Erectieproblemen Door Overgewicht? Oplossen in 4 Stappen

Ben je bezorgd over je vermogen om een erectie te krijgen en daarna ook te kunnen behouden? Een erectieprobleem (of erectiestoornis) is een veelvoorkomende aandoening die mannen van alle leeftijden en achtergronden kan treffen, waardoor seksuele activiteit minder plezierig wordt.

Van erectieproblemen wil je natuurlijk zo snel mogelijk af en dat is waarom de meeste mannen direct radicale stappen nemen om van dit probleem verlost te worden. Toch is dat niet altijd nodig en kan het soms op een natuurlijke manier ook (vrij) snel als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Mocht je erectieproblemen hebben door overgewicht, dan is dit hét artikel voor jou. In dit artikel vertellen we je hoe je dit probleem kunt oplossen en welke stappen je daarvoor moet nemen. Lees snel verder!

Overgewicht en erectieproblemen: wat is de relatie?

Wil je nog een goede reden om een paar extra kilo’s kwijt te raken? Diverse onderzoeken suggereren dat er een verband is tussen overgewicht en erectiestoornissen. Je kunt je dus niet alleen aantrekkelijker voelen en je gezondheid verbeteren door in vorm te komen, het kan ook je liefdesleven verbeteren.

Zwaarlijvigheid treft ongeveer 312 miljoen mensen over de hele wereld. In de Verenigde Staten veroorzaakt het zelfs meer dan 300.000 doden per jaar. Het leidt tot veel complicaties, zoals hypertensie, ischemische hartziekte, atherosclerose, dyslipidemie en een abnormaal koolhydraatmetabolisme.

Onlangs is aangetoond dat obesitas ook een onafhankelijke risicofactor is voor erectiestoornissen bij mannen. 79% van de mannen met erectiestoornissen heeft een BMI van 25 kg/m2 of hoger.

Een BMI in het bereik van 25-30 kg/m2 wordt geassocieerd met een 1,5 keer groter risico op seksuele disfunctie, en een BMI in het bereik van meer dan 30 kg/m2 met een 3 keer zo hoog risico. Het optreden van erectiestoornissen bij patiënten met obesitas wordt veroorzaakt door een aantal complicaties die kenmerkend zijn voor een overmatige hoeveelheid vetweefsel, bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes of dyslipidemie.

In de Verenigde Staten zijn diabetes en obesitas verantwoordelijk voor maar liefst 8 miljoen gevallen van erectiestoornissen. Wetenschappelijk bewijs geeft aan dat overmatig lichaamsgewicht moet worden beschouwd als een onafhankelijke risicofactor voor erectiestoornissen.

Dit risico neemt toe met toenemende BMI. Erectiestoornissen correleren met het optreden van obesitas op elk moment tijdens het leven van de patiënt. Obesitas leidt in aanzienlijk grotere mate tot erectiestoornissen dan veroudering.

Mechanismen die verantwoordelijk zijn voor de onafhankelijke invloed van obesitas op de erectiestoornis zijn endotheeldisfunctie, hormonale disbalans, psychologische factoren, insulineresistentie en lichamelijke inactiviteit. De basis voor de behandeling van erectiestoornissen bij obesitas is het verlies van lichaamsgewicht.

Erectiestoornissen bij obese mannen komen wel degelijk vaker voor dan bij de algehele bevolking (zonder ernstig overgewicht). Obesitas is dus zonder enige twijfel een onafhankelijke risicofactor voor erectiestoornissen.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Obesitas en erectiestoornissen

Obesitas verhoogt je risico op verschillende ziekten en aandoeningen, waaronder erectiestoornissen. Mannen met overgewicht of obesitas hebben een hoger risico op het ontwikkelen van:

 • Hartziekte
 • Suikerziekte
 • Atherosclerose
 • Hoog cholesterol

Al deze aandoeningen kunnen op zichzelf erectieproblemen veroorzaken, maar in combinatie met obesitas neemt de kans dat je erectiestoornissen ervaart enorm toe.

Testosteron en geslachtsdrift

Het is onduidelijk op welk niveau een gebrek aan testosteron in de bloedbaan erectieproblemen kan beïnvloeden. Het is echter duidelijk dat dit hormoon helpt om de zin in seks te stimuleren. Het is aangetoond dat obesitas het testosteron bij mannen verlaagt. Een toename van 10 centimeter in tailleomvang leidt tot een kans van 75% op een laag testosterongehalte.

De meeste mannen met erectieproblemen moeten, en zullen waarschijnlijk, hun testosteron laten controleren door een dokter. Vraag je arts bijvoorbeeld om je testosteronniveau te testen als je arts dit niet zelf al heeft voorgesteld, vooral als je dus zwaarlijvig bent. Als het laag is, kan medicatie of afvallen helpen om je verlangen naar seks te weer te kunnen vergroten.

Vasculaire gezondheid

Erectieproblemen kunnen een vroegtijdig waarschuwingssysteem zijn voor problemen met het hart en de bloedsomloop, die beide verband houden met extra gewicht. De reden: een erectie vereist dat er extra bloed naar de penis wordt gestuurd en daar wordt gehouden tijdens seks.

Als er iets is dat het bloed blokkeert bij het komen of blijven waar het heen moet, krijg of behoud je dus geen erectie.

Een verstopping van de slagaders die de penis van bloed voorzien, is in dit geval vaak de oorzaak. Als je erectieproblemen ervaart, spreek dan met je dokter over het laten controleren van je cholesterol. Vraag je arts ook of je een stresstest nodig hebt om te bekijken of je misschien ook last hebt van een hartaandoening.

Medicatie

Medicijnen die je helpen gewicht te verliezen, samen met geneesmiddelen die aandoeningen behandelen die worden veroorzaakt door extra gewicht (van hoge bloeddruk tot pijntjes en kwalen), kunnen ook erectieproblemen veroorzaken.

Dit omvat medicatie tegen diuretica, hoge bloeddruk, behandelingen tegen brandend maagzuur en pijnstillers. Vraag dus altijd ook aan je arts of één van de geneesmiddelen die je gebruikt mogelijk erectieproblemen kan veroorzaken.

Psychologische oorzaken

Er zijn uiteraard verschillende redenen dat je overgewicht kunt hebben. Onder die redenen zijn stress en depressie. Erectieproblemen kunnen het gevolg zijn van fysieke of mentale oorzaken – of beide. Onderzoekers hebben ook een verband gevonden tussen ernstige obesitas en depressie. Als je ernstig zwaarlijvig bent, neem dan dus contact op met je arts als je bang bent dat je depressief bent.

Sommige antidepressiva kunnen erectieproblemen veroorzaken. Als je er één gebruikt, overleg dan met je arts over het overschakelen naar een ander medicijn om te zien of het beter wordt. Stop echter nooit met het gebruik van een geneesmiddel, welk geneesmiddel dan ook, zonder eerst met een arts te overleggen hoe je kunt afbouwen en óf je wel mag afbouwen.

Als je je angstig of schuldig voelt over de seks die je hebt, kan therapie met een getrainde hulpverlener helpen. Sekstherapie kan je partner ook helpen om te gaan met de seksuele problemen die jullie als koppel doormaken.

Krijg hulp bij het afvallen

Afvallen kan dus één van de beste manieren zijn om een normale erectiele functie te herstellen. Uit een onderzoek is namelijk het volgende gebleken:

 • Meer dan 30 procent van de mannen die deelnamen aan het onderzoek naar gewichtsverlies kreeg daarna weer de normale seksuele functie.
 • Deze mannen verloren gemiddeld 33 pond (15 kilogram) over een periode van 2 jaar. Naast gewichtsverlies vertoonden de mannen verminderde oxidatieve en inflammatoire markers.
 • Ter vergelijking: bij slechts 5 procent van de mannen in de controlegroep was de erectiele functie hersteld.

De onderzoekers vertrouwden niet op farmaceutische of chirurgische opties om het gewichtsverlies te bereiken. In plaats daarvan aten de mannen in de groep elke dag 300 calorieën minder en verhoogden ze hun wekelijkse fysieke activiteit. De eet-minder-beweeg-meer-benadering kan dus ontzettend gunstig zijn voor mannen die op zoek zijn naar antwoorden en oplossingen voor erectieproblemen, en misschien ook wel voor andere fysieke problemen.

Als bonus kunnen mannen die afvallen een verhoogd zelfrespect en een verbeterde geestelijke gezondheid ervaren. Al met al zijn dit geweldige dingen als je je erectieproblemen wilt beëindigen.

 4 Stappen

1.     Begin met lopen

Volgens een onderzoek van Harvard was slechts 30 minuten wandelen per dag al gerelateerd aan een daling van 41 procent van het risico op erectiestoornissen. Dit is dus ontzettend veel. Nog een ander onderzoek suggereert dat matige lichaamsbeweging kan helpen bij het herstellen van seksuele prestaties bij zwaarlijvige mannen van middelbare leeftijd met erectieproblemen.

2.     Eet gezond

Natuurlijk is het logisch dat je sneller afvalt als je gezond eet en genoeg water drinkt. Velen denken dat je afvalt door veel minder te eten, maar vaak is het aanpassen van je dieet naar een gezonder dieet veel beter. Zo raak je toch vol, maar met goede voedingsstoffen in plaats van een vette hap.

Uit de Massachusetts Male Aging Study kwam dat het eten van een dieet dat rijk is aan natuurlijke voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volle granen en vis – met minder rood en verwerkt vlees en geraffineerde granen – de kans op erectiestoornissen aardig kan verminderen.

Besteed aandacht aan je vasculaire gezondheid. Hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, hoog cholesterolgehalte en hoge triglyceriden kunnen allemaal de slagaders in het hart beschadigen (en een hartaanval veroorzaken), de hersenen aantasten (en een beroerte veroorzaken) en erectieproblemen veroorzaken.

Een groeiende taille draagt ​​hier ook aan bij. Neem contact op met je dokter om uit te vinden of je vaatstelsel – en dus je hersenen, hart en daarbij ook je penis – in goede vorm is of moet worden aangepast door veranderingen in levensstijl en, indien nodig, medicijnen.

Het is niet erg om naar een diëtist te moeten gaan. Een diëtist kan je heel goed helpen op het juiste pad te komen en (snel) gewicht te verliezen, zodat je ook je seksleven weer op de rit krijgt. Schaam je dus totaal niet om contact op te nemen ook met iemand die verstand heeft van het juiste dieet.

3.     Wordt slank en blijf slank.

Een getailleerde taille is een goed begin – een man met een taille van 42 inch heeft 50% meer kans op erectieproblemen dan iemand met een taille van 32 inch; dat zegt dus al genoeg. Afvallen kan je logischerwijs helpen bij het bestrijden van erectiestoornissen.

Een gezond gewicht bereiken en daar blijven, is een andere heel goede strategie om erectieproblemen te voorkomen of op te lossen. Obesitas verhoogt, zoals al een aantal keer aangegeven in dit artikel, het risico op vaatziekten en diabetes, twee belangrijke oorzaken van erectiestoornissen. Bovendien is het zo dat overtollig vet interfereert met verschillende hormonen die ook weer deel kunnen uitmaken van het grotere probleem.

4.     Zet je spieren aan het werk

Een sterke bekkenbodem verbetert de stijfheid tijdens erecties en helpt voorkomen dat bloed de penis verlaat door op een belangrijke ader te drukken. In een Brits onderzoek werkten drie maanden van tweemaal daagse sets van Kegeloefeningen (die de bekkenbodemspieren versterken), gecombineerd met biofeedback en advies over veranderingen in levensstijl (stoppen met roken, afvallen, alcohol beperken) veel beter dan alleen advies over veranderingen in levensstijl.

Veel factoren kunnen je bekkenbodemspieren verzwakken, waaronder de chirurgische verwijdering van de prostaat (radicale prostatectomie) en aandoeningen zoals diabetes en een overactieve blaas.

Je kunt baat hebben bij Kegeloefeningen als je:

 • Je urine- of fecale incontinentie hebt
 • Druppelt na het plassen – meestal nadat je het toilet hebt verlaten

Voor als je de Kegeloefeningen wilt doen:

 • Allereerst is het belangrijk om de goede spieren te vinden als je kegeloefeningen wilt doen. Om je bekkenbodemspieren te kunnen vinden, moet je stoppen met urineren in het midden van de stroom of je spieren aanspannen die ervoor zorgen dat je geen poepje laat. Deze dingen worden namelijk geregeld door je bekkenbodemspieren. Als je eenmaal je bekkenbodemspieren hebt geïdentificeerd, kun je de oefeningen in elke positie doen, hoewel je ze in het begin misschien het gemakkelijkst liggend kunt doen.
 • Als je de bekkenbodemspier eenmaal hebt gevonden, is het tijd om de technieken eigen te maken. Dit doe je door je bekkenbodemspieren aan te spannen. Zodra je dit hebt gedaan span je ze voor minimaal drie seconden aan en ontspan je daarna weer drie seconden. Probeer het een paar keer achter elkaar. Als je spieren sterker worden, probeer dan Kegeloefeningen terwijl je zit, staat of loopt.
 • Tot slot is het belangrijk dat je je goed kunt concentreren tijdens de bekkenbodemoefeningen. Voor het allerbeste resultaat leg je de focus op het aanspannen van enkel en alleen de bekkenbodemspieren en dus geen andere spieren. Kijk dus uit dat je de spieren in je billen, dijen of buik helemaal niet aanspant. Vermijd verder ook het inhouden van je adem. Het is de bedoeling dat je juist rustig in- en uitademt tijdens de oefening.
 • Herhaal de bekkenbodemoefeningen drie keer per dag. Streef naar op z’n minst drie sets van tien keer een herhaling iedere dag.

Unieke Methode Onthult Aanpak Om In No Time Weer Geweldige Seks Te Ervaren (Voor Het Te Laat Is)

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je erectieproblemen te verbannen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van erectieproblemen. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van een teleurstellend seksleven.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide ebook vol met oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *