Prozac. Serotonine is een neurotransmitter die als functie heeft om signalen door te geven binnen het zenuwgestel.

Serotonine zorgt onder andere voor de ejaculatie door lijntjes te leggen binnen het zenuwgestel. Door het opnemen hiervan af te remmen, zal er ook minder snel een orgasme ontstaan. Het medicijn kan daarnaast ook invloed hebben op:

  • Eetlust
  • Emotie
  • Stemming
  • Seks drive

priligy - 1

Werkt Priligy/Dapoxetine goed?

Dapoxetine is de werkende stof van Priligy. Zoals net besproken is het een moderne antidepressiva (SSRI) en zo is het ook geregistreerd. Halverwege de jaren negentig bleek namelijk dat SSRI’s de zaadlozing kunnen vertragen omdat je hiermee het libido en het verlangen naar seks kunt verminderen.

Het medicijn moet 1 tot 3 uur voor het vrijen worden ingenomen. Uiteraard is Priligy getest voordat het op de markt is gebracht. In de Verenigde Staten is het medicijnen reeds geweigerd door de Food and Drug Administration.

Uit onderzoek blijkt dat 51% tot 58% van de mannen na het gebruiken van het medicijn de positieve effecten ervaart. Een kleine meerderheid kan de ejaculatie dus uitstellen. Mannen die het minder dan 1 minuut konden volhouden, blijken het daarna 3 minuten uit te houden (overigens zeggen critici 2 minuten). Van 1 naar 2 minuten is verre van een spectaculair resultaat., al helemaal als we gaan kijken naar de kosten en het feit dat een medicijn NOOIT de oorzaak van vroegtijdige ejaculatie kan oplossen.

Referentie bij vorige alinea: Matige pil tegen snel klaarkomen is opgepept

Waar kan ik Priligy kopen?

Het medicijn wordt verstrekt op doktersrecept. Je kunt ze niet eenvoudig bij de plaatselijke drogist kopen. Toch kun je ze wel online bestellen. Er zijn namelijk websites die het aankopen van medicijnen combineren met een consult. Omdat het toch een medicijn is die niet voor iedereen geschikt is, raden wij het af om het zonder doktersadvies te kopen.

De tabletten zijn er in 2 doseringen, namelijk 30 mg en 60 mg. Het is een kwestie van proberen welke voor jou het beste werkt.

Let wel goed op de prijs van het medicijn. De verschillen zijn namelijk groot. Priligy kost je tot zelfs wel honderden euro’s per maand.

Waarom niet kiezen voor Priligy?

Medicijnen moeten een uiterste redmiddel zijn.  Het zijn namelijk chemische manieren om een bepaald resultaat te krijgen. Als jij kiest voor de alternatieven die wij verderop in het artikel gaan bespreken, zul jij geen Priligy/Dapoxetine gaan slikken. Net als ieder ander medicijn heeft Priligy een aantal nadelen en bijwerkingen. Lees ze door en maak voor jezelf de afweging in hoeverre jij het er voor over hebt.

Je kunt afkickverschijnselen krijgen

Het lichaam gaat wennen aan het medicijn. Onderzoeken tonen aan dat 35% tot 78% van de mannen die Priligy/Dapoxetine gebruiken afkickverschijnselen krijgen na het slikken van het medicijn voor een periode van 5 weken of langer. Het advies is om langzaam af te bouwen. De klachten kunnen onder andere zijn: moeite met lopen, misselijkheid, hoofdpijn, koude rillingen en spierpijn. De nadelen zijn vaak groter dan de voordelen.

Kan misselijkheid en duizeligheid veroorzaken

Op zich zijn dit relatief geringe ongemakken, maar je moet er wel rekening mee houden. Vooral duizeligheid kan zeer gevaarlijk zijn. Het deelnemen aan het verkeer kan onmogelijk zijn bij het gebruiken van Priligy. Bijvoorbeeld duizeligheid en het besturen van een auto gaan niet samen. Het probleem is dat het je ook ineens kan overvallen. Eén stuurfoutje kan gelijk fataal zijn voor jezelf en voor andere verkeersdeelnemers. Het advies is dan ook om de auto te laten staan.

Het is een duur medicijn

Voor 3 tabletten betaal je ongeveer €100. Bij het kopen van grote aantallen gaat de prijs per stuk omlaag, maar het is nog maar de vraag of het verstandig is om gelijk meerdere tabletten te kopen. Je weet namelijk niet of jij er baat bij gaat hebben. Je kunt bijvoorbeeld 12 tabletten kopen voor €300. Je kunt het online bestellen. De ervaringen met het medicijn zijn verdeeld, maar je kunt het uiteraard een keer proberen. Ons advies is om eerst dit artikel volledig te lezen!

Het is een lapmiddel, geen oplossing

Je moet niet denken dat Priligy jouw seksleven gaat veranderen. Waarschijnlijk gaat het medicijn het probleem tijdelijk verlichten, maar zeker niet oplossen. Zodra je stopt met het medicijn, ben je weer terug bij af. Zolang je de tabletten blijft slikken, blijft je er (waarschijnlijk) baat bij hebben. Voor een definitieve oplossing voor het probleem moet je toch nog verder zoeken. Wil je het probleem wel eenmalig oplossen? Kies dan voor de gedragsstrategieën die wij verderop in het artikel bespreken.

Seks moet altijd tot 3 uren van tevoren gepland worden

Wanneer je seks gaat hebben is vaak ook afhankelijk van de stemming. De spontaniteit gaat er met Priligy/Dapoxetine wel af. Je moet de medicatie 1 tot 3 uren voor het vrijen innemen. Misschien heb je over een paar uur geen behoefte meer aan seks. Of jullie hebben nu behoefte, maar je hebt het medicijn niet geslikt.

Is Priligy veilig?

Medicijnen worden niet zomaar op de markt gebracht. Vooraf zijn ze goed getest. Priligy heeft een aantal nadelen en bijwerkingen. Toch is het medicijn niet echt gevaarlijk te noemen. Door duizeligheid kunnen er gevaren ontstaan in het verkeer, maar met dergelijke bijverschijnselen moeten de gebruikers rekening houden. Het kan wel gevaarlijk zijn door het te combineren met overmatig alcoholgebruik. Het is belangrijk om het gebruiken van het medicijn eerst te bespreken met je huisarts. Bijvoorbeeld mannen met diabetes, mogen het medicijn niet gebruiken. Het combineren met andere medicijnen kan ook gevaarlijk zijn.

Wat zijn de alternatieven voor Priligy?

Wij zijn geen voorstanders van het slikken van een chemische substantie. Zeker als het mogelijk is om het probleem van het vroegtijdig klaarkomen op een natuurlijke manier te verhelpen. Daar komt nog bij dat de natuurlijke oplossingen het probleem daadwerkelijk voor altijd kunnen wegnemen. Wij leggen jou 3 alternatieven voor, namelijk medische alternatieven, gedragsstrategieën en zeer effectieve manieren om je lichaam onder controle te krijgen en te houden.

Medische vervangingen voor Priligy

Bekende alternatieven zijn Emla crème en Orgalang. Emla crème moet op de eikel gesmeerd worden. Door de crème ontvangt de eikel minder prikkels. Een logisch gevolg is dat de seksuele opwinding gedeeltelijk afneemt. Minder opwinding houdt in dat het orgasme later komt. Orgalang is qua werking te vergelijken met Priligy. Uiteraard hebben deze medicijnen ook weer grote nadelen, maar het zal duidelijk zijn dat ook deze medicijnen niet aan te bevelen zijn als er betere alternatieven beschikbaar zijn.

emla

Gedragsstrategieën

Onder gedragsstrategieën verstaan wij manieren om het orgasme uit te stellen, door creatief te denken. Op het moment dat je een orgasme aan voelt komen moet je stoppen met vrijen om bijvoorbeeld een ander standje aan te nemen. Ook is er een knijptechniek om een orgasme weer terug te dringen. Zelfs door de ademhaling kun je invloed uitoefenen op het moment dat je klaar gaat komen. Door het moment dat een orgasme ontstaat goed aan te voelen, kun je door gedragsstrategieën een orgasme met meerdere minuten uitstellen.

Oefening baart kunst

Wist jij dat je jouw lichaam kunt trainen waardoor je zelf kunt bepalen wanneer je klaar gaat komen? Je kunt een orgasme meerdere keren uitstellen zonder de penetratie te onderbeken. Dit resultaat behaal je onder andere door de PC spier intensief te trainen. Een goed getrainde PC spier geeft jou de macht over het klaarkomen. Mannen met een ongetrainde pc spier kunnen zich dit niet voorstellen, maar je kunt zelf het moment van de orgasme bepalen. De trainingen en oefeningen zijn te uitgebreid om deze in een artikel aan te leren.

Waarom kiezen voor de natuurlijke oplossing

De technieken en oefeningen om controle te krijgen over jouw ejaculaties tref je aan in het ebook Complete Ejaculatie Controle. Het boek legt uit wat het probleem is en hoe je deze op natuurlijke manieren kunt verhelpen. In tegenstelling tot medicijnen zijn dit blijvende oplossingen, en je kunt het zelf doen. Je koopt eenmalig het ebook en je kunt op een snelle en duurzame manier beter in bed worden.

Het zal wel veel tijd en aandacht vergen, maar je moet er iets voor over hebben. Het is één maand hard oefenen en de rest van je seksuele leven heb je er baat bij!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *