Werken Fibraten Tegen Erectiestoornis? Onderzoek + Alternatieven

Als jij last hebt van een erectiestoornis, wil je er waarschijnlijk alles aan doen om dit op te lossen. Erectiestoornissen kunnen namelijk niet alleen voor je bedpartner een vervelende situatie opleveren, maar kunnen ook bij jou leiden tot stress, angst en onzekerheid.

“Als je maar lang genoeg last hebt van een erectiestoornis, is geen enkele pil meer angstaanjagend.”

Misschien heb je al wel eens gelezen over fibraten en of deze al dan niet tegen erectiestoornissen helpen. Helaas is de informatie hierover schaars en vaak ook dubbelzinnig. In het ene artikel lees je dat fibraten erectiestoornissen kunnen veroorzaken, in het andere lees je dat fibraten erectiestoornissen kunnen genezen.

Aan deze dubbelzinnige informatie heb jij natuurlijk helemaal niks, en daarom zochten wij het voor je uit! Eerst lees je in dit artikel wat fibraten zijn. Daarna lees je argumenten voor het idee dat fibraten werken tegen erectiestoornissen, gevolgd door argumenten tegen het gebruik van fibraten om erectiestoornissen te verhelpen. Hierna volgt een conclusie en krijg je van ons 3 alternatieven voor het gebruik van fibraten tegen erectiestoornis.

Wat zijn fibraten?

Fibraten zijn medicijnen die worden ingezet om een te hoog cholesterolgehalte aan te pakken. Een hoog cholesterol kan namelijk ontzettend schadelijk zijn, omdat het leidt tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

In principe wordt er altijd eerst geprobeerd het cholesterolgehalte op peil te brengen door aanpassingen in het dieet en de levensstijl van de patiënt. Als dit niet lukt, of niet voldoende effect heeft, worden fibraten ingezet.

Het effect van fibraten is veelal succesvol; vaak neemt het vetgehalte in het bloed tot wel 50 procent af. De precieze effecten van fibraten zijn:

 • Een daling van de triglyceridenconcentratie door toename van lipoproteïnelipasesynthese.
 • Een daling van het VLDL en LDL (slecht cholesterol) door de stimulatie van vetzurenoxidatie en de remming van de apoC-III-vorming.
 • Een verhoging van de HDL-concentratie (goed cholesterol) door de stimulatie van apoA-I en apoA-II.
 • Een geringe daling van het totale cholesterolspiegel door de stimulatie van de vetzurenoxidatie.

Dit klinkt allemaal als abracadabra, maar in mensentaal is het heel simpel: fibraten zorgen ervoor dat het vetgehalte in het bloed afneemt en de verhouding tussen goed en slecht cholesterol in balans wordt gebracht. Hierdoor wordt de kans op beschadiging aan de bloedvaten en het hart kleiner.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Bijwerkingen van fibraten

De bijwerkingen van fibraten zijn redelijk zeldzaam en doorgaans niet heel heftig. De meeste bijwerkingen vinden plaats in de maagdarmregio, bijvoorbeeld diarree, buikpijn, gasvorming in de darmen, buikkrampen en misselijkheid. Ook is de kans op nierstenen ietsje groter als je fibraten slikt.

Bovendien is er nog een mogelijke bijwerking waar de mannen die dit lezen niet heel blij van zullen worden. Ja, het heeft te maken met het onderwerp van dit artikel. Wat deze bijwerking precies is, lees je straks!

Argumenten vóór fibraten tegen erectiestoornissen

Nu jullie een beetje op de hoogte zijn van wat fibraten zijn, willen jullie natuurlijk een antwoord op de vraag: “werken fibraten tegen erectiestoornissen?” Ik heb voor jullie een aantal argumenten waarom fibraten tegen erectiestoornissen kunnen werken uitgezocht.

Argument 1: een hoog cholesterol leidt tot erectieproblemen

De bloedsomloop is cruciaal voor een goede erectie. Een erectie ontstaat namelijk doordat er veel zuurstofrijk bloed in de zwellichamen in de penis loopt. Hierdoor zwelt de penis op. Dit noemen we een erectie.

Je kunt je dus voorstellen dat problemen met de bloedsomloop, zoals een te hoog cholesterol, enorm schadelijk kunnen zijn voor jouw erectie. Door een te hoog cholesterol loopt het bloed namelijk minder makkelijk door je aderen en komt er minder bloed in je penis terecht.

“Een te hoog cholesterol kan funest zijn voor je erecties. Heb je erectieproblemen? Laat je cholesterolwaarden controleren!”

Sterker nog, je aderen kunnen op lange termijn zo beschadigd raken dat een erectie bijna onmogelijk wordt!

Omdat fibraten de vervetting van je aderen tegengaan en zelfs terugdraaien, en ook nog eens de cholesterolbalans kunnen herstellen, zouden fibraten zeer effectief kunnen zijn bij het bestrijden van je erectieproblemen. Let wel, dit is alleen maar het geval als een te hoog cholesterol bij jou de oorzaak van je erectiestoornis is.

