9 Natuurlijke Tips om Je Erectie te Verbeteren

Voor veel mannen is het een nachtmerrie: je krijgt je penis niet omhoog of hij wordt niet echt heel stijf. Dit kan een enorme mentale blokkade opwerpen om samen met je partner het bed te delen. Los daarvan vinden partners het dikwijls ook niet erg aantrekkelijk als hun partner geen harde pik kan krijgen. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke manieren voor een extreem harde of stijve erectie.

Loop je er dus zelf tegenaan dat je erectie niet meer is wat hij ooit was? Geen paniek! In dit artikel schrijf ik over 9 verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je jongeheer weer presteert op het moment dat het moet. Lees dus gauw verder over hoe je weer een extreem harde en stijve erectie kunt krijgen, op natuurlijk wijze.

Hoe komt het dat de penis niet meer hard of stijf wordt?

Er zijn helaas veel mannen die last hebben van een erectiestoornis. Bij een erectiestoornis wordt de penis helemaal niet meer hard, wordt deze veel moeilijker hard of wordt hij niet meer zo hard als een penis van iemand zonder erectiestoornis. Dit tast het zelfvertrouwen van de man in grote mate aan.

Later in dit artikel zal ik uitleggen hoe je op een natuurlijke manier een stijve penis kunt krijgen.

Een penis wordt normaal gesproken hard doordat de twee zwellichamen in de penis zich volzuigen met bloed. Als de man namelijk prikkels krijgt (oftewel opgewonden raakt) gaat er een seintje van de hersenen naar de penis.

Uiteindelijk leidt dit ertoe dat de bloedvaten in de penis verwijd worden, waardoor je een harde erectie krijgt.

Als het niet lukt om een erectie te krijgen, kan het bloed meestal niet in voldoende mate de penis bereiken, waardoor een erectie uitblijft. Doordat er niet voldoende bloed is dat de penis bereikt, zullen de zwellichamen in de penis zich niet kunnen volzuigen met bloed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er geen ferme erectie plaatsvindt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Oorzaken van het uitblijven van een erectie

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen voor het uitblijven van een ferme erectie. Hieronder heb ik de twee oorzaken die heel erg vaak tot het uitblijven van een erectie leiden, genoteerd.

Oorzaak #1: Diabetes en andere (ouderdoms)kwalen

Diabetes is een oprukkende ziekte in de huidige maatschappij. Door toenemend overgewicht krijgen steeds meer mensen last van diabetes. Naarmate mensen ouder worden, wordt de kans op het krijgen van diabetes ook steeds groter.

Bijna de helft van de mannen die met diabetes te kampen hebben, krijgen ook last van erectiestoornissen.

Dit is veelal terug te leiden op een slechtere doorbloeding. Daarnaast kan de diabetes ook de zenuwen in de penis aantasten. Er zijn overigens ook nog andere ouderdomskwalen aan te wijzen als mogelijke oorzaak voor het slecht functioneren van de penis. Zo zijn hevige slaapmedicatie of middelen tegen epilepsie ook niet bevorderlijk voor een erectie.

Tot slot is er nog een categorie medicijnen die echt funest is voor het krijgen van een gezonde erectie. Het gaat hier om antidepressiva. Hoewel antidepressiva heel goed kunnen werken op mentaal vlak, krijg je er op fysiek vlak een flinke klap door: antidepressiva kunnen er namelijk voor zorgen dat een orgasme sterk vertraagd (of zelfs helemaal gestopt) wordt.

Oorzaak #2: Psychologische oorzaken

Hierboven zijn een aantal fysieke oorzaken voor het uitblijven van een erectie genoemd. Echter speelt het mentale welzijn van de man ook een cruciale rol bij de totstandkoming van een erectie. Helaas worden mentale oorzaken voor het niet krijgen van een erectie dikwijls onderschat. Toch kunnen mentale problemen of klachten een grote invloed op je seksleven en je penis hebben.

Stress is één van de meest voorkomende oorzaken als het gaat om een het uitblijven van een harde penis. Door stress heeft de man niet alleen minder zin in seks, hij is ook veel sneller afgeleid. Hierdoor zal het uiteindelijk veel moeilijker zijn om de penis stijf te krijgen. De mentale klachten omtrent het krijgen van een erectie kunnen sterk worden beïnvloed door:

 • Een hoge werkdruk (als je bijvoorbeeld veel moet overwerken) of stress binnen de afdeling op je werk (of tussen de collega’s onderling).
 • Financiële tegenslagen: Er zijn maar weinig zaken die zo op de ziel drukken als geldzorgen. Iemand met financiële zorgen kan zich veel moeilijker concentreren, zal constant onder druk staan en zal zich daarnaast gespannen voelen, zelfs als de actuele situatie dat niet logischerwijs kan verklaren.
 • Angst: Iemand die door angst bevangen is, zal niet vrijuit kunnen genieten van seks of van de gedachte daaraan. Dit is dan ook de reden dat mannen als ze angstig zijn niet of nauwelijks kunnen presteren in bed.
 • Relatieproblemen: Hoe moeilijk dit misschien ook is, relatieproblemen kunnen ook een oorzaak zijn voor het optreden van een erectiestoornis. Als je relatieproblemen hebt, zal er namelijk een combinatie van bovenstaande factoren optreden. Zo ben je wellicht angstig om je relatie te verliezen en heb je stress omdat je je niet meer op je gemak, maar meer op je hoede voelt bij je partner.

Overigens zijn er ook natuurlijke manieren om de psychologische oorzaken van een erectiestoornis te tackelen. Later in het artikel zal namelijk nog verder worden ingegaan op het belang van belangrijke voeding en goede zorg voor jezelf.

Natuurlijke tip voor een betere erectie #1: Vitamine D

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vitamine D (bron) een positieve invloed op de erectiele functie (de mogelijkheid om een stijve penis te krijgen) van de man heeft. Dus als je als man niet genoeg vitamine D binnenkrijgt, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je prestaties in bed. Het is dus belangrijk om in ieder geval te zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt.

Gelukkig is het niet al te moeilijk om meer vitamine D binnen te krijgen.

Kleine aanpassingen in de levensstijl en in het voedingspatroon kunnen hier al tot grote resultaten leiden. Hoewel je ook vitamine D uit visolie en andere supplementen kunt halen, halen de meeste mensen verreweg de meeste vitamine D gewoon uit het zonlicht. Dus: ga naar buiten!

Natuurlijke tip voor een betere erectie #2: Veel watermeloen eten

Deze tip is misschien niet erg logisch op het eerst gezicht, maar hij werkt wel heel erg goed. Het eten van veel watermeloen is namelijk erg goed voor je vermogen om een stijve penis te krijgen. Door sommigen wordt watermeloen als natuurlijke Viagra omschreven. Er zit namelijk veel citruline in watermeloen. Dit stofje zorgt voor ontspanning van de bloedvaten en een betere circulatie.

Dus als je last hebt van een erectiestoornis, dan is het de hoogste tijd om verantwoord te gaan snacken en heel erg veel watermeloen te gaan eten als tussendoortje.

Natuurlijke tip voor een harde erectie #3: Koffie drinken

Koffie bevat cafeïne. En cafeïne heeft een aantal voordelen voor je gezondheid. Zo zorgt het drinken van koffie voor een sneller metabolisme. Daarnaast zorgt het ervoor dat je bloedcirculatie op gang blijft. Dit tweede voordeel kan ervoor zorgen dat je het ook langer volhoudt in bed. Als je dus last hebt van een erectiestoornis, dan doe je er wellicht goed aan om de dag te beginnen met een bakkie.

Natuurlijke tip voor een harde erectie #4: Stoppen met roken

Roken is heel slecht voor je. Dit weet iedereen. Van roken ga je namelijk eerder dood. Maar wat weinigen weten is dat roken ook echt funest is voor je erectie (of de mogelijkheid om er eentje te krijgen). Roken is namelijk enorm slecht voor je aderen. Je aderen transporteren het bloed dat nodig is om een erectie te krijgen.

Door een vernauwing van deze aderen blijft de erectie dikwijls uit.

Gelukkig kun je, zelfs als je de 50 al gepasseerd bent, de schade vaak nog ongedaan maken door te stoppen met roken. Dus mocht je nog een reden nodig gehad hebben om eindelijk te stoppen met roken: doe jezelf en je partner een plezier en leg die sigaretten weg. Je penis zal je dankbaar zijn.

Natuurlijke tip voor een betere erectie #5: Stoppen met snurken

Snurken is op meerdere manieren slecht voor je seksleven. Ten eerste is het simpelweg heel moeilijk om aan het voorspel te beginnen terwijl jij verbannen op de bank ligt, terwijl je partner nog in bed ligt. Daarnaast zorgt hevig snurken ook voor schade aan lichaamsweefsel. Doordat je namelijk niet genoeg zuurstoftoevoer hebt, kan dit worden aangetast.

Met name het weefsel in je penis is hier erg gevoelig voor. Velen weten dit niet, maar je doet jezelf echt een genoegen als je ervoor kunt zorgen dat je stopt met snurken als het gaat om het tegengaan van een erectiestoornis. Daarnaast zal ook je partner je enorm dankbaar zijn. Dan kunnen jullie weer samen onder de wol en zal er misschien ook meer nachtelijke ‘actie’ plaatsvinden.

Natuurlijke tip voor een betere erectie #6: Breng je oestrogeenniveau naar beneden

Als je een flinke erectie wilt krijgen en wilt kunnen vasthouden, dan moet je ervoor zorgen dat je geen overgewicht krijgt. Bij mannen met een BMI boven de 25 wordt namelijk een deel van hun testosteron omgezet in oestrogeen, en oestrogeen heeft een zeer negatief effect op het erectiele vermogen. Gelukkig kan een beetje gewichtsverlies al een groot verschil maken.

Zoals je wellicht al is opgevallen, zijn er een aantal zaken die je wellicht goed kan combineren. Bijvoorbeeld naar buiten gaan, meer sporten en gezonder eten (vervang je sigaretten door watermeloen).

Zo sla je meerdere vliegen in één klap en krijg je niet alleen een hardere penis, maar ook een gezonder lichaam.

Natuurlijke tip voor een betere erectie #7: Doe bekkenbodemoefeningen

Als je dagelijks even een aantal bekkenbodemoefeningen doet, kun je binnen een aantal maanden je erectiele functie weer volledig herstellen. Zorg er dus voor dat je bekkenbodem flink getraind wordt en weldra zul je weer een sterke en potente man met een harde penis zijn.

Natuurlijke tip voor een betere erectie #8: Probeer ‘natuurlijke Viagra’

Ginseng wordt al jaren gezien als een soort natuurlijke Viagra. Zelfs de wetenschap erkent dit (bron). Het stofje zou namelijk niet alleen maar helpen tegen een erectiestoornis, het zou ook voordelen hebben bij het stijf houden van de penis tijdens de erectie en de penetratie. Hierdoor zou je dus ook het orgasme kunnen uitstellen.

Natuurlijke tip voor een betere erectie #9: Ga minder masturberen

Er zijn weinig zaken die zo lekker zijn als het krijgen van een orgasme. Om een orgasme te kunnen beleven samen met je partner zul je ervoor moeten zorgen dat je weer een harde, stijve penis kunt krijgen. Helaas heeft overmatig masturberen een negatief effect op de hardheid van je penis.

Door overmatig masturberen krijg je namelijk een minder harde erectie.

Daarnaast zal je seksuele drift afnemen als je regelmatig masturbeert. Je lichaam schreeuwt dan niet meer zo hard om seksuele aandacht. Probeer gewoon het aantal masturbatiesessies eens te halveren en je zult zien dat je op korte termijn al merkbare verbeteringen voelt in je erectie.

Belangrijk!

Geen van de bovenstaande tips bevat een ‘geheim’. Zoals je hebt kunnen lezen is het vooral belangrijk om bewuster en gezonder te gaan leven en een aantal specifieke keuzes te maken. Het is dan ook een fabeltje dat als je al deze tips zult opvolgen, je morgen direct weer een seksgod bent met de hardste penis die deze wereld ooit gekend heeft.

Wat ik je wel kan verzekeren is dat je problemen relatief snel zullen afnemen als je een aantal van de bovenstaande zaken oppakt en consequent doortrekt in je levensstijl. Een goede tip is overigens ook om je problemen met je partner te bespreken. Je partner heeft namelijk heus wel door dat er iets aan de hand is en zal het waarderen dat je het met hem of haar bespreekt.

Tot slot is je partner natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van je dagelijks leven. Zodoende kan je partner ervoor zorgen dat jij je ook aan je goede voornemens houdt. Je partner kan, om het zo maar te zeggen, als een stok achter de deur fungeren. Wees dus openhartig naar je partner toe en vraag daar waar nodig om hulp.

Unieke Methode Onthult Aanpak Om In No Time Weer Geweldige Seks Te Ervaren (Voor Het Te Laat Is)

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je erectieproblemen te verbannen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van erectieproblemen. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van een teleurstellend seksleven.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide ebook vol met oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "9 Natuurlijke Tips om Je Erectie te Verbeteren"

 1. Jeroen van der Veen in Alkmaar

  says:

  125 kilo vrouw. Cup H.
  Alleen die 2 zijn nodig om haar 12 maal te laten komen in 14 uur lang sekstijd.

  Vrouwelijke genodigden?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *