6 Nadelen van Orgalang Capsules bij Vroegtijdige Ejaculatie + Beste Alternatief

Sta jij op het punt om een capsule als Orgalang te gaan kopen/bestellen of te willen gaan gebruiken als medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie?

In dat geval raadt ik je aan om dit artikel door te nemen, waarin ik je laat zien dat er betere oplossingen zijn voor dit probleem dan medicijnen.

Overigens zijn er veel alternatieve namen voor ‘vroegtijdige ejaculatie’ zoals voortijdige zaadlozing, (te) snel klaarkomen, orgasme uitstellen, vroegtijdig klaarkomen etc. De originele benaming is overigens ejaculatio praecox en in het Engels is het premature ejaculation (afgekort PE).

In dit artikel zal ik de werking van Orgalang en soortgelijke capsules uitleggen. Daarop volgend zal ik de bijwerkingen en nadelen bespreken.

Hoeveel procent van de mannen heeft last van vroegtijdige ejaculatie?

Dit is een lastige vraag. Verschillende bronnen geven namelijk verschillende resultaten. Hier een rijtje:

 • Een Brits onderzoek met duizenden deelnemers kwam op 10%
 • Volgens Wikipedia is het 30% (hun bron is onduidelijk)
 • Een Nederlandse campagne gaf 20% aan

Het probleem is dat veel van dit onderzoeken gesponsord zijn door de medicijnenindustrie en het liefst zo hoog mogelijke getallen zien. Op de ze manier kunnen ze een ziekte aanpraten en meer omzet maken. Dat noemen we ook wel ‘disease mongering’. In werkelijkheid zal zo’n 10% last hebben van vroegtijdige ejaculatie.

Vroegtijdige ejaculatie oplossen op de natuurlijke manier?

Er zijn ook oefeningen waarmee je te snel klaarkomen kunt oplossen. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat deze even effectief zijn als medicatie. Gevolg is dat je geen enkele bijwerking hebt.

Kies daarom voor de methode van Complete Ejaculatie Controle. Dit is een ebook die je stap-voor-stap uitlegt hoe je van vroegtijdige zaadlozingen af komt. Volg de oefeningen op en je zult het steeds langer en langer uithouden in bed.

Orgalang en andere delay caps

Orgalang is de bekendste Nederlandse capsule onder de ‘delay capsules’. Soortgelijke merken die allemaal ongeveer hetzelfde werken zijn (waaronder ook tabletten)::

 • Delay Caps
 • Climax Control
 • Priligy
 • Double X Power
 • Super Kamagra
 • Super P Force

Orgalang product omschrijving en gebruik

orgalang-60-tabs

 • Soort: capsule
 • Inhoud: 60 capsules per potje
 • Prijs: rond de €40 per potje
 • Gebruik: dagelijks voor het slapen 2 capsules met voldoende water
 • Wat te koop/te bestellen: drogist en online

Orgalang samenstelling, ingrediënten en werking

Alle delay cap(sules) net zoals Orgalang werken ongeveer op dezelfde wijze. Het hoofdbestanddeel wat gebruikt wordt is L-tryptofaan. Eén capsule Orgalang bevat 500mg L-tryptofaan. Deze stof is een lichaamseigen aminozuur.

Dat het ‘lichaamseigen’ is, klinkt in eerste instantie goed, maar dat hoeft absoluut geen voordeel te zijn. De drug GHB bevat ook lichaamseigen stoffen maar als je er een flinke slok van neemt overleef je dat niet. Dat iets ‘lichaamseigen’ is, betekent dus niet zo veel.

De stof L-tryptofaan wordt overigens ook voor meer doeleinden gebruikt zoals bodybuilders die hun spieren daarmee sneller kunnen laten groeien.

Maar wat is nu de werking?

Dit is vrij ingewikkeld, maar kort gezegd is L-tryptofaan een uitgangsstof van serotonine. Met behulp van enzymen (een eiwit voor een chemische reactie) kan tryptofaan omgezet worden naar serotonine in het lichaam.

Serotonine is een neurotransmitter (overdrager tussen zenuwcellen) en heeft invloed op veel aspecten, zoals je gemoedstoestand, slaap, emotie, seksueel verlangen en eetlust.

Het is dus niet zo vreemd dat L-tryptofaan kan leiden tot vermoeidheid, aangezien het in verband staat met serotonine.

Maar waarom dan de stof L-tryptofaan?

Volgens een psychofarmacologische studie uit 2002 is er een verstoring bij een signaaloverdracht als gevolg van een tekort aan serotonine de oorzaak van vroegtijdig ejaculeren.

Paroxetine (Seroxat®) is een bekend middel die de serotonine aanvult en wat sommige mannen ook gebruiken om vroegtijdige zaadlozingen tegen te gaan.

Maar nu komt er iets wat je niet verwacht… Paroxetine staat niet geregistreerd als middel om vroegtijdige ejaculatie te verhelpen maar is een antidepressivum dat sinds 1991 internationaal op de markt is.

Antidepressivum

Antidepressiva zijn niet zozeer verslavend. Wel zijn er een aantal onttrekkingsverschijnselen wanneer je abrupt stopt zoals prikkelbaarheid, huilbuien, levendige dromen, angsten en zelfs hallucinaties, maar ook over duizeligheid, misselijkheid en slapeloosheid.

Voor circa 70% van de gebruikers van Paroxetine geeft het de klachten van een verminderd tot geen libido, erectiestoornissen, genitale gevoelloosheid en opwindingsproblemen.

Wanneer je het weken achter elkaar gebruikt ontstaat er DNA schade. Het is onduidelijk of de schade aan het DNA hersteld wordt als er gestopt wordt met Paroxetine. Toch heel opmerkelijk dat dit middel dan verkocht mag worden.

Ook Orgalang zou ongeveer op dezelfde manier kunnen werken als Paroxetine, inclusief de genoemde gevolgen.

Orgalang bijwerkingen/nadelen

Dit zijn de bijwerkingen en nadelen van Orgalang op een rijtje:

 1. Een medicijn als Orgalang die de serotonine (in dit geval via L-tryptofaan) probeert aan te vullen is in principe een soort van antidepressivum. Een soortgelijke stof (Paroxetine) heeft als bijwerkingen een verminderd tot geen libido geven, erectiestoornissen, genitale gevoelloosheid en opwindingsproblemen. Op die manier kan je inderdaad je ejaculatie uitstellen maar niet op de manier die jij waarschijnlijk wilt.
 2. Vooral in de eerste weken van slikken zijn er bijwerkingen als wazig zien, duizeligheid, vermoeidheid en een licht psychisch onwel zijn.
 3. Je kunt het niet gebruiken in combinatie met anti-depressiva en/of M.A.O. remmers omdat die de beschikbaarheid van serotonine ook nog eens vergroten.
 4. Na inname wordt deelname aan verkeer afgeraden, als je dus langs je vriendin gaat met de auto is de volgende dag terugrijden het veiligst
 5. Aangezien Orgalang ongeveer hetzelfde werkt als antidepressiva kun je bij abrupt stoppen een aantal onttrekkingsverschijnselen krijgen zoals prikkelbaarheid, huilbuien, levendige dromen, angsten en zelfs hallucinaties, maar ook over duizeligheid, misselijkheid en slapeloosheid.
 6. Je moet de capsules blijven innemen en dus ook blijven kopen/bestellen. Dit kost je jaarlijks circa €485 (40/60*2*365).

Het enige alternatief voor medicijnen waarbij je de oorzaak aanpakt

Wil jij het volgende:

 • Niet een middel nemen met allerlei bijwerkingen zoals verminderde libido?
 • Eenmalige betalen voor een oplossing die potentieel voor de rest van je leven kan werken?
 • De echte oorzaak aanpakt van vroegtijdige ejaculatie?
 • Spontane seks kunnen hebben zonder van te voren pillen te moeten slikken of je penis te moeten verdoven?
 • Een methode die werkt zonder enige bijwerkingen?
 • Een 100% niet-goed-geld-terug garantie?

Als deze punten zijn te vinden in de methode van Complete Ejaculatie Controle van Chris Coster.

Dit is een ebook die je stap-voor-stap uitlegt hoe je van vroegtijdige zaadlozingen af komt. Volg de oefeningen op en je zult het steeds langer en langer uithouden in bed, zonder één enkele bijwerking.

Cmplete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Summary
Reviewed Item
Orgalang
Author Rating
21star1stargraygraygray

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *