100+ Tips om Pijn Tijdens de Seks / het Vrijen op te Lossen

Last van pijn tijdens het vrijen zoals vaginisme of dyspareunie. Hier vind je de beste tips om jezelf te verlossen van de pijn.

Vulvodynia / Vulvitis: 12 Symptomen, 5 Oorzaken + 25 Tips

vulvodynia-uitgelicht

‘’Maak je geen zorgen, schat. Ik zal ervoor zorgen dat jij je goed zult voelen,’’ stelt je partner je gerust als hij merkt hoe gespannen jij ineens bent geworden. Opeens word je je bewust van het feit dat je hele lichaam zich verkrampt. Bijna alsof het zich voorbereid op impact. En eigenlijk sla je met die observatie de spijker op z’n kop – jouw lichaam bereid zich voor op de pijn die komen zal.

Want sinds langere tijd heb jij ineens een onverklaarbare (en helse!) pijn rond je vagina. Je wilt dolgraag van de pijn af. Maar hoe kan dat, als je niet eens precies weet wat deze pijn precies inhoudt? Dat en meer zal ik je uitleggen in dit artikel, aan de hand van de symptomen, oorzaken en tips voor vulvodynia!

Doorgaan naar artikel »

4 Essentiële Tips om Apareunie Op te Lossen + 11 Oorzaken

apareunie1

‘’Kijk dat gezicht dan. Ze heeft weer gescoord gisteravond!’’ zegt een van je vriendinnen, doelend op een ander lid van jullie vriendinnengroepje, wiens lippen in een ondeugende grijns zijn vertrokken. Terwijl jouw andere vriendinnen lachen, bekruipt jou een ongemakkelijk gevoel. Een ietwat gepijnigd lachje ontglipt je keel, in een wanhopige poging jouw vriendinnen onwetend te houden.

Jouw seksleven is namelijk zo goed als niet bestaand. Het lukt je simpelweg niet om te presteren. Het houdt jou enorm bezig, en levert een flinke deuk in jouw zelfvertrouwen op. Inmiddels heb je wel een omschrijving gevonden van jouw problemen op seksueel gebied – apareunie. En nu wil je niets anders dan een oplossing vinden. Gelukkig voor jou ben je hier in dat geval op de juiste plek!

Doorgaan naar artikel »

7 Tips om Pijn in de Vagina Op te Lossen + 6 Oorzaken

pijn-vagina-uitgelicht

Seks is over het algemeen ontzettend fijn. Het is de ideale manier voor jou en je partner om jullie liefde te uiten. Maar soms is de seks niet zo lekker als het zou moeten zijn. Dat komt doordat je pijn in je vagina hebt – niet alleen tijdens, maar ook buiten de seks. Je zin in seks neemt steeds meer af… En dat is zonde!

Je wilt natuurlijk graag weten hoe je pijn in de vagina op kunt lossen. Voordat dit mogelijk is, moet je eerst meer weten over de diverse symptomen en oorzaken van het probleem. Niet elke oorzaak van pijn in de vagina behoeft namelijk dezelfde oplossing. Lees snel dit artikel en je bent binnen de kortste keren weer klaar om geweldige seks te hebben!

Doorgaan naar artikel »

Werkt Bekkenbodemfysiotherapie Écht om Vaginisme Op te Lossen?

bekken-uitgelicht

Wanneer hij je even niet aankijkt, draai je je hoofd naar de zijkant. Je knijpt je ogen samen en klemt je kaken stevig op elkaar, alsof je door de pijn heen kunt bijten. Adem diep in, en weer uit, klinkt het als een mantra in je hoofd. Het moet wel lukken dit keer, het zal toch ooit moeten lukken? Je voelt hoe hij probeert binnen te dringen, en de tranen springen je in de ogen. ‘’Nee, stop!’’ roep je uit.

Seks is voor jou een regelrechte hel. Je lichaam staat het je simpelweg niet toe. Maar je bent niet alleen hierin; jij valt binnen de 4,7% van de Nederlandse vrouwen die lijdt aan de aandoening vaginisme. Bekkenbodemfysiotherapie zou een oplossing kunnen zijn hiervoor. Maar in hoeverre is dit waar?

Doorgaan naar artikel »

4 Tips om Buikpijn na de Seks Op te Lossen + 4 Oorzaken

buikpijn-uitgelicht

Seks is normaal gesproken ontzettend fijn.Maar wat nou als seks voor jou niet prettig is, omdat het pijn met zich meebrengt? Wat nou als jij, elke keer dat je seks had, last kreeg van buikpijn? Voor veel mensen is dit het geval, en dit is natuurlijk bijzonder onprettig. Het zorgt er vaak voor dat mensen seks gaan vermijden, waardoor zelfs een relatie kan uitdoven.

Dit is doodzonde, maar gelukkig ook helemaal niet nodig. Als je weet waar jouw buikpijn vandaan komt, en weet wat je eraan kan doen, dan ben je binnen no time weer in staat om weer gewoon fijn seks te hebben, zonder dat daar pijn bij komt kijken. In dit artikel zal ik daarom enkele veel voorkomende oorzaken van buikpijn na de seks belichten, en enkele manieren waarop je het kan oplossen.

Doorgaan naar artikel »

7 Oorzaken van een Branderig Gevoel na de Seks + Tips

branderig-uitgelicht

Jullie beleven een hele intense avond; een romantisch diner, gevolgd door een potje stomend hete seks. Je kunt geen genoeg van elkaar krijgen en wisselt wel 4 verschillende standjes af. De seks is fantastisch en je zou willen dat het nooit meer ophoudt. Niet alleen omdat het zo lekker is, maar ook omdat je na de seks telkens zo’n branderig gevoel hebt…

Herken jij dit ook? Een branderig gevoel na de seks komt vaker voor dan je misschien denkt. Zowel mannen als vrouwen kunnen er last van hebben. Dit is natuurlijk erg vervelend, want het branderige gevoel kan je ervan weerhouden om vaker seks te hebben. Dat is wel het laatste dat je wilt! Lees daarom hier 7 tips om een branderig gevoel na de seks op te lossen.

Doorgaan naar artikel »

7 Tips als Penetratie, Seks & Vrijen Niet (Meer) Lukt + 6 Oorzaken

seks-lukt-niet-uitgelicht

De een begint er al vroeg mee, de ander wacht liever tot de huwelijksceremonie voltrokken is. Maar vroeg of laat zal vrijwel iedereen zich wel een keer wagen aan het bevredigen van deze oerbehoefte,  seks. Of zoals sommigen het liever noemen: de liefde bedrijven, of vrijen. Er zit dan uiteraard wel een verschil in de relatie tussen de bedpartners – van een one night stand tot de liefde van je leven.

Maar helaas is seks lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor sommigen is seks juist iets waar ze liever van af zien. Hen levert seks namelijk niets dan pijn en een onbevredigd gevoel op. Maar wees gerust, er bestaan wel degelijk oplossingen tegen dit probleem. 7 tips voor als seks niet meer lukt, vindt je in dit artikel!

Doorgaan naar artikel »

Niet Nat Genoeg: 6 Tips om Vaginale Droogheid Op te Lossen

droogheid-uitgelicht

Zwijgend staart je partner je aan, een vurig verlangen in zijn ogen brandend. Zijn intenties zijn duidelijk; zelfs zonder woorden te wisselen voel je waar naar lust. Hij wil zich met jou verenigen in de meest intieme zin van het woord. En ergens wil jij precies hetzelfde… maar iets houdt jou tegen. Het iets doordat en waardoor jouw lichaam niet mee wil werken met hetgeen je hoofd verlangt.

En dit gebeurt iedere keer wanneer jullie op het punt staan om seks te hebben. De wil is er, maar om de een of andere reden lukt het jou niet om nat genoeg te worden om werkelijk daad bij woord te voegen. Toch wil je niets liever dan dit obstakel uit de weg krijgen, zodat jij en je partner weer volop van elkaar kunnen genieten. Maar hoe?

Doorgaan naar artikel »

Werkt Pelotte(s) Therapie bij Vaginisme? Ervaringen + Training Tips

pelotte1

Na een avondje met vrienden, ben je weer thuis aangekomen. In de gang kijkt je partner je aan met De Blik. Die blik die jou vertelt dat hij erg veel zin heeft in, tsja, jou. Met een kwajongensachtige grijns op zijn gezicht komt hij naar je toegelopen en pakt hij je vast. Zijn lippen belanden op je nek en zijn handen banen zich langzaam een weg naar de rits van je jurk…

Maar al die tijd sta jij daar als bevroren in zijn armen. Je zou niets liever willen dan zijn avances te beantwoorden, maar je lichaam luistert niet. De angst maakt het jou onmogelijk om je verlangens om te zetten in acties. Want iedere keer dat jullie seks hebben, gaat dit gepaard met enorm veel pijn. Er is echter een oplossing voor jouw probleem: pelotte therapie.

Doorgaan naar artikel »

Geen Zin in Seks? 5 Essentiële Tips om Frigide Op te Lossen

frigide2

Alsjeblieft, schat. Het is al zo’n tijd geleden,” fluistert je partner je in je oor. “Ik verlang zo naar je. Laat mij je hebben.” In plaats van het warme gevoel dat je zou moeten bekruipen door de lading van de woorden, maakt een gevoel van paniek zich meester van je. Want hoe vertel je je partner dat je helemaal geen seks wilt, en sterker nog: dat je het niet kunt?

Het lijkt voor velen te bizar voor woorden: geen zin hebben in seks. Tegenwoordig is seks overal: in reclames, in tv-shows, in campagnes etc. Het is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Niets dat jou zo kan laten sidderen van geluk als seks. Dus hoe is het toch mogelijk dat jij wel een afgenomen seks drive hebt? En nog belangrijker: hoe los je dit op?

Doorgaan naar artikel »