Argument 2: het placebo-effect

Soms verdwijnt door een paar biertjes jouw erectiestoornis als sneeuw voor de zon. Dit is natuurlijk enorm tegenstrijdig: we weten allemaal dat alcohol juist enorm slecht is voor erecties. Toch kan het gebeuren dat je na een avond uitgaan ineens je penis wél omhoog krijgt.

Hoe kan dit? Zelfvertrouwen! Heel vaak zit een erectiestoornis namelijk gewoon tussen je oren. De meest belangrijke psychologische oorzaken van een erectiestoornis zijn faalangst, stress, depressie, onzekerheid en prestatiedrang.

De correcte uitleg hiervan is dat psychologische klachten je hormoonbalans in de war schoppen. Dit leidt tot klachten als een verlaagd libido (minder zin in seks) en kortdurige erecties of zelfs het onvermogen om een erectie te krijgen.

Als jij ineens het idee hebt dat je wél een erectie kan krijgen, dan is de kans groter dat het ook lukt als de oorzaak van jouw erectiestoornis psychologisch is. Daarom kan alcohol helpen jouw erectiestoornis tijdelijk te bestrijden; je bent immers minder bang dat je niet presteert.

Ik moet hier wel even bij zeggen dat alcohol geen betrouwbare methode is en bovendien de kans op ernstige erectiestoornissen kan vergroten. Sterker nog, alcoholgebruik kan leiden tot een te hoog cholesterol. Dit leidt weer tot erectiestoornissen.

Om terug te komen op of fibraten werken tegen erectieproblemen: het zou kunnen! Als het medicijn zelf fysiek niet helpt, kan het geloven dat het werkt toch nog een enorme invloed hebben op jouw erectiestoornis. Dit noemen we het placebo-effect.

Argumenten tégen fibraten tegen erectiestoornissen

Zoals je ziet, zijn er niet heel veel argumenten voor het gebruik van fibraten bij het bestrijden van erectiestoornissen. Dit wil echter niet zeggen dat het niet werkt. Om tot een goede conclusie te komen, moeten we eerst de tegenargumenten op een rijtje zetten. Ook die heb ik voor jullie uitgezocht!

Tegenargument nummer 1: fibraten werken libidoverlagend

Fibraten kunnen een negatieve invloed hebben op je libido. Het komt niet vaak voor, maar bij sommige mensen die fibraten slikken, werkt dit ontzettend libidoverlagend.

Zelfs als je verder totaal geen fysieke klachten hebt, is een laag libido funest voor je erectie. Als je geen zin hebt in seks, krijg je ook geen erectie. Als je nooit een erectie krijgt omdat je een laag libido hebt, heb je een erectiestoornis.

Natuurlijk kun je je libido weer verhogen door andere middelen te gebruiken of door bepaalde aanpassingen in je dieet. Hierover kun je meer informatie vinden op onze website. Het is echter niet heel aantrekkelijk om extra pillen te slikken voor iets dat wordt veroorzaakt door een middel dat je slikt om hetzelfde probleem op te lossen.

Tegenargument nummer 2: erectiestoornissen zijn een bijwerking van fibraten

Ik wees eerder al op een bijwerking van fibraten waar je waarschijnlijk niet blij mee zal zijn. Deze bijwerking is dat fibraten erectiestoornissen kunnen veroorzaken. Op de website farmacotherapeutischkompas.nl staan erectiestoornissen bij de mogelijke bijwerkingen van fibraten.

Hoewel fibraten dus wél je cholesterol verbeteren, kan het zijn dat het niks verandert aan je erectiestoornis. Dit geldt zelfs als een te hoog cholesterol de oorzaak is van jouw erectiestoornis.

Wel is het maar heel zeldzaam dat fibraten erectiestoornissen veroorzaken.

Conclusie: werken fibraten tegen erectiestoornissen?

Hoewel er duidelijke argumenten voor het gebruik van fibraten tegen erectiestoornissen zijn, wegen deze niet op tegen de tegenargumenten. De bijwerkingen ‘verlaagd libido’ en het ‘veroorzaken van erectiestoornissen’ zijn namelijk wetenschappelijk bewezen.

De twee argumenten voor het gebruik van fibraten tegen erectiestoornissen zijn niet bewezen. Het is zo dat het genezen van een te hoog cholesterol kan bijdragen aan het genezen van erectiestoornissen. Dit is echter alleen zo als het te hoge cholesterol de oorzaak is van jouw erectiestoornis.

Ook het placebo-effect kan zomaar jouw erectiestoornis oplossen, maar het is niet aan te raden om daar fibraten voor te gebruiken. Als je de psychologische oorzaken van je erectiestoornis wilt oplossen, kun je dat beter doen door contact op te nemen met een psycholoog.

Concluderend moet er dus gesteld worden dat fibraten niet werken tegen erectiestoornissen.

3 alternatieven voor fibraten tegen erectiestoornissen

Aangezien fibraten niet werken tegen erectiestoornissen, wil je natuurlijk graag weten wat je dan wel kunt doen om jouw erectiestoornis te verhelpen. Daarom hebben wij 3 alternatieven voor fibraten tegen erectiestoornissen voor jou op een rijtje gezet.

Alternatief 1: seks zonder erectie

Seks zonder erectie? Kan dat? En is dat dan wel lekker? Kan mijn vriendin dan wel klaarkomen? Seks zonder erectie noemen we stuffing. Er is een enorm taboe rondom seks zonder erectie. Het klinkt ook heel raar. Het is echter wel mogelijk, en sommige mensen vinden het zelfs heel prettig! In de komende vijf stappen leggen we jou uit hoe je stuffing kunt doen:

 1. De man gaat bovenop de vrouw liggen, net als bij missionaris, en duwt zijn slappe penis in de vagina. Dit kan wat lastig zijn, dus zorg dat de vrouw goed nat is of gebruik glijmiddel.
 2. De vrouw kan door de spieren van haar vagina te spannen en haar heupen te bewegen de penis in haar vagina opnemen.
 3. Het gevoel dat de penis in de vagina zit, is al prettig en kan er voor zorg dat je toch een erectie krijgt.
 4. Stuffing kan ook als de vrouw bovenop zit.
 5. Zogenaamde Kegeloefeningen kunnen de vrouw helpen haar vaginale spieren beter te controleren. Dit kan ook haar plezier bij het vrijen vergroten, omdat zij makkelijker tot een orgasme kan komen.

Let er wel op dat het op deze manier niet mogelijk is om een condoom te dragen, deze zal gewoon afglijden of scheuren als de penis niet stijf is. Ook is het niet mogelijk om echt harde seks te hebben, dus je zult moeten experimenteren met of en hoe stuffing prettig kan zijn.

Alternatief 2: richt je op je partner

Zeker als de erectiestoornis bij jou een psychologische oorzaak heeft, gaat dit vaak gepaard met faalangst en prestatiedrang. Hierdoor ga je meer denken aan of jij wel een erectie kunt krijgen. Dit heeft vaak een averechts effect.

Je kunt een aantal dingen doen om die psychologische barrière te doorbreken. Ten eerste is het belangrijk dat je open en eerlijk bent over jouw erectiestoornis. Als je partner weet dat jij last hebt van een erectiestoornis, kunnen jullie samen op zoek gaan naar manieren om toch fijne seks te hebben.

Ten tweede moet je ervoor zorgen dat je niet aan je penis denkt. Richt je helemaal op het bevredigen van je vriendin, bijvoorbeeld met orale seks of door haar te vingeren. Dit is sowieso een opwindende ervaring, dus de kans is aanwezig dat jij door haar genot extra geil wordt en toch een erectie kunt krijgen.

Bovendien komen vrouwen sowieso niet vaak klaar. Als je ervoor kan zorgen dat zij klaarkomt, zal er van slechte seks geen sprake zijn en zal zij ook extra haar best doen om jou toch te laten genieten.

Alternatief 3: natuurlijke supplementen

Natuurlijk kun je Viagra uitproberen; dit pilletje met sildanefil als werkzame stof kan ervoor zorgen dat jij keiharde en langdurige erecties kunt krijgen. Viagra lost echter niks op, het maskeert alleen maar het probleem.

Daarom kun je beter op zoek gaan naar natuurlijke supplementen die de bloedsomloop stimuleren. Hieronder lees je een aantal voorbeelden van natuurlijke supplementen die jou helpen bij je erectiestoornis.

Panax ginseng

Ginseng is een kruid dat een aantal belangrijke voordelen heeft voor het bestrijden van je erectiestoornissen. Ten eerste werkt het kruid libidoverhogend. Ten tweede zorgt ginseng ervoor dat jij minder snel gestrest raakt omdat het kruid het cortisolmetabolisme reguleert.

Geile-geitenkruid

De naam verraad het al, dit kruid maakt jou geil. Anders dan middelen als Viagra, waarvoor je nog steeds opgewonden moet raken om een erectie te krijgen, zorgt horny goat weed juist dat je opgewonden raakt. Waarom dit precies gebeurt, is niet duidelijk, maar er wordt gedacht dat het te maken heeft met een boost van de testosteronproductie door de positieve werking van geile-geitenkruid op de bijnieren.

Reken voorgoed af met de oorzaak van erectieproblemen – zonder pillen of andere kwakzalverij

Zoals besproken hebben medicijnen bij het oplossen van erectieproblemen grote nadelen. De grootste is toch wel dat je NEVER nooit de oorzaak oplost van het onderliggende probleem.

Je bent letterlijk veel geld aan het uitgeven voor iets dat je maar helpt per sekspartij. Voor iedere pil aanvaard je de negatieve consequenties wat betreft kosten, risico’s, bijwerkingen en ga zo maar door.

Erger nog, je verergert het probleem door medicijnen te gebruiken. Je kan op een gegeven moment nog maar moeilijk zonder.

Het alternatief?

De seksuoloog Chris Coster heeft een unieke methode ontwikkeld om op natuurlijke manier erectiestoornissen op te lossen. Je ontdekt het volgende in zijn methode:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant.

Ontdek de unieke aanpak van Chris, zonder gebruik te maken van middelen, pillen of andere kwakzalverij:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *