Werken Orgasme Vertragende Condooms? 3 Tips voor Langere Seks

Als je dit artikel aan hebt geklikt, is de kans groot dat je niet tevreden bent met hoe lang je het volhoudt in bed. Of je nou echt last hebt van vroegtijdig klaarkomen, of gewoon denkt dat je beter zou kunnen, je wil in ieder geval graag dat de gemiddelde vrijpartij wat langer duurt dan nu het geval is. Misschien ben je ook al wel op zoek geweest naar oplossingen.

De kans is in dit geval groot dat je bent uitgekomen bij orgasme vertragende condooms. Deze condooms beloven je orgasme uit te stellen, waardoor jij langer door kan gaan tijdens de seks? Maar bij dergelijke middelen moet je jezelf eigenlijk altijd de vraag stellen: klopt dit wel? Werkt dit product wel echt zo goed als de makers beweren?

Dat is waar we in dit artikel achter gaan proberen te komen. Ik zal uitleggen hoe orgasme vertragende condooms werken, of ze daadwerkelijk effectief zijn, en wat eventuele nadelen ervan kunnen zijn. Zo kun jij bepalen of dit een middel is dat voor jou geschikt is, of dat je beter een van de andere tips in dit artikel kan proberen.

Hoe werken orgasme vertragende condooms, en werken ze wel echt?

vertragend2Er zijn verschillende orgasme vertragende condooms op de markt, van verschillende merken. Waarschijnlijk zal je het meest bekend zijn met die van Durex, zoals de Durex Performa en de Durex Orgasmic, maar er zijn dus nog een heleboel andere merken op de markt. Gelukkig werken de meeste van deze condooms op dezelfde manier, waardoor ik dit artikel een beetje overzichtelijk kan houden.

Sommige mensen denken dat orgasme vertragende condooms gewoon dikkere condooms zijn, omdat een dikkere laag rubber je penis minder gevoelig maakt, maar dit is niet het geval. Orgasme vertragende condooms maken namelijk gebruik van een chemische stof genaamd benzocaïne om je orgasme zo lang mogelijk uit te stellen.

Benzocaïne is een stof die gebruikt wordt bij plaatselijke verdovingen, die snel begint te werken maar niet al te lang aanhoudt (denk aan ongeveer 15 minuten). Door een kleine hoeveelheid van deze stof in het condoom te verwerken, wordt je penis wat minder gevoelig. Hierdoor duurt het langer en is er meer stimulatie dan normaal nodig, voor je een orgasme kan krijgen.

Een orgasmevertragend condoom doet eigenlijk hetzelfde als het verdovende prikje dat je bij de tandarts krijgt.

As je last hebt van voortijdig klaarkomen, kan dit zeker een effectieve manier zijn om je orgasme tegen te houden. De werking van benzocaïne is wetenschappelijk bewezen, en als je een condoom vindt met de juiste dosering voor jou, dan zal het daadwerkelijk je orgasme vrij lang kunnen uitstellen, waardoor jij langer seks kan hebben.

Wat zijn de nadelen van orgasme vertragende condooms?

Orgasme vertragende condooms kunnen dus zeker effectief zijn bij vroegtijdig klaarkomen, maar dat wil niet zeggen dat ze een perfect middel zijn. Aan het gebruik van orgasme vertragende condooms kleven enkele nadelen die niet onbenoemd kunnen worden gelaten. De volgende belangrijkste nadelen zal ik daarom nu kort bespreken:

  • Je kan er allergisch voor zijn
  • De dosering kan verkeerd zijn
  • Bij verkeerd gebruik (of als ze scheuren) maken ze de vrouw ongevoelig
  • Het is maar een tijdelijke oplossing

Nadeel 1: Je kan er allergisch voor zijn

vertragend3Uiteraard kun je gewoon allergisch zijn voor het latex in condooms, maar dat is niet wat ik hier bedoel. Benzocaïne is een stof die je normaal niet in je lichaam hoort te hebben, en er is dan ook een relatief hoge kans dat je allergisch bent voor deze stof. Als dit het geval is, zal het gebruik van een speciaal condoom om je orgasme te vertragen leiden tot enkele vervelende bijwerkingen.

Zo kun je al snel na het omdoen van het condoom last krijgen van een intens brandend gevoel en/of misselijkheid, wat de seks er natuurlijk niet bepaald beter op maakt. Je kan er op je penis zwellingen, irritatie of uitslag van de huid en zelfs blaarvorming van krijgen. Deze reacties kunnen ervoor zorgen dat je minstens enkele dagen niet op een prettige manier seks kan hebben.

In principe zorgt een brandende pijn er ook voor dat je geen orgasme krijgt, maar toch zal je dit liever willen vermijden.

Deze nadelen kunnen dus heftig zijn, maar ze zijn gelukkig maar van toepassing op een beperkte groep mensen. Als je weet dat je geen allergie voor benzocaïne hebt, gaat al deze narigheid gelukkig niet voor jou op.

Nadeel 2: De dosering kan verkeerd zijn

vertragend4Zoals ik eerder al genoemd heb, is benzocaïne in principe een verdovend middel. Je kan je dus voorstellen dat een te hoge dosering ervoor kan zorgen dat je penis dusdanig verdoofd raakt dat je helemaal geen erectie meer kan krijgen. In dat geval is het natuurlijk onmogelijk om nog seks te hebben.

Een te sterk condoom kan ervoor zorgen dat je het juist korter volhoudt in bed.

Het kan ook doorslaan naar de andere kant: als er te weinig benzocaïne in het condoom zit, zal het waarschijnlijk geen merkbaar effect hebben, waardoor je nog steeds te vroeg klaarkomt. In dit geval heb je dat hele pakje orgasme vertragende condooms voor niks aangeschaft, en dat is natuurlijk weggegooid geld.

Je moet er dus voor zorgen dat je een condoom vindt dat voor jou de juiste dosering heeft, maar dat kan in theorie best lang duren. Het kan zomaar gebeuren dat je een hele hoop tijd en geld kwijt bent aan het uitproberen van verschillende merken, voordat je eindelijk een product hebt gevonden dat voor jou goed werkt.

Nadeel 3: Bij verkeerd gebruik (of als ze scheuren) maken ze de vrouw ongevoelig

vertragend5Zoals eerder al uitgelegd, zit er een stof aan de binnenkant van een orgasme vertragend condoom dat de penis minder gevoelig maakt. Op zich is dat een prima systeem, maar het is bij een condoom nog weleens lastig om de binnenkant van de buitenkant te onderscheiden. Het per ongeluk binnenstebuiten dragen van een orgasme vertragend condoom kan erg vervelende gevolgen hebben.

Dit zorgt er namelijk voor dat het verdovende middel aan de buitenkant zit, waardoor de vagina van de vrouw verdoofd wordt.

Dit heeft als gevolg dat de vrouw veel minder voelt van de seks, en er dus minder van geniet. Bovendien raakt jouw penis niet verdoofd, dus jij komt nog gewoon even snel klaar als altijd. Dit kan ook gebeuren wanneer het condoom scheurt, aangezien er dan benzocaïne van binnen naar buiten kan lopen.

Verkeerd gebruik van een orgasmevertragend condoom kan ervoor zorgen dat de seks voor jullie allebei nog slechter wordt dan het al was.

Nadeel 4: Het is maar een tijdelijke oplossing

Het is natuurlijk fijn dat er een snelle oplossing bestaat om ejaculatieproblemen op te lossen, maar het is goed om te beseffen dat dit maar een tijdelijke oplossing is. Zolang je je penis niet verdooft, zul je gewoon even snel klaar blijven komen, en dus zal je altijd een orgasmevertragend condoom bij de hand moeten hebben om seks te hebben. Seks zonder condoom is er natuurlijk helemaal niet meer bij.

Elke keer al je vet laten wegzuigen als je naar het strand wil is ook geen reële optie, dus waarom dit dan wel?

Het is beter om je erectieprobleem op een meer structurele manier aan te pakken. Voor nu kan zo’n rubbertje een uitkomst zijn, maar je hebt natuurlijk het liefst dat je in de toekomst ook gewoon seks kan hebben zonder dergelijke hulpmiddelen. In dat geval zal je een andere aanpak voor je probleem moeten zoeken.

Andere manieren om je orgasme uit te stellen (3 tips)

Je hebt net kunnen lezen dat orgasme vertragende condooms een effectieve optie kunnen zijn voor mannen die te snel klaarkomen, maar dat het zeker geen ideale methode is. Er is dus een goede kans dat je liever een andere manier zou vinden om aan je probleem te werken. Gelukkig bestaan er genoeg van die manieren. In dit artikel benoem ik de volgende tips:

  • Verbeter je zelfvertrouwen
  • Werk aan je gezondheid
  • Oefen door te masturberen

Tip 1: Verbeter je zelfvertrouwen

vertragend6Te vroeg klaarkomen heeft vaak een psychologische oorzaak. Als je te weinig vertrouwen in jezelf hebt, en van tevoren al denkt dat het waarschijnlijk wel weer niet goed zal gaan, raak je zenuwachtig en gespannen. Dit kan je lichaam opvatten als een signaal dat je heel snel moet klaarkomen.

Probeer je dus te ontspannen voordat je tussen de lakens duikt, dan zul je zien dat dit waarschijnlijk al een wereld van verschil zal maken.

Als je je zelfvertrouwen verbetert, zul je het langer volhouden in bed, waardoor je nog zelfverzekerder wordt, en het nóg langer volhoudt in bed!

Wat hierbij ook kan helpen, is het zoeken van een vaste sekspartner. Mensen zijn vaak het meest zenuwachtig als ze seks hebben met een nieuwe partner. In een relatie waarin je veel tijd met dezelfde persoon besteedt voel je je daarentegen doorgaans meer op je gemak en word je zelfverzekerder, wat je ook zeker merkt in bed.

Tip 2: Werk aan je gezondheid

Je fysieke gezondheid is van bijzonder grote invloed op je seksuele uithoudingsvermogen. Een paar aanpassingen in je voedingspatroon kunnen daarom al leiden tot sterke verbeteringen in je seksleven.

Door voedingsmiddelen met veel verzadigde vetten en/of cholesterol te vermijden, verbeter je je bloedsomloop, wat zeer belangrijk is als je de beste seksuele ervaring wilt.

Ook kan het wonderen verrichten als je je gebruik van alcohol, tabak en drugs weet te verminderen. Als je teveel van dit soort middelen gebruikt, maken deze het je een stuk moeilijker om je orgasme te controleren. Dit wil natuurlijk ook weer niet zeggen dat je van de ene op de andere dag geheelonthouder moet worden, maar het is wel een goed idee om wat meer met mate van deze middelen te leren genieten.

vertragend8

Net als bij elke andere fysieke activiteit, kun je je uithoudingsvermogen in bed ook verbeteren door aan je conditie te werken. Vooral aerobics werkt goed, omdat je hierbij zowel je hart als je longen traint, wat op zijn beurt weer helpt om je bloedsomloop te verbeteren.

Een ander positief effect hiervan is dat fysieke inspanning ook kan leiden tot meer zelfvertrouwen, wat er ook toe leidt dat je je orgasme beter kan uitstellen.

Tip 3: Oefen door te masturberen

vertragend7Waar je misschien niet aan had gedacht, is dat je je orgasme ook kan leren uitstellen door vaker te masturberen. Toch kan dit zeer effectief zijn. Door je lichaam wat meer te laten wennen aan seksuele prikkels, raakt het hier een klein beetje ongevoeliger voor, waardoor het langer duurt tot je een orgasme bereikt. Hetzelfde effect als een orgasme vertragend condoom dus, maar dan permanent.

Je kan hierin nog iets verder gaan door de zogeheten start-stop-techniek toe te passen. Hierbij masturbeer je tot je bijna klaarkomt, en dan hou je eventjes op. Als je weer wat minder opgewonden bent, ga je weer door. Op deze manier laat je je lichaam eraan wennen om pas na veel stimulering klaar te komen.

Let op: als je te vaak op dezelfde manier masturbeert, kan je je lichaam aanleren om alleen nog op één bepaalde vorm van stimulering te reageren, waardoor het moeilijk wordt om überhaupt nog klaar te komen. Breng dus enige variatie aan in de manier waarop je masturbeert (gebruik bijvoorbeeld eens je andere hand), en doe het ook weer niet té vaak.

Conclusie: wel of geen orgasme vertragende condooms?

Hopelijk kun je aan de hand van dit artikel besluiten of orgasme vertragende condooms iets voor jou zijn. Het kunnen zeer effectieve hulpmiddelen zijn, maar ze brengen ook nadelen met zich mee, en een permanente oplossing zijn ze niet. Kom je tot de conclusie dat deze condooms niets voor jou zijn, dan hoop ik dat de tips in dit artikel je verder kunnen helpen.

Vroegtijdig klaarkomen is vervelend, ongemakkelijk en slecht voor je zelfvertrouwen, maar geef de hoop niet zomaar op. Dat je nu te vroeg klaarkomt wil niet zeggen dat dat altijd zo zal zijn, en er is genoeg wat je zelf kan doen om dit te verhelpen. Het zal misschien niet makkelijk zijn, maar ik geloof dat jij ervoor kan zorgen dat je op termijn weer gewoon geweldige, langdurige seks kan hebben.

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *