5 Nadelen van Orgalang Capsules bij Vroegtijdige Ejaculatie + Alternatief

Vroegtijdig klaarkomen. Het wordt ook wel voortijdige zaadlozing, (te) snel klaarkomen, vroegtijdig klaarkomen, premature ejaculatie, ejaculatio praecox en in het Engels premature ejaculation (afgekort PE) genoemd. Welke naam je ook gebruikt, het staat in elk geval vast dat het een heel vervelend probleem is. Je wilt er zo snel mogelijk een oplossing voor vinden.

Eén van die oplossingen is Orgalang. Dit middel bestaat uit capsules, en volgens de producent zouden deze capsules je ejaculatieprobleem als sneeuw voor de zon moeten laten verdwijnen. Maar is dit wel echt het geval, of is dit misschien iets te mooi om waar te zijn? Ik moet je helaas teleurstellen: Orgalang is geen geweldig middel. Lees hier de vijf belangrijkste nadelen.

Hoe werkt Orgalang precies?

Ik kan je niet gelijk uitleggen waarom Orgalang-capsules geen goed middel zijn om ejaculatieproblemen te bestrijden. Je hebt eerst wat basisinformatie nodig over de werking van Orgalang om dat te begrijpen. Ik zal dan ook eerst uitleggen hoe dit middel werkt en wat precies de werkzame stoffen in dit middel zijn.

Het hoofdbestanddeel van Orgalang is een stof genaamd l-tryprofaan. Dit is een stof die van nature voorkomt in het lichaam, en met behulp van stoffen genaamd enzymen wordt omgezet in serotonine. Serotonine is een stof die om een heleboel verschillende belangrijk is in je lichaam.

Zo speelt het een rol bij je gemoedstoestand, slaap, emotieregulering, eetlust en seksueel verlangen.

Dat laatste is wat van belang is als het gaat om vroegtijdig klaarkomen. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken waaruit is gebleken dat een tekort aan serotonine een oorzaak kan zijn van vroegtijdig klaarkomen. Door dit gebrek aan serotonine worden namelijk bepaalde seksuele signalen niet goed verstuurd, wat ertoe kan leiden dat het signaal om klaar te komen te snel verstuurd wordt.

In theorie is het helemaal niet zo’n vreemd idee dat het aanvullen van je serotonine door het slikken van l-tryptofaan dit probleem zou kunnen oplossen. Je geeft je lichaam de middelen om meer serotonine aan te maken, waardoor dit probleem zich niet meer voordoet. Waarom ik tóch het gebruik van Orgalang niet aanraad, lees je in de rest van dit artikel.

Waarom is Orgalang niet aan te raden? 5 nadelen van Orgalang

Het bovenstaande verhaal klinkt je vast overtuigend in de oren. Ik snap dus wel dat je ervan uitgaat dat Orgalang-capsules wel gewoon goed zullen werken. Maar zoals ik al duidelijk had gemaakt aan het begin van dit artikel, is dat in de praktijk niet het geval.

Maar hoe komt dat nou precies? Hoe kan een middel met zo’n ogenschijnlijk goed onderbouwd wetenschappelijk verhaal tóch niet werken? Dat zal ik je nu gaan uitleggen. Ik zal de volgende nadelen van het gebruik van Orgalang onder de loep nemen, zodat jij weet waarom ik het je ten sterkste afraad om dit middel aan te schaffen:

 • Orgalang werkt alleen in zeer specifieke gevallen
 • De Orgalang-capsules hebben enkele vervelende bijwerkingen
 • Je kunt seksuele klachten krijgen van Orgalang
 • Orgalang is tamelijk duur
 • Je kan niet meer goed rijden als je Orgalang hebt gebruikt

Nadeel 1: Orgalang werkt alleen in zeer specifieke gevallen

Eerder in dit artikel heb ik je uitgelegd hoe Orgalang in theorie je erectieproblemen op zou moeten lossen. Kort herhaald komt het erop neer dat Orgalang één van de bouwstoffen voor serotonine aanvult, en dat vroegtijdig klaarkomen soms wordt veroorzaakt door een tekort aan serotonine. De oplettende lezer zal al wel zien waar het hier misgaat.

Dit betekent dat Orgalang alleen specifieke gevallen van vroegtijdig klaarkomen kan oplossen.

Vroegtijdige zaadlozingen kunnen tal val verschillende redenen oorzaken hebben; een tekort aan serotonine is daar slechts één van. Als dit niet de reden is van jouw ejaculatieprobleem, zal Orgalang dus helemaal niets voor jou doen. Het is dan vooral zonde van je geld om deze capsules te kopen.

Daar komt nog eens bij dat Orgalang niet vanzelfsprekend werkt als jij een tekort aan serotonine hebt. Het werkt namelijk alleen als dit tekort wordt veroorzaakt door een tekort aan l-tryptofaan, de werkzame stof in Orgalang. Het kan echter ook zo zijn dat jij meer dan genoeg van die stof in je lichaam hebt, maar dat er iets misgaat bij de omzetting van die stof.

Het moge dus duidelijk zijn dat Orgalang alleen in één zeer specifiek geval echt werkt tegen te snel klaarkomen. In de meeste gevallen zal Orgalang helemaal niets doen aan je probleem, en dat lijkt me toch wel de laagst mogelijke grens waarop we zo’n middel mogen beoordelen. Dit zou op zichzelf dus al reden genoeg moeten zijn om nooit aan Orgalang te beginnen.

Nadeel 2: Orgalang heeft enkele vervelende bijwerkingen

In principe is l-tryptofaan, de werkzame stof in Orgalang, een lichaamseigen stof. Dit in eerste instantie positief: als het een lichaamseigen stof is, dan kan het ook niet heel erg zijn als je het in je lichaam stopt, toch? Ik snap die gedachtegang best, maar dat is toch echt even te kort door de bocht.

Als je te veel van een lichaamseigen stof slikt, dan kan het zijn dat je lichaam afleert om het zelf aan te maken. Bovendien kan het ook leiden tot een overdosis: alles kan een keer te veel zijn.

Water is ook een lichaamseigen stof, maar als je er 8 liter van achterover slaat, ga je toch dood.

Wat nou als ik je vertelde dat Orgalang qua werking een hoop gemeen heeft met bepaalde antidepressiva? Dan klinkt het misschien al een stuk minder vreemd dat er aan het gebruik van Orgalang vervelende bijwerkingen kunnen zitten.

Laten we Orgalang bijvoorbeeld eens vergelijken met Paroxetine (ofwel Seroxat). Dit is een middel dat net als Orgalang de hoeveelheid serotonine in het lichaam aanvult. Hiervan zijn de bijwerkingen aardig goed bekend. Allereerst zijn er de ontwenningsverschijnselen wanneer patiënten stoppen met het gebruik van Seroxat, die ook zouden kunnen voorkomen bij Orgalang.

Het gaat hier om de volgende ontwenningsverschijnselen:

 • Prikkelbaarheid
 • Huilbuien
 • Levendige dromen
 • Angsten
 • Hallucinaties
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Slapeloosheid

En dan zijn er nog de bijwerkingen van Orgalang zoals die gewoon in de bijsluiter vermeld staan. Het gaat om de volgende bijwerkingen:

 • Wazig zicht
 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid
 • Licht psychisch onwel zijn

Nadeel 3: Orgalang kan ook seksuele klachten veroorzaken

Tijdens het gebruik van Seroxat zelf zijn er nog een aantal opvallende bijwerkingen. Het gaat hier namelijk om seksuele klachten! Dat is vreemd, aangezien Orgalang erg op dit middel lijkt en juist bedoeld is om seksuele klachten te verlichten. Maar liefst rond de 70 % van de gebruikers van Seroxat heeft last van één of meer van de volgende klachten:

 • Verlaagd libido (minder zin in seks)
 • Erectiestoornissen
 • Genitale gevoelloosheid
 • Opwindingsproblemen

Technisch gezien is helemaal niet meer klaarkomen een oplossing voor vroegtijdig klaarkomen, maar ideaal is het niet.

Al met al is dit dus best een flinke lijst met mogelijke bijwerkingen van dit middel. Als je dit zo onder elkaar ziet, dan kun je je afvragen of het wel de moeite waard is. Naar mijn mening kun je beter op zoek gaan naar een andere oplossing voor je probleem. Als je dat nog niet met me eens bent, lees dan verder voor nog twee nadelen van Orgalang.

Nadeel 4: Orgalang is tamelijk duur

In mijn optiek zouden de vorige twee nadelen allebei apart al genoeg reden moeten zijn om nooit aan Orgalang te beginnen. Maar als je nog niet overtuigd bent, dan zal dit derde nadeel je misschien alsnog over de streep trekken. Orgalang is namelijk erg duur voor hoe matig het werkt.

Hoeveel geld je kwijt bent aan Orgalang-capsules ligt natuurlijk aan hoe vaak je seks wil hebben. Gemiddeld genomen zal het je toch zeker enkele tientjes per maand kosten. Over een heel jaar bekeken begint dat toch aardig op te tellen. Naar schatting zal de gemiddelde gebruiker van Orgalang zo’n €485 per jaar moeten uitgeven om in zijn behoefte te voorzien.

Dat lijkt op jaarbasis misschien niet zo belachelijk veel, maar het is toch wel een bedrag waar je makkelijk iets anders leuks mee had kunnen doen. En nogmaals, we hebben het hier over een middel dat in veel gevallen niet eens werkt en vervelende bijwerkingen heeft. Als je het mij vraagt, kun je dit geld beter in je zak houden!

Nadeel 5: Je kan niet meer goed rijden als je Orgalang hebt gebruikt

Vergeleken met de eerdere nadelen valt deze wel mee, maar het is toch iets wat ik graag benoemd had willen hebben. Als je Orgalang hebt gebruik, kun je beter niet meer achter het stuur stappen. Dit is niet het einde van de wereld, maar het kan in het dagelijks leven toch behoorlijk irritant zijn.

Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je ’s ochtends wakker wordt naast je vriendin of vrouw. Je wil ’s ochtends graag nog even seks hebben voordat je naar je werk rijdt. Dat is gewoon onmogelijk als je Orgalang gebruikt om niet te vroeg klaar te komen. In dat geval is het vervolgens niet meer heel veilig om achter het stuur te stappen en naar je werk te gaan.

Dit is nog maar één van de vele denkbare situaties waarbij dit je in de weg kan zitten. Het feit dat je met Orgalang op beter niet kunt rijden, heeft voornamelijk te maken met de bijwerkingen van het middel omtrent je zicht. Een vaak voorkomende bijwerking van Orgalang is wazig zicht, en dat is natuurlijk niet heel erg handig in verkeerssituaties.

Langere seks is fijn, maar niet fijn genoeg om te riskeren dat je jezelf doodrijdt.

Nu is het niet zo dat het verboden is om met Orgalang achter het stuur te gaan zitten. Het wordt weliswaar afgeraden door de fabrikant, maar er staat nergens in de wet dat het niet mag. Bovendien hebben politieagenten natuurlijk geen Orgalangmetertjes bij zich als ze je aanhouden. Toch denk ik dat je, voor je eigen veiligheid, niet achter het stuur wilt zitten als dat gevaren met zich meebrengt.

Wat werkt er dan wel tegen vroegtijdig klaarkomen?

Als je je nu afvraagt hoe je er wel voor kan zorgen dat je het langer volhoudt in bed, raad ik je aan om eens wat verder te kijken op deze website. Daar bespreek ik namelijk tal van andere, natuurlijke manieren om je orgasme uit te stellen. Deze werken veel beter en brengen minder narigheid met zich mee dan Orgalang.

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *