Benzocaïne Gebruiken Voor Je Orgasme Uitstellen? 3 Nadelen

Vroegtijdig klaarkomen is voor veel mannen die er ernstig last van hebben een regelrechte hel. Het tast je zelfvertrouwen aan en je voelt je er een stuk minder mannelijk door. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem te verhelpen, zodat je weer kunt genieten van lange seks met je partner. Helaas doet niet elk middel wat het belooft.

Op internet zijn er namelijk honderden zogenaamde wondermiddeltjes te vinden die je problemen als sneeuw voor de zon zouden laten verdwijnen. Helaas zijn er maar weinig middelen of methoden die echt goed werken. Het middel benzocaïne is een duidelijk voorbeeld waar je maar beter met een brede boog omheen kunt lopen. Waarom dit zo is, zal ik in dit artikel toelichten.

Vroegtijdige ejaculatie: de oorzaken

Er zijn een aantal verschillende oorzaken aan te wijzen voor vroegtijdige ejaculatie. Deze oorzaken zijn in verschillende categorieën onder te verdelen. Die categorieën heb ik hieronder, inclusief een aantal voorbeelden per categorie, op een rijtje gezet.

Biologische oorzaken

  • Overgevoeligheid: Ieder lichaam reageert anders op bepaalde prikkels. Sommige lichamen zijn erg gevoelig voor prikkels. Het kan zo zijn dat je lichaam erg gevoelig is voor seksuele prikkels. Dit kan aan een aantal verschillende zaken liggen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een heel erg dunne voorhuid of een extreem gevoelige eikel.
  • Verstoring van de neurotransmitters: Het signaal dat je penis seksueel gestimuleerd is, wordt via neurotransmitters naar je hersenen gestuurd. Het kan echter zo zijn dat de prikkels op een andere manier worden doorgegeven. Als er namelijk in dat zogenaamde doorgeefproces een verstoring optreedt, kan dit leiden tot schommelingen in de stimulatie.
  • Slechte conditie: Ook het hebben van een slechte conditie kan leiden tot vroegtijdig klaarkomen. Als je namelijk snel uitgeput raakt, zal je eerder in de stress schieten. Althans: je lichaam zal denken dat het stress ervaart, omdat zowel de hartslag als de ademhalingsfrequentie flink omhoogschieten. Hierdoor kun je te snel klaarkomen.

Mentale oorzaken

  • Stress: Als je met stress in je lijf loopt, zul je nooit optimaal kunnen genieten van de seks. Met stress zit er namelijk altijd druk op de ketel en zul je eerder klaarkomen. Dit heeft te maken met het feit dat je, als je gestresst bent, je eigenlijk constant te maken hebt met een alert lichaam dat onder hoogspanning staat. Geen wonder dat je lichaam in seks een ideale uitlaatklep ziet, door middel van een orgasme. Als je de oorzaak van de stress weg weet te nemen, dan zal dit zeker bijdragen aan het voorkomen van vroegtijdige orgasmes.
  • Onervarenheid: Veel mannen die snel klaarkomen zijn simpelweg nog niet zo ervaren in bed. De eerste paar keer dat je seks hebt, is het natuurlijk nog wat onwennig. Daarnaast is het klaarkomen door middel van masturbatie echt iets heel anders dan klaarkomen door middel van seks. Maar als je alleen gewend bent om te ejaculeren na masturbatie, dan zul je toch vaak sneller klaarkomen dan de bedoeling is. Wat meer ervaring opdoen in bed is vaak een stap in de goede richting.

Wat is benzocaïne?

Benzocaïne wordt officieel aangeduid als een anestheticum (verdovingsmiddel). Vaak wordt het gebruikt als een pijnstiller bij lichte pijn, zoals bij de behandeling van kleine brandwonden. Dit wordt gedaan, omdat benzocaïne namelijk een verdovend middel is wat plaatselijk verdooft. Dit is ook de reden waarom het in veel pijnstillende zalfjes gebruikt wordt.

Er zijn een heel aantal toepassingen van benzocaïne in de geneeskunde. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt bij zaken als oorpijn en verschillende vormen van lokale anesthesie (ook in de mond). Daarnaast is het natuurlijk erg opvallend te noemen dat dit middel soms ook in condooms verwerkt zit. De reden hiervoor kan je doen vermoeden dat dit wel eens wondermiddel zou kunnen zijn.

Benzocaïne wordt namelijk toegevoegd aan condooms, omdat het lokaal je penis enigszins kan verdoven. Dit heeft tot gevolg dat je veel minder sensaties en prikkelingen voelt tijdens de seks. Nu zou je kunnen denken dat het dus een ideaal middel is om je orgasme uit te stellen.

Laat me één ding duidelijk maken: benzocaïne is zeker geen ideaal middel om je orgasme mee te rekken.

Dit heeft onder andere te maken met de zeer heftige bijwerkingen die bekend zijn van benzocaïne. Hieronder worden de bijwerkingen uit de doeken gedaan. Mochten deze verschrikkelijk pijnlijke bijwerkingen je nog steeds niet van het idee afgeholpen hebben om benzocaïne op je penis aan te brengen, dan zullen de overige 3 redenen die dan volgen dit wellicht doen.

Wat zijn de bijwerkingen van Benzocaïne?

Hoewel er nog veel meer (heftige) bijwerkingen zijn van benzocaïne, heb ik besloten de 4 belangrijkste bijwerkingen op een rijtje te zetten. Deze bijwerkingen treden op na langduriger gebruik van het middel. Maar ja, als je het middel nodig hebt om je seksleven te activeren, dan zal het meer dan regelmatig gebruikt worden.

Wetenschappelijk onderzoek (bron) heeft echter wel duidelijk aangetoond dat Benzocaïne een optie kan zijn om premature ejaculatie te bestrijden.

Bijwerking #1: Branden

Benzocaïne kan flink branden als het wordt aangebracht op de huid. Dit branden kan ook als steken worden waargenomen. Als dit gebeurt, is het verstandig de benzocaïne meteen van de huid te verwijderen, bijvoorbeeld door het af te spoelen. Alleen al om deze reden zou ik persoonlijk adviseren het middel niet in de buurt van je edele delen te laten komen.

Bijwerking #2: Het optreden van methemoglobinemie

Natuurlijk wordt benzocaïne niet alleen als vertrager van ejaculaties gebruikt. Een van de meest gebruikte toepassingen is het aanstippen van kleine wondjes in de mond. Maar ook in de mond kan het gebruik van benzocaïne een zeer gevaarlijk middel zijn. In het verleden heeft benzocaïne namelijk al tot het optreden van methemoglobinemie geleidt.

Methemoglobinemie is een levensbedreigende en zeer angstaanjagende aandoening. Deze aandoening leidt er namelijk toe dat de zuurstofgraad in je bloed steeds maar verder verlaagd wordt. Als je gedurende langere tijd een zuurstoftekort in je bloed hebt, kan dit zelfs fatale gevolgen hebben.

Het feit dat methemoglobinemie kan optreden nadat het in aanraking is gekomen met de mond, zou ook de partner van de man moeten doen schrikken. Ik weet vrij zeker dat er niemand is die na een lekker geil potje orale seks op de intensive care wil belanden. Ook vanwege deze bijwerking is benzocaïne een echte afrader.

Bijwerking #3: Hartkloppingen

Het gebruik van benzocaïne is in het verleden ook al in verband gebracht met het ontstaan van hartkloppingen. Hartkloppingen komen in vele soorten en maten. Maar doorgaans kun je ervan uit gaan dat als je je eigen hart tekeer hoort gaan, dat er dan iets niet in de haak is. Meestal duidt het erop dat je in ieder geval te maken hebt met stress.

Als er nu juist iets is wat funest is voor een erectie, dan is het wel stress. Mannen met stress krijgen niet alleen veel moeilijker een kloppende erectie, ze presteren daarnaast ook zwaar ondermaats in de slaapkamer. In het geval van hartkloppingen zou je kunnen zeggen dat je verder dan ooit van huis bent als het gaat om een geile vrijpartij.

Bijwerking #4: Verbleking

Een vaker voorkomende bijwerking van het gebruik van benzocaïne is het vaal en grijs worden van de huid. Ook de vingers en de vingernagels gaan er dikwijls beroerder uitzien na het gebruik van benzocaïne. Hoewel dit geen ernstige neveneffecten zijn, kan het een liefdesleven wel enorm in de weg staan. Wie wil er immers naar bed met iemand die de huid heeft van een oude man?

3 redenen om benzocaïne niet te gebruiken om je orgasme uit te stellen

Er zijn een hele hoop redenen waarom het gebruik van benzocaïne een enorm slecht idee is. De belangrijkste redenen om benzocaïne niet te gebruiken om je orgasme uit te stellen heb ik op een rijtje gezet.

Reden #1: Het verdooft je penis, waardoor je wellicht helemaal geen stijve meer kunt krijgen

Je kunt zeggen wat je wilt over benzocaïne, maar als lokaal geïnduceerde pijnstiller werkt het echt prima. Misschien werkt het zelfs een beetje té goed. Als de penis van de man namelijk vrij gevoelloos wordt, dan zal deze minder snel gestimuleerd worden.

Het kan zelfs zo ver gaan dat er nauwelijks nog een mogelijkheid is om de penis in erecte toestand te brengen.

Maar zelfs als je een stijve penis hebt, kan benzocaïne nog steeds een blokkade zijn voor een voldaan seksleven. Benzocaïne zorgt namelijk voor een afname in de stimulans, waardoor de penis vrij snel weer slap zal worden. Er is simpelweg niet genoeg stimulans om als man ook daadwerkelijk opgewonden te blijven, hoe geil je bedpartner ook is!

Reden #2: Er zijn bewezen natuurlijke alternatieven

Te snel klaarkomen is voor veel mannen dus een probleem. Hoewel benzocaïne misschien niet het geschikte middel is om dit probleem op te lossen, zijn er natuurlijk wel een aantal natuurlijke alternatieven die prima werken. Een van de beste methoden is de zogenaamde start-stop methode. Dit is een methode die al voor heel veel mannen een wereld van verschil heeft gemaakt.

Het uitgangspunt van deze methode is eigenlijk heel erg eenvoudig. Als je als man je orgasme voelt aankomen, dan is het zaak om zo snel mogelijk even te stoppen met neuken. Stoppen betekent in dit geval even een minuutje niet stoten.

Hoewel deze methode erg goed werkt en je er ook steeds langer mee leert neuken, is er ook een minpuntje.

Het minpunt aan deze methode is dat deze vrijwel alleen op de man en op het plezier van de man gericht is. Je kunt je misschien voorstellen dat het voor je partner niet heel prettig is als de vrijpartij op een soort intervaltraining gaat lijken. Ben je net lekker in de stemming, en dan wordt de seks weer kortstondig onderbroken!

Daarom is het belangrijk om het er goed met je partner over te hebben. Meestal hebben partners hier namelijk veel begrip voor, zeker omdat ze er op de langere termijn zelf ook heel veel baat bij hebben. Voor een stappenplan wat betreft de stop-start methode, kan ik je dit artikel aanraden.

De knijpmethode

Naast de stop-start methode is er nog een andere manier om je orgasme uit te stellen. De tweede methode wordt de knijpmethode genoemd. Met behulp van deze methode kun je in principe je penis afknijpen. Hierdoor kan de druk op je penis langzaam wegvloeien en kun je zodoende het orgasme voor je uitschuiven.

Het mooie van de knijpmethode is dat je deze ook makkelijk samen met je partner kan oppakken. Er is namelijk weinig verschil (wat het effect betreft) tussen of jij je penis afknijpt, of dat je partner dat voor je doet. Daarnaast vindt je partner het misschien hartstikke leuk om met je penis te spelen.

Daardoor zal het afknijpen ook niet als het onderbreken van de seks gezien worden.

Er is wel een tweetal dingen waarop je even moet letten als je aan de slag gaat met de knijpmethode. Ten eerste is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Dat je in je penis knijpt, betekent niet dat het ook daadwerkelijk pijn moet doen zodra je knijpt. Het is dus belangrijk dat je je (pijn)grens aan je partner duidelijk maakt.

Het tweede waarop je moet letten bij de knijpmethode is de lengte van het knijpen. Als je namelijk te kort knijpt zal het knijpen niet het gewenste effect hebben en is het mogelijk dat je toch nog ongewild ejaculeert. Als je te lang knijpt zou dit ertoe kunnen leiden dat je erectie verdwijnt. Daarom adviseer ik altijd 10 tot 20 seconden per keer te knijpen in beginsel.

Reden #3: Benzocaïne is helemaal niet gemaakt om aan te brengen op je penis

De derde reden dat benzocaïne op je penis smeren je niet gaat helpen bij het uitstellen van je orgasme ligt eigenlijk nogal voor de hand. Benzocaïne is in beginsel namelijk helemaal niet bedoeld voor je penis. Het is dan ook een raadsel waarom men het een goed idee vindt om het wel in bepaalde soorten condooms te verwerken.

Benzocaïne kan namelijk enorme huidirritaties oproepen. Als je hiermee te maken krijgt als je ergens een klein wondje hebt dan zijn de gevolgen nog wel te overzien. Als de huidirritatie echter op- en rondom je penis is, vergaat het lachen je heel snel.

Stel je ejaculatie vanavond al 30 minuten langer uit

Wanneer je nog meer adviezen en strategieën wilt om voorgoed je ejaculatie uit te stellen, heb ik nog een goede tip voor je. Chris Coster is de autoriteit op het gebied van het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie. Hij heeft een baanbrekende methode ontwikkelt die vele mannen al hebben verlost van te snel klaarkomen.

Je leert er alles over in zijn uitgebreide aanpak met talloze oefeningen en tips. Daarnaast krijg je nog enkele zeer interessante bonussen die je seksleven nog verder zullen verbeteren.

Bekijk hier de methode van Chris Coster:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *