Erectiepomp Tegen Erectieproblemen? Onderzoek + 3 Alternatieven

Als expert op seksueel gebied begrijp ik natuurlijk maar al te goed hoe ontzettend naar het kan zijn als je last hebt van erectieproblemen. Voor de meeste mensen is goede seks simpelweg een cruciaal onderdeel van een bevredigend leven, en dat valt ineens weg als je penis niet stijf meer kunt worden of blijven.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een hele hoop oplossingen op de markt voor mensen met erectieproblemen. Je hoeft je er dus niet bij neer te leggen, en dat is wel zo fijn!

Dit brengt echter ook een groot nadeel met zich mee. De grote hoeveelheid aan middelen tegen erectieproblemen maakt het lastig om de nuttige producten te onderscheiden van kwakzalverij. Deze verwarring treft ook de erectiepomp. Volgens sommigen is dit hét middel tegen erectieproblemen, maar anderen zeggen juist weer dat dit grote onzin is. Wie moet je nu geloven? In dit artikel ga ik op onderzoek uit om die vraag voor jou te beantwoorden!

Wat is een erectiepomp, en hoe werken ze?

Waarschijnlijk zal je wel enig idee hebben van wat een erectiepomp is, anders had je niet op dit artikel geklikt. Voor de zekerheid leg ik het echter toch nog even uit. Een erectiepomp, ook wel penispomp genoemd, is een apparaat dat bedoeld is om een erectie tot stand te brengen. Ze bestaan meestal uit een harde buis en een pompje, verbonden door een slangetje.

Een erectiepomp werkt door het creëren van een vacuüm. Je plaatst je penis in de buis, en vervolgens ga je alle lucht wegzuigen uit die buis met behulp van het pompje. Doordat die lucht de buis verlaat, moet er ineens iets anders worden gezocht om de buis op te vullen. In die buis is verder alleen jouw penis aanwezig, dus die wordt gedwongen om groter te worden.

“Iedereen die ooit een stofzuiger heeft gebruikt, weet dat een vacuüm een zuigende kracht creëert.”

Een penis kan alleen groter worden door de zwellichamen in die penis te vullen met bloed, waarmee een erectie wordt veroorzaakt. Je lichaam wordt dus eigenlijk gedwongen om een erectie te veroorzaken, iets wat het kennelijk niet meer op eigen initiatief doet, zodat jij weer gewoon seks kan hebben op de manier zoals jij dat gewend bent.

Dit alles lijkt op het eerste gezicht een goed onderbouwd verhaal. Voor iedereen met een klein beetje basale kennis over natuurkunde en het menselijk lichaam lijkt het niet onaannemelijk dat je op deze manier ook daadwerkelijk een erectie kan krijgen. Of de praktijk hetzelfde uitpakt als de theorie, dat zullen we hierna gaan bespreken.

Onderzoek: is een erectiepomp effectief tegen erectieproblemen?

Gezien het theoretische verhaal dat ik hiervoor uiteen heb gezet, zal het je misschien niet verbazen dat een erectiepomp kan werken. Er zijn wel degelijk mannen die verklaren dat erectiepompen bijzonder nuttig voor ze zijn geweest, en ze er weer een enigszins normaal seksleven door hebben gekregen. Dat is voor hen natuurlijk mooi, maar dit is niet het hele verhaal.

Allereerst zijn er gewoon mannen voor wie een penispomp niet werkt. Het zal sterk afhangen van het type erectieprobleem of een penispomp ook daadwerkelijk voor een erectie zorgt. Als er om een bepaalde reden een slechte bloedtoevoer naar je penis is, of als je zwellichamen beschadigd zijn, waardoor ze niet helemaal kunnen vollopen, kan een erectiepomp dat probleem vaak niet oplossen. Wat bovendien voor relatief veel mannen een probleem is, is dat ze hun erectie niet kunnen behouden nadat een erectiepomp ze er eentje bezorgd heeft. Het krijgen van een erectie is vaak een probleem voor mannen met een erectieprobleem, maar hetzelfde geldt voor het behouden ervan. Een penispomp lost alleen dat eerste probleem op.

“Je kan een erectiepomp moeilijk om houden tijdens de seks…”

Het kan dus zomaar zijn dat een erectiepomp jou daadwerkelijk kan helpen met je erectieproblemen, maar het zou ook zomaar kunnen dat het niets voor je uithaalt. Misschien denk je echter dat het ‘t proberen wel waard is, omdat een erectiepomp nu ook weer niet al te duur is. Als je dat denkt, dan raad ik je aan om vooral verder te lezen, want ik moet je helaas ook uit die droom helpen.

Onderzoek: is het gebruik van een erectiepomp veilig?

De nadelen van de erectiepomp houden helaas niet op bij de beperkte effectiviteit van dit hulpmiddel. Zelfs mannen die én een erectie weten te krijgen met behulp van een erectiepomp, én die erectie vervolgens weten te behouden, lopen bepaalde risico’s als zij gebruikmaken van een erectiepomp. Sommige van die risico’s kunnen erg nare gevolgen hebben.

Het grootste gevaar dat je loopt bij het gebruik van een erectiepomp, is dat je mogelijk permanent je zwellichamen beschadigt. Een erectiepomp dwingt je zwellichamen om op een erg onnatuurlijke manier vol te lopen met bloed, en zet hierbij heel veel druk op je zwellichamen. Dit kan ertoe leiden dat je zwellichamen beschadigen of zelfs scheuren.

Zo’n beschadiging kan verschillende gradaties aannemen. In mildere gevallen zal het alleen een beetje pijn veroorzaken, en zal de beschadiging over tijd weer helen. In meer ernstige gevallen kan de beschadiging echter zo vergaand zijn dat hier permanente gevolgen aan zitten. Hierbij kun je denken aan een kromme erectie of zelfs permanente impotentie. In die gevallen heb je je problemen dus alleen maar vele malen groter gemaakt.

“Een erectiepomp kan je penis, maar ook je erectieproblemen groter maken.”

Naast de zwellichamen kunnen bovendien ook andere delen van de penis beschadigd raken. Je voorhuid of toompje kunnen bijvoorbeeld scheuren, en ook kneuzingen van de penis willen nog wel eens voorkomen. Dit is lang niet zo ernstig als de hiervoor genoemde beschadigingen aan de zwellichamen, maar ook dit kan natuurlijk bijzonder pijnlijk en vervelend zijn. Genoeg redenen dus om niet te snel naar een erectiepomp te grijpen als je met erectieproblemen kampt.

Hoe los je erectieproblemen wél op? 3 alternatieven voor een erectiepomp

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een niet al te positief beeld van erectiepompen hebt. Ze zijn maar matig effectief, waardoor veel mannen er simpelweg niets aan hebben, en bovendien zitten er serieuze veiligheidsrisico’s aan het gebruik van dit apparaat. Daarmee heb ik je behoed voor een slechte aankoop, maar ik heb je nog geen oplossing voor je erectieproblemen gegeven.

Om je niet hopeloos achter te laten, zal ik de rest van dit artikel besteden aan een drietal alternatieven voor de penispomp. De tips die ik hierna noem, zullen je hoogstwaarschijnlijk helpen om je problemen te verminderen of zelfs op te lossen, zonder dat daar van die enorme risico’s aan zitten. Het gaat om de volgende alternatieven:

  1. Minderen (of stoppen) met het gebruik van alcohol
  2. Meer sport en beweging
  3. Minder vaak naar porno kijken

Alternatief 1: Minderen (of stoppen) met het gebruik van alcohol

Misschien is het je wel eens overkomen dat je dronken iemand mee naar huis neemt die jou wel ziet zitten, iemand met wie je van plan bent om de hele nacht seks te hebben. Zodra die persoon je broek omlaag deed, wilde je lichaam echter niet meewerken. Dan weet je dus dat alcohol ertoe kan leiden dat je op de korte termijn geen erectie kan krijgen, een fenomeen dat ook wel de whisky dick genoemd wordt.

Ook op de lange termijn kan het drinken van alcohol echter leiden tot meer structurele erectieproblemen. Dit is om verschillende redenen zo, en ik kan in dit artikel niet stilstaan bij al die redenen, maar ik kan je wel verzekeren dat er meer dan genoeg wetenschappelijk bewijs is om een link tussen alcoholgebruik (en dan vooral alcoholmisbruik) en erectieproblemen aan te tonen (bron).

“Impotentie is slechts één van de vele gezondheidsproblemen die alcohol met zich mee kan brengen.”

In de meeste gevallen zijn de door alcohol veroorzaakte erectieproblemen nog om te keren door sterk te minderen of (het liefst) te stoppen met het drinken van alcohol. Als het echter gaat om veelvuldig alcoholgebruik over een langere periode, dan wordt de kans steeds groter dat je problemen onomkeerbaar worden, en dat je erectieproblemen dus permanent zijn.

Reden genoeg dus om zo snel mogelijk iets aan je alcoholgebruik te doen, maar wat is nu een gezond niveau? Het gezondst is natuurlijk om helemaal te stoppen met het drinken van alcohol, maar ik weet ook wel dat veel lezers dat niet eens serieus zullen overwegen. Zorg er dus in ieder geval dat je niet elke dag drinkt, en maximaal drie glazen per dag drinkt als je wél drinkt. Dat is wel echt het minimum, en sommige mannen zullen ook op dat niveau nog last krijgen van erectieproblemen. Minder is dus altijd beter.

Alternatief 2: Meer sport en beweging

Ook dit alternatief zorgt weer niet alleen voor minder heftige erectieproblemen, maar daarnaast ook voor een betere gezondheid in het algemeen. Door meer te sporten en bewegen kun jij ervoor zorgen dat je sneller erecties krijgt en deze ook beter kunt behouden. Hier zijn grofweg twee verschillende redenen voor.

“Je kan niet alleen makkelijker seks hebben als je meer sport, je leeft ook nog eens langer!”

Allereerst zorgt meer beweging voor een betere doorbloeding. Eerder heb ik al genoemd dat een erectiestoornis eigenlijk niets anders is dan dat je zwellichamen zich niet kunnen vullen met bloed. Een betere doorbloeding zorgt er dus dat je makkelijker erecties krijgt. Bovendien wordt de kans op hart- en vaatziekten lager als je meer beweegt, ziektes die op zichzelf weer zorgen voor een slechtere doorbloeding.

Daarnaast zorgt meer sporten en bewegen er ook voor dat je testosteronproductie omhooggaat. Waarschijnlijk ken je dit hormoon wel als het mannelijk geslachtshormoon, en het zal je dan ook niet verbazen dat een tekort hieraan kan leiden tot tal van seksuele problemen, waaronder ook erectieproblemen. Het kan dus zeker geen kwaad om je testosteronproductie een beetje op peil te houden.

Als het op sport aankomt, dan zijn cardio en aerobics de beste oefeningen voor mannen met erectieproblemen. Deze manieren van bewegen zorgt namelijk nog meer voor een betere doorbloeding dan veel andere manieren van sport. Meer beweging in het dagelijks leven kan ook enorm optellen, dus pak niet te snel de auto, en ga niet met de lift als het met de trap ook een optie is.

Alternatief 3: Minder vaak naar porno kijken

Heden ten dage is het bijna ondenkbaar dat een man nog nooit naar porno heeft gekeken. Sinds de opkomst van het internet is dat nu eenmaal steeds normaler geworden. Dat wil echter niet per se zeggen dat dit ook geheel onschuldig is. Vooral als het gaat om overmatig porno kijken, of om wat meer extreme porno, kan dit vervelende seksuele problemen veroorzaken, waaronder ook erectieproblemen (bron).

“Dertig jaar geleden rookte iedereen, maar dat betekende ook niet dat dat goed voor je was.”

Dat komt doordat porno je blootstelt aan veel extremere prikkels dan de meeste echte seks. Pornosterren hebben vrijwel perfecte lichamen en enorm knappe gezichten, en het gaat er een stuk harder en ruiger aan toe dan meestal bij echte seks het geval is. Doordat je aan deze extremere prikkels went, gaan je hersenen dit zien als normaal.

Hierdoor ga je echte seks onbewust vergelijken met wat je gewend bent in porno te zien. Als gevolg is elke seksuele handeling te tam, en kan geen enkele partner voldoen aan het ideaalbeeld dat jij normaal bent gaan vinden. Hierdoor raak je minder opgewonden, en daardoor wordt het voor veel mannen lastiger om een erectie te krijgen.

Het goede nieuws is dat erectieproblemen door porno eigenlijk vrijwel altijd tijdelijk en omkeerbaar zijn. Helemaal stoppen met porno kijken is in dit geval het beste wat je kunt doen, zodat je hersenen echt weer alleen normaal gaan vinden wat ook normaal is. Het kan echter ook al flink helpen om minder regelmatig naar porno te kijken, en om minder extreme filmpjes of enkel foto’s op te zoeken. Ook dat maakt je verwachtingen vaak alweer een stuk realistischer. Veel succes!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *