Pijn Bij Vrijen? Zo Los Je Het Op! (8 Tips)

Pijn bij het vrijen komt vaak voor. Voornamelijk vrouwen hebben vaak pijn bij het vrijen en denken soms dat het normaal is en dat ze er gewoon mee moeten leven. Zo hoeft het  echter helemaal niet te zijn! Er zijn veel dingen die pijn en ongemak tijdens de seks kunnen veroorzaken, en er zijn veel oplossingen waarmee je vandaag al kunt beginnen.

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken van pijn tijdens de seks. Om een beter beeld te krijgen van de mogelijke oplossingen, nemen we eerst de meest voorkomende redenen voor pijn bij het vrijen met je door. Bovendien bestaan er verschillende gezonde sekstips, en wij hebben de beste van deze tips op een rijtje gezet om je te helpen jouw volgende vrijpartij pijnloos en onvergetelijk te maken.

Oorzaken van seksuele pijn bij vrouwen

Als je last hebt van pijn tijdens de geslachtsgemeenschap, is het belangrijk om niet onzeker te worden, want je bent niet de enige. Er zijn heel veel vrouwen die ongemak ervaren tijdens het vrijen. Het type en de intensiteit van de pijn is voor iedereen net weer even anders. Bovendien kan het door verschillende factoren worden veroorzaakt. Laten we allereerst kijken naar enkele medische boosdoeners bij vrouwen en andere veelvoorkomende oorzaken voor pijnlijke seks.

Pijnlijke seks bij vrouwen wordt gecategoriseerd als pijn bij het naar binnen gaan van de penis, hoewel sommige vrouwen ook al pijn ervaren bij oppervlakkig genitaal contact.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Endometriose

Er is sprake van endometriose wanneer het weefsel dat zich normaal in de baarmoeder bevindt, zich elders in jouw lichaam bevindt, vaak in het bekkengebied. Soms is het echter moeilijk om te weten of een vrouw last heeft van endometriose, omdat de manier waarop de symptomen verschijnen het moeilijk kunnen maken om de diagnose te stellen.

De symptomen kunnen onder meer als volgt zijn:

  • Buikpijn
  • Diarree of constipatie
  • Pijn in het bovenlichaam
  • Polyurie (overmatig plassen)
  • Een pijnlijk, tintelend gevoel

Deze symptomen worden echter vaak verward met andere aandoeningen zoals een blindedarmontsteking, prikkelbaredarmsyndroom, geestesziekte of cystes in de eierstokken.

Contactdermatitis

Een andere veel voorkomende oorzaak van pijn bij het vrijen, is contactdermatitis, een huidaandoening die scheurtjes of barstjes kan veroorzaken in de tere huid van de vulva. Het wordt vaak veroorzaakt door een allergische reactie op geparfumeerde zeep, glijmiddel, condooms of douches, en deze aandoening maakt seks erg pijnlijk.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

 

drsm-zoenvideo-570

 

Vaginisme

Vaginisme is een aandoening waarbij de spieren bij de opening van de vagina onvrijwillig pijnlijk verkrampen en zich onwillekeurig aanspannen. Dit maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, voor de penis om binnen te komen. Er kunnen zowel fysieke als emotionele redenen zijn voor vaginisme.

Veelvoorkomende redenen zijn hormonale veranderingen, angst voor seks (soms ingegeven door een seksueel trauma uit het verleden), verwondingen of huidaandoeningen. Er zijn bovendien veel vrouwen met vaginisme die ook moeite hebben met bekkenonderzoeken en het inbrengen van tampons.

Cystes in de eierstokken

Wanneer een vrouw last heeft van grote cystes in de eierstokken, kunnen deze worden verergerd door contact met de penis tijdens de seks. Deze cystes kunnen soms zelfs scheuren en vocht afscheiden. Eierstokcystes worden meestal veroorzaakt door een andere onderliggende aandoening, zoals endometriose, en kunnen ook ontstaan tijdens de zwangerschap.

Vulvodynie

Vulvodynie is een chronische pijn of chronisch ongemak rond de opening van de vagina waarvoor geen aanwijsbare oorzaak is, en die maanden kan duren. De pijn wordt omschreven als een branderig gevoel of een irritatie die vrijen ondenkbaar maakt. Medische specialisten weten niet goed waardoor vulvodynie wordt veroorzaakt, maar mogelijke factoren zijn onder meer:

  • Verwonding of irritatie van de zenuwen rond het vulvaire gebied
  • Spierkramp
  • Zwakte in de bekkenbodem

Andere bekende oorzaken van pijnlijke seks bij vrouwen

Er zijn een aantal andere redenen waarom pijnlijke seks kan voorkomen, zoals vaginale droogheid, relatieproblemen, extreme vermoeidheid, onzekere gevoelens over seks (die kunnen voortkomen uit schaamte, schuldgevoel, angst of bezorgdheid) stress in het dagelijks leven rond werk of geld, en geneesmiddelen die de geslachtsdrift, opwinding of smering beïnvloeden, zoals bepaalde anticonceptiepillen en antidepressiva.

Oorzaken van seksuele pijn bij mannen

Bij mannen wordt seksuele pijn vaak omschreven als pijnlijke erectie of pijn bij het klaarkomen. Pijnlijke seks kan bij mannen ook worden veroorzaakt door andere soorten pijn, zoals oppervlakte-irritatie. Dergelijke huidinfecties en de daarmee gepaard gaande pijn kunnen echter niet altijd op zo’n manier worden behandeld dat pijnloze seks weer mogelijk wordt.

Bovendien zijn er naast soa’s andere aandoeningen die seksuele pijn bij mannen kunnen veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is de ziekte van Peyronie, een aandoening waarbij een soort littekenweefsel leidt tot kromming van de penis. Er zijn ook mannen die last hebben van problemen met hyperextensie van de voorhuid, infectie van de prostaat en trauma aan de penis, zoals een penisbreuk. Al deze zaken kunnen pijn bij de seks veroorzaken.

8 tips om pijnlijke seks te voorkomen

Seks moet plezierig, aangenaam en pijnloos zijn, zodat jullie elkaar kunnen delen in intimiteit! Het zou dus helemaal niet pijnlijk moeten zijn. Als je pijn ervaart, wil je waarschijnlijk dus kennismaken met mogelijke oplossingen. Dit zijn de beste tips die seks voor zowel vrouwen als mannen een prettige, intieme belevenis moeten maken.

1. Eerst opwarmen

Wanneer de seks pijnlijk is, focus dan vooral op het voorspel. Op die manier zorg je ervoor dat de vagina vochtig genoeg is en vergroot je de kans op een geweldige ervaring. Veel voorspel zal helpen te ontspannen, elkaar beter aan te voelen en minder seksuele pijn te ervaren. De opwinding die ontstaat tijdens het voorspel zou de vaginale smering moeten verhogen en de kans op pijn door wrijving moeten verminderen. Neem dus vooral alle tijd om veel te zoenen, aan te raken en orale seks te hebben. Vermijd plotse bewegingen; hou ze traag en zacht.

2. Probeer verschillende posities

Als je seks hebt en je voelt pijn, dan kan het proberen van andere standjes helpen om de pijn te verlichten. Afhankelijk van de pijn die je voelt, kun je met verschillende seksposities ervoor zorgen dat de wrijving geen irritatie oplevert. Door verschillende standjes te proberen, kun je intiem met elkaar experimenteren en ontdekken wat jullie samen genot oplevert.

De klassieke missionaris kan helpen om pijnlijke seks te verminderen, omdat de bewegingen eenvoudiger onder controle te houden zijn. Vrouwen kunnen mogelijke pijn verlichten door hun benen op verschillende manieren te spreiden. Bovendien kunnen vrouwen bovenop liggen om meer controle uit te oefenen. Met dit standje kun je tevens meer face-to-face contact hebben, wat de intieme band tussen jou en jouw partner kan helpen verbeteren.

Een andere manier om seksuele pijn te verlichten, is door te staan tegen een oppervlak. Dit sekstandje kan zowel van voren als van achteren gedaan worden en geeft de man de mogelijkheid om de billen vast te houden en/of de benen van zijn partner om zich heen te slaan voor extra steun. Het stelt de vrouw bovendien in staat om de clitoris tegen haar partner aan te wrijven voor extra genot.

Een extra kussen gebruiken kan een geweldige manier zijn om meer te ontspanning en comfort te creëren tijdens de seks. Leg een kussen onder het bekken voor extra steun. Door als vrouw de knieën te buigen, het bekken op te tillen in de lucht en de benen te spreiden, kan de diepte van penetratie beter worden gecontroleerd.

Lepelen is misschien wel één van de meest luie seksstandjes, maar het op je zij doen is geweldig, zelfs als je pijn voelt tijdens diepe penetratie. Tijdens het lepelen dient te de kont als het ware als een kussen, en de positie stelt de vrouw in staat de diepte van de penetratie te regelen door haar been op te tillen of te laten zakken. Bovendien kun je je partner aanmoedigen het rustiger aan te doen als het toch ongemakkelijk begint aan te voelen.

4. Stek realistische verwachtingen

We willen allemaal dat seks speciaal en gedenkwaardig is, en het is volkomen normaal om hoge verwachtingen te hebben. Deze prestatiedruk kan er echter toe leiden dat je minder ontspannen bent tijdens de seks. Als je merkt dat jouw angst voor seks overweldigend wordt, probeer dan eens na te gaan waarom dit zo is. Kom je er niet zelf uit, dan kun je advies vragen aan anderen of een seksuoloog raadplegen om uit te zoeken wat de onderliggende problemen zijn.

4. Je hoeft je niet te haasten

Ontspanning en comfort creëren tijdens de seks doe je vooral door niet te haasten. Wees dus geduldig met je partner en jezelf en probeer je seksuele opwinding sensueel in te zetten. Je hebt misschien verwachtingen over jezelf, je partner en hoe alles zou moeten zijn, maar ontspan je gewoon even! Geef elkaar voldoende tijd om opgewonden te raken. Ga langzaam te werk, en begin pas met de penetratie op het moment dat jullie er allebei ook daadwerkelijk klaar voor zijn.

5. Communicatie is belangrijk

Communiceren tijdens de seks speelt een vitale rol, helemaal als je last hebt van seksuele pijn. Het komt echter helaas maar al te vaak voor dat er te weinig wordt besproken en dat een partner niet beseft dat de seks voor de ander niet plezierig is. Dit heeft alles te maken met een gebrek aan communicatie en bewustzijn van het probleem, dus zorg ervoor om pijn bij de seks vooral kenbaar te maken.

We hebben misschien de neiging om seksuele pijn te zien als “mijn” probleem, maar als je pijn ervaart tijdens seksuele activiteit met je partner, is het toch echt “ons” probleem! Je partner zal jou immers ook geen pijn willen doen tijdens de seks. Samenwerken om dit probleem op te lossen, kan zeer effectief zijn. Het resultaat kan meer plezierige seks en een intiemere relatie zijn.

6. Zorg voor (voldoende!) glijmiddel

Het is absoluut geen schande om glijmiddel te gebruiken tijdens de seks. Het gebruik van een goed glijmiddel kan de pijn aanzienlijk verminderen. Het is meestal aan te raden om glijmiddel op waterbasis te gebruiken (o.a. omdat deze veilig te gebruiken zijn in combinatie met condooms, terwijl sommige glijmiddelen de werking van condooms verminderen), maar je kunt net zoveel succes hebben met natuurlijke oliën zoals kokosolie en olijfolie, die ook nog eens super zijn voor massages!

7. Oefen de diafragmatische ademhaling

Diafragmatisch ademen kan helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en spierafscherming te verminderen, wat zorgt voor een goede beweeglijkheid, een betere doorbloeding en ontspanning van de bekkenbodem en de buik. Door dagelijks te oefenen met diafragmatische ademhaling, zul je niet alleen fysiek meer ontspannen, maar zul je ook mentaal meer rust en comfort bij de seks ervaren.

Hoe begin je dan precies met het oefenen van diafragmatisch ademhalen? Plaats één hand op je borst en de andere op je buik en ontspan je kaak en schouders. Begin vervolgens langzaam in te ademen en zorg ervoor dat jouw buik en ribbenkast uitzetten. Je wilt namelijk dat jouw buik en ribben gelijkmatig in alle richtingen bewegen, alsof je jouw ribbenkast opent en overkoepelt. Adem uiteindelijk langzaam uit en laat jouw onderbuik weer naar beneden vallen.

Probeer de diafragmatische ademhaling voor de spiegel te oefenen, zodat je kan zien hoe de ademhaling door je lichaam gaat.

8. Bezoek de dokter of een seksueel therapeut

Mochten deze tips alsnog weinig verlichting van seksuele pijn bieden, dan is het aan te raden om jouw arts of een seksueel therapeut te raadplegen om te bepalen wat de oorzaak kan zijn van de pijn tijdens het vrijen. Als je met jouw arts praat, is het nuttig om specifiek te zijn. Probeer dus zo gedetailleerd mogelijk aan te geven waar de pijn precies zit en wanneer deze optreedt.

Soms kan het slim zijn om een dagboek bij te houden waarin je jouw recente seksuele geschiedenis, jouw gevoelens en de mate van pijn noteert. Als je jouw symptomen opschrijft, kun je een betere beschrijving geven aan je arts of therapeut, zodat die beter kan helpen uitzoeken wat de oorzaak van de pijn is en je beter kan helpen de pijn te stoppen.

De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed (per video laten zien door sexy actrices)

Ontdek per video wat de beste tips zijn op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In onze online video’s genaamd De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken. Dit doen we doormiddel van sexy voorbeeld video’s waar 2 actrices en een acteur tips geven en voor doen. Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *